Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Batuhan-Koçbuğ diyelim ki çıktı mülâkat geldi çattı randevu aldın o kadar masraf ettin mülakatta kardeşim bizim böyle kurallarımız var kuralları çiğnedin sana vize yok deseler ...hayda o kadar masraf çöpe gitti olurdu ... Bence çıkarsa imkanın varsa git yoksa arkadan gelenlere yol açılsın...

  • ⭐⭐

    @MuratUsa ama sorun zaten başvuru anında pasaport var mı yok mu o mülakatta pasaport elinde olsa da alınış tarihi var onlarda elenir bence mülakata kadar hakkı olsa da


  • @Ldoroglu tabi ki gidicem. benim amerikada yaşama düşüncem dünden bugüne gelişen bir düşünce değil ki.. eğer çıkar da mülakat günü neden böyle yaptın fotoğraf işini diye sorarlarsa sadece dürüst olarak cevap vericem yalan söylemenin kimseye bir faydası yok.


  • @MuratUsa, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @enesbaba Dostum ABD ozgurlukler ulkesi degilmi? Bizde oraya gitmek istiyoruz o halde herseyi yoruma acma ozgurlugum var. Sen kafandaki bu kisitlamalarla GK kazanirsan orada baya zorlanirsin.Biraz ozgur dusun.

    Vallahi benim zorlanacağım hiçbir şey yok. Öz güvenim tam, ne istediğimi biliyorum. Kendimi kısıtlamak değil, olaylara real yaklaşmayı doğru buluyorum. Yani ağzım var diye ya da Allah-ü teala bir akıl vermiş diye, yazmak için yazmayı doğru bulmuyorum. Yoksa yorum, irade herkese özgür kılınmıştır. Eğer bizler buradaysak olabilecek ihtimalleri değerlendirmek zorundayız. Siz USA'in sorgulanmayacağı ile ilgili bir url paylaşmışsınız. Vallahi ben buna inanmıyorum. Niye derseniz? Zaten sizi araştıran ve bilen bir hükümet amaçsızca dur bakim? Şuraya bir kod ile pasaport numaranı yazmak zorunda tutuyorum seni; sallasanda olur demez ki ABD kanunları katıdır böyle bir gereksinime asla girip, tenezzül etmezler. 2x2 = 4 değil mi? USA'den bir göçmenlikle ilgilenen avukat bulun (türk çok avukat var) fikir edinin. Bu daha sağlıklı olacaktır. 🙂


  • @Batuhan-Koçbuğ umarım kuralları çiğnemenin bir faydası vardır...


  • @MuratUsa

    @MuratUsa, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @haymatlos_ Turkiye kontenjani cok fazla .Almanyaya 500 Turkiyeye en az 2000 kontenjan vermisler oysaki nufus hemen hemen ayni .Cok ilginc.

    Çekilişe katılma esnasında kominist bir ülke vatandaşıysanız pasaport alamamız olabilirsiniz yinede başvurun diyordu eğer pasaport no yazamadıysan ve bu gibi bir ülkenin vatandaşıysan geçerli bir sebeb olabilir elenenmemek için.

  • Yasaklı

    @enesbaba Evet sana hak veriyorum ABD ile ilgili bu sekilde yazilar yazmaya devam edersen seni takipe almis CIA ve FBI yetkilileri mulakatta hicbir zorluk cikarmayacaktir.Nede olsa internette ki tum hareketlerimizi izliyorlar.Ben bu konuyla ilgilenmiyorum ben daha cok okuyup arastirmayi seviyorum ornegin su yazi gibi.... https://www.miamiherald.com/news/local/immigration/article231301803.html ....Ne diyor ?Pasaport kuralinin amaci yetkisiz kisilerin baskalari adina basvuru yapmasini engellemek...Ayrica bu yil kurallara uymayanlarin derhal diskalifiye edileceginden bahsediyor fotograf kurallarida dahilmis buna..Ancak konu hala tartisiliyormus..


  • Arkadaşlar hepiniz son 6 ayda çekilmiş fotoğraflarla mi başvurdunuz?ben geçen sene başvurduğum aynı fotoğrafla başvurdum. Geçersiz mi oluyor başvurum bu durumda?


  • @Ldoroglu ne kural çiğnemesi pardon? sadece fotoğrafımın pikseli biraz düşük ve eski o kadar.


  • @texasyoga, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Arkadaşlar hepiniz son 6 ayda çekilmiş fotoğraflarla mi başvurdunuz?ben geçen sene başvurduğum aynı fotoğrafla başvurdum. Geçersiz mi oluyor başvurum bu durumda?

    Sistem son 6 ay içerisindeki fotoğraf ile başvuru yapılmasını arz ediyor. Evet öyle başvurdum.


  • @MuratUsa, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @enesbaba Evet sana hak veriyorum ABD ile ilgili bu sekilde yazilar yazmaya devam edersen seni takipe almis CIA ve FBI yetkilileri mulakatta hicbir zorluk cikarmayacaktir.Nede olsa internette ki tum hareketlerimizi izliyorlar.Ben bu konuyla ilgilenmiyorum ben daha cok okuyup arastirmayi seviyorum ornegin su yazi gibi.... https://www.miamiherald.com/news/local/immigration/article231301803.html ....Ne diyor ?Pasaport kuralinin amaci yetkisiz kisilerin baskalari adina basvuru yapmasini engellemek...Ayrica bu yil kurallara uymayanlarin derhal diskalifiye edileceginden bahsediyor fotograf kurallarida dahilmis buna..Ancak konu hala tartisiliyormus..

    Göreceli konular var. Herkesin hayat tecrübesi farklı olduğundan malum farklı izahlarda ortaya çıkıyor.

    Ancak sistemde bir algoritma varsa ki bu iki defa başvuru yapanı bulup, diskalifiye ediyorsa; pasaportu yanlış girenleride etmesi bu kadar zor olamaz; ( yazılım ) ile. O yüzden hayırlısı diyorum, bekleyip göreceğiz.


  • benim bildiğim her sene yeni bir fotoğraf olması lazım. aynı fotoğrafla başvurular olmuyor diye biliyordum. yanlış mı biliyorum?


    1. başvurusum zaten. Aynı fotoğrafla başvurdum. Kesin Iptal olursa hic beklemeyim en iyisi ben

  • Arkadaşlar kesin ve net bilgisi olan var mı


  • fotoğrafı yanlış yada hatalı yükleyen arkadaşlar yalnız değilsiniz ümidinizi yitirmeyin ben de aynı durumdayım. çıkmazsa da yapılacak birşey yok seneye yeni fotoğraflarla başvururuz enseyi karartmayın bunun için.

  • ⭐⭐

    @texasyoga 5 yıllık firma ile anlaşma yapıp tek fotoğrafla basvuran, 5. yıl çıkıp GC alan bir Youtuber vardı yesoabd o anlatmıştı böyle bir şey demek ki 6 ay hikaye


  • @gariban ciddi misin? bunu duyduğuma sevindim..


  • @gariban çok teşekkür ederim içime su serptiniz.umarim doğrudur

  • ⭐⭐

    Bende pasaport konusunda bir fikir belirteyim.

    1. Pasaport konusunda ülkelerin bir kısıtlaması yoksa sahte numara yazan başvuranların hepsi, çekiliş öncesi veya sonrası kesinlikle elenir.
    2. Şu kota konusunu bir çok yerde yazdık ama yine yazalım GC çekilişinde hiç bir ülkenin kotası yok. Sadece %7 limiti var. Yani verilen toplam GC sayısının %7 sinden fazlası tek bir ülkeye verilemez. 50000* 7 = 3500 gibi.
    3. Fotoğraf konusunda o kadar katı değiller. Mevcut halinizle uyumlu bir fotoğraf ise sıkıntı olmadı geçen senelerde.
    4. @enesbaba adlı meslektaşımın yazdığı bir şeye bilgi olarak; hiç bir ülke sizin izniniz olmadan sizin Tr deki borçlarınızı, sigorta dokümlerinizi göremez. Sadece TR tarafında bir servis sağlanıyorsa o bilgileri ekrana getirebilir.
      Selamlar,

  • @enesbaba Güzel yazmışsın. Daha önce de pasaport konusu çok konuşuldu, daha da çok su götürecek gibi 🙂 Nasıl ki fotoğraf koyma şartı geldiği için gidip fotoğraf çekiliyorsak, pasaport şartı için de pasaport da çıkarılması lazım bu kadar basit. İşin detayına girersek sistemin pasaport numaramızın doğru olup olmadığını anlaması için arkada çalışan algoritmanın data basesinde Türkiye'de ki pasaport bilgilerinin olması gerekir. Ülkelerin birbirleri ile böyle bir anlaşmaları var mı veyahutta istek halinde paylaşım yapılıyormudur inanın bilmiyorum. Ama bu sorunun cevabını bilen birisi varsa aramızda konu çözülmüş olacak. Bunun dışında konuşulan her şey varsayımdan ibaret kalıyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum