Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

• @Rhonster bu kesinlike değişmeli

21 ile 33 arasına alınması taraftarıyım ..

kendi fikrimdir, hemen - vermeyin lütfen :D

• Zaten 55.000 vize veriliyor olsa da ilk aşamada 110.000 talihli seçiliyor, bunu da göz önünde bulundurmak gerek.

• @sncr aklıma bir anıyı getirdiniz :D

bu greencardı askıya alma süreceinin ilk günü , koyu cumhuriyetçi çiflik işleten bir abd li tanıdık hemen şunu sormuştu ;

NE ? TARLADAKİLERİ KİM TOPLAYACAK ŞİMDİ ?

Irkçı ve nikayeci bir şekilde sordu :D ama soru açık ve net , meksikalı gelmez ise kim toplayacak o domatesleri ??

• @MySea uykucunun memleketi ... siz ne diyorsunuz ? alacak mı kasımda tahtı sarı kafanın elinden

• Şafak 17 olmuş bile, çok güzel börekleriyle meşhur Çanakkale :)

• @AgeGuns, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Rhonster emin miyiz...

11 eylül öncesine kadar ben ve ailemde öyle düşünüyordu ama ...

bilemiyorum...

11 eylülden sonra herşey.. ama herşey değişti...

hocam hangi yazılarıma cevap verdiğini alıntı yaparsan o kadar çok yazım var ki hangisine cevap verdiğini bulamadım :D

• @AgeGuns, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@MySea uykucunun memleketi ... siz ne diyorsunuz ? alacak mı kasımda tahtı sarı kafanın elinden

Virus salgini olmasaydi alamazdi, Trump yine secilirdi. Su anda durum cok acik ve net degil. Bazi anketlerde Biden biraz onde gorunuyor ama belli olmaz. Ekonomik olarak eyaletler acilinca issizlik ve piyasalarin nasil olacagina bagli. Yavas yavas acilmaya basladilar zaten.

• @Rhonster Cevap verilen mesajdaki kullanıcı adının sağında ufak bir yazı var "x kişisine cevap" anlamına gelen, ona basınca direkt cevap verilen mesaja gidiyor hocam :D

• @AgeGuns Anladım sağolasın o zaman konsolosluğa 15 göstersem yeter ? illa bankada mı göstermem lazım ?

• @cokomisket benzer dusunmekteyim. bu yil getirilen pasaport sartida cok guzel oldu. sonucta eline bilgisayari alan oturup sulalesine basvuruyordu. gecmis yillarda cok gitmek isteyen bir arkadasim son gun kendi arkadasindan fotograf isteyip onun adina da basvurmus. sonra kendisine cikmamis arkadasina cikmis. arkadasida gitmemis.

garip yani. anlamak guc. basvurmak ve gitmek isteyenlere karisamazsin ama. gitmek istemeyenlere zorla basvuru yapmazsin. adam bir basliyordu hala dayi amca kuzen birakmiyor.

• Gecen aydakı gibi gün sayiyorum bakalım sonuc nasil olucak cikarsa bilə gitmə ihtimali 100/10% para gerekiyo.
    Bir cok arkadasin yorumuna katilmiyorum cikibda gitmediyse kendi işidir bizə ne hayatda herkesin karsisina boyle firsatlar cikar biz firsat olarak goruruz onlar omursamaz bu yüzdən onları linc etmək bize yakismaz ve doğru deyildir. hər kəsə bol şans son 17

• @TughanTug, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Rhonster Cevap verilen mesajdaki kullanıcı adının sağında ufak bir yazı var "x kişisine cevap" anlamına gelen, ona basınca direkt cevap verilen mesaja gidiyor hocam :D

alıntı yaparsa görebilirim kendi yazdığım yazıyı göremiyorum :D

• @Rhonster Sende sıkıntı olabilir ben görebiliyorum mesela senin bu mesajının yanında kendi kullanıcı adıma tıkladığımda mesajın olduğu sayfaya hangi mesajı cevapladıysan altı mavi çizili bir şekilde götürüyor :D daha şimdi denedim

• @sncr acaba diyorum kafasında şu mu oluyor . 'ya biz gidemedik bari bir tanıdık gitsin yanına alsın bizi' . yani başka türlü olmuyor. insan bir konuda net olmalı. mesela her sene değişiyor ailedeki durum. ben son 3 senedir yani çocukla birlikte göçmeyi çok çok istiyorum. onun öncesinde maddi olarak zordu başvurmuyordum bile. ama keşke başvursaymışım. yani anneden, babadan, dayıdan bile istenirmiş aslında o kurla. şimdi o bile mümkün değil. bir de giderken evini bile kapatmayan oluyor. dünya hali elbette ama öyle ikilemli gitmek sıkıntı bence bu oradaki adaptasyonu da etkiler.

• greencard fakir fukaranın hayatını kurtarmak için başvurduğu yöntem olmaktan çıkalı çok oldu. ne olursa olsun bir kere sıfır dil ve sıfır parayla ne kadar iyi bir süreç olabilir ki. öyle olsam ben gider bir sahil kasabasına sezonluk iş bulur daha az risk alırdım şahsen. dünyanın öbür ucu yani ölsen cenazen bile kalır ortada dolayısıyla dil bilmek, az çok kavramı kişiye göre değişmekle beraber maddi hazırlık yapmak vs önemli. eşim bana soruyor sabah 'çıksa ne götürürsün yanında' inanın temel eşya haricinde hiçbir şey götürmem. göçmek böyle birşey yani herşeyi arkanda bırakacaksın iyisiyle kötüsüyle.

• @TughanTug, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Rhonster Sende sıkıntı olabilir ben görebiliyorum mesela senin bu mesajının yanında kendi kullanıcı adıma tıkladığımda mesajın olduğu sayfaya hangi mesajı cevapladıysan altı mavi çizili bir şekilde götürüyor :D daha şimdi denedim

ben alıntı yaparak cevap verdiğimden görebiliyorsun :D direk cevap a tıklayıp yazsam göremezsin. :D

• Bu ileti silindi!

• hakkımızda hayırlısı olsun der, bugünde çok iştahlı olan arkadaşlara ihtimalin olduğunu ama yüzde 1 olduğunu hatırlatmak isterim. kalın sağlıcakla..

• @cokomisket Biz esimle greencard vizelerimizi alinca, hemen buyukelciligin karsisindaki bir seyahat agentasindan, cash paraya ucak biletlerini de almistik. 2 hafta sonrasina. O zamanlar vize gorusmesi sabah oluyordu ve eger hersey yolundaysa, oglenden sonra 4 de geriye gidip, sari zarfla beraber passportlari elcilikten aliyordunuz. Biz zaten coktan manevi olarak gitmeye hazirdik. Maddi olarak ise hicde oyle hazir olmamamiza ragmen, cebimizde $1,500 civarinda para ile gocmustuk. Turkiye'deki evimizi esyalariyla beraber kapattik ve ABD'ye iki valiz kiyafetle goctuk. Turkiye'deki ev yaklasik 3 yil kapali kaldi, esyalariyla beraber. Sonradan esyalari ihtiyaci olan bazi tanidiklara dagittik ve evide kiraya verdik.

• @sncr Dil olmadan gelip baslamak cok zor ve yipratici olur. Ozellikle birde ilk baslarda yardim edebilecek, yok gosterecek bir tanidik yoksa.

Benzer Başlıklar

• DV2026 Sohbet Odası

9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • Dv2021 greencard askerlik tecil durumu

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    -5 Oy
    3 İleti
    292 Bakış
    infant27I
    @Rhonster tamam yazayim teşekkürler
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k