Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

• @TughanTug, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@LordBolton Ne yazık ki dünyanın en saçma uygulamalarından biri olarak yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da vatandaşlığa sahiplerse Türkiye'de yapılan seçimlerde söz sahibi durumdalar, bulundukları ülkeden oy kullanıp Türkiye'deki yaşamı etkileyip kendileri yurt dışında yaşamaya devam ediyorlar. :)

Kisisel fikrim, bu konu Turkiye tarafindan bence cok yanlis uygulaniyor. Yurtdisinda yasayan Turkler, eger Turkiye'den maas aliyorlarsa veya gorevli olarak yurtdisinda bulunuyorlarsa, oy kullanabilmeliler. Bulunduklari ulkede eger gocmen olarak yasiyorlarsa, Turkiye'de oy kullanmamalilar.

Mesela, ABD secimlerinde yurtdisindaki ABD vatandaslari oy kullanabiliyorlar, posta yolu ile. Ama genel olarak bu kisiler ya yurtdisinda gorevli yada is/turizm nedenleri ile oradalar.

Mesela, Turkiye'de yasayan bircok Alman ve Ingiliz vatandaslari var, ulkelerindeki secimlerde oy kullaniyorlar ama hepsi bir sekilde ulkelerinden maas aliyorlar, yani kullandiklari oy kendilerini direct olarak etkiliyor.

ABD'de veya Almanya'da gocmen olarak yasayan bir TC vatandasinin, eger Turkiye'den maas almiyorsa, kullandigi oy direct olarak kendisini etkilemiyor. Halbuki, Turkiye'de yasayan herkesi etkiliyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@MySea, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

k etkiliyor.
    ABD'de veya Almanya'da gocmen olarak y

Ben şahsen Amerikaya yerleştiğimde Türkiye siyasetiyle olan bağımı keserim. Haberlerini takip etmem. Oy da kullanmam.

• @MySea Aşağı yukarı benim de kişisel görüşüm bu yönde. Özetle geçici olarak başka ülkede bulunanlar oy kullanabilirken, yerleşik olarak kendi ülkesi dışında yaşayan insanların seçimde oy kullanamaması gerektiğini düşünüyorum.

• @ibrahimasar Ben de böyle düşünüyorum. Şahsen çok ekstrem durumlar olmadığı sürece Amerika'da yaşamaya başladıktan sonra(inşallah :D ) bir değişiklik olmazsa burada oy kullanmayı düşünmüyorum. Bana yanlış geliyor.

• @LordBolton Aynen öyle oluyor. Muhtemelen hangisi oradaki yaşantıma uygun olacaksa ona veririm ben ya tamamen bağımsız değerlendiririm diye düşünüyorum.

• ⭐⭐

@ibrahimasar, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

k etkiliyor.

Ben şahsen Amerikaya yerleştiğimde Türkiye siyasetiyle olan bağımı keserim. Haberlerini takip etmem. Oy da kullanmam.

Bunu basarabilirseniz super olur sizin icin. Ben basaramadim. Ekonomik olarak en kotu donemimde 10 saat yol gittim oy kullanmak icin. Bir kac kere haber sitelerinin uygulamalarini sildim telefondan, sonra geri yukledim. Butun gun abuk subuk son dakika haberleri insanin beynini yiyor resmen. Yok o bakan sunu demis, yok su sunu aciklamis, yok bundan sonra boyle olacakmis, yok resmi gazetede yayinlanmis. Biktim resmen.

• @Ryback, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@ibrahimasar, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

k etkiliyor.

Bunu basarabilirseniz super olur sizin icin. Ben basaramadim. Ekonomik olarak en kotu donemimde 10 saat yol gittim oy kullanmak icin. Bir kac kere haber sitelerinin uygulamalarini sildim telefondan, sonra geri yukledim. Butun gun abuk subuk son dakika haberleri insanin beynini yiyor resmen. Yok o bakan sunu demis, yok su sunu aciklamis, yok bundan sonra boyle olacakmis, yok resmi gazetede yayinlanmis. Biktim resmen.

İşin gerçeği, buradayken de şu anda haber sitelerini, tv haberlerini çok takip etmiyorum. Bir şey oluyor, ben 3 gün sonra duyuyorum. Bildiğin Vizontele'deki henüz televizyonun gelmediği zamanki köylüler gibiyim. :) Zaten hangi bakan kim, meziyeti nedir bilmiyoruz. Ekranda en çok gözüken bir ikisinin dışında tanımıyorum. Benim olanları bilmem bir şeyi değiştirmediğinden bir an önce öğrenmek gibi bir kaygım da yok. Size gerçekten üzüldüm. Belki çok uzaklaşınca insan kendini memleketten soyutlayamıyor, bir takım şeylerin özlemiyle, uzak olmanın suçluluk duygusuyla, ben burada olmasam bir oy bir oydur, memleketin gidişatına desteğim olsun duygusuyla kendinizi zorlamışsınız. Çalınan oy çuvalları, kalorifer kazanlarından çıkan pusulalar, aşiret stiliyle toplu oy verdirtmeler, mühürsüz oyların geçerli sayılması ve hiç biri işe yaramazsa son çare bilgisayar sisteminde kaydırmalar yaparak seçime bir şekilde hile karıştırmaları görünce, anlıyoruz ki o bir oy pek bir şeyi değiştirmeyecek. Çok karamsar oldu biliyorum ama gerçek bu.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MySea almanya da bulunan 70 yıllarda göç eden türkler sende çok iyi bilirsin din konusunda çoğunlukla cemaat kavramı çok yaygındır. Kendi babam 72 yılından beri almanya da şimdi bunlar için gümrüklerde sandıklar kuruluyor. Şimdi özellikle almanya için söylüyorum buradaki kişiler hangi partiye oy atarlar. Başka bir partiye oy atma şansları var mı ama türkiye ile olan bağlantıları yazları gelip yiyip içip eğlenmek sonra da geri gitmek peki türkiyenin gelişmesi için katkıları var mı SIFIR kalkınması için işsizlik için katkıları var mı SIFIR peki bu oylar başkalarına yarıyor mu deli gibi hem de neden oy kullanıyorlar.

• @ayvalik10 Almanya'da onceden 4 yil yasamis birisi olarak, oradayken tanisdigim Turklerden ve gozlemlerimden yola cikarak, Almanya'da kabaca 3 ana grup gurbetciler var:

1- Cemaatciler
    2- PKKlilar
    3- Bunlarin disinda kalanlar

Camii ve derneklerde 1. gruptakiler masa kurup yardim toplarlar ve dugun ve eglencelerde 2. gruptakiler masa kurup yardim toplarlar. 3. gruptakiler ise aslinda iki arada bir derede kalan dislanmislar gibi birsey, her iki gruptanda maddi/manevi en cok darbeyi bu 3. grupdakiler yiyorlar...

Iste tum bunlar oradan oy kullanarak Turkiye'nin kaderinde rol aliyorlar.

• Günler geçmiyor. Şansımız diğer yıllara göre bir hayli yüksek ama yinede insan hayal kurmaktan korkuyor.. Gidebiliceklere çıkar umarım..

• Kafamda bir soru:

5 Mayis Sali gunune denk geliyordu, haftaici mesai gunu.

6 Haziran Cumartesi gunune denk geliyor, haftasonu mesai yok.

Kim yapacak cekilisi? Haftasonu overtime mi odeyecekler cekilisi yapana? :)

• @MySea oy vermemeleri gerekiyor bence.

• @MySea, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Kafamda bir soru:

5 Mayis Sali gunune denk geliyordu, haftaici mesai gunu.

6 Haziran Cumartesi gunune denk geliyor, haftasonu mesai yok.

Kim yapacak cekilisi? Haftasonu overtime mi odeyecekler cekilisi yapana? :)

Sınav kağıtları okundu açıklanmadı sadece 🙂

• son 18 az kaldı az..

• @birumut, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

20 30 yaş arası birkaç milyon kişiyi yurt dışında çalışması yaşaması için devlet maddi manevi destek olmalı .
    böylelikle işsizlik ve ekonomi için büyük artısı olur düşüncesideyim.

😆😆😆 Keşkeeee... Ama nerde öyle destekleyici devlet? (Bu arada dediğiniz gibi bir yaş sınırı olmasa daha iyi olur tabi) Hatta kendi imkanımızla gidince bile arkamızdan neler neler sayarlar kim bilir 😆😆😆 Ne Şu!cu olmadığımız kalır ne Bu!cu olmadığımız kalır !?! Neyse... Allah büyüktür. Şu mübarek gecenin hürmetine hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah tüm dua ve hayallerimiz için 🤲

• Herkese selam, grubu sabah keşfettim , tam 13 saat boyunca merak ettiğim herşeyin cevabını buldum, çok güzel insanlar var aranızda ... allah hepinizin gönlüne ve ilk seferde kazanan insanın şansından versin :)
    Not: Çoğunluk teksasçı YouTube videolarında ... soğuk yerlere gideni hiç görmedim , 1-2 chicago var ... sebebi genel nüfusun göçmen olması ve ılıman insanlar olması mı ?
    Yanlış anlamış olabilirim belki sadece fikir amacıyla soruyorum...

• Ben bir 6 ay kadar Florida’da yaşadım, Texas ı bilmiyorum ama Orlando tercihlerim arasında olabilir. Muhteşem bir şehir😌

• @tanti bilmiyordum kağıtların okunduğunu😊 çekilişte 6 haziran da yapılacak diye düşünmüştüm 🧐

• @Ahmet-VAROL, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Firmaların dediğinine göre 2020 kazananların çoğu kayıt yapamayacak kesin bir süre varmış o süreye kadar kazananlardan kaçı kayıt olursa olacak o yüzden 2021 daha çok alabilir birde her ne kadar göçmen almak istemiyorlar deselerde 90.000 kişi ölmüş sonuçta bunların çoğunun boşalttığı işlerin doldurulması lazım amerikada çalışmak isteyene iş herzaman var cv farkı oluyor sadece normale döndüğünde bişey değişmeyecek orada olan iş ve çalışanlar belli sonuç bende normalden fazla kazanan olacak diye düşünüyorum her ülke için

Sadece geçen hafta ABD'de işsizlik maaşına 3 milyon 200 inden fazla kişi başvurdu. Bu da Mart ayı ortasından bu yana işsizlik maaşına başvuranları, 33 milyona çıkardı. Abd de bu kadar issiz varken 100bin kisinin olmesiyle bunu green cardlilarin doldurmasi diye bisey biraz komik olur. Kendi vatandaslari issizken biz gocmenler icin isler daha da zor ne yazikki.

• Aynı düşünmüyoruz sizin dediğinize göre normal zamanda işsizlik varken wat programıda yapmaması lazım olay şu ki göçmenlerin yaptığı çoğu iş amerikalıların yapmadığı işler ayrıca senin ülkeye girmen güzel işlere yerleşeceğin anlamına gelmiyor türkiye gibi düşün suriyeliler geldi herkes yarım asgari ücrete suriyeli çalıştırdı.

Benzer Başlıklar

• Dv2021 greencard askerlik tecil durumu

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    -5 Oy
    3 İleti
    292 Bakış
    infant27I
    @Rhonster tamam yazayim teşekkürler
  • DV2021 Dertlesme ve Destek Odasi (Kaybedenler Kulubu)

193
    12 Oy
    193 İleti
    8k Bakış
    CalibraturboC
    Case 39 bine ekmek cıkmayacak degilmi
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2021 Başvuru Sayısı

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    177
    1 Oy
    177 İleti
    10k Bakış
    MasdaM
    Bu konu "Sayılarla DV2021" başlığı altında tartışılsaydı daha iyi olurdu ...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k