Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Idaho , ABD'nin bir eyaleti. Ülkenin kuzeybatısında yer alır.

    Idaho, birbirine benzemeyen iki coğrafik bölüme ayrılır. Bir kısmı kayalık dağlara bağlanan ve tortul dağ zincirleri 3500 metreyi bulan yükselmiş batolit kapsayan orta ve kuzey kesimi ve diğer bir kısmı Snake ovasının oluşturduğu güney kesmidir. Bu yarı çorak ovalarda yaygın yöntemlerle koyun yetiştiriciliğine elverişli bir miskotu bozkırı uzanır. Ne var ki burada sulu tarım yapılabilir.

    Kurşun, Çinko, Gümüş yatakları Coeur d'Alene yakınlarında işletilmektedir. Eyalette önemli orman kaynakları bulunur. Genellikle nüfus Snake ovasında ve maden yataklarında toplanmıştır.

    Tarihi

    Bölgeye 19. yüzyıl başında, kürk ticareti yapan avcılar ve Lewis ile Clark'ın araştırma heyeti girdi(1805). İlk süreli yerleşme mormonların Franklin'e yerleşmesidir(1855); ama bölge ancak 1860'tan sonra altın yataklarının bulunması üzerine gelişme göstermiştir. 1890'da ise Amerika'nın 43. Amerikan Eyaleti olmuştur.

    İspanya'dan göç eden Basklar da yaşamaktadır. Boise şehrinde bir Bask Müzesi ve Kültür Merkezi bulunmaktadır.

    Bayrağı :
    alt text

    Kaynak: Wikipedia


  • Boise, ID ' a yerleşmeyi düşünüyorum


  • Ozel bi nedeni var mi oraya yerlesmek istemenin?


  • @hasbelkader Evet, ağaçlarının renkleri çok güzel, bundan dolayı yerleşecektim, araştırmama göre Portland, Oregon da da aynı pembe ve kırmızı ağaçlardan varmış, Portland'a yerleştik. Harika bir yer.


  • @nicely sayın @nicely rica etsem Portland özelinde gözlemlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?


  • Ben şuan Vancouver, Washington'a yerleştim. Burada gelir vergisi yok. Portland, Oregon'a 10 dk mesafede oturuyorum. Portland'da da Satın alma vergisi yok. Dediğim gibi ağaçlar için gelmiştim en çok ama onun dışına vergide ödemediğimi gördüm. Portland yeteri kadar büyük bir şehir, her türlü şehir ihtiyacınızı karşılıyor. Pasifik okyanusuna 1 saate gidiyorsunuz cannon beach var efsane. Ev kiraları 1.000 ile 1.500 arasında çok güzel sitede oturabilirsiniz. Havası İstanbul ile birebir diyebilirim. Daha ayrıntılı bilgi verebilirim ama yazmak zor geliyor. Eger bu mesajıma 10 like gelirse YouTube kanalı açıp, buraları duzenli olarak gosterebilirim. Buralarda yaşayan türk pek yok video bulamazsınız. Burası saklı cennet.


  • @nicely, içinde söyledi: Idaho

    Ben şuan Vancouver, Washington'a yerleştim. Burada gelir vergisi yok. Portland, Oregon'a 10 dk mesafede oturuyorum. Portland'da da Satın alma vergisi yok. Dediğim gibi ağaçlar için gelmiştim en çok ama onun dışına vergide ödemediğimi gördüm. Portland yeteri kadar büyük bir şehir, her türlü şehir ihtiyacınızı karşılıyor. Pasifik okyanusuna 1 saate gidiyorsunuz cannon beach var efsane. Ev kiraları 1.000 ile 1.500 arasında çok güzel sitede oturabilirsiniz. Havası İstanbul ile birebir diyebilirim. Daha ayrıntılı bilgi verebilirim ama yazmak zor geliyor. Eger bu mesajıma 10 like gelirse YouTube kanalı açıp, buraları duzenli olarak gosterebilirim. Buralarda yaşayan türk pek yok video bulamazsınız. Burası saklı cennet.

    Çok değerli bilgi , teşekkürler


  • @nicely Güzel yer seçmişsiniz,ikamet ettiğiniz Washingtonda kişisel gelir vergisi,10 dk.da gidip alış veriş yapacağınız Oregonda ise satış vergisi yok.


  • @DonTurcos
    Edit (2022): Arkadaşlar Portland'a sakın gelmeyin, berbat durumda asla yurunebilir degil ve hatta arabayla bile gitmek istemezsiniz o kadar kötü durumda crime durumları he evsizler berbat ve işin daha da kötü yanı Oregon yönetimi bu konuda ne yapcagını bilmiyor ve caresiz. Eğer bu tarz doğası olan bir yerde yasamak istiyorsanız Oregonun ustundeki Washington eyaletini tavsiye ederim.


  • @nicely
    7 like geldi, 3 daha gelirse ilk mesaja, YouTube yayınlarına baslıyorum


  • @nicely peki hocam iş imkanları nasıl kaldıgınız yerde. Aylık kazanç durumları nedir. Siz ne işle ugraşıyosunuz birazda bunlar hakkında bilgi verebilirmisiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nicely, içinde söyledi: Idaho

    vide

    10 like gelirse diyenlerden forumda pek hazedilmez ama aha 11. like da benden. Bekliyoruz videolarını. Videolardan sonra sana komşu çoğalabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nicely, içinde söyledi: Idaho

    r merkezi D

    Birde şimdi burası Portland mı idaho mu?


  • Selamlar, 😃 bu like mevzusunu ufak çaplı bir anket gibi düşünebilirsiniz. Sözümü tutacağım hazırlık yapıyorum kamera vs. inşallah baslayacagım, tüm like atanlara teşekkürler. Burası Vancouver, WA (Portland, OR Downtown 'a 15 dk mesafede ) . Aslında biz burada çok ilginç bir şekilde Idaho başlığını işgal etmiş olduk ne yapsak şimdi bilemedim 😃 @optimistic Portland, OR'da Nike ve Intel'in merkezleri var. Benim bildiğim ikien büyük şirket bunlar. Onun dışında tech endüstrisi anlamında hızlıca gelişmekte olsan bir şehir buradaki ekosisteme Silicon Forest deniyor 🦌 Bunlar dışında iş imkanı konusunda indeed.com'dan iş hacimlerine bakabilirsiniz. Austin, TX kadar canlı ve trend olan bir yer değil şu an bana göre ama yeteri kadar olgunlaşmış bir şehir ve iş bulma konusunda sıkıntı çekielceğini hiç sanmıyorum. (Virüs'den dolayı bir şey diyemeyecegim) . Şöyle güzel bir şey söyleyebilirim ki Amazon bu ay yeni bir Wholesale merkezini daha buraya açtı. Amazon Flex'i ne zaman açsam bir sürü shift alınmayı bekliyor. $50 - $100 bandında bir sürü teklif var ama kabul eden yok 😃 Bunlar dışında Washington eyaleti eğer geliriniz yıllık 25k'nın altındaysa aylık $350 market alısverisi yardımı yapıyor. Ekmek elden su gölden burada yaşam oldukça kolay.


  • @nicely Idaho?


  • @MySea bizim konuşmaları Oregon veya Washington 'a tasıyabilirler, Idaho dısında herşeyi konustuk 😃


  • Idaho deyince benim aklima ilk gelen sey patates 🙂

    Ikincisi ise aslen Idaho'lu olan ve su anda orada yasayan ve hemsirelik yapan, daha onceden beraber calistigimiz, bir arkadasim 🙂

  • ⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Idaho

    Idaho deyince benim aklima ilk gelen sey patates 🙂

    Ikincisi ise aslen Idaho'lu olan ve su anda orada yasayan ve hemsirelik yapan, daha onceden beraber calistigimiz, bir arkadasim 🙂

    Tam ben yazcaktim. Benim aklima patatesten baska bisey gelmiyor. Hatta markette patates alcagim zaman potato diye bakmiyorum. Idaho diye bakiyorum 😁


  • Ben eşimle Boise'e göç etsekmi diye çok düşündük. Küçük yerde yaşama hayali ve downtown'da apartmanda yaşamak güzel olabilir diye ama sonra sanırım biraz fazla küçük gibi geldi. İş imkanı konusunda özellikle kendi ilgi alanım için araştırdıgımda Startuplar için boise çok çok yeni görünüyordu. Ondan dolayı Portland'ı tercih ettik.


  • @nicely, içinde söyledi: Idaho

    Selamlar, 😃 bu like mevzusunu ufak çaplı bir anket gibi düşünebilirsiniz. Sözümü tutacağım hazırlık yapıyorum kamera vs. inşallah baslayacagım, tüm like atanlara teşekkürler. Burası Vancouver, WA (Portland, OR Downtown 'a 15 dk mesafede ) . Aslında biz burada çok ilginç bir şekilde Idaho başlığını işgal etmiş olduk ne yapsak şimdi bilemedim 😃 @optimistic Portland, OR'da Nike ve Intel'in merkezleri var. Benim bildiğim ikien büyük şirket bunlar. Onun dışında tech endüstrisi anlamında hızlıca gelişmekte olsan bir şehir buradaki ekosisteme Silicon Forest deniyor 🦌 Bunlar dışında iş imkanı konusunda indeed.com'dan iş hacimlerine bakabilirsiniz. Austin, TX kadar canlı ve trend olan bir yer değil şu an bana göre ama yeteri kadar olgunlaşmış bir şehir ve iş bulma konusunda sıkıntı çekielceğini hiç sanmıyorum. (Virüs'den dolayı bir şey diyemeyecegim) . Şöyle güzel bir şey söyleyebilirim ki Amazon bu ay yeni bir Wholesale merkezini daha buraya açtı. Amazon Flex'i ne zaman açsam bir sürü shift alınmayı bekliyor. $50 - $100 bandında bir sürü teklif var ama kabul eden yok 😃 Bunlar dışında Washington eyaleti eğer geliriniz yıllık 25k'nın altındaysa aylık $350 market alısverisi yardımı yapıyor. Ekmek elden su gölden burada yaşam oldukça kolay.

    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Eğer Allah nasip ederde bu sene çekilişi kazanırsak benimde aklımdaki eyalet olan WA ya gitmeyi düşünüyorum. Orada uzaktanda olsa Seattle, bainbiridge island da yaşayan akrabamız var ilk alışma süreçlerinde yardımları olacağını düşünüyorum.
    İnşallah bakalım yaşayıp göreceğiz.
    Bu arada youtube video paylaşımına başlarsanız kanalınızın linkini bildirirseniz takip etmek isteriz. 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum