Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crywolf34, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhabalar. Subat sonunda Texastan Istanbul'a donus yaptim, ardindan Corona vs hepiniz biliyorsunuz.Temmuz sonu veya Agustos basi gibi gelmeyi dusunuyordum fakar ucuslar o zamana kadar baslamazsa Abd'ye gec giris icin sikinti olur mu aslinda daha da onemlisi vatandaslik icin sayilan gunlerim sifirlanir mi ya da sifirlanmamasi icin nasil bir yol izlemeliyim. Tesekkurler

    Girisinizde herhangi bir sikinti olmaz. Fakat vatandaslik surecinizin sifirlanmamasi icin 180 gunu gecirmemeniz gerekiyor . 2023 yilinda basvuru yaptiginizda, o konuda anlayis gostereceklerini dusunmuyorum. Google'a tarihler arasi gun hesaplama yazarsaniz tam gunu gorebilirsiniz. ornegin 24 subatta ciktiysaniz 21 agustosta girerseniz 179 gun oluyor. Turk Havayollarinin planina gore Temmuz ayinda Amerika ucuslarinin acilabilecegi dusunuluyor. Bence cikis tarihinizden 180 gun once giris yapabilirsiniz. Ikinci bir salgin dalgasi olurda gidemezseniz, bana gore vatandaslik sureciniz sifirdan baslayabilir. Ama onu anca vatandaslik basvurusu yaptiginizda, USCIS'in verecegi karar belirler. Benim gorusum kararlarinin olumsuz olacagi yonunde.


  • Dv 2020 mülakat deneyimlerinde paylaşıldı, fakat sadece bu başlığı takip eden arkadaşlar içinde bilgilendirme yapmak istedik

    ⚠⚠⚠⚠⚠️ÖNEMLİ ⚠⚠⚠⚠⚠

    Elinde vizesi olup Amerika'ya ilk girişini yapamamış vize sahipleri için Thy konsolosluk aracılığıyla direk tahliye uçuşları düzenleyecek

    İstanbul (IST) - New York (JFK) - 14 Mayıs Perşembe 14:40
    İstanbul (IST) - Chicago (ORD) - 15 Mayıs Cuma, 16:05
    İstanbul (IST) - Houston (IAH) 16 Mayıs Cumartesi saat 14:05
    16 Mayıs Cumartesi saat 18: 30'da hareket eden İstanbul (IST) - Miami (MIA)

    Uçuşlara katılmak isteyen vize sahipleri aşağıdaki formu ivedi doldursun lütfen⬇


  • @pilot23 merhabalar sizinle benzer durumdayım olmaya yakınım abdye giriş yaptınızmı ?Tecrübinizi paylaşabilirmisinz?


  • Öncelikle herkese sağlıklı günler ;
    Ben ve ailem 20 ocak 2020 tarihinde dv2019 talihlisi olarak ilk girişimizi yaptık.Greencard ve ssnimizi Aldıktan 11 gün sonra Trye geri döndük.Çocuklarımın okulunun bitmesi ve o esnada işlerimide toparlamak maksadıyla Haziranda yerleşme planı yaptık.Fakat Covid-19 sebebiyle yüksek ihtimal uçuşlardada sıkıntı yaşanacağını düşündüğümüzden 1 yıl erteleme kararı almayı planlıyoruz.
    Sorum şu ;
    Abdye yerleşme planımı 2021 haziran ayına ertelemeyi düşünüyorum.Bu durumda Abd dışında 1.5 yıl gibi bir süre kalmış oluyorum.Tekrar girmek istediğimizde sorun yaşarmıyız hakkımızı kaybedermiyiz?Konsolosluğun ek süre verme gibi bir durumu söz konusu olabilirmi?
    Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @morpenguen buralara kadar gelmisken birjez daha dusunun olur mu? Size bir iş sahibinin numarasını atacağım ozelden, sızın ıcın uygun pozisyon olup olmadığını sorarsınız. Ssn ofisi acılı ca bır gunde alırsınız. Donmek için birjez daha dusunun olur mu? Ben sizi cok iyi anlıyorum 8 martta bızde gırısımızı yaptık. Aldıgımız arabaya daha plaka alamadık, ehliyet alamadık, iş bulup gelmiştik daha 2gun calıstık kapandı. Sizi cok iyi anlıyorum. Bulunduğunuz Facebook turk gruplarındanda iş ile ilgili post acabılırsınız bazen cok ise yarıyor. Allah yardımcınız olsun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @morpenguen banka hesap açmak için arkadaşımın ablası orad bankada çalışıyor olmazsa bugün kendisi ile görüşüp size yazarım onun yanında gidersiniz en azından banka işi aradan çıkar.

  • ⭐⭐

    @burhan82 Amaeirkaya yerleşme planınızı ertelemenizde bir sakınca yok. Ama Re-entry permit almadan 1 seneden fazla ABD dışında kalırsanız çok büyük ihtimalle girişte sorun yaşarsınız hatta mahkemeye çıkma durumunuz çok kuvvetli bir ihtimal. Re-entry permit ile 2 sene ABD dışında kalabilirsiniz. Ama onun içinde ABD de olmanız gerekiyor. İşlemler 1 ay civarı sürüyor ve bizzat yapmalısınız. Ama siz zaten gelecek haziranda yerleşmeyi düşünüyorsanız, tek yapmanız gereken şey bu yıl sonundan önce bir kez daha giriş çıkış yapmak. Hatta mümkünse gelecek hazirana kadar 2 giriş çıkış. Maalesef başka yöntemi yok.


  • 16 Mayıs İstanbul - Houston uçuşuna biletimi aldım. Aynı gün aynı uçağın oradan buraya tekrar tahliye uçuşu olarak çalışacağı bilgisini aldım. Sorum şu eğer bulabilirsem aynı gün damgayı bastırıp geri döndüğümde bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım ? Vize süremin bitmesine az kaldı. Sırf damga bastırmak için gidiyorum. Herhangi bir risk içerecekse bir sonraki tahliye uçuşunu veya uçuşların açılmasını da bekleyebilirim.
    @crazycells sanıyorum siz bir yerde 2-3 gün gibi ilk kalışların problem olabileceğini belirtmişsiniz.

  • ⭐⭐

    @Mihok ilk girişi yapıp 2 gün sonra dönmeniz problem olmaz. Ama THY sizi o uçağa almayabilir haberiniz olsun. Zira buradan gidişlerde daha önce bir tarih verip o tarihten sonra girenler bu seferden faydalanamaz diye belirtmişlerdi.


  • @Mihok Acaba bileti nasıl aldınız konsolosluğa ulaşmaya çalışıyorum anca bir türlü ulaşamadım. Çağrı merkezi üzerinden mi aldınız bileti yoksa konsolosluk mu size geri döndü? @arnblt Tarih verip o tarihte girmemek derken nasıl oluyor ?


  • @Metin-Tekeli Thy sitesinden alabilirsiniz. Tek yön İstanbul-Houston seçince uçuş geliyor. Amerika konsolosluğu sitesinden form da doldurmuştuk ama direk aratınca da çıkıyor uçuş.

    @arnblt Evet alınmama durumu olabilir. Konsolosluk açıklamasında önceden başvuranlara bilet satılacağını eğer boşluk olursa yeniden duyuru yapacaklarını bildirdi. Böyle bir durumda dönmek isterim. Merak ettiğim aynı gün dönüşte Amerika yetkililerin o gün veya daha sonrası için tavrı.

  • ⭐⭐

    @Metin-Tekeli şöyle anlatayım. Örneğin buradan ABD'ye yarın kalkacak bir tahliye uçağı var. O uçak için THY şöyle bir açıklama yapmıştı. "15.04.2020 den sonra Türkiye giriş yapanlar bu seferden faydalanamaz." gibi. 15.04.2020 afaki bir tarih. ;Örnek açısından verdim. Yani yeni gelmiş biri tekrar gidemez mantığıyla. Ama yine de yetkililerle konuşmak lazım.

  • ⭐⭐⭐

    @Mihok Ayni ucaga geri binmek icin yeterli sureniz olmaz diye dusunuyorum.


  • @arnblt teşekkür ederim.


  • @morpenguen bence dönmeyin, SSN almanıza az kaldı, araba olayı çabuk halloluyor açılınca. Bu durumda olan çok kişi var şu an, corona nedeniyle. 3 ay içinde olaylar netleşecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mihok, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    16 Mayıs İstanbul - Houston uçuşuna biletimi aldım. Aynı gün aynı uçağın oradan buraya tekrar tahliye uçuşu olarak çalışacağı bilgisini aldım. Sorum şu eğer bulabilirsem aynı gün damgayı bastırıp geri döndüğümde bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım ? Vize süremin bitmesine az kaldı. Sırf damga bastırmak için gidiyorum. Herhangi bir risk içerecekse bir sonraki tahliye uçuşunu veya uçuşların açılmasını da bekleyebilirim.
    @crazycells sanıyorum siz bir yerde 2-3 gün gibi ilk kalışların problem olabileceğini belirtmişsiniz.

    Normal sartlarda CBP gorevlilerine birinin ABD'ye sadece birkac gunlugune gelmesi supheli gorunuyor. Eger makul aciklamalariniz varsa tabii ki ABD'ye sokacaklardir ve cikmaniza izin vereceklerdir; ama bu konuda pek cok soru sorabilirler. Bilginize...

    Ayni ucakla geri donebilir misiniz, emin degilim... THY'den bilgi alip onaylayin. Normal seferlerde sorun olmazdi, ama biliyorsunuz su ankiler ozel seferler...


  • Merhaba arkadaşlar benim sorum, 17 Ocak 2020'de Ben, Eşim ve kızımla, green kartlı olarak Amerika'ya giriş yaptık. Eşim orada kaldı. Ben ve kızım 31 Ocak 2020'de Türkiye' ye kızımın okulunu bitirmesi için geri döndük. Normal şartlarda okul biter bitmez, Temmuz ayında Amerika'ya dönecektik Uçuşlar Temmuzdan sonraya kalacak olursa, bizim temelli olarak Amerika'ya girişimiz 6 ayı geçecek gibi görünüyor. 6 ayı geçip Amerika'ya gidersek girişte sorun olur mu? Bu tahliye uçuşları nasıl oluyor, ona mı kayıt olmam gerek. Birde kızımla Türkiye' ye döndükten sonra eşimin eline green kartlar geçiyor, Amerika'ya gidişimizde green kartlar elimizde olmazsa sorun olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fes1983 ilk girişinizi yaptığınız ve belli bir süre kaldığınız için 2 sene kadar gitmeme hakkınız var kaldı ki mazeret sağlam okul hayatı ondan bu kadar stres yapmayın


  • @ayvalik10 2 hafta sömestr da kalıp döndük, çoğu kişi öyle demiyor, aktarma yapıp gidin diyor, bilemedim, okula orada başlayacaktı eylülde. 2.dönemi bitirmesi için döndük Türkiye ye

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fes1983 ben dahil kim ne derse desin öncelikle Türkiye yurtdışı uçuşların açılmasını bekleyeceğiz. İlk planda direk amerika uçuşu yok zaten. Fakat temmuz ağustos ayı için thy açıklama gelmedi. Bence thy call centeri arayın ağustos ayı için direk uçuşlar olacak mı olacaksa hangi tarihte belli olur diye sormalısınız. Eğer ağustos ayında da THY direk uçuşu olmayacak derlerse ozaman aktarmalı uçuşlar bakılır. Bilet bulmak sorun değil aktarmalı da ama önce bilgi elimizde olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum