DV2021 Başvuru Sayısı
-
@TughanTug, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI
@Rhonster, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI
@LordBolton, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI
@Rhonster https://www.interpol.int/en/How-we-work/Databases/Stolen-and-Lost-Travel-Documents-database bundan bahsediyorum o bir örnekti anlarsınız diye ama fikrinize bağlanmışsınız gibi. Ortalikta sahte pasaport çok fazla var ben ABD ye gittiğim zaman ilk girişte pasaport kontrolünde pasaport numarasını kontrol eder ortak havuzdan pasaport doğru mu değil mi kontrol eder bunun için Türkiye ile irtibat kurup cevap bekleyecekse zaten vay halimize ekmek kuyruğu..
ben bu havuza hiç sahip olmadılar demiyorum sisteme yüklü değil diyorum. başvuru sistemine dahil olsaydı bu başvuru esnasında 1 harfi bile yanlış girseniz hata verirdi lütfen geçerli bir no girin gibi gibi. sizin dediğinizi çekiliş esnasında değil çekilişten sonra yapacaklar kaldı ki ellerinde bunu kontrol edecek bir mekanizma olmasa zaten pasaport no istemezlerdi mülakat esnasında da bunu kontrol etmelezlerdi.
"Lütfen geçerli bir no girin" uyarısı çıkartmak için çok farklı bir sistem gerekir. O an sorgulamak için tüm pasaport bilgilerinin başvuru sitesinin veritabanında yüklü olması gerekirken başvuru sonrası ama seçmeden sorgulamak için herhangi bir database'de yalnızca bir pasaport sorgulama havuzu bulunması yeterli olur yazılımsal olarak.
Ayrıca bence bu çok kısır bir tartışma. Herkes düşüncesini söylüyor sadece. " Mülakat öncesi elenecek" veya "mülakatta elenecek" şeklinde bir resmi açıklama veya bir kaynak iki düşünce için de yok diye biliyorum. Bu kadar takılmaya da gerek yok yani illa ki duyarız fake pasaport no verip kazanan olursa.
zaten ilk senesi uygulamanın daha da geliştirilebilir bir sistem. aynı havuzu kullanmıyor mu başvuru esnasında da başvurudan sonra da kontrol için her türlü sisteme ekleyebilirler ya da eklediler ama açıklamadılar kesin birşey olsa tartışmazdık zaten burada :D
-
@Rhonster evet geçersiz fotoraf ile de başvuru mümkün standartlara uymayan burada fotoğrafın kendisinden bahsediyorum boyutundan değil onlar otonom olarak siliniyor ben sistemin hazır kullanılabilir olduğunu düşünüyorum çünkü dış işleri bakanlığı yapıyor koskoca pasaport numarası sahte mi değil mi onu anlayamıyorsa...
-
@Rhonster evet geçersiz fotoraf ile de başvuru mümkün standartlara uymayan burada fotoğrafın kendisinden bahsediyorum boyutundan değil onlar otonom olarak siliniyor ben sistemin hazır kullanılabilir olduğunu düşünüyorum çünkü dış işleri bakanlığı yapıyor koskoca pasaport numarası sahte mi değil mi onu anlayamıyorsa...
ben sistemin bu sene açıklarla dolu olduğunu düşünüyorum ama bu açıklardan geçenlerin rahat olacağı anlamına gelmiyor sonuçta mülakat var önemli olan burası.
-
Bence tüm dünyada bu numaraların paylaşıldığı bir ağ veya bir havuz vardır. Yoksa nereden anlayacak bu pasaport sahte mi gerçek mi ? Belki T.C vatandaşının pasaport numarası yoktur ABD'de ama ABD sorduğunda "bu pasaport ve numara var mı ?" diye. ( ki bi yere soruyordur. Artık orası Tr mi yoksa interpol mü bilemem)
Bazı arkadaşlar foto, diploma, bankada ki para v.b ile karşılaştırmış ama bunları bi şekilde halledersiniz ama pasaportun amacı zaten kişiyi diğer uluslararası kurumlara bu kişi vardır demek. Kaldı ki fotoğraf standartlara uymuyor diye eleyen ve çekilişe dahil etmeyen bir sistem uluslararası kimlik belgesinide sorgular. Dvlottery çekilişi için bu ağ ve havuz bence kullanılmıştır ama illa başvuru esnasında kullanılmıştır demiyorum. Başvurulardan sonra kontrol edip çekilşe dahil etmezler -
@Rhonster https://www.interpol.int/en/How-we-work/Databases/Stolen-and-Lost-Travel-Documents-database bundan bahsediyorum o bir örnekti anlarsınız diye ama fikrinize bağlanmışsınız gibi. Ortalikta sahte pasaport çok fazla var ben ABD ye gittiğim zaman ilk girişte pasaport kontrolünde pasaport numarasını kontrol eder ortak havuzdan pasaport doğru mu değil mi kontrol eder bunun için Türkiye ile irtibat kurup cevap bekleyecekse zaten vay halimize ekmek kuyruğu..
ben bu havuza hiç sahip olmadılar demiyorum sisteme yüklü değil diyorum. başvuru sistemine dahil olsaydı bu başvuru esnasında 1 harfi bile yanlış girseniz hata verirdi lütfen geçerli bir no girin gibi gibi. sizin dediğinizi çekiliş esnasında değil çekilişten sonra yapacaklar kaldı ki ellerinde bunu kontrol edecek bir mekanizma olmasa zaten pasaport no istemezlerdi mülakat esnasında da bunu kontrol etmelezlerdi.
"Lütfen geçerli bir no girin" uyarısı çıkartmak için çok farklı bir sistem gerekir. O an sorgulamak için tüm pasaport bilgilerinin başvuru sitesinin veritabanında yüklü olması gerekirken başvuru sonrası ama seçmeden sorgulamak için herhangi bir database'de yalnızca bir pasaport sorgulama havuzu bulunması yeterli olur yazılımsal olarak.
Ayrıca bence bu çok kısır bir tartışma. Herkes düşüncesini söylüyor sadece. " Mülakat öncesi elenecek" veya "mülakatta elenecek" şeklinde bir resmi açıklama veya bir kaynak iki düşünce için de yok diye biliyorum. Bu kadar takılmaya da gerek yok yani illa ki duyarız fake pasaport no verip kazanan olursa.
zaten ilk senesi uygulamanın daha da geliştirilebilir bir sistem. aynı havuzu kullanmıyor mu başvuru esnasında da başvurudan sonra da kontrol için her türlü sisteme ekleyebilirler ya da eklediler ama açıklamadılar kesin birşey olsa tartışmazdık zaten burada :D
Yok aynı havuzu ekleyebilirler ama eklemezler çünkü belirli bir sitenin veritabanındaki bilgiler kolaylıkla ele geçirilebilir özel sunuculardaki veritabanları her zaman daha güvenlidir o yüzden söyledim.
Öyle tabi kesin bilgi olsa tartışılmaz da böyle de bir yere varmıyor kimse kimseyi kırmasın :D -
böyle bir havuz olmaması zaten şaka olurdu. olay burdan sonra başlıyor zaten ilk yılı sistemin üstüne sadece sistemi duyurdular nasıl işlediğini açıklamadılar birde belki geliştireceklerdi veya geliştiriyorlar covid19 geldi baya bir sıkıntı yani
-
Yok aynı havuzu ekleyebilirler ama eklemezler çünkü belirli bir sitenin veritabanındaki bilgiler kolaylıkla ele geçirilebilir özel sunuculardaki veritabanları her zaman daha güvenlidir o yüzden söyledim.
Öyle tabi kesin bilgi olsa tartışılmaz da böyle de bir yere varmıyor kimse kimseyi kırmasın :Dyok ya kimsenin kimseyi kırdığı yok öyle olsa zaten 2 3 cevaptan sonra yazmam.
-
Öyle tabi kesin bilgi olsa tartışılmaz da böyle de bir yere varmıyor kimse kimseyi kırmasın :Döyle bir özel sunucu illa ki getireceklerdir ama hep dediğim gibi bu yıl açıklarla dolu olacaktır sistem.
-
@Rhonster peki kardeş abd pasaport no felan bakmıyor istersen abcd1234 yaz pasaport noya resim olarakda pasaportun dışının resmini koy ama senin elenmen sadece resim ile olsun diyorsun haklısın ne diyelim 1 ay sonra belli olur.
-
@maestro ya boşver hocam anlatamıyoruz arkadaşa birde üstüne sabit fikirli oluyoruz boşver yorma kendini
-
@alpecino tribünlere oynamayı bırak ayrıca ben dolandırıcı değilim sen istiyorsan yapabilirsin bu dediğini birde sabit fikirli diye itham eden sizsiniz ben değilim önce geç bi forumdaki bilgi birikimini oku sonra gel laga luga yap ama boş ver zaten posta bile en geç 5 günde gider acaba ne yapıyorlar 6 ayda.
-
@Rhonster birader bana ikidir laga luga yapıyosun diyosun düzgün konuş boş yapma adamın canını sıkma söylediklerim beni bağlar 12 yıldır bu karta başvuruyorum neyin ne olduğunuda iyi bilirim bu senede çekiliş sonuçlarından bağımsız avustralya'ya skill migration ile gidiyorum.Göçmenliğide şartlarınıda iyi bilirim bn yüksek bilgisayar mühendisi olarak yazılımsal düşünerek bu işlerin plansız kontrolsüz olmayacağından bahsediyorum kaldıki pasaport kontrolü sadece çekiliş için yapılan birşey değil uluslararası düzen bu senle ilgili son mesajım artık dikkate almayacağım.
-
@alpecino, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI
@LordBolton lordum sen çok zeki adamsın :) tebrik ederim tamamen aynı düşünüyoruz.Kaldı ki başvuru ile açıklanma arasındaki süre niye 6-7 ay olsun ki işleri güçleri bunu araştımak işte.
Peki 6-7 ay boyunca bunu arastiriyorlarsa, neden secilen herkes vize alamiyor? Basvurusu red olan insanlar var, biliyorsunuz degil mi?
-
@Rhonster koş koş çabuk senin için haber çıktı
ABD'den 40 Bin Sağlık Görevlisine Green Card Amerika Birleşik Devletleri Corona virüs salgını ile mücadele ederken, senatodan 40 bin sağlık görevlisi için ülkede çalışma ve yaşama vizesi olan Green Card'ın verilmesine onay çıktı. 25 bin hemşire ve diğer sağlık görevlisi 15 bin doktor için konsolosluklar acil vize taleplerini değerlendirmeye alacak.
https://www.law360.com/immigration/articles/1269468/senators-want-40k-unused-visas-given-to-doctors-nurses?nl_pk=73d06dfd-b459-4df6-956f-436aa9382541&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=immigration&fbclid=IwAR2UutnPnQrd252NleuLdo3nTxVH2goloeZUFBd3E0MjMF-D6iVpFnZHDa8 -
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI
@Rhonster koş koş çabuk senin için haber çıktı
ABD'den 40 Bin Sağlık Görevlisine Green Card Amerika Birleşik Devletleri Corona virüs salgını ile mücadele ederken, senatodan 40 bin sağlık görevlisi için ülkede çalışma ve yaşama vizesi olan Green Card'ın verilmesine onay çıktı. 25 bin hemşire ve diğer sağlık görevlisi 15 bin doktor için konsolosluklar acil vize taleplerini değerlendirmeye alacak.
https://www.law360.com/immigration/articles/1269468/senators-want-40k-unused-visas-given-to-doctors-nurses?nl_pk=73d06dfd-b459-4df6-956f-436aa9382541&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=immigration&fbclid=IwAR2UutnPnQrd252NleuLdo3nTxVH2goloeZUFBd3E0MjMF-D6iVpFnZHDa8abi şartları karşılamam lazım önce sadece süreci hızlandırdılar şuan ingilizce çalışıyorum ingilizceyi hallettiğim dakika gerisi sadece paraya bakıyor diğer sınavları kısa sürede vereceğimi düşünüyorum.
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI
@LordBolton lordum sen çok zeki adamsın :) tebrik ederim tamamen aynı düşünüyoruz.Kaldı ki başvuru ile açıklanma arasındaki süre niye 6-7 ay olsun ki işleri güçleri bunu araştımak işte.
Peki 6-7 ay boyunca bunu arastiriyorlarsa, neden secilen herkes vize alamiyor? Basvurusu red olan insanlar var, biliyorsunuz degil mi?
cevap verdiğiniz arkadaşı bloklamasam birşeyler yazardım da gerek yok :) neyse ki artık 2 tarafta birbirini göremiyor blok atınca.
-
@Rhonster birader bana ikidir laga luga yapıyosun diyosun düzgün konuş boş yapma adamın canını sıkma söylediklerim beni bağlar 12 yıldır bu karta başvuruyorum neyin ne olduğunuda iyi bilirim bu senede çekiliş sonuçlarından bağımsız avustralya'ya skill migration ile gidiyorum.Göçmenliğide şartlarınıda iyi bilirim bn yüksek bilgisayar mühendisi olarak yazılımsal düşünerek bu işlerin plansız kontrolsüz olmayacağından bahsediyorum kaldıki pasaport kontrolü sadece çekiliş için yapılan birşey değil uluslararası düzen bu senle ilgili son mesajım artık dikkate almayacağım.
Perth e mi gideceksin
-
@Calibraturbo, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI
Perth e mi gideceksin
brisbane kardeşim kısmetse.
-
@ayvalik10 Thousands of doctors across the country are stuck with temporary visas that prevent them from moonlighting at other hospitals or clinics, blocking them from traveling to help in COVID-19 hot spots and keeping them tied to their hospitals.
Sanırım şu an orda olan doktorlardan bahsediyor.
-
@Rhonster sizin paylaştığınız 497 videolu İngilizce setine bakıyorum. Onun haricinde İngilizce ile alakalı nasıl bir çalışmanız var acaba bilmek isterim bi sakıncası yoksa. teşekkür ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum