DV2021 Başvuru Sayısı
-
@GC_dream Çok doğru bir yaklaşım değil. Avrupa Birliği green card çekilişlerinde çok büyük bir pastaya sahip değil.
Avrupa kotasında pastanın en büyük dilimleri aşağıdaki gibi.
Arnavutluk (4k), Ermenistan (2,5k), Belarus (1,5k), Gürcistan (1k), Kazakistan (1 k), Kırgızıstan (1k), Rusya (4,5k), Ukrayna (4,5k), Özbekistan (4,5k)....Bunlara karşılık Fransa 500 Almanya 600-700 gibi sayılar ile green card talihlisi oluyor. İngiltere zaten konu dışı. Hollanda 70-80, Avusturya 80-90.
Asıl büyük pasta dilimine sahip yukarıdaki ülkelerin pasaport politikası nasıl ve pasaport o ülkelerde ne denli yaygın o önemli. Yani Schengen bölgesinden zaten inanılmaz sayıda talihli ve başvuru yok. Dolayısıyla adamların pasaportu varmış yokmuş çok mühim değil.
-
Trambın son şafak kazıgı koydu başka sıkıntı yok. Başvuru sayısı taiki azaldı Halooglu amcooglu kayınco tugralı doblo mangalcılar basvuramadı
-
@Calibraturbo, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI
Trambın son şafak kazıgı koydu başka sıkıntı yok. Başvuru sayısı taiki azaldı Halooglu amcooglu kayınco tugralı doblo mangalcılar basvuramadı
Geçen senelerde, çalıştığım ofisteki tüm arkadaşlar başvuru yapmıştı. Kendileri, eşleri, kardeşleri, anne babaları için. Birtanesinin kardeşine çıkmıştı :) Bu sene pasaportu olmayanlar başvuru yapamadı. Olanlarda kendilerine başvuru yaptı, ne yazık ki sülalesine yapamadılar :)
-
..............................
-
@Rhonster mülakat esnasında değil kardeşim çekiliş yapılması esnasında kaybedecekler girilen pasaport numaralarının bütün ülkelerin güvenlik kontrolü gerçekleştirdiği pasaport havuzundan eşleştirilecek eşleşmeyenler otomatik olarak çekiliş dışı kalacaklar Us pasaport şartınıda bu nedenle çekilişe dahil etti zaten.
1 - Güvenlik kontrolü
2 - Yalan beyanı engellemek
3 - Sadece gelmek isteyenleri sürece dahil edip mülakat süreçlerini hızlandırmak -
@alpecino 4 ay boyunca forumda kesin bir şekilde yazdığın konuyu tartıştık ama sonuçsuz kalmıştı peki sen bu kadar emin nasıl konuşuyorsun KCC tanıdıklar mı var.
-
@alpecino
Mantıklı olan zaten seçilmeden önce elenmesi ama bu şekilde mi yürütülüyor acaba? sayın @ayvalik10'un dediği gibi emin konuşuyorsunuz bir yerden falan mı duydunuz veyahut okudunuz? Eğer dediğiniz gibiyse zaten şansımız çok artar diye tahmin ediyorum... -
@GC_dream
Tam da herkesin hemfikir olduğu olay bu bencede. Bir 15 yaşındaki çocuk GC'yi duyup sülalesinin bilgileriyle bir gecede 20 tane başvuru yapabiliyorken şimdi yapamıyor.... -
@ayvalik10 kardeş tanıdıkmı olması gerekiyor google orda altavista orda biraz derinlemesine araştırırsan zaten işin mantığını anlarsın Us için turist vize başvurusunda bulunan adama aa sen green card kazanmışsın ama gitmemişsin diyen ülke benim dediklerimi neden uygulamıyor olsun.Amerika hiçbir işini şansa bırakmaz.
-
ülkelerin pasport bilgilerine ulaşma imkanı yoktur.sadece giriş yaptığın ülkenin veri tabanına işlenirsin.
-
-
@alpecino çok emin konuşmuşsunuz ama yanıldığınızı düşünüyorum.
Bu bahsettiğiniz ciddi bir yazılım ve data erişimi gerektirir, bunu yapacaklarını/uğraşacaklarını düşünmüyorum çünkü onlar için önemli değil, zaten görüşmede elerim diye düşüneceklerdir.
Görüşme esnasında numarasını yazdığı pasaportu ibraz edemeyenler elenecek diye düşünüyorum.
-
Arkadaşlar ben bunu daha öncede yazdım + pasaport çıkartırken de görevliye sordum pasaport bilgilerine tüm ülkeler erişir ortak kullanım var pasaport demek zaten uluslararsı bir şeydir banka gibi düşünün örneğin banka kartını ABD de Avrupa'da kullanabiliyorsunuz yada Instagram Facebook bunlar da çok uluslu ve büyük bir dataya sahipler tüm pasaportlar interpole kayıtlıdır ek olarak siz ABD ye giriş yaparken pasaportu neye göre kontrol ettiğini sanıyorsunuz ortak dataya göre doğru mu sahte mi azıcık aklı olan anlar zaten
-
Kaynak olarak da buyurun vereyim https://www.aktifhaber.com/gundem/turkiye-interpol-pasaport-iptal-listelerini-guncelledi-kontrol-etmeden-ucmayin-h138671.html
-
@LordBolton çok doğru lordum örneğin herhangi bir ülkenin vatandaşlığından öyle kafana göre çıkıp başka ülkeye iltica edemezsin senin borçlarının mevcut paranın suçlarının işlendiği dosyalar interpolun ortak kontolündedir.Pasaport için uluslararası suçlar için ortak bir havuz vardır suçlu değişimine böyle yaparlar senin pasaport alırken verdiğin parmak izlerin kayıtların bu havuza otomatik işlenir bir suçun varsa seni otomatik havaalanından alırlar pasaport kontrol sırasında ancak verdiğin pasaport numarasının karşılığı bu havuzda yoksa bu pasaport yok demektir ve geçersiz başvurudur bunun yüzde yüz doğru olduğuna eminim Us'inde tüm amacı bu zaten ülkesinde suçlu kirli adam istemiyor.
-
@alpecino, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI
@Rhonster mülakat esnasında değil kardeşim çekiliş yapılması esnasında kaybedecekler girilen pasaport numaralarının bütün ülkelerin güvenlik kontrolü gerçekleştirdiği pasaport havuzundan eşleştirilecek eşleşmeyenler otomatik olarak çekiliş dışı kalacaklar Us pasaport şartınıda bu nedenle çekilişe dahil etti zaten.
1 - Güvenlik kontrolü
3 - Sadece gelmek isteyenleri sürece dahil edip mülakat süreçlerini hızlandırmak
yalan beyanı engelleyecek olsalar yıllardır sahte başvuruları engellerlerdi meğer böyle sistemleri vardı hem pasaport bilgilerimize nasıl ulaşacaklar bir açıklasana herhangi bir özel anlaşmalarımı var türkiye ile ? -
@LordBolton, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI
Kaynak olarak da buyurun vereyim https://www.aktifhaber.com/gundem/turkiye-interpol-pasaport-iptal-listelerini-guncelledi-kontrol-etmeden-ucmayin-h138671.html
verdiğiniz bu kaynağın hiç bir geçerliliği yok hocam. burada bahsedilen pasaportların toplu iptali vs vs yani bizim konumuzdan bahsetmiyor.
-
@ayvalik10 dostum senin için özellikle kaynakları ekleyeceğim buraya ancak pasaportla başvuru sayısını azaltmayacaktır Tr'de halihazırda 7 milyon pasaort var bu arkadaşların pasaportu varsa zaten yurtdışı deneyimi otomatik var demektir.Dolayısıyla %20 si bile başvuruyor olsa hali hazırda geçen seneki 400k - 500k başvuru sayısını geçer zaten tek şans kayınçosuna yeğenine başvuranların sayısı bir nebze azalacaktırçÖzellikle ülkemizin yaşadığı bu zor süreçler insanları tayland bile gideyim kurtulayım havasına soktu.Özellikle gc için pasaport alanlarıda eklersek başvuru sayısı azalmayacaktır.
-
@ayvalik10 dostum senin için özellikle kaynakları ekleyeceğim buraya ancak pasaportla başvuru sayısını azaltmayacaktır Tr'de halihazırda 7 milyon pasaort var bu arkadaşların pasaportu varsa zaten yurtdışı deneyimi otomatik var demektir.Dolayısıyla %20 si bile başvuruyor olsa hali hazırda geçen seneki 400k - 500k başvuru sayısını geçer zaten tek şans kayınçosuna yeğenine başvuranların sayısı bir nebze azalacaktırçÖzellikle ülkemizin yaşadığı bu zor süreçler insanları tayland bile gideyim kurtulayım havasına soktu.Özellikle gc için pasaport alanlarıda eklersek başvuru sayısı azalmayacaktır.
örnek ben.
-
1 - Güvenlik kontrolü
3 - Sadece gelmek isteyenleri sürece dahil edip mülakat süreçlerini hızlandırmakhocam ayrıca böyle bir kontrolü yapacak olsalar tam başvuru esnasında yanlış başvuruyu kabul etmezlerdi. ellerinde pasaport bilgileri olduktan sonra hiçte zor bir yazılım değil kıyaslama yapınca. aynı kutucuğun içindeki kodu girinizin bir gelişmiş versiyonu gibi birşey olurdu.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum