Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Başvuru Sayısı

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
177 45 9.7k 41

  • @GC_dream Çok doğru bir yaklaşım değil. Avrupa Birliği green card çekilişlerinde çok büyük bir pastaya sahip değil.

    Avrupa kotasında pastanın en büyük dilimleri aşağıdaki gibi.
    Arnavutluk (4k), Ermenistan (2,5k), Belarus (1,5k), Gürcistan (1k), Kazakistan (1 k), Kırgızıstan (1k), Rusya (4,5k), Ukrayna (4,5k), Özbekistan (4,5k)....

    Bunlara karşılık Fransa 500 Almanya 600-700 gibi sayılar ile green card talihlisi oluyor. İngiltere zaten konu dışı. Hollanda 70-80, Avusturya 80-90.

    Asıl büyük pasta dilimine sahip yukarıdaki ülkelerin pasaport politikası nasıl ve pasaport o ülkelerde ne denli yaygın o önemli. Yani Schengen bölgesinden zaten inanılmaz sayıda talihli ve başvuru yok. Dolayısıyla adamların pasaportu varmış yokmuş çok mühim değil.

  • ⭐⭐

    Trambın son şafak kazıgı koydu başka sıkıntı yok. Başvuru sayısı taiki azaldı Halooglu amcooglu kayınco tugralı doblo mangalcılar basvuramadı


  • @Calibraturbo, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI

    Trambın son şafak kazıgı koydu başka sıkıntı yok. Başvuru sayısı taiki azaldı Halooglu amcooglu kayınco tugralı doblo mangalcılar basvuramadı

    Geçen senelerde, çalıştığım ofisteki tüm arkadaşlar başvuru yapmıştı. Kendileri, eşleri, kardeşleri, anne babaları için. Birtanesinin kardeşine çıkmıştı :) Bu sene pasaportu olmayanlar başvuru yapamadı. Olanlarda kendilerine başvuru yaptı, ne yazık ki sülalesine yapamadılar :)


  • ..............................


  • @Rhonster mülakat esnasında değil kardeşim çekiliş yapılması esnasında kaybedecekler girilen pasaport numaralarının bütün ülkelerin güvenlik kontrolü gerçekleştirdiği pasaport havuzundan eşleştirilecek eşleşmeyenler otomatik olarak çekiliş dışı kalacaklar Us pasaport şartınıda bu nedenle çekilişe dahil etti zaten.

    1 - Güvenlik kontrolü
    2 - Yalan beyanı engellemek
    3 - Sadece gelmek isteyenleri sürece dahil edip mülakat süreçlerini hızlandırmak


  • @alpecino 4 ay boyunca forumda kesin bir şekilde yazdığın konuyu tartıştık ama sonuçsuz kalmıştı peki sen bu kadar emin nasıl konuşuyorsun KCC tanıdıklar mı var.


  • @alpecino
    Mantıklı olan zaten seçilmeden önce elenmesi ama bu şekilde mi yürütülüyor acaba? sayın @ayvalik10'un dediği gibi emin konuşuyorsunuz bir yerden falan mı duydunuz veyahut okudunuz? Eğer dediğiniz gibiyse zaten şansımız çok artar diye tahmin ediyorum...


  • @GC_dream
    Tam da herkesin hemfikir olduğu olay bu bencede. Bir 15 yaşındaki çocuk GC'yi duyup sülalesinin bilgileriyle bir gecede 20 tane başvuru yapabiliyorken şimdi yapamıyor....


  • @ayvalik10 kardeş tanıdıkmı olması gerekiyor google orda altavista orda biraz derinlemesine araştırırsan zaten işin mantığını anlarsın Us için turist vize başvurusunda bulunan adama aa sen green card kazanmışsın ama gitmemişsin diyen ülke benim dediklerimi neden uygulamıyor olsun.Amerika hiçbir işini şansa bırakmaz.


  • ülkelerin pasport bilgilerine ulaşma imkanı yoktur.sadece giriş yaptığın ülkenin veri tabanına işlenirsin.


  • @alpecino @birumut dediği gibi amerikan sistemine ne altavistadan ne google ulaşamazsın. Biz burada olasılıkla konuşmayız. Sen araştırıp bulmuşsun ozaman linki koyar mısın milyonlarca kişinin korkusunu yenmesini sağlarsın. Ramazan ayında çok büyük bir sevap işlemiş olursun.


  • @alpecino çok emin konuşmuşsunuz ama yanıldığınızı düşünüyorum.

    Bu bahsettiğiniz ciddi bir yazılım ve data erişimi gerektirir, bunu yapacaklarını/uğraşacaklarını düşünmüyorum çünkü onlar için önemli değil, zaten görüşmede elerim diye düşüneceklerdir.

    Görüşme esnasında numarasını yazdığı pasaportu ibraz edemeyenler elenecek diye düşünüyorum.

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar ben bunu daha öncede yazdım + pasaport çıkartırken de görevliye sordum pasaport bilgilerine tüm ülkeler erişir ortak kullanım var pasaport demek zaten uluslararsı bir şeydir banka gibi düşünün örneğin banka kartını ABD de Avrupa'da kullanabiliyorsunuz yada Instagram Facebook bunlar da çok uluslu ve büyük bir dataya sahipler tüm pasaportlar interpole kayıtlıdır ek olarak siz ABD ye giriş yaparken pasaportu neye göre kontrol ettiğini sanıyorsunuz ortak dataya göre doğru mu sahte mi azıcık aklı olan anlar zaten

  • ⭐⭐


  • @LordBolton çok doğru lordum örneğin herhangi bir ülkenin vatandaşlığından öyle kafana göre çıkıp başka ülkeye iltica edemezsin senin borçlarının mevcut paranın suçlarının işlendiği dosyalar interpolun ortak kontolündedir.Pasaport için uluslararası suçlar için ortak bir havuz vardır suçlu değişimine böyle yaparlar senin pasaport alırken verdiğin parmak izlerin kayıtların bu havuza otomatik işlenir bir suçun varsa seni otomatik havaalanından alırlar pasaport kontrol sırasında ancak verdiğin pasaport numarasının karşılığı bu havuzda yoksa bu pasaport yok demektir ve geçersiz başvurudur bunun yüzde yüz doğru olduğuna eminim Us'inde tüm amacı bu zaten ülkesinde suçlu kirli adam istemiyor.


  • @alpecino, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI

    @Rhonster mülakat esnasında değil kardeşim çekiliş yapılması esnasında kaybedecekler girilen pasaport numaralarının bütün ülkelerin güvenlik kontrolü gerçekleştirdiği pasaport havuzundan eşleştirilecek eşleşmeyenler otomatik olarak çekiliş dışı kalacaklar Us pasaport şartınıda bu nedenle çekilişe dahil etti zaten.

    1 - Güvenlik kontrolü
    2 - Yalan beyanı engellemek
    3 - Sadece gelmek isteyenleri sürece dahil edip mülakat süreçlerini hızlandırmak
    yalan beyanı engelleyecek olsalar yıllardır sahte başvuruları engellerlerdi meğer böyle sistemleri vardı hem pasaport bilgilerimize nasıl ulaşacaklar bir açıklasana herhangi bir özel anlaşmalarımı var türkiye ile ?


  • @LordBolton, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI

    Kaynak olarak da buyurun vereyim https://www.aktifhaber.com/gundem/turkiye-interpol-pasaport-iptal-listelerini-guncelledi-kontrol-etmeden-ucmayin-h138671.html

    verdiğiniz bu kaynağın hiç bir geçerliliği yok hocam. burada bahsedilen pasaportların toplu iptali vs vs yani bizim konumuzdan bahsetmiyor.


  • @ayvalik10 dostum senin için özellikle kaynakları ekleyeceğim buraya ancak pasaportla başvuru sayısını azaltmayacaktır Tr'de halihazırda 7 milyon pasaort var bu arkadaşların pasaportu varsa zaten yurtdışı deneyimi otomatik var demektir.Dolayısıyla %20 si bile başvuruyor olsa hali hazırda geçen seneki 400k - 500k başvuru sayısını geçer zaten tek şans kayınçosuna yeğenine başvuranların sayısı bir nebze azalacaktırçÖzellikle ülkemizin yaşadığı bu zor süreçler insanları tayland bile gideyim kurtulayım havasına soktu.Özellikle gc için pasaport alanlarıda eklersek başvuru sayısı azalmayacaktır.


  • @alpecino, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI

    @ayvalik10 dostum senin için özellikle kaynakları ekleyeceğim buraya ancak pasaportla başvuru sayısını azaltmayacaktır Tr'de halihazırda 7 milyon pasaort var bu arkadaşların pasaportu varsa zaten yurtdışı deneyimi otomatik var demektir.Dolayısıyla %20 si bile başvuruyor olsa hali hazırda geçen seneki 400k - 500k başvuru sayısını geçer zaten tek şans kayınçosuna yeğenine başvuranların sayısı bir nebze azalacaktırçÖzellikle ülkemizin yaşadığı bu zor süreçler insanları tayland bile gideyim kurtulayım havasına soktu.Özellikle gc için pasaport alanlarıda eklersek başvuru sayısı azalmayacaktır.

    örnek ben.


  • @alpecino, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI

    @Rhonster mülakat esnasında değil kardeşim çekiliş yapılması esnasında kaybedecekler girilen pasaport numaralarının bütün ülkelerin güvenlik kontrolü gerçekleştirdiği pasaport havuzundan eşleştirilecek eşleşmeyenler otomatik olarak çekiliş dışı kalacaklar Us pasaport şartınıda bu nedenle çekilişe dahil etti zaten.

    1 - Güvenlik kontrolü
    2 - Yalan beyanı engellemek
    3 - Sadece gelmek isteyenleri sürece dahil edip mülakat süreçlerini hızlandırmak

    hocam ayrıca böyle bir kontrolü yapacak olsalar tam başvuru esnasında yanlış başvuruyu kabul etmezlerdi. ellerinde pasaport bilgileri olduktan sonra hiçte zor bir yazılım değil kıyaslama yapınca. aynı kutucuğun içindeki kodu girinizin bir gelişmiş versiyonu gibi birşey olurdu.


Benzer Başlıklar

  • F-400 Başvuru Süresi

    Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    -1 Oy
    3 İleti
    110 Bakış
    crazycellsC
    sorulariniz icin yeni baslik olusturmayin ve sorularinizi uygun baslikta sorun: https://yesilkartforum.com/forum/topic/133/abd-vatandaşlığı-başvuru-süreci-naturalization/
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • YeşilKart Başvuru Hakkinda Soru

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    572 Bakış
    crazycellsC
    @hitomi78 YeşilKart Başvuru Hakkinda Soru içinde söyledi: Soruma cevap nasil bulacagim Size yazdigim konularda sorunuzu sormaniz yeterli, oradan cevap yazarim size. Cekilisle ilgili her konu ya da ayrinti icin ayri bir baslik acilmasina karsiyim :) o nedenle o konularin disinda ayri basliklarda sorulan sorulari ben sahsen cevaplamayacagim.
  • Yeşil kart basvuru hakkinda

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    16
    0 Oy
    16 İleti
    2k Bakış
    entelmanE
    @leningrad Fotoğraf mutlaka güncel olmalı. Uygun olmayan fotoğraf ve çekiliş formunu yanlış doldurma nedeniyle pek çok kişi diskalifiye oluyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum