@EmreGdk, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@drrocky, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Austintx f1 konusunda katılıyorum. aklıma new york Qeens bölgesi yattı. hatta kiralik oda falan da baktım 500$. dil okulu şeysi 3 aylık 1500$ ekadar var buldum web de.
f1 için neden kalabalık yer olmalı onu anlamadım ama qeens dedigine uygun
dil okulu için bende new york düşünüyordum,fikirlerinizi alabiliriim,sizin kadar araştırma yapamadım :))
Kısaca araştırdıklarımdan anladıklarımı anlatim.
Turistik girişlerde istisnai durumlar hariç 6 ay izin veriliyor I-94 formunuza. Ama göçmenlik bürosu, siz ülkeye girer girmez F1'e başvurma izini vermiyor. Yanılmıyorsam 3 ay geçtikten sonra başvurabiliyorsunuz (Sen tatile gelmemişsin, statünü değiştirmek için kullanmışsın turist vizeni diye düşünüyorlar. O yüzden 3 ay beklemeniz lazım). F1 statüsü, elinizde yasal, geçerli I-20 olduğu sürece ülkeden çıkmamak şartıyla devam ediyor. Uzatabiliyorsunuz I-20iniz kaçağa düşmüyorsunuz okula devam ettiğiniz sürece. Ama bu işlemlere başvurmadan önce turistik vizenizi (ülkede kalma izni) uzatma başvurusunda bulunmanız gerekiyor. Zira statü değişiklik kararı çıkana kadar (belli bi süre verilmiyor. 2 ay da sürebilir 1 sene de) turist statünüzü de kaybetmeyip, kaçağa düşmemeniz lazım.
Okul da göçmenlik bürosu tarafından kabul edilmiş bi okul olması lazım. Başvurularınız kabul edildikten sonra yasal olarak ülkede bulunma hakkınız olacak ama çalışma hakkınız olmayacak. Ehliyet de alabiliyorsunuz.
Bazı okullar belli bi saati geçmemek şartıyla kampüsde çalışma fırsatı sunabiliyorlar. Ama bu size yeterli olacak bi para olmayacaktır.
Bu işlemlerin hepsi para ve tabi üstüne ''ben bunları tek başıma halledemem'' derseniz, bir de avukat bulmanız gerekecek. Bence bu maceraya başlamadan önce en az GC mülakatında istedikleri para miktarı kadarını sizin de giderken elinizde bulundurmanız lazım. Üstünde kafa patlatmanız gereken husus da kaçak çalışmaktan çok nasıl yasal olarak çalışabilirim olmalıdır. Evlilik veya yatırımcı vizesine yoğunlaşmanız daha sağlıklı olacaktır. Tabi nacizane anlatırken kendi görüşlerimi de dile getirdim.
Forumda aşağıda verdiğim başlığı incelemenizi öneririm. Saygılar
https://yesilkartforum.com/forum/topic/247/change-of-status-i-539-gocmen-olmayan-vizeyi-uzatma-ya-da-degistirme/2