Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k
  • ⭐⭐

Bu Amerika batıyor muhabbetlerini Avrasyacılar çıkardı. Rusya Çin dünyanın yeni liderleri olacaklarmış, Amerikada iç savaş çıkacakmış vs. vs. Bunlara inanıp o şekilde pozisyon almak isteyenler istediklerini yapmakta özgürler. Amerika’da yaşamadan, Türkiye’de hayatın Amerika’dan daha kaliteli olduğuna kendini inandırmakta serbest. Sağlık sistemini herkes kafasına takmış, şöyle; kurumsal şirketler sağlık sigortanızı yapıyor. Cüzi kesintiler yapıyor sizden ( iki haftadabir 100-150 dolar civarı). Büyük bir rahatsızlık geçirirseniz ödeyeceğiniz maksimum bir tutar var 3.000-5.000 usd gibi. Gerisini sigorta karşılıyor. İsterse 100.000 usd tutsun. Esnaf arkadaşlarda Türkiye’de bağkur’a ödedikleri primin karşılığı olan usd’ı öderlerse (belki biraz üstü), aile olarak sigortalarını yaptırabiliyorlar( Yanlışım varsa sayın @semavi düzeltebilir). Alım gücü olarak bir çok şeyde 7 kat, benzin ve arabada 10 kat ve üstü daha yüksek oluyor alım gücünüz. Gıda çok ucuz. Mesela bir pizza delivery yapıp, iyi bir bahşiş alırsanız, 15 dakikada aldığınız paraya 2.5 kilo kuzu kol alabilirsiniz. Eve aldığımız ürünlerin %70 i organik ürünler. Zeytinyağı, yumurta, yoğurt, hindistan cevizi yağı, muz, tavuk gibi ürünleri sadece organik olarak satın alıyoruz. Düşük gelirlilere vergi denen bişey yok. Geçen yıl 1000 dolar vergi anca kesilmiştir maaşlarımızdan. 750 usd iade aldık bu yıl, geçen yıl için. Dolaylı vergi yok. Sadece %6-%8 eyalet vergisi ödüyorsunuz bir ürün satın alırken. 100 dolarlık ürün 106-108 dolar oluyor. Ötv-kdv binip 200 dolar olmuyor. Bunun haricinde, fabrikada çalışırken 22 yaşında yeni mezun bir mühendis arkadaş geldi staja. 15 gün sonra 90.000 dolar ile teklif alıp işe başladı. Amerika’nın 155. Sıradaki bir üniversitesinden mezun kendisi. Okumak isterseniz, üniversitenim minimum şartlarını sağlayıp, istediğiniz bölümü okuyabilirsiniz. Çok pahalı falanda değil. Çok çalışarak herşeyi yapmak sizin elinizde (iyi bir meslek sahibi olana kadar çok çalışmak şart). Suç oranı çok yüksek vs. Bölgeye göre değişir. Ortalama bir yerde yaşıyorum. Kadınlar sabah 05:30 da, karanlıkta koşuya çıkıyorlar. En fazla ceylanlarla karşılaşıyorlar. Bu Covid salgınında, devletin verdiği yardımlar sayesinde, nomalde eve giren paranın 1.7 katı civarı bir para girdi. Ne olur ne olmaz duruyor kenarda. Amerika için istekli olan arkadaşlar, kötüleyen kişileri kafalarına takmasın. Burası hala en iyi üniversitelere, teknolojiye, askeri güce, ekonomik güce sahip. İlerde yıkılırsa dönersiniz Türkiye’ye. Cahilleri iktidardan indirip, Türkiye’yi ayağa kaldırırız hep beraber.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

En son egitim ile alakali bir videoma burada yasayan bir yerli arkadas elestirel bir mesaj atmisti... Bir iki cevap sonrasi tarihe karsiti... Buraya gelip akillanamanda var...
    Dediklerine katiliyorum... @Ryback

Kimseyi ikna etmek zorunda degiliz... Ama bazen insan belli bir seviyeden sonra sacmaligi kaldiramiyor...

Covid suresince ABD devletinin benim icin yaptiklarini hic bir zaman unutmayacagim... Halktan alinanin halka nasil odenecegini gosteriyorlar...

• ⭐⭐

@semavi Amerikan şirketlerine ait Windows, Ios, Android gibi işletim sistemleri ile, Amerikan şirketlerine ait Youtube, Facebook, Instagram gibi uygulamalara girip Amerika’yı kötülemek moda oldu bu dönemde maalesef. Boşu boşuna kendi ülkemiz Türkiye’yi eleştirmek zorunda bırakıyorlar bizi (Vergi sistemi, eğitim sistemi, alım gücü vs. açısından).

• ⭐⭐⭐

@recebus geçmiş olsun çok üzücü bir durum Sizin numaranında current olmasına fazla kalmamışken.

• @semavi oralara gelip akıllanmayanları bırakın,(onlar arsız zaten veya dolarlarının TR de yaptığı değere sevinen tipler) Türkiye de rezil rüsva bir şekilde yaşadığı halde rejimin tek bir hareketine söz söyletmeyen gerizekalılara ne demeli...esnafım dükkanım kapalı tek bir hibe şeklinde destek almadım ve bana verilen cevap ''e kredi çekimini kolaylaştırdık ya daha ne yapalım '' oluyor...beni durup dururken borçlandırıyor ve bunu marifet sayıyor kendine..bu krediyi bile faizli bir şekilde veriyor ki faizsiz de verse ben durup dururken hiç hesapta yokken yeni bir borç yükünün altına giriyorum..diyeceğim o ki durum çok vahim

• Bu yalan felaket senaryoları yazan insanların tek bir düşünceleri vardır. O da başkasına iftira atarak kendilerini (Hizmet ettiği makamları, partileri vs.) yüceltme istekleridir. Ama neyse ki matematik diye bir bilim dalı mevcut.
    Ülkeler arası yapılan ithalat ihracat rakamlarına bakarsak. Amerika'nın batması, ülkemiz için hatta dünyadaki birçok ülke için ne kadar kötü sonuçlar doğuracağını gösterir. Bunun için konunun uzmanı olmanıza gerek bile yok. Sadece Malatya'dan kayısı alımı bile kesilse Türkiye çok zor durumlarla karşı karşıya gelebilir. Demek istediğim şudur ki Amerika'ya gitmek istemesen bile batmaması için dua etmen gerekir. Keza avrupa birliğindeki ülkeler için de geçerli.

• Acaba 5 Mayıs'ta sonuçlar açıklanacak mı 🤔

• @drrocky, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Rhonster vize almak gözünüzde neden bu kadar zor gözüküyor ki?
    vizeden kalacak yere, gittikten sonra da sürecinin devamı için sponsorluğa vs devam edecekmiş

bol şans diliyorum. vize almak zor değil gözümde.

• ⭐⭐

şafak patlatsın biri. evimde 2 metre ötemde vürüs işsizlik bahçesizlik havasızlık parasızlık.Trampın şafak kitlemesi yüzünden önü arkayı dagitik durumdayim. cAMide oturup batıya küfredenler belanın belasını bulsun adamlar sözünün ehli, adamlara türkiyeden malzeme sattım ptt kapalı olmasına ragmen beni tanımamasına ragmen(referanslaarım var ama rahatca soyabilirim) parayı yolladı Herr xxx PTT acılınca yollayın teşekkur ederim diye mesaj attı. Bizm burda olsa mal verirsin ustune borclu cıkarsın....Bu ulkenin sürüm sürüm sürünmesini amerikadan almanyadan hernerdense gurcistan sirbistanda olur elimde viskim zevkle şevkle izlemek istiyorum. Evde korana cıktı 70 yasında anamı babamı beni test bile etmediler Ne yiyosun iciyosun soran yok 5 milyar cezayı goze alarak ekmek su almak zorunda bıraktılar.Buzluktan ekmek cıkarıp yedim Nefret ediyorum. Yok olun Parya olun

• ⭐⭐

@Rhonster, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@drrocky, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

vizeden kalacak yere, gittikten sonra da sürecinin devamı için sponsorluğa vs devam edecekmiş

rostır sana verirler. Hani ben gereksiz deliymişim apaçiymişim ya abd kanada aktif 4 tane desüresi gecmis almanya vizesi var. Sana hayli hayli verirler. Statüsü yüksek bu forum üyelerinin. Benim gibisine bile verdiler düşün...Vermicem vermicem benim degilmi vermicem diyemezler yani

• @ayvalik10 benim tanıdığım @ayvalik10 bu mesaja kükrerdi :) şaka bi yana isviçre çakısı gibisin kardeşim her bilgi mevcut :)

• @aayhann ramazan geldi

• @ayvalik10 harikasın :)

• @Calibraturbo, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Rhonster, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@drrocky, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

rostır sana verirler. Hani ben gereksiz deliymişim apaçiymişim ya abd kanada aktif 4 tane desüresi gecmis almanya vizesi var. Sana hayli hayli verirler. Statüsü yüksek bu forum üyelerinin. Benim gibisine bile verdiler düşün...Vermicem vermicem benim degilmi vermicem diyemezler yani

kim dedi sana öyle ya ayıp etmiş öyle diyen kral.

• Sakin, son 35 İzmir plaka :)

• ⭐⭐⭐

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@aayhann ramazan geldi

Maşallah maşallah hocam

• Bırakın amerikayı kötülesinler, bizim işimize yarar.Greencard başvurusu azalır, gerçekten gitmek isteyenlerin önü açılır

• @semavi dün youtube da estirdin kadir hocam, 3 film birden izledik. Seviyoruz seni ,iyi adamsın

• ya arkadaşlar bir de kadir abinin (semavi) kanalını neden takip eden sayısı bu kadar az..kadir abinin kendisini az çok tanıyoruz abonelik sayısıyla adamın yakından uzaktan ilgilendiğini düşünmüyorum fakat onun kadarda abd hakkında bu kadar güzel bilgiler veren çok az kanal var..ben 3-4 yıldır bu hayalin peşinden koşuyorum ve bu yüzden youtube dan olsun instagram dan olsun çok fazla kişiyi takibe aldım ama açık ara can çolpan la beraber kadir abinin en üst sıralarda olması lazım..o kadar alakasız kanallar saçma ilgiler görüyor ki şaşkınım doğrusu...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k