@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2019 bekleme odası
-
@hadi yani çekiliş hikaye..
-
@hadi DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@maitredemusique DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
Bir haftadır neredeyse bütün YouTube videolarını izledim. Genel kanı şöyle: Greencard çıkan birinin Türkiye ve Amerika masrafları için minimum "10.000 $" paraya sahip olması gerektiği.(sokakta yatarsanız, günlerce aç kalırsanız ve ev değil oda kiralarsanız bu fiyat biraz daha aşağı oluyormuş)

Ki bu para da an itibariyle "43.150 TL" yapıyor. Umarım herkes en az 30 bin üstü paraya sahiptir. Yoksa başvurular boşa gibi duruyor.
(Benim fikrim bu çekilişin bedava yapılmaması çok önemli. Zira bedava olduğu için herkes başvuruyor bu paralara sahip olmayanlar haliyle gidemiyor ve gidebilecek olanlar da yanıyor.) 
Gecen hafta burada calistigim sirkete Richmond'da ki ekipten 2 Amerikali arkadas gelmisti. Onlara sormustum Green Card konusunu. Soyledikleri; Green Card'in daha cok hali hazirda ABD'de yasayan ama bir sekilde kacak duruma dusmus kisileri legalize etmek amaciyla kullanildigini soylediler. Ne kadar dogrudur bilmiyorum ancak Trump puan sistemine (point based) gecilmeli dediginde sanirim bir diger politikaci endise edilecek bir durum olmadigini Green Card kazananlarin buyuk oranda ABD'de yasadiklarini soylemisti cok iyi hatirliyorum. Yani kazananlar yine Turk, Rus, Mozambikli vesaire ama bu kisiler cogunlukla hali hazirda orada yasiyor. Insallah daha cok ABD disindan aliyorlardir. Hepinize bol sans yarin.
Öyle olduğunu sanmıyorum ya da her kazanan öyle değil ilk kez giden insanlar tanıdım
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Katılım ücretinin çekilişe katılışın rakamı konusunda herhangi bir etki yapmayacağını savunan arkadaşlar oldu geçmişte. Hatta bu yüzden tartışmalar yaşadık. Hepsi geride kaldı. Bu konu da bundan sonra herhangi birisi ile tekrar bir tartışma daha yapmayacağım. @vecihi arkadaşımın da dediği gibi eğer ücret değil $50, $10 dolar yapılsa bile ciddi bir düşüş olurdu. Gc firmalarına para yedirerek başvuru yaptıran çok fazla evet, ama Türk insanı beleşçiliği sevdiği için kendi başına 10 saat araştırıp başvuru yapan da çok fazla. Çıksa bile adamın oraya gidecek parası yok. Kimisi gitsem mi gitmesem mi diyor. Kimisi öylesine başvuru yapıyor. Olan yine bize oluyor. Her ihtimale karşı şunu da belirteyim. Bu çekilişe ücret koymak Amerikan yasalarına aykırı. Bu yüzden böyle birşey söz konusu değil. Hayırlı günler.
-
@crazycells teşekkür
-
@azeusa umarım sizin de sıranız gelir. Azerbaycan'a selamlar.
-
bu seneki tek umudum, 3 ekim ile 10 ekim arasi yapilan basvurularin iptal olup, bir cok kisininde tekrar basvuru yapmadigini ummam. tabi baskasini uzuntusuyle sevinmekte iyi degil. sadece bu sene basvuru yapanlarin gecmis senelere oranla bence bir tik daha fazla sansi var.
-
@emre-koç pasaport süresi uzatılmıyor artık yeni pasaport başvurusu yapıyorsunuz.eski pasaporttaki vizelerinizi süreleri bitene kadar kullanabiliyorsunuz.
-
@gc_dream neden daha fazla şansları var?
-
@korcanmir bazı kişiler ne yazıkki iptalden haberdar olamadı. Haberdar olup tekrar başvuru yapmaya üşenende bir çok kişi olmuştur. Kendi düşüncelerim.
-
25 saat 9 dakka
-
@maitredemusique bencede bu konu çok önemli.. çoğu kimse şunu diyor " Eee bu parayı göstermek mecburi mi?" Arkadaş mecburi olmasa bile hadi sana dediler para göstermene gerek yok, oraya gidince ne yiyeceksin nerde kalacaksın?? Bu para orada sıfırdan başlayıp bir kaç ay kendini idame ettirmen için gerekli.. Sokakta yatmayacaksan eğer ki yatsan bile ne yiyip içeceksin?? Adamlar bu parayı kendileri için değil senin için istiyor aslında seni düşündükleri için..
-
@ehehehe çox sağ ol kardeş. İnşallah yarın sənin xoş xəbərini eşidərik
-
Para şart,greencard ı verip köprünün altına geç dilen diyecek halleri yok bence
-
Ücretin yanında İngilizce B1 B2 seviyesine denk gelecek TOEFL veya IELTS sonuçları da istense şansımız yüksek oranda artar. Demokratlar tabii ki karşı çıkacaktır fakat Trump'tan böyle bir şey beklerim. Bence güzel olur. İngilizce bilmeden bir kişinin genel olarak ABD'ye uyum sağlaması mümkün değil.
-
@azeusa nəticələr müəyyən olsun kifayətdir. gözləməkdən sıxıldıq.
-
@captain DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
er ki yatsan bile ne yiyip içeceksin?? Adamlar bu parayı kendileri için değil senin için istiyor aslınd
Ahhhh ahhhh... Ne diyeyim ki işte. Türkiye'deki açlık sınırını göz önünde bulundurduğumda ha deyince 40 bin lira kim çıkarabilecek bu başvuranların arasından? Gidemeyecek olan bile bencillik yapıp başvurur bizim ülkede. Ama sorsan baş müslüman. Atalarımız ne güzel demiş en amiyane tabiriyle: "Ayranı yok içmeye, taht-ı revanla gider s*çmaya"
-
@rastaman-vibration Bu konuda ne yazık ki sizlerle aynı fikirde değilim. İngilizce bilmeyen insanlar da çevresindeki kültür ile kültürlenme yaşayıp eni sonu o dile hakim olacaktır. Kimse oraya giden insanların "native" olmasını beklemiyor zaten. Hayallerini kurup, bu ülkede hak ettiği hiçbir şeyi yaşayamamış ve hala da yaşayamayan her temiz yürekli vatandaşımıza çıkmasını diliyorum. Umarım hayırlısı olur.
-
@maitredemusique DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@captain DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
er ki yatsan bile ne yiyip içeceksin?? Adamlar bu parayı kendileri için değil senin için istiyor aslınd
Ahhhh ahhhh... Ne diyeyim ki işte. Türkiye'deki açlık sınırını göz önünde bulundurduğumda ha deyince 40 bin lira kim çıkarabilecek bu başvuranların arasından? Gidemeyecek olan bile bencillik yapıp başvurur bizim ülkede. Ama sorsan baş müslüman. Atalarımız ne güzel demiş en amiyane tabiriyle: "Ayranı yok içmeye, taht-ı revanla gider s*çmaya"
Bende onu anlamış değilim zaten gidecek durumun yok diploman yok yani şartları taşımıyorsun. Neyin peşindesin ki.. Ama kabahat onlarda değil ki. Bence GC ye başvuru aşamasında yetkililerin el atması lazım bu konuya ilk baştan sormalı diplomasını parasını vs. Şartları tutmayanların başvurusunu kabul etmemeli.. Bu şekilde gerçekten gitmek isteyen gitmeye hazır kişiler seçilir ce GC amacına ulaşmış olur bence .. Yada Başvuru ücretli olmalı en az 300 500 hatta 1000 dolar bence. Vardı tanıdıklardan çıkan diploması yok sahte lise diploması ile mülakata gidip ömür boyu ban yiyen Şimdi bu nedir Allasen

Benzer Başlıklar
143
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k