Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Asylum Durumunda Avukatin Davayi Birakmasi

• Merhabalar,

Ben yaklasik 11 ay once asylum icin Texas’ta bir avukat buldum. Reviewlari cok iyiydi ve kendileri de cok ilimliydi ve bana her turlu yardimi yapacaklarinin sozunu verdiler (ki, ki hic bir sekilde ilgilenmediler. Asylum letterimi bile benim yazdigimin aynisini ustunde bir harf degisiklik yapmadan yolladilar, surekli yanlis bilgilendirme yaptilar ve bir kere bile para istemek disinda aramadilar. Anlayacaginiz cok problem yasadim ve uzuldum.) Yalnizca fiyati baya pahaliydi. Aylik olarak odeme imkani sundular. Yarisini odedim $2500. Kalan yarisi icin de calisma kartimi aldigim zaman demistim fakat bu surecte is bulamadim, buldum saatleri yeterli gelmedi, corona olaylari bas gosterdi vs. Sonuc olarak issizim ve avukatim 2 hafta icerisinde odeme yapmazsam davami birakacagini soyledi. Suan icin boyle bir durumum yok. Calisma kartimi vs herseyimi aldim. Interview tarihimi bekliyorum. Fakat avukatim benden hic bir sey istemedi henuz yani beraber oturup bir letter, dava ile ilgili bir savunma yazmisligimiz yok ve kendisi yabanci. En iyi ihtimalle interview tarihim bugun belli olsa, o bir ay icinde bir seyler hazirlayacak sanirim. Sorum sudur; Avukatim davami suan birakirsa ne olur?

• Genel olarak, istediginiz zaman avukat degistirebilirsiniz.

• Muslu Law Firm

@cash , içinde söyledi: Asylum Durumunda Avukatin Davayi Birakmasi

Merhabalar,

Ben yaklasik 11 ay once asylum icin Texas’ta bir avukat buldum. Reviewlari cok iyiydi ve kendileri de cok ilimliydi ve bana her turlu yardimi yapacaklarinin sozunu verdiler (ki, ki hic bir sekilde ilgilenmediler. Asylum letterimi bile benim yazdigimin aynisini ustunde bir harf degisiklik yapmadan yolladilar, surekli yanlis bilgilendirme yaptilar ve bir kere bile para istemek disinda aramadilar. Anlayacaginiz cok problem yasadim ve uzuldum.) Yalnizca fiyati baya pahaliydi. Aylik olarak odeme imkani sundular. Yarisini odedim $2500. Kalan yarisi icin de calisma kartimi aldigim zaman demistim fakat bu surecte is bulamadim, buldum saatleri yeterli gelmedi, corona olaylari bas gosterdi vs. Sonuc olarak issizim ve avukatim 2 hafta icerisinde odeme yapmazsam davami birakacagini soyledi. Suan icin boyle bir durumum yok. Calisma kartimi vs herseyimi aldim. Interview tarihimi bekliyorum. Fakat avukatim benden hic bir sey istemedi henuz yani beraber oturup bir letter, dava ile ilgili bir savunma yazmisligimiz yok ve kendisi yabanci. En iyi ihtimalle interview tarihim bugun belli olsa, o bir ay icinde bir seyler hazirlayacak sanirim. Sorum sudur; Avukatim davami suan birakirsa ne olur?

Sayın @cash ,
    Cevaptaki gecikme için üzgünüz. Öncelikle avukat-müvekkil anlaşmanıza(sözleşmenize) bakmak gerekir. Anlaşmada avukatın hangi nedenlerden dolayı sizi temsil etmeyi bırakabileceği yazar. Anlaşmanın ifası bir yıldan fazla sure gerektirirse avukatın sizinle yazılı anlaşma yapmış olması gerekir. Aksi halde yazılı anlaşma yok ise avukat size karsı alacağını kanıtlayamaz.
    Genelde eğer avukatla aylık ödeme sözleşmesi yapmışsanız ve ödemenizi yapmazsanız avukat sizi temsil etmeyi bırakma hakkına sahiptir. Ancak sizi bırakacak olsa bile sizin durumunuza zarar vermeyecek şekilde sizi bırakmak zorundadır.
    Başvurunuz affirmative asylum mu, defensive asylum mu? Yani mahkemede misiniz, yoksa asylum officete mi? Sizi avukatın görüşmeye mutlaka hazırlaması lazımdır. Ayrıca hazırlamış olduğunuz yeminli beyanat (declaration) asylum başvurularında en önemli dokümandır. Yeminli beyanati başka dokümanlarla da desteklemek lazımdır.
    Avukatı arayıp korona nedeni ile is bulamadığınızı vs. iletirseniz, ödemelerinizi daha sonra yapmanız için (3 ay sonrası gibi) anlayış gösterebilir. Ayrıca avukatla konuşup hizmetten memnun olmadığınızı da belirtmeniz ve hatta yazılı olarak iletmeniz yararlı olur. Eğer avukatı değiştirmeniz gerekirse, genelde mahkemeden yeni avukat bulmak için sure talebinde bulunabiliyorsunuz. Eğer avukat işini ihmal ediyorsa avukatı baroya şikâyet durumu olabilir.
    Size tavsiyem öncelikle avukatla konuşup problemlerinizi anlatmanız, hizmetten memnun olmadığınızı iletmeniz olur. Aynı zamanda ödeme ile ilgili ek sure talebinde de bulunursunuz. Öncelikle problemlerinizi avukatla anlaşma yolu ile çözmeyi deneyin. Eğer sonuç olumsuzsa başka opsiyonlarınız için ofisimizi arayıp daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ofisimiz mevcut davalarla ilgili ikinci görüş bildiriminde de bulunmaktadır. Bilginiz olsun.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    280 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vmature, içinde söyledi: Advance Parole ile girişte sorun olması durumunda, turist vizesi ile giriş hk? Merhaba, ABD'ye Uniting For Ukraine(U4U) programı kapsamında, advance parole ile, şubat başında ailecek gitmeyi düşünüyoruz, sponsor onayları, travel authorization vs. her şey tamam. ben eş durumundan, yani eşimin Ukrayna'lı olması hasebiyle bu onayı aldım. Aynı zamanda turist vizelerimiz de mevcut. ABD'ye indiğimizde olası bir problem olması durumunda (zira Ukrayna vatandaşı olmayanlara bazen sorun çıkarılabiliyormuş) turist vizem ile giriş yapmayı deneyebilir miyim/teklif edebilir miyim? turist vizesi ile girişimiz kabul edilmezse çıkıp, farklı bir eyalete(aynı eyalette belki aynı sorun yaşanır diye) bu sefer direkt turist vizesi ile girebilir miyiz? Şimdiden teşekkürler. Sayin@vmature, genelde advance parolu red ederlerse turist vizesi ile size ayni yerden giris izni vermezler. Ancak takdir yetkisi vardir. Turist vizenizi de iptal edilebilir. Eger iptal edilmezse ve advance parole ile giremezseniz o zaman tekrar giris yapmayi deneyebilirsiniz. NYtan giris yapmanizi tavsiye ederim. Veya esiniz advance parole ile onden girer, o ABDye girdikten sonra aile birlesimi vizesi haklarina da sahip olursunuz. Sonra siz gelirsiniz gibi. Yine de butun belgelerinize bakmadan bunlari lutfen genel degerlendirme gibi ongorun. Durumunuzu detayli incelemeden boyle yapmaniz gerekir demek dogru olmayacaktir. Bilginiz olsun.
  • ASYLUM

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    411 Bakış
    ProgrammerP
    @MA-Yolcusu Merhaba, yukarıdaki cevap sizin sorunuza da cevap oluyor. Arkadaşınızın ilticası kabul görürse evlilik yapmasına gerek yok, eğer evlilik yaparsa da iltica talebini geri çekmesi gerekir. Ayrıca burası bu tür sorular için uygun bir başlık değil.
  • 1 Oy
    3 İleti
    175 Bakış
    kirikK
    Tesekkkur ederim bilgilendirmeniz icin @Claudia-J-Muslu Peki bu sure zarfinda onlardan cevap gelmeden esim F1 ogrencisi oldugu icin ben de F2 statu degisikligine basvurabilir miyim? Boyle bir hakkim var mi ve ise yarar mi?
  • 0 Oy
    6 İleti
    809 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @artvinli , içinde söyledi: Amerika'da bana sponsor olacak firma yerine işlemleri benim adıma bir avukat veya aracı firma yapabilir mi ? Merhabalar, 5 yıldır bir demir-çelik fabrikasında Malzeme Mühendisi olarak çalışıyorum. Amerika'da benim yaptığım demir-çelik işlerine ağır sanayi olduğu için pek yönelen bir mühendis yok. O yüzden Amerika'da bilindik hangi demir-çelik fabrikasına baksam muhakkak bir mühendis arıyorlar. Bu yüzden şanslı olduğumu düşünüyorum. Asıl sorum şu bu firmalar sponsor olmayla onun evrak işleriyle uğraşmak istemiyorlar. Hepsi Amerika içerisindeysen gelirsen görüşürüz gibi deri dönüşler oluyor. Benim adıma sizler veya başka bir aracı firma bu işi firma adına yapabilir mi ? Sosyal medya reklamlarında son zamanlarda gezen bir aracı kuruluş reklamı var. Durum hakkında bilgi almak için onları aradığımda bana dönüşleri şöyle oldu; " Biz sizin adınıza iş buluyoruz daha sonra tüm işlemleri çalışma bakanlığı tarafında sizin adınıza yürütüyoruz." böyle bir durum mümkün mü yoksa bu arkadaşlar dolandırıcı olabilirler mi ? Sayın @artvinli , İş bulan firmaların neler yapıp yapmadığını bilemiyorum. Muhtemelen size isi bulsalar bile sonra bir avukatlık bürosu ile çalışarak hukuki işlemlerinizi hallediyorlardır. Ancak genelde sizin Türkiye’de olup ABD’de is bulmanız çok nitelikli ve olağanüstü yetenekli bir kişi değilseniz veya bir tanıdığın şirketinde çalışmayacak iseniz imkânsıza yekindir. Özellikle sizden is bulmak için para talepleri var ise çok dikkatli yaklaşmanızı tavsiye ederim. Dolandırıcı olma ihtimalleri vardır. ABD içinde iseniz o zaman görüşmeye çağrılıp bir sponsor firma bulma ihtimaliniz çok daha yüksektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k