Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Hyller, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Ben bu seriyi çok sevdim @Final-Approach lütfen devam edin 🙏 Elinize sağlık... Eyaletleri saya saya bitecek inşallah 🎉

    Teşekkür ederim.

    Beğenmenize sevindim.

    Devam edeceğim.


  • @AgeGuns ABD hemen hemen herkese başvuru hakkı vermiş, böyle bir şans tanımış. İnsanlarda şansını deniyor. Temel mantık bu, o yüzden adı çeşitlilik vizesi. İleride puanlama tarzı bir göçmenlik sistemine geçilirse dedikleriniz olabilir. Hatta eğitim, Dil Bilgisi, İş tecrübesi gibi faktörlere o zaman bakılabilir. O zaman şansınız yüksek olabilir ama şuan herkesin şartları eşit.

    Başvuranların neredeyse 1000'de 1'i kazandığı için, kazanıp gitmekten vazgeçenlerin yahut mülakatta çeşitli nedenlerden elenen kişilerin kendi sorunu, kendi kararlarıdır. Kimse kimsenin hakkına girmiyor, sonraki case number'a devrediliyor. Yüksek rakamlarda olan kişilere de şans doğuyor, umut oluyor. Onun için bu mantığı bırakmamız gerektiğini düşünmekteyim.

    Bu çekilişi kazanmak tamamen kader, hayatınız bir anda değişebiliyor. Ayrıca sağlık personeli olduğunuzu ve tanıdıklarınızın sponsor olduğunu, maddi destek vereceklerini söylemişsiniz. Bence Green Card'ı beklemeden de şansını deneyebilirsiniz, bir araştırın derim. Sonuçta Green Card dediğimiz uygulama tamamen çekiliş mantığına dayalı piyango. Kanada gibi puanlama sistemi ile göçmen alan ülkelerin uygulamalarına da bakabilirsiniz, tavsiye ederim.

    Umarım gerçekten gitmek isteyen herkese çıkar, hiçbirimiz üzülmeyiz, burada gülerek talihliler odasında yerimizi alırız.


  • Biri diyorki dolar artar parası olmayan gidemez amerikaya sansımız artar digeri diyorki amerikada issiz kalanlar lise mezunu cahiller Gercekten salgınlar savaslar yangınlar biz insan ırkını bır turlu adam edemıyor dın dıl ırk cınsıyet ne olursa olsun bazı ınsanların kalpleri hep kötü ve kötü kalacak ırkcılıgınız cahıllıgınız ve yargıcılıyı cumlelerınız ıle umarım tum kapılar sız ve sızın gıbı ınsanlara kapanır


  • Madem benim yazdığım hakkımda konuşacaksın o zaman nickimi ve yazdığımı alıntıla da millet ne yazdığımı görüp ona göre karar versin.

    Lise mezunu cahil gibi bir kavram hiç kullanmadım.

    Ben cahil kavramını sadece Amerika'da coronavirus nedeniyle işini kaybedip göçmenleri kendine düşman edinen/edinecek kişiler adına söyledim eğitim durumuna bakmaksızın.

    Amerika'nın yayınladığı raporda işsiz kalanların eğitim durumlarına göre ayrıntılı yazı mevcut.

    Amerika'da işsiz kalanların büyük çoğunluğunun eğitim seviyesi az olan grup (lise mezunu veya daha aşağısında olanlar) olduğunu söyledim.

    Ayrıntılı rapor burda ve isteyenler 17. sayfaya göz atabilir. https://www.bls.gov/news.release/pdf/empsit.pdf

    Bu rapora göre üniversite mezunları arasındaki işsizlik % 2.5 iken, lise mezunu veya aşağısında eğitime sahip olanların işsizlik oranı % 8'lerde.

    Acıtasyon yapmayın.

    Kimseyle tartışmak tarzım değil ama laflarımı eğip bükmeye çalışanlara da cevabını veririm.

    Amerika öyle yan gelip yatıp işsizlik maaşıyla geçinebilecek Avrupa'daki sosyal devletlerden değil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AgeGuns 2020 mülakat deneyimlerini ekimden beri okuyor musun neden sordum karı koca orada mülakata girdiler meslektaşların bak bakalım hangi şartlarda vizeleri basıldı. Bu kadar para istemediler. Sen önce kendine güven maddi kısmı geç bunları. Mesleğin varsa ve sen amerikaya yararlı olduğunu düşündükleri zaman maddiyat önemli değil. Amerikayı boşver ya istanbuldan balıkesire taşınacaksın. Ev kirası 1500 + 1500 depozito + elektrik teminatı 400 + doğalgaz 350 + 2500 taşınma parası istanbuldan balıkesire gelicen para lazım sen ülke değiştircen yazdığım zorunlu ihtiyaçları karşılaman için parayı istemeleri normal asıl kısım işe ne zaman başlayıp para kaanmaya başlarsın devlete yük olmazsın işte burada meslek devreye giriyor. mesleğin iyi ise mülakatta para derdin olmaz


  • Bugün günlerden Nebraska. Tarım faaliyetleriyle bilinen bir eyalet. 🙂

    chandleroleary_nebraska_2.jpg


  • Arkadaşlar iyi akşamlar.Gene kötü haberler var.Amerika işsizlik oranları açıklanmış.150 milyon istihdam ın 3 te 1 i önümüzdeki süreçte işsiz kalabilirmiş.bu da 50 milyona yakın işsiz demek.durum düşündürücü bir hal allıyor.Allahım gc hayelleri kuran herkese yadımcı olsun.Abd ye gitmek bir dert yaşamak ayrı bir dert oldu.

  • ⭐⭐

    @Final-Approach resim için thanks
    bence bu resimleri eyaletler başlığında acılsa daha hoş olur


  • selam herkese başarılar dilerim. ben ve ailem foruma yeni üye olduk.

  • ⭐⭐

    hoşgeldiniz sayın @thestars


  • Sağolun teşekkür ederim. Benim 2 ya da 3. başvurum olacak USA'da red cross sertifikam var iyi derecede ingilizce konuşabiliyorum. Daha önce Amerika'da 4 ay lifeguard olarak çalıştım. Eşimle 2. başvurumuz olacak tekrar herkese başarılar. 🙂 Ümitler ve umutlar yüksek, olmazsa da çok üzülmeyiz ama biraz yorar tabi bizi. Zira bu sene şansımız diğer yıllara göre biraz daha yüksek.

  • ⭐⭐⭐

    @thestars, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    selam herkese başarılar dilerim. ben ve ailem foruma yeni üye olduk.

    Hoşgeldiniz bol şanş diliyorum sizlere de


  • @clourpoint unemployment benefits icin basvurular giderek artiyor. Mart ayindan bu yana 22 milyon civarinda basvuru oldu sanirim.


  • @clourpoint yav abicim şu an ki işsizlik durumunu baz alma gerçekleri yansıtmıyor bu durum..ha şu var bu lanet hastalık bu şekilde devam ederse forumdaki herkes bıraksın zaten amerika hayalini hatta ve hatta hayal kurmayı bırakalım çünkü dünyanın sonuna gelmiş bulunuyoruz demektir..bekleyip göreceğiz nasıl gelişecek herşey...


  • herşey düzelir rahat olun arkadaşlar


  • @rasul1995 Rasul kardeşim yaşadığın haksızlıklara, şanssızlıklara öfkeni çok iyi anlıyorum. Inşallah hem tahsil hem de sonrasında iş imkanı acısından geleceğin çok daha iyi olur. Ve dilerim DV çekilişinde de hakkında hayırlısı olur.
    Isim değişikliğini ciddi ciddi düşünüyorsan, bu meseleden dolayı mülakatta veya oraya Abdye gidersen sıkıntı yaşamaktan endişe ediyorsan...Annem nüfus memuruydu,ondan duymuştum. Tek celsede isim değişikliği yapılabiliyor. Avukata gerek yok. Adliyeye gidip ilgili mahkemeye dilekçe veriyorsun. Abdye gitme planından ve bu Rasul ismiyle o adamların ABDde yaptıklarından "ELBETTE BAHSETMENE GEREK YOK" dilekçende ve mahkemede. Çevredekilerin sana göbek adın olan ( örnek veriyorum Recep) isminle hitap ettiğini ve herkesin seni o isimle tanıdığını yazabilirsin örneğin. Şahit olarak en az 2 kişinin adını ver dilekçende. Ve mahkeme günü seninle orada bulunmalarını sağla o kişilerin. O kadar.
    Gerçi bu arada GC çekilişini kazanırsan, kazandıktan sonra isim değişikliği yapmak uygun olur olmaz mı onu da bir başka bilenin yanıtlaması için bir ? bırakıyorum buraya.


  • @MySea Tabi kıdeme göre değişiyor maaşlar ama misal 10 yıllık öğretmen 4300 - 4400 tl net maaşı. Haftalık dersi 15 saatin üstüne çıkarsa ders başına ve nöbet de tutuyorsa onların da ek dersi ekleniyor.


  • @Selda Bilgi icin tesekkuler! Ben en son ABD ye gelmeden once ogretmenlik yaparken, hatirladigim kadariyla, normal maas 400,000 TL civarindaydi ve ek dersle falan 550,000-600,000 TL buluyordu. O zamanlar daha paradan 3 sifir silinmemisti.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Kaldı 19... Covid 19 un da hayatımızdan bir an evvel çıkması dileğiyle Viva Las Vegas.... alt metni


  • @ibrahimasar, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Kaldı 19... Covid 19 un da hayatımızdan bir an evvel çıkması dileğiyle Viva Las Vegas....

    Çok az kaldı gerçekten.

    Heyecanla, umutla bekliyoruz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

116
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum