Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar Evet Döviz Yükseliyor Evet bizim için işler iyice zorlaşıyor belki bir yılda biriktirebileceğiniz paranın tl 12000 iken sadece 1500 $ a tekabül edecek. Ama üzülmeden yılmadan her ay dolar almaya devam


  • Dolarin ciktigina mi yanalim yoksa dunyanin ekonomik bir cokus icine girdigine mi yanalim. Git gide hayat zorlasiyor. Uretim durmus, ticaret yok, milyonlarca issiz, bircok yer kepenk kapatmis. Dunyanin sonuna dogru surukleniyoruz adete.


  • @baron40, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Final-Approach Alaska da yaşam koşulları nasıl acaba Gc çıktığında alaskaya gittiğimizde iş bulabilirmiyiz green card çıkarsa ciddi ciddi Alaska da yaşamayı düşünüyorum

    Alaska eyalet bazında tüm ülke ortalamasından daha yüksek işsizlik oranı.

    En kalabalık şehri olan Anchorage'de birkaç ay önceki işsizlik oranı 5.7 civarı. Corona sonrası büyük ihtimalle daha da artmıştır.

    İhtiyaç duyulan spesifik nitelikleriniz, zanaatınız varsa bu oranlar sizin çok önem arz etmeyebilir tabii ki.

    300 bin nüfusluk en kalabalık şehrinde bile % 6'ya yakın işsizliği olan bir yere taşınmak istemezdim ben kendi adıma.


  • Karamsar olmayayım dıyorum ama kesınlıkle dolar eylüle kadar ulkemızde 9.50 yı gorecek kanaatındeyım Ayrıca da abd yonetım den cok halk olarak artık ısyanda daha fazla ırkcılar ve daha sınırlıler ve daha ayrımcılar gocmen ınsan ıcın 10 kat daha zorlastı hersey 😞 cunku vergı sıstemı ınsanları cok magdur etmıs durumda ve bır cok ınsan ıssız kaldı ulkemızde oldugu gıbı


  • Amerika'nın eğitimsiz kesiminin hakkımızda ne düşündüğü önemli değil. Sonuçta redneck diye bir kavram var Amerika'da da.

    Her ülkenin cahili oluyor bunlara takılmamak lazım, biz kendimizi Amerikan halkına sevdirmeye gitmiyoruz.

    Ben burada Amerika tarafından bu ay yayınlanan işsizlik raporunu paylaşmıştım. Artan işsizliğin çok büyük payı lise mezunu ve aşağısında eğitime sahip olanlar.


  • Bekar bir (1) kişi için ne kadar dolar gereklidir konsolosluk sırasında? Yani öyle ya 4 kişilik bir aile için 30k gerekli diye tek kişi de o kadar olmamalı bence


  • @muhammed01 kimi 15bin dolar diyor kimi 10 bin dolar diyor kimi 7/8k yeter diyor


  • @tanti biz hepinizden birseyler öğrenmek istiyoruz kızmayın birbirinize


  • Paranin yaninda sponsor ve is teklifi de istenenebiliyor ne yazikki. 1 kisi icin 100 milyar gibi ortalama olmasi yeterli gorulebilir belki fakat bu kriz doneminde belki yeterli gorulmeyecek veya yanina is teklifi, sponsorluk gibi seyler de eklenmesi gerekicek bakalim hep birlikte tabi cikarsa gorecegiz.

  • ⭐⭐⭐

    Hayalleri ve gerçekler mevzusunda ben de bir kaç şey söylemek istiyorum. Benim hayallerim bugünümü güzelleştiriyor, tahammül gücümü arttırıyor, daha olumlu bakmama sebep oluyor olaylara... Ben de ya da benim gibi hayal kuranlar da bence bu düşüncelere sahipler. Tabi ki çıkmazsa üzüleceğiz. Ama hepimiz biliyoruz dünyanın sonu değil ki burada tecrübe eden arkaşadaşlar da sürekli sürekli söylediği için aklımıza kazındı. 3 gün belki 5 gün belki 1 ay ama tekrar başvuracağız. Hayalleri gerçeğe çevirmek için vazgeçmeyeceğiz. Bir söz duymuştum. Kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin diye... Tam da böyle düşünüyorum kendi adıma.
    Hep söylediğim gibi en en en çok isteyene çıksın 🙏



  • Bu sene benim 21 eşimin 11. senesi. Çıkmazsa da bir daha başvurmayacağım... kilo-şeker-tansiyon yüzünden erken emekli oldum, 6 küsur emekli maaşım var, dünyada bir sürü ülke var emekli maaşını getir oturum veririm diyen ya onlar olur ya da ülke birazcık adam olma yolunda giderse egeye yerleşirim!

  • ⭐⭐⭐

    @yasvedev, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Bu sene benim 21 eşimin 11. senesi. Çıkmazsa da bir daha başvurmayacağım... kilo-şeker-tansiyon yüzünden erken emekli oldum, 6 küsur emekli maaşım var, dünyada bir sürü ülke var emekli maaşını getir oturum veririm diyen ya onlar olur ya da ülke birazcık adam olma yolunda giderse egeye yerleşirim!

    Ohh ne güzel. Hayırlı olsun emekliliğiniz belki bu günler için Di çıkmaması şimdi kafanız daha rahat gidersiniz 🙏


  • Bugün günlerden Alabama. Forumda yerleşmeyi düşünen pek olmasa da keşfedilesi bir eyalet. 🙂

    alt text

  • ⭐⭐⭐

    @Final-Approach, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Bugün günlerden Alabama eyaleti. Forumda gitmeyi düşünen pek olmasa da. Keşfedilesi bir eyalet. 🙂

    Ben bu seriyi çok sevdim @Final-Approach lütfen devam edin 🙏 Elinize sağlık... Eyaletleri saya saya bitecek inşallah 🎉


  • Arkadaşlar doların artması sizce iyi mi olur kötü mü? Yani dolar artarsa hiç olmazsa maddi imkanı olmayanlar doğal seleksiyona uğrayarak elenir. Diğerleri de kredi çeker vesair bir şekilde halleder şans artar mı? Yani her sene sonuçta 50 bin kişi alıyor tüm dünyadan ama bu dolar sadece Türkiye'de artıyor. Türkiye'den başvuru az olursa alım da az olur değil mi? Yani doların TL karşısında artması herhangi bir anlam ifade etmiyor o zaman.


  • Hayaller konusunda , hayal kurun elbette kurmayın diyen yok , ancak daha çıkmadan tutupta hangi eyalette yaşanır hangi eylatinin neyi meşhur vs gibi , çıkan insanın bile bakmadığı şeyleri araştırıp , ümit bağlayın demek istiyorum. Ayrıca biraz realist olun lütfen . Daha çıkmadan türkiyeye sallayanlar olmuş , çıkmassa yinede buradasınız arkadaşlar yinede büyük konuşmayın bence , zira istanbul size bir küser pir küser.

    Dolar konusunda ne yapıcaz nasıl yapıcaz diyen arkadaşlar var....

    bakın bu greencard neden her sene kazanandan daha çok mülakata insan çağrılıyor biliyor musunuz ?

    sizin yüzünüzden ... evet sizin yüzüdünüzden. eylül ayında pasaport parası olmayan birisinin ne yapıyım ben şimdi dedğini hatırlıyorum forumda.

    fakirlik suç mu ? değil . ayıp mı ? hiç değil . Bende baya baya fakirim. Hatta sırf bu maddi durumumdan ötürü vazgeçmiştim başvurumdan.

    Daha sonra akbrablarım ve abd de yaşıyan aile dostlarımız çıkması halinde sana sponsor olacağız ve bankadaki paraını biz vereceğiz demesi üzerine başvurudm.

    Onlardan söz aldım , yoksa başvurmıyacaktım , doları 7 diye hesapladım ve aileme 15k dolar lazım olucak bana hazırlar mısınız dedim , tamamdır dediler ,abd de yaşayan akrablarımızı aradık , kalacak yer ve sponsor oluruz dediler .

    ben herşeyi hazır ederek başvurdum.

    zira kazanırsam hakkımla gidiyim diye .

    ama bu dolar ne olacak diye korkarak bakanlar nasıl gideceğiz diyenler var , yahu arkadaş 4 kişilik bir ailesin hiç mi bakmadın para kısmına hiç mi araştırmadınız ,

    çünkü aslında çıkmayacak amannn dediğiniz içinizden farkındayım , zira asıl mesele kazandıktan sonra başlıyor , bu bilinçte değilsiniz

    doları dert eden bu para nereden gelecek nasıl bulucam diyenler . lütfen seneye başvurmayın

  • ⭐⭐

    @AgeGuns sen kimseyi dert etme bir çıksın araba ev satar, olmazsa borç yapar bir şekilde bulunur para. Hem başvuruda paran yoksa başvurma denmiyor, keşke başvuru paralı olsa hemde pahalı olsa o zaman ciddiyetsiz sayısında azalma olur. Ayrıca görüyoruz bir sürü cebinde sayılı parayla giden var. Ben aç mezarı görmedim her şeyin bir çaresi bulunur, sizin tavrınız kayıt için yurt için paran yok madem neden üniversiteye geldin demek gibi, zekası var diye suçlaman gibi, bu da şansın var diye suçlamak gibi olmuş sanki. Niyetim eleştiri değil sadece fikrimi yazdım


  • @gariban

    2017 yılında yazsaydınız elbette dediklerinize tüm içtenliğimle katılırdım.

    ancak 2020 yılındayız , dolar 7 oldu olacak , ortlama 4 kişilik bir ailenin 15bin dolardan hesab eder isek

    15*2 = 30
    5+5 = 10 Çocuklar için

    40 Bin dolar yapar ki bu ortlamadır . Anlık kur ile 277 bin lara yapıyor

    2017 nin en uçuk dönemi 3.70 ile 148 bin lira yapıyor

    Neredeyse 2 katına çıkmış değil mi ?

    277 bin lirayı bu devirde borç harç bulucak maddiyatta biri abd ye göçmen olmadanda gider , bu forumun büyük çoğunlu orada çalışmaya gitmek isteyen insanlar , yani bu parayı kazanmaya gitmek istiyolar , maddi durumları çok çok iyi insanlar değil , ki olsa zaten böyle şansa falan ihtiyacı olmaz ticari vize alır gider.


    Paran yoksa başvurma denmiyor haklsınız keşke dense ,ancak...

    Mülakata fazla insan çağırılmasının sebebi tam olarakda bu zaten , adamlar biliyorlar , çoğu kimse gerekli nitelikleri taşımıyor. O yüzden her sene fazla fazla kişiye çıkartıyorlar greencardı ama vize alabilen insanlar az.

    Siz yanlızca forumu biliyor ve ona göre fikir sahibiniz , ancak dv kazanan listesini bakıcak olursanız , 500 kişi var yok , ee 3000 kişi nerede ?

    Forumdan haberleri yok . Benim ailemdende çıkan kişiler var , bu forumu hiç duymamışlar mesela ,

    3000 tahliliinin yarısı 1500 onunda yarısı 750 eder , forumda 500 tahlili bile yok , çeyreği bile değil hatta çeyreğinin yarısı bile değil .

    Buradaki insanlar güzel güzel mülakat anıları anlatıyor , umarım herkesin iyi geçer , ancak dediğim gibi

    biz buradaki 50-60 kişiye göre konuşuyyoruz , eve herkes kazansa bile gidecek sanıyoruz , ama öyle olmuyor , parası olmayan yinede gidemiyor , yani dediğim olaya geliyor .


    Çoğu kişi benim gibi düşünmüyor , ben herşeyi hazır ettim , zira kazanırsam 1 kişinin bile hakkını girmiyim , o sırayı hak ediyim diye

    2017 de lise mezunu olmayan bir kazanana denk gelmiştim , açık lise okuyordu ve mülakata kadar biteceğini sanmış lisesin ancak bitmedi ve elendi , mesela bu forumda bunun gibi örnekler yok ,

    Örneğiniz çok güzel , yurt parası yoksa üniversite olayı harika özetlemiş , ama ne yazikki öyle , sınıf arkadaşım parası yok diye sakaryayı kazandığı halde gidemedi, herzaman bir çaresi bulunmuyor ne yazikki ,

    Ben sağlık personeliyim , çok ölümler , çok kan gördüm , belkide ruhsuzlaştım bilemiyorum , artık herşeye daha realist bakıyorum.


  • Bence başvurular yapılırken hem pasaport hem de başvuru sırasında kişi başı 20-30 dolar gibi ücret alınsa gerçekten gitmek isteyen ve buna göre hazırlanan kişilere çıksa daha iyi olur umarım bu yıl gerçekten gitmek isteyecek kişilere çıkar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum