DV2021 Bekleme Odası
-
@yasvedev, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Bu sene benim 21 eşimin 11. senesi. Çıkmazsa da bir daha başvurmayacağım... kilo-şeker-tansiyon yüzünden erken emekli oldum, 6 küsur emekli maaşım var, dünyada bir sürü ülke var emekli maaşını getir oturum veririm diyen ya onlar olur ya da ülke birazcık adam olma yolunda giderse egeye yerleşirim!
Ohh ne güzel. Hayırlı olsun emekliliğiniz belki bu günler için Di çıkmaması şimdi kafanız daha rahat gidersiniz 🙏
-
Bugün günlerden Alabama. Forumda yerleşmeyi düşünen pek olmasa da keşfedilesi bir eyalet. :)

-
@Final-Approach, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Bugün günlerden Alabama eyaleti. Forumda gitmeyi düşünen pek olmasa da. Keşfedilesi bir eyalet. :)
Ben bu seriyi çok sevdim @Final-Approach lütfen devam edin 🙏 Elinize sağlık... Eyaletleri saya saya bitecek inşallah 🎉
-
Arkadaşlar doların artması sizce iyi mi olur kötü mü? Yani dolar artarsa hiç olmazsa maddi imkanı olmayanlar doğal seleksiyona uğrayarak elenir. Diğerleri de kredi çeker vesair bir şekilde halleder şans artar mı? Yani her sene sonuçta 50 bin kişi alıyor tüm dünyadan ama bu dolar sadece Türkiye'de artıyor. Türkiye'den başvuru az olursa alım da az olur değil mi? Yani doların TL karşısında artması herhangi bir anlam ifade etmiyor o zaman.
-
Hayaller konusunda , hayal kurun elbette kurmayın diyen yok , ancak daha çıkmadan tutupta hangi eyalette yaşanır hangi eylatinin neyi meşhur vs gibi , çıkan insanın bile bakmadığı şeyleri araştırıp , ümit bağlayın demek istiyorum. Ayrıca biraz realist olun lütfen . Daha çıkmadan türkiyeye sallayanlar olmuş , çıkmassa yinede buradasınız arkadaşlar yinede büyük konuşmayın bence , zira istanbul size bir küser pir küser.
Dolar konusunda ne yapıcaz nasıl yapıcaz diyen arkadaşlar var....
bakın bu greencard neden her sene kazanandan daha çok mülakata insan çağrılıyor biliyor musunuz ?
sizin yüzünüzden ... evet sizin yüzüdünüzden. eylül ayında pasaport parası olmayan birisinin ne yapıyım ben şimdi dedğini hatırlıyorum forumda.
fakirlik suç mu ? değil . ayıp mı ? hiç değil . Bende baya baya fakirim. Hatta sırf bu maddi durumumdan ötürü vazgeçmiştim başvurumdan.
Daha sonra akbrablarım ve abd de yaşıyan aile dostlarımız çıkması halinde sana sponsor olacağız ve bankadaki paraını biz vereceğiz demesi üzerine başvurudm.
Onlardan söz aldım , yoksa başvurmıyacaktım , doları 7 diye hesapladım ve aileme 15k dolar lazım olucak bana hazırlar mısınız dedim , tamamdır dediler ,abd de yaşayan akrablarımızı aradık , kalacak yer ve sponsor oluruz dediler .
ben herşeyi hazır ederek başvurdum.
zira kazanırsam hakkımla gidiyim diye .
ama bu dolar ne olacak diye korkarak bakanlar nasıl gideceğiz diyenler var , yahu arkadaş 4 kişilik bir ailesin hiç mi bakmadın para kısmına hiç mi araştırmadınız ,
çünkü aslında çıkmayacak amannn dediğiniz içinizden farkındayım , zira asıl mesele kazandıktan sonra başlıyor , bu bilinçte değilsiniz
doları dert eden bu para nereden gelecek nasıl bulucam diyenler . lütfen seneye başvurmayın
-
@AgeGuns sen kimseyi dert etme bir çıksın araba ev satar, olmazsa borç yapar bir şekilde bulunur para. Hem başvuruda paran yoksa başvurma denmiyor, keşke başvuru paralı olsa hemde pahalı olsa o zaman ciddiyetsiz sayısında azalma olur. Ayrıca görüyoruz bir sürü cebinde sayılı parayla giden var. Ben aç mezarı görmedim her şeyin bir çaresi bulunur, sizin tavrınız kayıt için yurt için paran yok madem neden üniversiteye geldin demek gibi, zekası var diye suçlaman gibi, bu da şansın var diye suçlamak gibi olmuş sanki. Niyetim eleştiri değil sadece fikrimi yazdım
-
2017 yılında yazsaydınız elbette dediklerinize tüm içtenliğimle katılırdım.
ancak 2020 yılındayız , dolar 7 oldu olacak , ortlama 4 kişilik bir ailenin 15bin dolardan hesab eder isek
15*2 = 30
5+5 = 10 Çocuklar için40 Bin dolar yapar ki bu ortlamadır . Anlık kur ile 277 bin lara yapıyor
2017 nin en uçuk dönemi 3.70 ile 148 bin lira yapıyor
Neredeyse 2 katına çıkmış değil mi ?
277 bin lirayı bu devirde borç harç bulucak maddiyatta biri abd ye göçmen olmadanda gider , bu forumun büyük çoğunlu orada çalışmaya gitmek isteyen insanlar , yani bu parayı kazanmaya gitmek istiyolar , maddi durumları çok çok iyi insanlar değil , ki olsa zaten böyle şansa falan ihtiyacı olmaz ticari vize alır gider.
Paran yoksa başvurma denmiyor haklsınız keşke dense ,ancak...
Mülakata fazla insan çağırılmasının sebebi tam olarakda bu zaten , adamlar biliyorlar , çoğu kimse gerekli nitelikleri taşımıyor. O yüzden her sene fazla fazla kişiye çıkartıyorlar greencardı ama vize alabilen insanlar az.
Siz yanlızca forumu biliyor ve ona göre fikir sahibiniz , ancak dv kazanan listesini bakıcak olursanız , 500 kişi var yok , ee 3000 kişi nerede ?
Forumdan haberleri yok . Benim ailemdende çıkan kişiler var , bu forumu hiç duymamışlar mesela ,
3000 tahliliinin yarısı 1500 onunda yarısı 750 eder , forumda 500 tahlili bile yok , çeyreği bile değil hatta çeyreğinin yarısı bile değil .
Buradaki insanlar güzel güzel mülakat anıları anlatıyor , umarım herkesin iyi geçer , ancak dediğim gibi
biz buradaki 50-60 kişiye göre konuşuyyoruz , eve herkes kazansa bile gidecek sanıyoruz , ama öyle olmuyor , parası olmayan yinede gidemiyor , yani dediğim olaya geliyor .
Çoğu kişi benim gibi düşünmüyor , ben herşeyi hazır ettim , zira kazanırsam 1 kişinin bile hakkını girmiyim , o sırayı hak ediyim diye
2017 de lise mezunu olmayan bir kazanana denk gelmiştim , açık lise okuyordu ve mülakata kadar biteceğini sanmış lisesin ancak bitmedi ve elendi , mesela bu forumda bunun gibi örnekler yok ,
Örneğiniz çok güzel , yurt parası yoksa üniversite olayı harika özetlemiş , ama ne yazikki öyle , sınıf arkadaşım parası yok diye sakaryayı kazandığı halde gidemedi, herzaman bir çaresi bulunmuyor ne yazikki ,
Ben sağlık personeliyim , çok ölümler , çok kan gördüm , belkide ruhsuzlaştım bilemiyorum , artık herşeye daha realist bakıyorum.
-
Bence başvurular yapılırken hem pasaport hem de başvuru sırasında kişi başı 20-30 dolar gibi ücret alınsa gerçekten gitmek isteyen ve buna göre hazırlanan kişilere çıksa daha iyi olur umarım bu yıl gerçekten gitmek isteyecek kişilere çıkar
-
@Hyller, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Ben bu seriyi çok sevdim @Final-Approach lütfen devam edin 🙏 Elinize sağlık... Eyaletleri saya saya bitecek inşallah 🎉
Teşekkür ederim.
Beğenmenize sevindim.
Devam edeceğim.
-
@AgeGuns ABD hemen hemen herkese başvuru hakkı vermiş, böyle bir şans tanımış. İnsanlarda şansını deniyor. Temel mantık bu, o yüzden adı çeşitlilik vizesi. İleride puanlama tarzı bir göçmenlik sistemine geçilirse dedikleriniz olabilir. Hatta eğitim, Dil Bilgisi, İş tecrübesi gibi faktörlere o zaman bakılabilir. O zaman şansınız yüksek olabilir ama şuan herkesin şartları eşit.
Başvuranların neredeyse 1000'de 1'i kazandığı için, kazanıp gitmekten vazgeçenlerin yahut mülakatta çeşitli nedenlerden elenen kişilerin kendi sorunu, kendi kararlarıdır. Kimse kimsenin hakkına girmiyor, sonraki case number'a devrediliyor. Yüksek rakamlarda olan kişilere de şans doğuyor, umut oluyor. Onun için bu mantığı bırakmamız gerektiğini düşünmekteyim.
Bu çekilişi kazanmak tamamen kader, hayatınız bir anda değişebiliyor. Ayrıca sağlık personeli olduğunuzu ve tanıdıklarınızın sponsor olduğunu, maddi destek vereceklerini söylemişsiniz. Bence Green Card'ı beklemeden de şansını deneyebilirsiniz, bir araştırın derim. Sonuçta Green Card dediğimiz uygulama tamamen çekiliş mantığına dayalı piyango. Kanada gibi puanlama sistemi ile göçmen alan ülkelerin uygulamalarına da bakabilirsiniz, tavsiye ederim.
Umarım gerçekten gitmek isteyen herkese çıkar, hiçbirimiz üzülmeyiz, burada gülerek talihliler odasında yerimizi alırız.
-
Biri diyorki dolar artar parası olmayan gidemez amerikaya sansımız artar digeri diyorki amerikada issiz kalanlar lise mezunu cahiller Gercekten salgınlar savaslar yangınlar biz insan ırkını bır turlu adam edemıyor dın dıl ırk cınsıyet ne olursa olsun bazı ınsanların kalpleri hep kötü ve kötü kalacak ırkcılıgınız cahıllıgınız ve yargıcılıyı cumlelerınız ıle umarım tum kapılar sız ve sızın gıbı ınsanlara kapanır
-
Madem benim yazdığım hakkımda konuşacaksın o zaman nickimi ve yazdığımı alıntıla da millet ne yazdığımı görüp ona göre karar versin.
Lise mezunu cahil gibi bir kavram hiç kullanmadım.
Ben cahil kavramını sadece Amerika'da coronavirus nedeniyle işini kaybedip göçmenleri kendine düşman edinen/edinecek kişiler adına söyledim eğitim durumuna bakmaksızın.
Amerika'nın yayınladığı raporda işsiz kalanların eğitim durumlarına göre ayrıntılı yazı mevcut.
Amerika'da işsiz kalanların büyük çoğunluğunun eğitim seviyesi az olan grup (lise mezunu veya daha aşağısında olanlar) olduğunu söyledim.
Ayrıntılı rapor burda ve isteyenler 17. sayfaya göz atabilir. https://www.bls.gov/news.release/pdf/empsit.pdf
Bu rapora göre üniversite mezunları arasındaki işsizlik % 2.5 iken, lise mezunu veya aşağısında eğitime sahip olanların işsizlik oranı % 8'lerde.
Acıtasyon yapmayın.
Kimseyle tartışmak tarzım değil ama laflarımı eğip bükmeye çalışanlara da cevabını veririm.
Amerika öyle yan gelip yatıp işsizlik maaşıyla geçinebilecek Avrupa'daki sosyal devletlerden değil.
-
@AgeGuns 2020 mülakat deneyimlerini ekimden beri okuyor musun neden sordum karı koca orada mülakata girdiler meslektaşların bak bakalım hangi şartlarda vizeleri basıldı. Bu kadar para istemediler. Sen önce kendine güven maddi kısmı geç bunları. Mesleğin varsa ve sen amerikaya yararlı olduğunu düşündükleri zaman maddiyat önemli değil. Amerikayı boşver ya istanbuldan balıkesire taşınacaksın. Ev kirası 1500 + 1500 depozito + elektrik teminatı 400 + doğalgaz 350 + 2500 taşınma parası istanbuldan balıkesire gelicen para lazım sen ülke değiştircen yazdığım zorunlu ihtiyaçları karşılaman için parayı istemeleri normal asıl kısım işe ne zaman başlayıp para kaanmaya başlarsın devlete yük olmazsın işte burada meslek devreye giriyor. mesleğin iyi ise mülakatta para derdin olmaz
-
Bugün günlerden Nebraska. Tarım faaliyetleriyle bilinen bir eyalet. :)

-
Arkadaşlar iyi akşamlar.Gene kötü haberler var.Amerika işsizlik oranları açıklanmış.150 milyon istihdam ın 3 te 1 i önümüzdeki süreçte işsiz kalabilirmiş.bu da 50 milyona yakın işsiz demek.durum düşündürücü bir hal allıyor.Allahım gc hayelleri kuran herkese yadımcı olsun.Abd ye gitmek bir dert yaşamak ayrı bir dert oldu.
-
@Final-Approach resim için thanks
bence bu resimleri eyaletler başlığında acılsa daha hoş olur -
selam herkese başarılar dilerim. ben ve ailem foruma yeni üye olduk.
-
hoşgeldiniz sayın @thestars
-
Sağolun teşekkür ederim. Benim 2 ya da 3. başvurum olacak USA'da red cross sertifikam var iyi derecede ingilizce konuşabiliyorum. Daha önce Amerika'da 4 ay lifeguard olarak çalıştım. Eşimle 2. başvurumuz olacak tekrar herkese başarılar. :) Ümitler ve umutlar yüksek, olmazsa da çok üzülmeyiz ama biraz yorar tabi bizi. Zira bu sene şansımız diğer yıllara göre biraz daha yüksek.
-
@thestars, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
selam herkese başarılar dilerim. ben ve ailem foruma yeni üye olduk.
Hoşgeldiniz bol şanş diliyorum sizlere de
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum