Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k
  • ⭐⭐⭐

@Selda, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Yunus-Tilki çok isteyen herkese nasip eder inşallah hepimizin hakkında hayırlısı olsuun🙏🏻 Gönülden isterken öylesine başvuranlara çıkıyor ya üzülmüyor değilim..

O öylesine başvuranların bazısı da çekiliş sonuç tarihini bile unutup teeeeeee aylar sonra tesadüfen öğreniyorlar ya onlara çıktığını...

Bizim de bi arkadaşımızın Amerikaya gitmek hiiiiiç aklında yokken, GC Lotteryden bi haberken, sağolsun benim ağzı gevşek kocam arkadaşına bahsetmiş başvuru öncesi pasaport alım işlemleri sürerken. O kadar da söyledim öyle herkese bahsetme, hiç aklımda olmayan arkadaşın varsa kulağına karpuz suyu kaçırma diye ama... Durmamış çenesi, arkadaşına söylemiş tam da başvurular başlarken. O arkadaş da "Aaa o zaman biz de başvuralım bakalım nasıl oluyormuş" diye kalkıp o da hem eşi hem kendi adına başvurdu. Şimdi bu kadar isterken bize değil de öylesine başvuran o arkadaşa çıkarsa sinirden deliye dönerim heralde 🤬🤬🤬

Ya @Yunus-Tilki bey’in dediği gibi olursa o zaman sizin kadar bizde çok üzülürüz gerçekten

• millet ne garip ya ona cıkmasın bana cıksın kimseye söylemeyim kafası ,ne kafası acaba ?

zaten şansın düşük bırak başkaları da denesin ? bu kadar mı berbat haldesin.

ben şahsen çevremde ne kadar insan varsa hepsine yardımcı oldum çevirmenliklerini yaptım facetime üzerinden bu kadar kindar ve nefret dolu olmayın..

• ⭐⭐⭐

Günaydın arkadaşlar.
    @crazycells şuan çekiliş yapacak durumları var mıdır bilmiyoruz ama belki de çekiliş yapıldı 🙈 2 aylık bir süreç ise söz konusu.

• ⭐⭐⭐

@Dream-Street, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

millet ne garip ya ona cıkmasın bana cıksın kimseye söylemeyim kafası ,ne kafası acaba ?

ben şahsen çevremde ne kadar insan varsa hepsine yardımcı oldum çevirmenliklerini yaptım facetime üzerinden bu kadar kindar ve nefret dolu olmayın..

@Dream-Street bence kimse kin ve nefret dolu değil. Bahsedilen laf olsun diye başvuru yapanlar... Çok yorum yapılacak bir konu da değil aslında.

• Dolar aldı başını gidiyor. Sonuç günü de bir o kadar hızlı geliyor. 34 gün sonra bugün... Gidebilecek , bunu başarabilecek insanlara çıkması dileğiyle. Kolay gelsin.

• @Hyller haklısınız fazla yorum yapmısım. ama hepimizin kendimize nasıl iyi seyler düşünüyorsak baskası hakkında da aynısını düşünmemiz gerektiği burada ki insanların %99 u aydın insanlardır eminim ki.

• ⭐⭐⭐

@muhammed01, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Dolar aldı başını gidiyor. Sonuç günü de bir o kadar hızlı geliyor. 34 gün sonra bugün... Gidebilecek , bunu başarabilecek insanlara çıkması dileğiyle. Kolay gelsin.

Kendime totem yapmıştım saymıyordum bir süredir.
    Ama hatırlıyorum burada 2 haneli rakamlara düştüğümüz günlere seviniyorduk. Sadece 34 😁

• ⭐⭐⭐

@Hyller haklısınız fazla yorum yapmısım. ama hepimizin kendimize nasıl iyi seyler düşünüyorsak baskası hakkında da aynısını düşünmemiz gerektiği burada ki insanların %99 u aydın insanlardır eminim ki.

@Dream-Street en çok isteyenlere çıksın diye dua ediyorum ben hep 🙏

• Ben artık bunca olaydan sonra vize görevlisi banka hesabımıda görmek isterde sponsoru kabul etmez ise böbreklerimi sunmayı dusunuyorum Dünya yanmıs malum sahıs benden 15bın dolar ıstıyor ( bu arada kımse bana gelıp ay amerıkaya gıdınce para lazımda yok green kart sartları boyle yok neden basvurdun hakkımızı yemede dıyıp amerıka hukumet eyalet valisi kesilmesin ) sizene bir sekilde gidip orada belki homeless olacam kariyer hedefim los angelesta homeless olmak :) bu arada uzaylılardan ve pentagondan halen haber beklıyorum ınanıyorum ısınlanmayı bulmuslardır

• ⭐⭐

@nothing34 uzaylı ve pentagonda adamım yok ama tanıdığım kaçakçı çok, biraz maliyetli olur ama çok istiyorsanız illegal yöntemle göndere bilirim ama yasal olsun vatandaş statüsünde olmak istiyorum derseniz eğer çekilişi beklemek lazım zira sarayda tanıdığınız bile olsa adalet herkese eşit sağlanmaya çalışılıyor ülkede (homeless'ı mülakatta dile getirmeyin derim zira direk red olabilir)

Benimde hedefim belediye başkanı olmak abd'de

Herkes hedefini yazsın bakalım ortaya ne çıkacak

• @nothing34 aynen abicim o tip bir cevap kimsenin haddi değil..herkes anlatılanlardan yola çıkarak durumunu maksimuma çıkararak mülakatına girecek gerisi komisyona kalmış...

• ⭐⭐⭐

millet ne garip ya ona cıkmasın bana cıksın kimseye söylemeyim kafası ,ne kafası acaba ?

Peki efendim saolun

• ⭐⭐⭐

@Selda hanım size hem katıldım hem katılmadım siz söylemesenizde o kişilerin kaderinde amerika yolu varsa karşılarına internetten çıkar aracı kurum arar bulur bi şekilde olur yani, cna çolpan beylere 2 kere çıkması gibi.. kader işte.. bende aracı kuruma para kaptırmış biri olarak başvurdum bide onlar başvurup işime limon sıkmamışlardır inşallah 😂 Bu iş şans işi maaalesef ben sürekli her gün her dakika bunu düşünüyorum çıkarsa naparız nasıl ederiz nereye gideriz diye herkesede anlatıyorum youtubtan izletiyorum ama pasaport parası bile zor geldiği için başvuru yapmadılar amerika bitcek yeaaa diyolar.. demorolize etmeye çalışıyorlar ama hep duam en çok isteyene bu memlekette en çok sıkışıp kalmış çıkış yolu arıyan kimse ona yeni bi yol olsun o insanlara çıksın şeklinde 🙏🏻 Biz çıkarsa nasıl gideriz diye diye krediyle ev aldık sermaye yapıcaz diye senelerdir biriktirdik borç ödedik didindik. Bende biliyodum 2011den beri başvurmayı ama param yoktu çıksa o şansı bi kere geri tepmemek için bekledik bakalım hakkımızda hayırlısı olsunn

• ⭐⭐⭐

@Selda demek o da kendine güveniyo çıkarsa giderim diye gaza geldi belkide. Ben şahsen gidersem burda niyet edipte bi türlü denk getirememiş arkadaşlarıma vesile de olmak istiyorum konaklama olsun vs zaten trump yasaklamasaydı bi instagram sayfası açıp doğum turizmi işini düşünüyodum. 🤷🏼‍♀️

• Arkadaslar herkese iyi günler. Zaman azaldı aklımda bir soru var.Çekilişi kazanıp da Konsolosluğu mulakata cagrilmayan bir arkadas oldumu?bazen bakıyorum da numarasi küçük olduğu halde büyük numaralardan sonra cagriliyorlar.

• ⭐⭐⭐

@clourpoint iyi günler, ds formu doldurma zamanlarıyla alakalı diye tahmin ediyorum kesin olmamakla beraber Bahsettiğiniz şey benimde dikkatimi çekmişti

• @clourpoint, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Arkadaslar herkese iyi günler. Zaman azaldı aklımda bir soru var.Çekilişi kazanıp da Konsolosluğu mulakata cagrilmayan bir arkadas oldumu?bazen bakıyorum da numarasi küçük olduğu halde büyük numaralardan sonra cagriliyorlar.

Evet boyle kisiler mevcut sanirim. Eger boyle devam ederse ve mulakata hala giremezler ise belki de bu sene eger ki aciklanirsa bir aksilik olmazsa belki kazananlari aza indirgeyip gecen sene kazanan mulakata girmeyen kisileri oncelik verebilirler.

• @nothing34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Ben artık bunca olaydan sonra vize görevlisi banka hesabımıda görmek isterde sponsoru kabul etmez ise böbreklerimi sunmayı dusunuyorum Dünya yanmıs malum sahıs benden 15bın dolar ıstıyor ( bu arada kımse bana gelıp ay amerıkaya gıdınce para lazımda yok green kart sartları boyle yok neden basvurdun hakkımızı yemede dıyıp amerıka hukumet eyalet valisi kesilmesin ) sizene bir sekilde gidip orada belki homeless olacam kariyer hedefim los angelesta homeless olmak :) bu arada uzaylılardan ve pentagondan halen haber beklıyorum ınanıyorum ısınlanmayı bulmuslardır

Valla ekonomik kriz olursa 15bin$ dolar degil 30-40bin dolar bizi kurtaramaz ne yazikki. $ da bu sekilde artis gosterirken isimiz zor bu sene.

• Greencard başvurusu yapan kişi başı yıllık gelirin çok düşük olduğu onlarca ülke var. 20 bin dolar belki olabilir ama 30-40 bin dolar olmaz.

1 ay kaldı nerdeyse. Heyecan dorukta.

Bakalım bu sayfada aktif olarak yazan kaç kişiye çıkacak

• ⭐⭐⭐

@clourpoint, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Arkadaslar herkese iyi günler. Zaman azaldı aklımda bir soru var.Çekilişi kazanıp da Konsolosluğu mulakata cagrilmayan bir arkadas oldumu?bazen bakıyorum da numarasi küçük olduğu halde büyük numaralardan sonra cagriliyorlar.

Turgay abi o kişiler Ds260 formunu sonra gönderenler. Kimse işlerin bu denli karışacağını düşünmemişti. Bu yıla kadar süregelen bir düzen var Dı ne de olsa. Sonra giderim dediler işte ama olanlar ortada 😥 @clourpoint

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ayvalik10A
    @kaanada84 yanlış başlıkta bu soruyu soruyorsun sana buradan kimse cevap yazmaz çünkü her sorunun sorulacağı başlık bulunmaktadır. Bu aşağıdaki sayfayı okursan aklında olan olmayan tüm soruların cevabını bulacaksın. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları/16504
  • DV2021 Police Certificate İle İlgili Problem Yardımm

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    -3 Oy
    2 İleti
    332 Bakış
    crazycellsC
    @mhmmdkvnci yeni baslik olusturmadan sorularinizi surada sormalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari
  • 4 Oy
    120 İleti
    13k Bakış
    J
    dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k