Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

• @Muhtaradana İnceliğiniz için çok teşekkürler, şansa inanmam ama ilk kez bir çekilişten ürün kazandım. Umarım şans getirir :) Eğer olur da GC talihlisi olursam zincirleme hediyeleşme şeklinde bu ritüeli devam ettirebiliriz.

• @clourpoint, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Ekonominin kötü. Durumu doların daha yukarı gitmesi ve virüs gc yi çok etkileyecek.böyle giderse aramızda gitmemeyi düşünenler bile olabilir.hadi hayırlısı diyelim.

Evet, amerikada da salgın 9000 kişinin üzerinde şu an. Gitmek cesaret istiyor.

Ekonominin kötü. Durumu doların daha yukarı gitmesi ve virüs gc yi çok etkileyecek.böyle giderse aramızda gitmemeyi düşünenler bile olabilir.hadi hayırlısı diyelim.

Kesinlikle virus ekonomiyi buyuk olcude mahvedecek gibi gozukuyor dolar 7 liraya dayandi. Bu yil kazansak bile daha mulakata gitmeden dolar ile harcanacak vize,saglik v.s ucretler daha da artmis olucak dolarin yukselmesinden dolayi. Kazananlar belki de iki kez dusunecektir bu durumda. Virus gecse bile ekonominin kolay kolay duzelmesi uzun bir zaman alacaktir.

• @mexido ne kadar negatif insanlarsınız 65 yaş üstününe bedava kolonya dagıtılacak bence herşeyi devletten beklemeyelım evlerımızde kalalm dua edelim hahahhahahahahhahahahahha :)

• @nothing34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@mexido ne kadar negatif insanlarsınız 65 yaş üstününe bedava kolonya dagıtılacak bence herşeyi devletten beklemeyelım evlerımızde kalalm dua edelim hahahhahahahahhahahahahha :)

devletten bisey beklemiyoruz fakat devlet bizden bekliyor malesef :) kek ve cay dagittigi gibi kolonya ve islak mendil de dagitir suphem yok :)

• üretim araçları üreten fabrikalar üretemiyorsan yoksun! silerler adını kara tahtadan. ha bu gün ha yarın ha virüsten ha tifüsten.

meraklısına: https://tr.wikipedia.org/wiki/Tifüs

• @mexido doğru söylüyorsun.mesala doların 10 lirayı aşacağı hatta 12 tl olacağı hakkında bildiren ekonomistler var.öyle 10tl üstü olursa ben kendi adıma söylüyorum gitmemeyi düşünürüm öyle çok hesapta parada gösteremeyiz.az parayla mülakattan geri çevriliriz gibi geliyor.

• @ibrahimasar virüs bitmez bu andan sonra ibrahim.bu yıl 19 gelecek yıl 20 versiyonu olacak gibi gözüküyor.abd gidebilsek bile sağlık sigortası farz oldu artıkın.2 kişi 800-900 aylık.buyur burdan yak....

@mexido doğru söylüyorsun.mesala doların 10 lirayı aşacağı hatta 12 tl olacağı hakkında bildiren ekonomistler var.öyle 10tl üstü olursa ben kendi adıma söylüyorum gitmemeyi düşünürüm öyle çok hesapta parada gösteremeyiz.az parayla mülakattan geri çevriliriz gibi geliyor.

Okadar olmaz umarim ekonomi duzelir biran once diyecegim ama ben kendim bile inanmiyorum bu duruma acikcasi. Umariz sartlar bizden yana olur hep ve hedefimize ulasiriz.

@ibrahimasar virüs bitmez bu andan sonra ibrahim.bu yıl 19 gelecek yıl 20 versiyonu olacak gibi gözüküyor.abd gidebilsek bile sağlık sigortası farz oldu artıkın.2 kişi 800-900 aylık.buyur burdan yak....

okadar cok mu saglik sigortasi gercekten cokmus ne kazanip ne yicez tek kisi olanlar neyse de evli ve cocuklu kisiler icin ve aile de 1 kisi calisacaksa gercekten insanin belini buker bence.

• @mexido gecen bir yerde okumuştum.2 yetişkin o kadar tutuyor diye.ben tam fiyatını bilmiyorum millletin yalancısıyım.rakam doğruysa bana çok geldi

@mexido gecen bir yerde okumuştum.2 yetişkin o kadar tutuyor diye.ben tam fiyatını bilmiyorum millletin yalancısıyım.rakam doğruysa bana çok geldi

Evet bana da cok geldi acikcasi. Gunluk 100$dan aylik 3bin dolar alsan en az birde vergi var tabi vergi kesilcek okadar bile alamican yani. Kira desen 1bin$ ortalama en az. 700-800 de sigorta desen 1bin dolarda yeme icme, faturalar daha fazla tutarda neyse. Ucu ucuna belki yeter yetmez.

• @mexido giderlerde ortalama bir hesap yaptımda 4000 dolar kazanman lazımki kafa kafaya gelsin.nasıl kazancaz o parayı o da ayrı bir dert.nerden bulaştık bu işe yukarı tükürsek bıyık aşağı tükürsek sakal

• @clourpoint Sakin Turgut abi :) İhtiyaç dışı kalan maddi birikiminizi şimdiye kadar dolara koymamanız da bir hata aslında, paranız eriyor enflasyon karşısında. Ümitleri yitirmeyin, doların öyle 10-12tl olacağı orta ve nispeten uzun vadede olabileceği ihtimali neredeyse sıfır, zaten hep baskılanıyor. Takip ettiğiniz ekonomistleri gözden geçirin, popülizme oynuyor bazıları. Nakitinize sahip çıkın, umutlarınızı da yitirmeyin. Kısmet olur da çıkarsa hep beraber aşacağız engebeleri..

• @FreeMen hayırlı olsun kaptın muhtaradanadan hediyeyi .vallahi ben arabamı satış ilanı nı internete koydum satarsamda bir miktarıyla dolar almayı düşünebilirim.biz ekonomiden anlamayız.rüzgara kapılmış yaprak gibi sağa sola savruluyoruz.neye kime inanacağımızı şaşırdık.yanlız 6 nın altına da dolar inmez gibi geliyor.

• ⭐⭐⭐

@ugur bu bilgiyi nereden edindiniz, bende bandırmaya çok yakın oturuyorum valla duymadık o yuzden merakımdan soruyorum

• @clourpoint Temkinli davranın düşükten almaya çalışın. Hiç anlamıyorsanız işlem yapmayın elinizdekinden de olmayın.

• Abd , Türkiye'deki koronavirüs nedeni ile konsolosluk işlemlerini durdurma kararı almış , diye bir haber okudum . Umarım bir an önce düzelir . Virüs filan kalmaz dünyada . 40'dan selamlar.

@mexido giderlerde ortalama bir hesap yaptımda 4000 dolar kazanman lazımki kafa kafaya gelsin.nasıl kazancaz o parayı o da ayrı bir dert.nerden bulaştık bu işe yukarı tükürsek bıyık aşağı tükürsek sakal

Eslerin ikiside calismak zorundaki o parayi kazansin fakat bu seferde cocuk var ise birde ona bakici yada kres eklenecek o da aylik 700-800 vardir diye dusunuyorum. Yine kit kanaat olucak gibi duruyor malesef.

• @muhammed01, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Abd , Türkiye'deki koronavirüs nedeni ile konsolosluk işlemlerini durdurma kararı almış , diye bir haber okudum . Umarım bir an önce düzelir . Virüs filan kalmaz dünyada . 40'dan selamlar.

Evet gecici bir sure kapatilmis.

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2026 Sohbet Odası

9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2021 Police Certificate İle İlgili Problem Yardımm

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    -3 Oy
    2 İleti
    332 Bakış
    crazycellsC
    @mhmmdkvnci yeni baslik olusturmadan sorularinizi surada sormalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k