Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Esim abd vatandasi turkiyede calisiyor green kart basvurusu

• Merhaba, Esim abd vatandasi, ancak turkiyede ikamet edip calismakta, erkek kardesim usa doktorasini yapmakta bendeniz ozel bir firmada elektrik muhendisi olarak calismaktayim.

Esimle beraber amerikaya gitmek istiyoruz belki ilk bir kac ay kardesimin evinde ikamet etmeyi planliyoruz.
    Sorum su esimin abd herhangibir ikamet yeri ve bir maddi birikimi yok ortak hesabimiz var turkiyede sadece esimin su anki durumuyla bana green card basvurusunda bulunabilirmi tesekkurler

• @taragonat, içinde söyledi: Esim abd vatandasi turkiyede calisiyor green kart basvurusu

Merhaba, Esim abd vatandasi, ancak turkiyede ikamet edip calismakta, erkek kardesim usa doktorasini yapmakta bendeniz ozel bir firmada elektrik muhendisi olarak calismaktayim.

Esimle beraber amerikaya gitmek istiyoruz belki ilk bir kac ay kardesimin evinde ikamet etmeyi planliyoruz.
    Sorum su esimin abd herhangibir ikamet yeri ve bir maddi birikimi yok ortak hesabimiz var turkiyede sadece esimin su anki durumuyla bana green card basvurusunda bulunabilirmi tesekkurler

Sayın @taragonat,
    Eşiniz ABD vatandaşı olduğundan dolayı sizin için yeşil kart başvurusunda bulunabilir. Bu Türkiye’den veya ABD’den yapılabilir. Süreçleri gayet farklı olur. Bunun farklarını bilmenizde çok yarar vardır. Birinde süreç Türkiye’den isler öbüründe ise süreç ABD’den işler. Her iki durumda da bir takım seyahat kısıtlamalarına tabii olursunuz. Eşinizin ABD’deki bağlarına bakmak gerekir. Örneğin ABD’de vergi ödüyor mu, en son ne zaman ABD’ye seyahat etti, ABD’de banka hesabi var mı gibi. Eğer bunlar yeterli değil ise özel bir beyanat ile evinin ABD’de olduğunu kanıtlamadan Türkiye’den sizin için başvuruyu yapamaz ve yapsa bile başarılı olamaz. O yüzden esinizin önce ikametgâhını ABD’ye alacağını ve bununla ilgili düzeni kurduğunuzu başvuruda bildirmeniz gerekir. Bunun için esinizin “domicile” konusu (ana yerleşim yeri/ikametgâhı) belirlenmeden yapılacak başvuru başarısız olacaktır. Biz ikametgâhın ABD’de olduğunu gösterecek tedbirleri aldıktan sonra bu başvuruyu yapıyoruz. Stratejiyi iyi belirlemeden yapılacak bir başvuru sizin durumunuzda ret olacaktır.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu degerli bilgilendirmeniz icin cok tesekkur ederim. Esimin abd herhangibir aile bagi yok hepsi turkiyede, herhangibir vergi odemiyor tum kazanci turkiyedeki maasi ve herhangi banka hesabida yok abd de. kendisi en son 2 yil once gitti abd ye. abd tek bagimiz kardesim oda ogrenci statusunde doktora yapmaktadir. Kardesimin bir evi var kiralik. Kendisi abd ye vergide oduyor. ikamet olarak bizim dusuncemizde kardesimin evinde kalmak birkac ay. orda ev tutana kadar . Eger bu surecin olma ihtimali varsa, sizinle ozel olarak iletisime gecip sureci baslatmak istiyoruz. Tekrar cok tesekkur ederim. Saygilarimla

• @taragonat, içinde söyledi: Esim abd vatandasi turkiyede calisiyor green kart basvurusu

@Claudia-J-Muslu degerli bilgilendirmeniz icin cok tesekkur ederim. Esimin abd herhangibir aile bagi yok hepsi turkiyede, herhangibir vergi odemiyor tum kazanci turkiyedeki maasi ve herhangi banka hesabida yok abd de. kendisi en son 2 yil once gitti abd ye. abd tek bagimiz kardesim oda ogrenci statusunde doktora yapmaktadir. Kardesimin bir evi var kiralik. Kendisi abd ye vergide oduyor. ikamet olarak bizim dusuncemizde kardesimin evinde kalmak birkac ay. orda ev tutana kadar . Eger bu surecin olma ihtimali varsa, sizinle ozel olarak iletisime gecip sureci baslatmak istiyoruz. Tekrar cok tesekkur ederim. Saygilarimla

Sayın @taragonat,
    Bu surecin olma ihtimali vardır. [email protected] a email atarsanız veya whatsapp numaranızı iletirseniz/bize whatsapp numaramızdan ulaşırsanız size bundan sonraki aşamalarla ilgili bilgi verebilirim.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu cok tesekkurler verdiginiz bilgiler icin. Saygilarimla

Benzer Başlıklar

• Evlilik Yoluyla Green Card Eş Durumu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    409 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @star646, içinde söyledi: Evlilik Yoluyla Green Card Eş Durumu Merhaba Claudia hanım şimdiden cevabınız için teşekkür ederim Ben turist vizemle en son 2019 yılında ABD ye giriş yaptığımda daha önce gelmişsin 10 ay kalmışsın dediler yasal uzatma yapmış kalmıştım 1 yıl sonra gittiğim de bundan dolayı vizemi iptal ettıler deport ..5 yıl yasak koymuşlardı bu 5 yıl bitti vizem deki form l 203 212(a) (7) (A) (i) (l) of the lNA yazdılar Türk Amerikan vatandaşı olan erkek arkadaşımla evlilik yapmak istiyoruz orada kendi şirketi var ev aldı durumu iyi o sponsor olacak TR de evlilik yaptığımızda da green card alabilir miyim ona göre yön çizmek istıyoruz sizden ricam bu konuda bilgi verebilir misiniz tekrar çok teşekkür ederim sevgiler Sayin @star646, evet yesil karti alabilmeniz gerekir. Ancak durumu detayli aciklamaniz gerekebilir. Detaylara hakim olup tam degerlendirme yapmak gerekir. Genelde ABDli ile evlilik yapinca ABDde yasal olmayan kalis sureleri ve yasal olmayan calisma durumu affedilmektedir. ABD disina cikinca ortaya cikan ABDye giris yasaginin, sizin durumunuzda dediginize gore bes yil, yesil kart almak icin dolmus olmasi gerekecektir.
  • 0 Oy
    1 İleti
    131 Bakış
    K
    Merhaba , benim sorum olacak bilgisi ya da tecrübesi olan arkadaslar cevaplayabilirse çok memnun olurum. Öncelikle şu bilgiyi vermek istiyorum ,ABD turist vizesini eşimle birlikte aldık , görüşmeyi birlikte gerçekleştirdik .1. Sorum farzedelim ki ben ABD ye turist vizesiyle girdim ve 3 aydır ABD deyim turist statüm devam ediyor . Vizeyi birlikte aldığım eşim benden 3-4 ay sonra turist olarak ABD ye girmek istediğinde sorun yaşar mı ? 2. Sorum Ben ABD ye eşimden önce girip iltica başvurusunda bulunduğumda eşim turist vizesiyle ABD ye girmek istediğinde senin eşin iltica etmiş diyerek havaalanında sorguya alma , TR ye geri gönderilme gibi kapıda sıkıntı yaşaması mümkün mü ?
  • Vatandaşlık öncesi eş için Green kart başvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    244 Bakış
    redsat2000R
    @Claudia-J-Muslu Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. O zaman bu iş için doğru zamandayım.
  • 0 Oy
    3 İleti
    514 Bakış
    K
    @Claudia-J-Muslu Kusura bakmayin Claudia Hanim, sorum aslinda CR1'e basvuru icindi. Yeni evlendim ve basvuru yapacagim yani AOS surecini baslatacagim. I-485 basvurusunu ABD'de out-of-status olsam da yapabilir miyim?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k