Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar bu sene WaT için kayıt yaptırdım. Çalışacağım iş, konaklamam falan her şey belli oldu geriye sadece vize başvurusu kaldı fakat not ortalamam 1.15 civarı. Düşük gelmesinin nedeni de bu sene cidden çok kötü geçti benim için amcam kansere yakalandı ve bir kaç ciddi ameliyat geçirdi. Derslerime yoğunluk veremedim. Bu durumu açıklarsam vize memuruna yine de sorun olur mu? Ya da başka bir neden mi sunmalıyım?


  • @renksizcocuk ben de üniversitedeyken düşük not ortalamasıyla vize görüşmesine girmiştim. Transcript götürmedim ve (aklımca) not ortalamamı yükselterek 1,5 demiştim. Halbuki o sıralar 0,85 falan seviyesindeydi. Görevli direkt olarak amerikada okul okumayı düşünür müsün diye sordu (ama sanki teklif ediyormuş gibi) ben hayır dememe rağmen baya üsteledi. Sonuç olarak turist vizesini 1 yıllık verdi.
    Bir sonraki sene hırs yapıp bir daha başvurdum. Görüşmeyi başkasıyla yaptım ancak ilk sorduğu soru not ortalamanı düzeltebildin mi olmuştu. Yine transcript götürmemiş olmama rağmen hazırlıklıydım ve evet 1 senedir çok çalışıyorum 2,5 yaptım ortalamamı dedim.
    Bu görevli daha yumuşak çıktı ve lafıma inanıp (bir de herhalde bir önceki sene gidip dönmüş olmamın etkisiyle) 10 yıllık vizeyi vermişti.

    Lafı fazla uzattım ama demek istediğim karşına çıkacak görevlinin yaklaşımı esas belirleyici oluyor. WAT programında not ortalamasının önemi büyük. Gelebilecek her türlü soruya hazırlanmakta fayda var. Mesela bence sana sorulabilecek ilk soru,
    "Madem amcanın hastalığı derslerini bu kadar etkileyecek kadar önemli nasıl onu kötü zamanda bırakıp 4 ay yurt dışına gitmeyi düşünüyorsun?"
    Bu ve bunun gibi sorular hazırlayıp, en kötü görevliyle vize görüşmesi yapacağımı varsayarak, ders çalışıyormuş gibi ikna edici cevaplar hazırlardım yerinde olsam.

    Bol şans şimdiden..


  • @VolkanU çok şükür amcamın durumu iyi şuan. Bir de mühendislik öğrencisiyim ve derslerim hayli zorlayıcı 10 ders aldım bu dönem sizce bunu da eklemem gerekir mi?


  • @renksizcocuk genç dostum beni yanlış anlamanı istemem, o soruyu ben sana yöneltmedim, gelebilecek soru olarak belirtmek istemiştim. Forumdaki insanların ailevi ilişkileri kimseyi ilgilendirmez.

    Amcana çok büyük geçmiş olsun, maalesef çağımızın hastalığı.

    Tabiki sıradışı ne varsa belirtmen gerekir. Aldığın fazla dersler veya daha önceki dönemlerde yüksek not ortalaman varsa bunu da belirt normalde iyi bir öğrenciyim diye. Bu düşük not ortalamasının sadece bu döneme özel bir durum olduğuna inanmaları gerekiyor..


  • @VolkanU estağfurullah yanlış anlamadım. Bu sene ilk senem ve 1. Dönemim. Hazırlıkta 88 ortalama ile geçtim hazırlık için de transkript almam işe yarar mı ayrıyetten?


  • @renksizcocuk yok hazırlık sınıfının etkisi olacağını sanmıyorum, yine de götür istersen.
    Freshman yılından ortalama düşükse, gelebilecek sorulara gerçekten iyi hazırlanmanı öneririm.
    Şimdiden bol şans..


  • @renksizcocuk work and travel için vize alabildin mi ?


  • @Mücahit-Özalp Evet alabildim.


  • Merhaba mekatronik ön lisans öğrencisiyim 2. sınıfım not ortalamam 2.97 konuştuğum kişiler work and travel için vize almamın çok zor ihtimal olduğunu söylediler ve çoğu kabul etmedi bile. En son 1 tane şirket kabul etti ancak gerçekten vize alma ihtimalim imkansız mı yoksa şansımı denemeye değer mi?


  • Merhaba,

    1. sınıf olduğun için vize alma ihtimalinin zor olduğu doğru. Tavsiye etmem ancak alttan dersin kalırsa şansın artabilir.

  • geçen sene 2. dönemden 1 tane alttan aldığım dersim var ancak bu sene verme ihtimalim var onu. bu dönem de 1 dersten kalma ihtimalim var


  • @renksizcocuk kanka benimde ortalama düşük senin gibi instgram adresini verirmisin bi konuşalım


  • @fatih-batuhan-alpay ortalaman kaç knk


  • @mehmet-türköz kanka 0,80 sende mi aynı durumdasın

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetttt, içinde söyledi: w&t vize alma ihtimali

    Merhaba mekatronik ön lisans öğrencisiyim 2. sınıfım not ortalamam 2.97 konuştuğum kişiler work and travel için vize almamın çok zor ihtimal olduğunu söylediler ve çoğu kabul etmedi bile. En son 1 tane şirket kabul etti ancak gerçekten vize alma ihtimalim imkansız mı yoksa şansımı denemeye değer mi?

    Sonucu soylemek guc, fakat genel olarak akademik basari vize alma ihtimalinizi olumlu etkiliyor.

    Not ortalamasi dusuk olan kisilerin ABD'de kalma ihtimalini ya da Turkiye'ye geri donmeme ihtimalini daha yuksek goruyorlar; o nedenle vize alma ihtimaliniz de dusuyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @renksizcocuk, içinde söyledi: Düşük Not Ortalaması

    @Mücahit-Özalp Evet alabildim.

    vize mulakat tecrubelerinizi bu baslik altina da yazarsaniz, pek cok kisiye faydali olacaktir... 👍


  • @crazycells Tabii ki. Ben acentama not ortalamamı söylediğimde bana vize almamın imkansız olduğundan tutun da konsolosluğa girmemin yasak olduğu kadar bir sürü palavra uyduruldu maalesef. Konsolosluğun not ortalamasına dikkat ettiği doğru tabii ki fakat bence önemli olan ortalamanızın neden düşük olduğunu izah edebilmeniz gibi geliyor bana. Bu hususta ingilizce seviyesinin de önemi çok. Benim mülakatıma gelirsek acenta ile uzun kavgalar sonucu dava açacağımı söyleyip avukatım ile arattıktan sonra kabul edip evraklarımı teslim ettiler bana. Sanırım Şubat ayının sonlarına doğru girmiştim mülakata 2020 yılında. Ben gittiğimde çok kalabalık değildi büyükelçilik ve bu yüzden biraz korkmuştum aslında red alabilirim diye çünkü bana söylenen hep kalabalık olması durumunda transkriptime bakmadan belki onay verebilecek olmalarıydı. Sıra numaramı aldım ve biraz bekledikten sonra vezneye gittim sıram gelince. Evraklarımı verdim ve rutin sorular başladı. "Adın nedir, ne için gidiyorsun, nereye gidiyorsun, daha önce ABD'de bulundun mu?" vb. Normalde çok panik bir insanımdır fakat o an sakin kalıp kendime güvenerek cevapladım her şeyi. Daha sonra transkriptime biraz göz gezdirip ne okuduğumu sordu ben de "mühendislik öğrencisiyim" diyerek cevap verdim. Sonrasında "aa süper zor olmalı" dedi, gülerek "evet" dedim. Daha sonra "Haklarını biliyor musun?" diyerek bir kitapçık uzattı ve pasaportumun belirttiğim PTT adresine gönderileceğini söyleyip vize onay kağıdını verdi. Neden düşük olduğunu asla sormadılar dediğim gibi ama sorulabilir de bu durumda kendinizi hazırlamanızı ve yalan söylemeden gerekçeniz her ne ise onu söylemenizi öneririm. Cidden garip gelebilir ama bence veznedekiler cidden amacınızı çok rahat anlayabiliyor gibi. Benim kalma gibi bir planım asla yoktu ve kendime güveniyordum doğru söylediğim için. Önemli olanın panik yapmamak ve gerekçelerinizi sunmanız gerektiğini düşünüyorum eğer ortalamanız düşük ise. Başarılar herkese 🗽🗽

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @renksizcocuk elinize saglik 👍


  • Merhabalar, genel ortalamam 2.31 fakat geçtiğimiz dönem derslerim kötü. Kıstas alacakları genel ortalamam mı olur yoksa geçtiğimiz dönemin dersleri de ayrıca önemli mi?


  • @kayzerdgn önemli olan genel not ortalaması fakat dönem ortalamasının neden düşük olduğunu da sorabilirler. Düzgünce izah ederseniz sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Başarılar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum