Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F1 den J1 vizesine gecis

• Merhaba,

Benim esim su an Amerika'da F1 vizesiyle doktora ogrencisi ve ben de F2 vizesiyle onunla birlikte yasiyorum. F2 vizesiyle benim calisma imkanim olmadigi icin esim vizesini F1 den J1 e degistirmeyi dusunuyor. Eger J1 vizeyi alirsa ve mezun olurken "2 yil Amerika disinda yasama sartini" waive etmek isterse, basvuruda bir sikinti cikar mi? Mezun olduktan sonra Amerikada calismayi dusundugu icin bu soru bizim icin kritik.

• @coolmystics, içinde söyledi: F1 den J1 vizesine gecis

Merhaba,

Benim esim su an Amerika'da F1 vizesiyle doktora ogrencisi ve ben de F2 vizesiyle onunla birlikte yasiyorum. F2 vizesiyle benim calisma imkanim olmadigi icin esim vizesini F1 den J1 e degistirmeyi dusunuyor. Eger J1 vizeyi alirsa ve mezun olurken "2 yil Amerika disinda yasama sartini" waive etmek isterse, basvuruda bir sikinti cikar mi? Mezun olduktan sonra Amerikada calismayi dusundugu icin bu soru bizim icin kritik.

Sayın @coolmystics,
    Bu konu o kadar basit bir konu değildir. Bir çözüm size başka problemler yaratabilir. İki vizenin de kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır. 2 yıl yasama şartı ile J1 vizesi almak tercih edilen bir opsiyon değildir. Onun yerine alabileceğiniz başka vizeler olup olmadığını değerlendirmeniz sizin için daha avantajlı olabilir. Esinizin J1 ve 2 yıl Amerika dışında yasama şartı olması mezuniyetten sonra alacağı is tekliflerini de olumsuz şekilde etkileyecektir.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• F1 statu ile F1 vizesine basvurmak

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    237 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ipek-kaya, içinde söyledi: F1 statu ile F1 vizesine basvurmak Merhaba, Ben J1 vizesi ile 2019-2021 yillari arasinda Aupair olarak Amerika'daydim ve J1 vizem bitmeye yakin F1 vizesine Amerika'dan basvurdum. Su an F1 visa statum var ve yuksek lisans yapiyorum yazilim uzerine. Okulum %100 burslu ve okulun departmaninda assistan olarak calisarak geciniyorum. Benim sorum Turkiye'den F1 vize randevusu aldim okulun birinci donemi bitince gelmeyi dusunuyorum. Ancak cok korkuyorum vizem onaylanmaz ve geri donemem diye. Turkiyeye gelip vizemi degistirmek yerine amerikada exchage visa statumu yapmami olumsuz karsilarlar mi? (O donemde covid olaylari yeni duzelmeye baslamisti ancak randevu bulunmuyordu.) Ikinci olarak F1 statumun gelmesi 8 ay surdu bu surecte nasil gecindin diye sorgularlar mi? (SSN numarami hic kullanmadim calismak icin, burda bulunan aile destekledi ve kendi ailem de destekledi) Konsoloslugun banka hesap gecmisimize bakma izinleri var mi? Cunku burdaki aile zaman zaman maddi olarak destekledi ve benim banka hesabima yatirdi, eger bakanbiliyorlarsa bunu olumsuz karsilarlar mi?) Sayin @ipek-kaya; konsoloslukta vizenin onaylanmama durumu her zaman bir ihtimaldir. Zaten ABDde F1 statunuz onaylandi ise burada kalinca bir sey yapmaniza gerek olmaz. Yani ABDden cikmadiginiz surece F1 vizesi almaniza gerek olmaz. Ancak ABD disina ciktiginiz zaman F1 vizesini almaniz gerekecektir. 8 ayda nasil gecindiginizi sorgulayabilirler. Gecerli bir aciklmaniz var gibi gorunuyor. Konsolosluk banka dokumlerinizi isteyebilir. Sosyal medya hespalarinza bakabilir. Ancak aile size hediye verdigini teyit eder ise problem olmaz. Yani aile size covid sirasinda hediye yapmis olabilir. Sorulmadikca bu konulara da girmenize gerek yoktur. Ancak hukuka aykiri calismamis olmaniz gerekecektir.
  • F1 vizesi amerikada b2 vizesine sahip biriyle evlenmek

2
    0 Oy
    2 İleti
    362 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @corneo37, içinde söyledi: F1 vizesi amerikada b2 vizesine sahip biriyle evlenmek Merhabalar arkadaşlar. Kız arkadasımla benım 10 yıllık turıst vızelerımız var. Ben suan bir okuldan kabul aldım onun için f1 vizesi alıcam. Kız arkadasımla birlikte gitmek istiyorum onun turist vizesi oldugu ıcın amerıkaya girdikten sonra Amerikada evlensek onun için sıkıntı olur mu ? veya Amerikada evlendıgımız ıcın onun vizeside f2 olabılırmı ? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba ? çok teşekkürler. Sayın @corneo37 , Evli olunca eşlerin birinin vizesinden diğeri de faydalanabilir. Evlenmeden önce bu mümkün değildir. Evlenme niyeti ile gittiğinizi federal yetkililer (gümrük yetkilileri gibi) bilirse ki girişte bu gibi konuları sorguluyorlar, girişte problem yasayabilirsiniz. Girişte yalan söylemek ise hiç tavsiye edilen bir durum değildir. Eğer evlilik konusunda emin olmayıp daha bir sure bekleyecekseniz ve daha sonra ABD’de buna emin olursanız (girişten belli bir sure sonra) durum farklıdır. Ancak evlilik niyeti ile bile bile ABD’ye girmek ve turist vizesinde olmak eldeki vize ile çelişen bir durum yaratacağı için hayli problemler yaratabilir. Teşekkürler.
  • Nunc pro tunc basvurusu B2'dan F1'a gecis

2
    1 Oy
    2 İleti
    218 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @kirik, içinde söyledi: Nunc pro tunc basvurusu B2'dan F1'a gecis Merhabalar 2018 yilinda B2'dan F1'a gecis icin 8 gunluk gap sorunundan dolayi red cevabi aldim. Uzerine appeal ve motion basvurularindan sonra aradaki GAP boslugunu doldurmak icin "Nunc pro Tunc'' basvurusu yaptim yaklasik bir ay once. Bu konuyla ilgili sorum sudur: Ortalama bu basvuru icin belirlenen sure nedir? En gec ortalama ne kadar sure sonra onlardan geri cevap alabilirim? Tesekkurler Sayın @kirik, Nunc pro tunc başvurusu takdire bağlı olarak verilir. Bu nedenle sonucu gayet risklidir. Ne kadar surede sonuçlanacağını bilmek mümkün değildir. Ancak red gelmesi durumunda ABD’de hukuka aykırı kalış suresinde iseniz ve bu sure 180 günü geçecek ise ABD’ye yıllar boyunca giriş yasaklısı olabilirsiniz. Reddin sonuçları göçmenlik sureciniz için çok ciddi sonuçlar doğuracaktır. Nunc pro tunc başvurulacak son yöntemlerden biridir. Teşekkürler.
  • B1/B2 den F1 vize turune gecis

6
    1 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @kirik sayin kirik, sordugunuz soru cok kisisel oldugundan, sizi once ilgili konuya yonlendirmek istiyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/247/change-of-status-i-539-gocmen-olmayan-vizeyi-uzatma-ya-da-degistirme Bu konuyu gozden gecirin, sonrasinda islemleri ilgilendiren genel bir sorunuz varsa bu bolumde yeni bir baslik acarak sorabilirsiniz. Cok kisisel sorularinizin kisitli bilgiyle bu bolumde sorulmasi uygun degil maalesef, boyle sorular yanlis anlasilmalara ve yanlis yonlendirmelere acik olabilir; cok detayli sorulariniz icin ya forumun diger bolumlerini kullanin, ya da Muslu Hukuk Burosu'na direkt ulasin. Sizin durumunuzda da en dogru yolu bulabilmek veya onerebilmek icin -tahmin edebileceginiz uzere- esinizin vize/statu durumunu bilmek oldukca onemli olacak. F1'den F1'e fark var :slight_smile:
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k