Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kira kontratı hakkında

• Merhabalar,
    1 haziran itibari ile NJ de bir siteden 5 aylığına 500dolar depozit ve aylık 2100$ dan ev kiraladım. 30ekimde biten kontratımı kasım sonu çıkacağım için aylık kontrat olarak 2800dolardan değiştirdim ve kasım20 gibi aysonu 30unda daireyi boşaltacağımı bildirdim ve turkiyeye doneceğimi bildirdim, bana 1 ay onceden haber vermem gerektiği ve aralık 20ye kadar kira ödemem gerektiği bildirildi ve herhangi bir kolaylık sağlanmadı (kontratta 1ay onceden haber verilmesi gerektiği yazıyormuş ancak herhangi bir cezai veya ödeme miktarı yok), ben daireyi 30unda boşalttım ve anahtarı teslim ettim . Bana aralık 20 gibi 1800 dolarlık odeme bilgisi emaili atıldı , 500 dolar depoziti ve birkaç masrafı hesaplayarak benden 1300 dolar gibi bir ödeme yapmam istendi . ABD de yaşamıyorum ve şu an için yerleşme planım yok. Kredi skorum 700 gibi gorunuyor ve ABD bankasında da bir miktar birikimim de var.
    Daireyi boşalttıktan sonraki 20 gün için ödemeyi yapmayı düşünmüyorum, hukuki olarak maruz kalacağım durumlar neler olabilir , bu ödemeyi yapmamamın bana nasıl bir zararı olabilir ?
    Yanıtınız için teşekkur ederim.
    @Claudia-J-Muslu

• Muslu Law Firm

@sash, içinde söyledi: Kira kontratı hakkında

Merhabalar,
    1 haziran itibari ile NJ de bir siteden 5 aylığına 500dolar depozit ve aylık 2100$ dan ev kiraladım. 30ekimde biten kontratımı kasım sonu çıkacağım için aylık kontrat olarak 2800dolardan değiştirdim ve kasım20 gibi aysonu 30unda daireyi boşaltacağımı bildirdim ve turkiyeye doneceğimi bildirdim, bana 1 ay onceden haber vermem gerektiği ve aralık 20ye kadar kira ödemem gerektiği bildirildi ve herhangi bir kolaylık sağlanmadı (kontratta 1ay onceden haber verilmesi gerektiği yazıyormuş ancak herhangi bir cezai veya ödeme miktarı yok), ben daireyi 30unda boşalttım ve anahtarı teslim ettim . Bana aralık 20 gibi 1800 dolarlık odeme bilgisi emaili atıldı , 500 dolar depoziti ve birkaç masrafı hesaplayarak benden 1300 dolar gibi bir ödeme yapmam istendi . ABD de yaşamıyorum ve şu an için yerleşme planım yok. Kredi skorum 700 gibi gorunuyor ve ABD bankasında da bir miktar birikimim de var.
    Daireyi boşalttıktan sonraki 20 gün için ödemeyi yapmayı düşünmüyorum, hukuki olarak maruz kalacağım durumlar neler olabilir , bu ödemeyi yapmamamın bana nasıl bir zararı olabilir ?
    Yanıtınız için teşekkur ederim.
    @Claudia-J-Muslu

Sayın @sash,
    Kira konusu eyaletten eyalete farklı kanunlara tabii bir konudur. Sizin oturduğunuz yer NJ olduğu için kira kontratı NJ kanunlarına bağlı olarak yorumlanacaktır. NJ kanunları ile ilgili herhangi bir beyanatım yoktur. Ancak genel prosedür ile ilgili olarak eğer ev sahiplerine ABD dışına gideceğinizi ve bir indirim yapmazlarsa ödemeyi yapamayacağınızı bildirirseniz genelde size hem indirim yapmayı hem de borcunuzu taksitli ödemeyi kabul ettirebilirsiniz. Ayrıca baronuzun landlord-tenant kliniği varsa bazen gönüllü eyalet avukatları da konu ile ilgili ücretsiz danışmanlık verebiliyorlar. Konu göçmenlik konusu olmadığı ve NJ kanunlarını ilgilendirdiği için daha fazla bilgi veremiyorum.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    638 Bakış
    FourayF
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: Amerikada tehdit edilmek ve sonraki süreç hakkında sorum var @Fouray, içinde söyledi: Amerikada tehdit edilmek ve sonraki süreç hakkında sorum var Sn. @Claudia-J-Muslu bu konuyada bir bakma şansınız var mı? Sayin@Fouray, bir tek dava acmak yeterli olmaz. S vizesinin gereklerine bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/green-card/green-card-eligibility/green-card-for-an-informant-s-nonimmigrant . T vizesinin gereklerine bakabilirsiniz. Eger arkadasinizin durumu bunlara uygun ise yesil kart alma ihtimali olabilir. https://www.uscis.gov/i-914 Teşekkür ederim.
  • EPA Sertifikaları Hakkında

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    129 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @bilge_dgr, içinde söyledi: EPA Sertifikaları Hakkında Merhaba America Delaware eyaletinde bir şirket kurduk. Türkiyede yüzme havuzu dezenfektanı satan bir firmamız var. bu dezenfektanları Amerikada da satmak istiyoruz. Ancak bize EPA belgemiz olması gerektiği hakkında dönüş oldu. bu belgelendirme işlemlerini avukatlar aracılığı ile yapabiliyor muyuz? Yapabiliyorsak bu bir uzmanlık dalı mıdır? Amerika da 3 Türk personel için sigorta numarası için başvurular yapılacak ve belli bir ciroya ulaşınca bir Türk yönetici şirketimizde yerleşik olarak çalışmak için Amerika'ya gelecek. Ancak öncesinde bu belgelere takıldık. EPA sertifikalarının başvuruları için oraya gelmek mi gerekiyor, yoksa yardım alabiliyor muyuz bilginiz varsa ve bilgi verebilirseniz çok sevinirim. teşekkürler. iyi çalışmalar Her ne kadar bu alan bizim alanimiz olmasa da genel bilgi icin buraya bakiniz https://www.epa.gov/aboutepa/epa-certifications
  • 0 Oy
    3 İleti
    663 Bakış
    honourozdemirH
    @Claudia-J-Muslu Hanım çok teşekkürler cevabınız için. Bu ilgili wage sayfasında yıllık en az ödenmesi gereken 166,109 $ dolar yazıyor. Ancak additional bilgi kısmında “This wage is equal to or greater than 100 $ per hour or 208,000 $ per year” Diğer belirttiğiniz kısımları net anladım. Ancak flagdol sisteminden çekilerek benim için belirlenen wage miktarı hangisi? Sanki bir karmaşıklık var. Teşekkürler Tekrar
  • J1 vizesi hakkında

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    330 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Gözde-Zengin, içinde söyledi: J1 vizesi hakkında Merhaba, J1 vizesi ile Amerikadayım. Fakat Covid nedeniyle 4 aydır fiili çalışmıyorum. 31 Ağustosta Türkiyeye gidip gelmem gerekiyor ablamın düğünü var. J1 Vizem ise Ekimde bitiyor. Ama fiili otelde koronadan dolayı çalışamıyorum, bu Türkiye’ye giriş çıkışta bir sorun olur mu bir fikriniz var mı? Sayın @Gözde-Zengin, ABD’ye normal zamanda bile her giriş çıkış bir risktir. Covid ortamında ise ABD dışına çıkmanız tavsiye edilmez. Sınırlar yine kapatılabilir ve vizeniz dolmadan ABD’ye giriş yapamayabilirsiniz. ABD’de değişik vizelere geçebilseniz de Türkiye’de sadece acil nedenlerden dolayı vize hizmeti verilmektedir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k