Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kira kontratı hakkında

• Merhabalar,
    1 haziran itibari ile NJ de bir siteden 5 aylığına 500dolar depozit ve aylık 2100$ dan ev kiraladım. 30ekimde biten kontratımı kasım sonu çıkacağım için aylık kontrat olarak 2800dolardan değiştirdim ve kasım20 gibi aysonu 30unda daireyi boşaltacağımı bildirdim ve turkiyeye doneceğimi bildirdim, bana 1 ay onceden haber vermem gerektiği ve aralık 20ye kadar kira ödemem gerektiği bildirildi ve herhangi bir kolaylık sağlanmadı (kontratta 1ay onceden haber verilmesi gerektiği yazıyormuş ancak herhangi bir cezai veya ödeme miktarı yok), ben daireyi 30unda boşalttım ve anahtarı teslim ettim . Bana aralık 20 gibi 1800 dolarlık odeme bilgisi emaili atıldı , 500 dolar depoziti ve birkaç masrafı hesaplayarak benden 1300 dolar gibi bir ödeme yapmam istendi . ABD de yaşamıyorum ve şu an için yerleşme planım yok. Kredi skorum 700 gibi gorunuyor ve ABD bankasında da bir miktar birikimim de var.
    Daireyi boşalttıktan sonraki 20 gün için ödemeyi yapmayı düşünmüyorum, hukuki olarak maruz kalacağım durumlar neler olabilir , bu ödemeyi yapmamamın bana nasıl bir zararı olabilir ?
    Yanıtınız için teşekkur ederim.
    @Claudia-J-Muslu

• Muslu Law Firm

@sash, içinde söyledi: Kira kontratı hakkında

Merhabalar,
    1 haziran itibari ile NJ de bir siteden 5 aylığına 500dolar depozit ve aylık 2100$ dan ev kiraladım. 30ekimde biten kontratımı kasım sonu çıkacağım için aylık kontrat olarak 2800dolardan değiştirdim ve kasım20 gibi aysonu 30unda daireyi boşaltacağımı bildirdim ve turkiyeye doneceğimi bildirdim, bana 1 ay onceden haber vermem gerektiği ve aralık 20ye kadar kira ödemem gerektiği bildirildi ve herhangi bir kolaylık sağlanmadı (kontratta 1ay onceden haber verilmesi gerektiği yazıyormuş ancak herhangi bir cezai veya ödeme miktarı yok), ben daireyi 30unda boşalttım ve anahtarı teslim ettim . Bana aralık 20 gibi 1800 dolarlık odeme bilgisi emaili atıldı , 500 dolar depoziti ve birkaç masrafı hesaplayarak benden 1300 dolar gibi bir ödeme yapmam istendi . ABD de yaşamıyorum ve şu an için yerleşme planım yok. Kredi skorum 700 gibi gorunuyor ve ABD bankasında da bir miktar birikimim de var.
    Daireyi boşalttıktan sonraki 20 gün için ödemeyi yapmayı düşünmüyorum, hukuki olarak maruz kalacağım durumlar neler olabilir , bu ödemeyi yapmamamın bana nasıl bir zararı olabilir ?
    Yanıtınız için teşekkur ederim.
    @Claudia-J-Muslu

Sayın @sash,
    Kira konusu eyaletten eyalete farklı kanunlara tabii bir konudur. Sizin oturduğunuz yer NJ olduğu için kira kontratı NJ kanunlarına bağlı olarak yorumlanacaktır. NJ kanunları ile ilgili herhangi bir beyanatım yoktur. Ancak genel prosedür ile ilgili olarak eğer ev sahiplerine ABD dışına gideceğinizi ve bir indirim yapmazlarsa ödemeyi yapamayacağınızı bildirirseniz genelde size hem indirim yapmayı hem de borcunuzu taksitli ödemeyi kabul ettirebilirsiniz. Ayrıca baronuzun landlord-tenant kliniği varsa bazen gönüllü eyalet avukatları da konu ile ilgili ücretsiz danışmanlık verebiliyorlar. Konu göçmenlik konusu olmadığı ve NJ kanunlarını ilgilendirdiği için daha fazla bilgi veremiyorum.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• SB1 vizesine uygunluk hakkinda

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    153 Bakış
    H
    @Claudia-J-Muslu cvp verdiğiniz için cok teşekkür ederim
  • 1 Oy
    2 İleti
    309 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Denizli2030, içinde söyledi: Green Card mülakatlarında red sebepleri için feragat başvurusu hakkında Sayın @Claudia-J-Muslu, Öncelikle merhaba, bizlere kattığınız tüm tecrübelerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Ben de bir meslektaşınız olarak (Denizli Barosu)sizden aşağıdaki konularda tecrübenizi rica ediyorum. Greencard 2025 talihlisiyim. İlk başvuruda mevcut eşimin eski eşinden olan çocuğu(16yaş(üvey)) eklemedim. Zira kendisi bu sene üniversite sınavlarına çalışmak istiyordu. Bu sebeple babasında kalan çocuğa fiziken ulaşamadığımız ve şartlara uygun fotoğraf çektiremediğimiz için ilk başvuruya ekleyemedim. Bu durumda sanırım ds260 başvurumuz konsolosluk memuru tarafından reddedilecek. Sorularım özetle: 1- Başvurumun red sebebi ABD Göçmenlik Kanunu 212 a 6 c(Yanlış beyan) uyarınca mı olacak? Yoksa aynı kanunun 212 a 5 a (Piyango talimatlarına uymamak) uyarınca mı olacak? Bu red sebeplerinden hangileri ya da hangisi ileride başvurulabilecek başka vize türlerine olumsuz etki eder? 2-Şayet yukarıdaki red sebeplerinden birisini almamız durumunda Abd Hukukunda bulunan waivers(feragat) başvurusu yapılabilir mi? Şayet yapılabilirse bu başvuru ne kadar sürede sonuçlanır? Başarılı olur mu? 3-Konsolosluk memurunun bu durumda vize vermesi mğmkün mü? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür eder, saygılar sunarım. Sayin@Denizli2023, sorulariniz cevabini genel olarak veriyorum. Oncelikle dv lotaryasi basvurusuna butun cocuklari eklemeniz gerekir. Eger eklemedi iseniz ve cocuga ulasamiyorsaniz ve velayet esinizde degil ise ( mahkeme karari ile ve esinizin cocuga ulasma durumu yok ise)bunu kendi lehinize kullanma durumunuz olabilir. Yine de ispat yuku size ait oldugu icin bu is zor olacaktir. Cocuga ulasilmaz oldugunu, mahkeme karari, vs. gibi durumlarla aciklamaniz gereekecektir. Waiver basvurusu vize alirken veya yesil kart surecinde yapilabilir. Waiverin size yardimi olmayabilir.
  • İltica Ve EB3 Süreçleri Hakkında

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    729 Bakış
    D
    @Claudia-J-Muslu Eşim Turist vizesiyle giriş yaptı, iltica ofisi üzerinden dosyası ilerleyecek. SSN aldıktan sonra iltica ilk mülakatı olmadan muhtemelen geri çekmiş olacağız iltica talebini çünkü mülakat tarihleri çok ileri tarihe veriliyor, o sırada bizim eb3 ile alakalı sürecimiz ilerlemiş olacaktır. Bu durumda eb3 sürecine etkisi nasıl olur sizce? Bir de şunu düşünüyoruz; önce evlilik yapıp sonra F1'a ben geçiş yapacağım eşim de F2 olacak ve iltica talebini birlikte yapacağız, eb3 süreci greencarda ilerlediğinde ilticayı geri çekeceğiz. Eb3 başvurusu benim üzerime yapıldı benim çalışma iznim gelme aşamasında mı geri çekmem daha doğru olur acaba yoksa greencard başvurusundan önce mi? Önce evlilik yapıp sonra F1 ve iltica etmek mi, yoksa önce eşim iltica edip ben F1 başvurusunu yapıp sonra mı evlenmek daha mantıklı eb3 greencard sürecinde? Şimdiden teşekkürler cevabınız için
  • OPT sonrasi STEM OPT basvurusu hakkinda

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    249 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @money-money-money, içinde söyledi: OPT sonrasi STEM OPT basvurusu hakkinda Merhaba Claudia Hanim, F1 ile doktora sonrasi 1 yillik OPT aldim, 2 yillik STEM OPT uzatmasi icin basvuru yapacagim. Ama OPT'min bitmesine 2 hafta kaldi ve 2 hafta sonra su an devam ettigim isten cikacagim. Sonrasinda 60 gunluk grace period baslayacak... Su an uc dort yer ile irtibat halindeyim ve birden fazla yerden is teklifi alacagimi dusunuyorum. Eger OPT bitmeden offer letter alirsam ama is baslangic tarihi hemen olmazsa (diyelim ki 1 ay sonra olursa) bu durum STEM OPT extension icin sorun olur mu? Okul ile konustum, bir cesit unemployment formu doldurup bu dedigimi yapabileceklerini soylediler ama onlarin verdigi bilgiye tam guvenemedim. Sayin@money-money-money, burada detaylar onemlidir. STEM optde iken belli bir sureden fazla issiz kalamazsiniz. Bu linke bakiniz https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/students-and-exchange-visitors/optional-practical-training-extension-for-stem-students-stem-opt yani onceki issizlik durumlarinizi da issizlik surecine eklemeniz gerekir. Bunun disinda yeni sponsorluk gerektiren vizenizin de yetisip yetismeyecegi belirsizdir. Durumunuza detayli bakmadan sorun olmaz demek dogru olmaz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k