SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
-
Bu ileti silindi! -
@MySea Iki yil olacak Nisan ayinda.
Ilk gidisimizde de yerlesme dusuncesi ile gittik,bu seferde oyle,tek fark tek basima olacagim.Turkiye'de sanat yonetmeni olarak calisiyordum,ilk gidisimizde kopek kuafor salonunda calismaya basladim.Hazirlikliyim,is anlaminda yuksek beklentilerim yok.
Esim ve kizimla geldigimizde,ilk is kizimizi bir anaokuluna yerlestirip,is guc bakinmak oldu.Araba aldik,bir senelik bir kira kontrati yaptik.Demek istedigim eger onceki ziyaretimizin izlerini gorebiliyorlarsa,kalmak icin geldigimiz daha anlasilir gelebilir onlara da.Yaziya dokunce cocukca bir sebep gibi gozuksede donusumuzun tek nedeni herkesin farkli bir hikaye yasamis olmasi Portland'da yasamaya basladiktan sonra. -
Elinizde onceki kira kontratinin kopyasi falan varsa, yaniniza alin. Tax file yaptiysaniz gecen yil, onun kopyasini da yaniniza alin. Birde eger Turkiye'de neden kaldiginizi guzelce ve belgeleri ile aciklayabilirseniz, sorun kalmaz gibime geliyor.
Bu arada Portland'i nereden bulmustunuz?
-
Bu ileti silindi! -
@MySea Gitmeden arastirmistik biraz,gayette guzel bir yerdi.
Ailevi durumlari nasil belgelerim bilmiyorum.O yuzden Muslu hukuk burosu kisminda bir baslik actim zaten -
Tax file dolduramadim Turkiye'den,online denedim ama cok karmasik geldi.Umarim o sorun olmaz giriste.Diger belgeleri yanimda goturecegim,kira kontrati,trafik sigortasi gibi belgeler
-
@e-kutluhan Anliyorum, 1 yili disarida doldurmadan giris yapmaya calisin. Sizi girisde sorgulasalar bile, hemen kolunuzdan tutup ilk ucaga koyup gondermezler diye dusunuyorum. Guzelce ve sakince bir aciklama yapabilirseniz, sorun olmaz.
-
@e-kutluhan, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
Tax file dolduramadim Turkiye'den,online denedim ama cok karmasik geldi.Umarim o sorun olmaz giriste.Diger belgeleri yanimda goturecegim,kira kontrati,trafik sigortasi gibi belgeler
W2 varsa, 2018 ve daha onceki son 2 yili (2016 ve 2017) hala yapabilirsiniz, ama bunlarin normal e-file sureleri dolmus oldugundan, gerekli formlari siz doldurup, imzalayip, normal posta yoluyla gondermelisiniz.
2019 yili icin sure 28 Ocak'ta basliyor.
-
@MySea Bu sene Nisan ayinda iki yil olmus olacak zaten bir yili coktan gecirdim.Planlarima gore,Subat sonu Mart basi gibi girmeyi dusunuyorum.Bir kac hafta icinde ucak biletinide almam lazim dolayisiyla
-
En son cikisinizdan sonra 1 yili disarida gecirdiyseniz, isiniz malesef zor. Ben hala 1 yil dolmadi sanmistim. Yanlis anlamisim, sorry! Kanuna gore, size giris vermeyip, greencardinizi girisde iptal edebilirler. Bu durumda, cok riskli olacak...
-
@MySea Evet biraz zor olacak gibi,tamamen oradaki performansima bagli.Onceki gonderilerden birinde yazmistim;bir arkadasim gelis sebebimi,simdi donus sebebimi buradayken yaziya dokerek beyan etmemi tavsiye etti.Birde sizin de bahsettiginiz,ilk gelisimizden geride kalan belgeleri de beyan ederim.Buradan biraz zor gozukuyor ama is guc gibi bir baglanti da bulabilirsem,ikna etmek daha kolay olabilir.Yalan dolana girmeden halletmek istiyorum bu durumu.
-
@MySea Green card iptalini kapidaki gorevli mi yapiyor,bir hakimin karar vermesi gerekiyor gibi yorumlarda bulunanlar oldu.Henuz bir avukata danismadim bu konuda.
Resmi kurumlar oraya gittigimizde sok etmisti beni,kanli canli bir insan yerine yapay zeka ile konusmaktan bunalmistim : ) -
@e-kutluhan Kapidaki gorevli greencard iptal edebilir mi bilmiyorum ama giris yapmaniza izin vermeyebilir. Tom Hanks filmlerinden birisindeki gibi havaalaninda disariya cikamadan yasamak zorunda kalabilirsiniz ☺
-
@MySea https://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-131instr.pdf
3.sayfada,2.Refugee Travel Document basligi altinda b-(2) kisminda yazilanlara gore 1 yili gecirdigim icin yurtdisindan basvuru hakkimi da kaybetmisim -
@MySea Bir de Istanbul'da ki konsolosluktan sansimi denemeye ne dersiniz ? Durumu onlara anlatsam dinlerler mi yoksa sadece green carda el koyup yollarlar mi ?
-
@e-kutluhan Bu refugee travel document basvurusu hakkinda, siz o statude degilsiniz bildigim kadariyla.
-
@e-kutluhan, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
@MySea Bir de Istanbul'da ki konsolosluktan sansimi denemeye ne dersiniz ? Durumu onlara anlatsam dinlerler mi yoksa sadece green carda el koyup yollarlar mi ?
Uzgunum, bu konularda cok bilgili veya tecrubeli degilim. Yani ne yaparlar bilemem.
-
@MySea haklisiniz ben de az once farkettim yanlis referans verdigimi,tesekkurler yine de uyari icin.
-
@MySea Muslu Hukuk forumunda da baslik actim bu konu ile alakali,belki oradan bir tavsiye alabilirim
-
@MySea Green card iptalini kapidaki gorevli mi yapiyor,bir hakimin karar vermesi gerekiyor gibi yorumlarda bulunanlar oldu.Henuz bir avukata danismadim bu konuda.
Resmi kurumlar oraya gittigimizde sok etmisti beni,kanli canli bir insan yerine yapay zeka ile konusmaktan bunalmistim : )Gocmenlik hakimi karari veriyor. Kapidaki gorevli eger gerekli gorurse sizi mahkemeye sevkedecek ve ABD'ye girmenize izin verecek.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum