Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ABD Dışişleri Bakanlığı Ankara Konsolosluğu'nun, Geri Dönen Yerleşik Yabancı talebinizi onaylayamadığını üzülerek bildiriyoruz.

    Konsolosluk Bölümü açıklamaları aşağıdadır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cehennemindibi, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    ABD Dışişleri Bakanlığı Ankara Konsolosluğu'nun, Geri Dönen Yerleşik Yabancı talebinizi onaylayamadığını üzülerek bildiriyoruz.

    Konsolosluk Bölümü açıklamaları aşağıdadır.

    gecmis olsun.


  • Ben 2017 talihlisiyim,17 eylul 2017'de Portland,OR dan girisimizi yaptik,esim ve o zaman bes yasinda olan kizimla birlikte.Bir iki ay icinde ssn,green card,ehliyet,banka hesabi,konaklama,cep telefonu,araba gibi temel ihtiyaclarimizi hallettik.Aralik ayinin ortalarinda bir kopek kuaforu salonunda duzenli bir is buldum,zamanla yeterli para kazandiracak bir isti.Aklimizda uzun vadede kendi isimizi yapmak gibi bir plan vardi.Turkiye'de sanat yonetmeni olarak calisiyordum uzunca bir suredir,ben 45 esim 43 yasindaydi g[ttigimizde.Esimde internet uzerinden cizim,ev yemegi satisi gibi ufak tefek isler yapiyordu.Kizim guzel bir anaokuluna baslamisti,dil problemide cozuluyordu yavas yavas.Durum gayet iyi gozuksede esimle Turkiye'de deneyimlemedigimiz tarzda tartismalar yasamaya basladik.2018 Nisan ayinda yedi ay orada yasadiktan sonra ani bir kararla Turkiye'ye donmeye karar verdik.Esim green cardini iade etti ben ise su an cok pismanim,geri donup sansimi denemek istiyorum ama kapidan geri cevirecekler diye endiselenmekteyim dogal olarak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @e-kutluhan, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    Ben 2017 talihlisiyim,17 eylul 2017'de Portland,OR dan girisimizi yaptik,esim ve o zaman bes yasinda olan kizimla birlikte.Bir iki ay icinde ssn,green card,ehliyet,banka hesabi,konaklama,cep telefonu,araba gibi temel ihtiyaclarimizi hallettik.Aralik ayinin ortalarinda bir kopek kuaforu salonunda duzenli bir is buldum,zamanla yeterli para kazandiracak bir isti.Aklimizda uzun vadede kendi isimizi yapmak gibi bir plan vardi.Turkiye'de sanat yonetmeni olarak calisiyordum uzunca bir suredir,ben 45 esim 43 yasindaydi g[ttigimizde.Esimde internet uzerinden cizim,ev yemegi satisi gibi ufak tefek isler yapiyordu.Kizim guzel bir anaokuluna baslamisti,dil problemide cozuluyordu yavas yavas.Durum gayet iyi gozuksede esimle Turkiye'de deneyimlemedigimiz tarzda tartismalar yasamaya basladik.2018 Nisan ayinda yedi ay orada yasadiktan sonra ani bir kararla Turkiye'ye donmeye karar verdik.Esim green cardini iade etti ben ise su an cok pismanim,geri donup sansimi denemek istiyorum ama kapidan geri cevirecekler diye endiselenmekteyim dogal olarak.

    Evet, oldukca zorlu bir durum. Isterseniz onceki deneyimleri okuyun. SB-1 vizesi almak kolay degil, bu sekilde direkt girip sorun yasamayan da pek cok kisi oldu. Ne yapacaginiz size kalmis, maalesef bu konularda hangi yolu takip ederseniz ne olacagini kestirmek oldukca zor.


  • @crazycells Evet haklisiniz,yazilanlari okuduktan sonra bende ayni fikirdeyim.SB-1 vizesi basligi altinda yazdiklarinizi da okudum.Birkac kisi avukata danismak gibi bir tavsiye verdi ama USA mi Turkiye mi kastettikleri pek acik degildi.
    Yogun trafikli bir havaalanindan giris yapmanin bir avantaji olur mu ?
    Demek istedigim o yogunluk benimle cok detayli ilgilenmelerini engellemek gibi bir avantaja donusur mu ?
    Aklima sadece gidip orada yasadiklarimi samimi ve dogru bir sekilde anlatmaktan baska bir sey gelmiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @e-kutluhan Ben olsam ABD'de resmi tatil olan bir günde yoğun bir havalimanının en yoğun saatlerinde giriş yapmayı denerdim.


  • @knnrn O kadarini dusunmemistim dogrusu,sizde bunun bir avantaj olacagi dusuncesindesiniz anladigim kadariyla.Oyle yazdim ama, ise yarayip yaramayacagindan pekte emin olmadigim icin soru seklinde yazdim.Tesekkurler tavsiyeniz icin.
    Orada gecirdigim sure boyunca insanlarin soylediklerinizi dinledigini gordugum icin,sadece olan biteni dogru bir sekilde anlatmamin ise yarayacagini umuyorum bir yandan da.
    Bir arkadasim soylemek istediklerimi bir kagida dokup,yazili olarakta vermemi tavsiye etti.


  • 1 yildan fazla ulke disinda kalmadiginiz surece, birsey olacagini sanmiyorum. Baska bir havaalanindan giris yapmaya calisin ve eger sorgulanirsaniz, bu defa kesin yerlesmeye geldinize ikna etmeye calisin. Ve kesin olarak yerlesin!


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @MySea Iki yil olacak Nisan ayinda.
    Ilk gidisimizde de yerlesme dusuncesi ile gittik,bu seferde oyle,tek fark tek basima olacagim.Turkiye'de sanat yonetmeni olarak calisiyordum,ilk gidisimizde kopek kuafor salonunda calismaya basladim.Hazirlikliyim,is anlaminda yuksek beklentilerim yok.
    Esim ve kizimla geldigimizde,ilk is kizimizi bir anaokuluna yerlestirip,is guc bakinmak oldu.Araba aldik,bir senelik bir kira kontrati yaptik.Demek istedigim eger onceki ziyaretimizin izlerini gorebiliyorlarsa,kalmak icin geldigimiz daha anlasilir gelebilir onlara da.Yaziya dokunce cocukca bir sebep gibi gozuksede donusumuzun tek nedeni herkesin farkli bir hikaye yasamis olmasi Portland'da yasamaya basladiktan sonra.


  • Elinizde onceki kira kontratinin kopyasi falan varsa, yaniniza alin. Tax file yaptiysaniz gecen yil, onun kopyasini da yaniniza alin. Birde eger Turkiye'de neden kaldiginizi guzelce ve belgeleri ile aciklayabilirseniz, sorun kalmaz gibime geliyor.

    Bu arada Portland'i nereden bulmustunuz?


  • Bu ileti silindi!

  • @MySea Gitmeden arastirmistik biraz,gayette guzel bir yerdi.
    Ailevi durumlari nasil belgelerim bilmiyorum.O yuzden Muslu hukuk burosu kisminda bir baslik actim zaten


  • Tax file dolduramadim Turkiye'den,online denedim ama cok karmasik geldi.Umarim o sorun olmaz giriste.Diger belgeleri yanimda goturecegim,kira kontrati,trafik sigortasi gibi belgeler


  • @e-kutluhan Anliyorum, 1 yili disarida doldurmadan giris yapmaya calisin. Sizi girisde sorgulasalar bile, hemen kolunuzdan tutup ilk ucaga koyup gondermezler diye dusunuyorum. Guzelce ve sakince bir aciklama yapabilirseniz, sorun olmaz.


  • @e-kutluhan, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    Tax file dolduramadim Turkiye'den,online denedim ama cok karmasik geldi.Umarim o sorun olmaz giriste.Diger belgeleri yanimda goturecegim,kira kontrati,trafik sigortasi gibi belgeler

    W2 varsa, 2018 ve daha onceki son 2 yili (2016 ve 2017) hala yapabilirsiniz, ama bunlarin normal e-file sureleri dolmus oldugundan, gerekli formlari siz doldurup, imzalayip, normal posta yoluyla gondermelisiniz.

    2019 yili icin sure 28 Ocak'ta basliyor.


  • @MySea Bu sene Nisan ayinda iki yil olmus olacak zaten bir yili coktan gecirdim.Planlarima gore,Subat sonu Mart basi gibi girmeyi dusunuyorum.Bir kac hafta icinde ucak biletinide almam lazim dolayisiyla


  • En son cikisinizdan sonra 1 yili disarida gecirdiyseniz, isiniz malesef zor. Ben hala 1 yil dolmadi sanmistim. Yanlis anlamisim, sorry! Kanuna gore, size giris vermeyip, greencardinizi girisde iptal edebilirler. Bu durumda, cok riskli olacak...


  • @MySea Evet biraz zor olacak gibi,tamamen oradaki performansima bagli.Onceki gonderilerden birinde yazmistim;bir arkadasim gelis sebebimi,simdi donus sebebimi buradayken yaziya dokerek beyan etmemi tavsiye etti.Birde sizin de bahsettiginiz,ilk gelisimizden geride kalan belgeleri de beyan ederim.Buradan biraz zor gozukuyor ama is guc gibi bir baglanti da bulabilirsem,ikna etmek daha kolay olabilir.Yalan dolana girmeden halletmek istiyorum bu durumu.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum