Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Amerika'da yasayan Turklerin nasil ad soyad yanlislarini duzeltebilecegini (ya da degisiklik yapabilecegini) ve nasil yeni T.C. Kimlik karti alacaklarini aktaracagim...

    T.C. Kimlik Kartlari (2023 yilina kadar)

    Turkiye'de 2 Ocak 2017 itibariyle verilmeye baslanilan yeni cipli T.C. kimlik kartlari (TCKK), 2 Nisan 2018'den itibaren konsolosluklarda dagitilmaya baslanmistir.

    Yeni kimlik kartlarini once https://www.konsolosluk.gov.tr/ web sitesi uzerinden randevu alarak, daha sonra konsolosluga sahsen basvuru yaparak alabilirsiniz. Basvuru sirasinda konsolosluk.gov.tr adresinde bulunan yonergeleri takip edebilirsiniz.

    "Dogum", "degistirme" veya "kayip" nedeniyle verilen TCKK'nin gecerlilik suresi 10 yildir, TCKK basvurusu yapmak icin 15 yasini gecmis herkesin bir biyometrik fotograf ve mevcut nufus cuzdani (varsa) ile konsolosluga gitmesi gerekmektedir (ayrica TC pasaportu, aile cuzdani veya surucu belgesi de goturebilirsiniz). Basvurunuz yapildiktan sonra size gerekli sifreler ve formlar verilecek ve basvurunuz Turkiye'ye gonderilecek. Daha sonra konsolosluga gelecek kimlik kartlariniz size veya basvurusu sirasinda belirleyeceginiz kisiye teslim edilecek (Posta ile de kartlarinizi konsolosluktan alabilirsiniz).

    Devlet, 2023 yilina kadar butun T.C. nufus cuzdanlarini yeni cipli kimlik kartlariyla degistirmeyi amaclamaktadir. Bu surecte yeni cikacak islem ve uygulamalar yeni kimlik kartlari esas alinarak yapilacagindan, rahatliginiz icin musait oldugunuz ilk firsatta eski kimlik kartlarinizi (nufus cuzdani) degistirmenizi tavsiye ederim.

    Ad - Soyad Degisikligi (3 Kasim 2019'a kadar)

    Ozet: 3 Kasim 2019'a kadar bir defaya mahsus, mahkeme karari olmadan isim ve soyisminizde bulunan yanlisliklari veya rahatsiz oldugunuz ismi degistirebilirsiniz.

    Vatandaşlarımız Soyadı Kanunu’na aykırı olan (rütbe ve memuriyet, aşiret, yabancı ırk ve millet isimleri ile umumi edebe uygun olmayan, küçük düşürücü veya gülünç olan soyadları) yazım, imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklı anlam değişikliği bulunan ad ve soyadlarını mahkeme kararı aranmaksızın, il veya ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir defaya mahsus değiştirebileceklerdir.

    Kanun hükmü gereğince ad ve/veya soyadı değiştirme talepleri dış temsilciliklere şahsen veya (bu hakkın kullanılmasına ilişkin özel vekâletname ile) vekil aracılığıyla yapılır.

    Başvuru için Gerekli Evraklar:

    1. Nüfus Cüzdanının aslı
    2. T.C. Pasaportunun aslı
    3. Başvuru sahibince hazırlanmış ad ve/veya soyadı değiştirme talebini belirten dilekçe
    uzerinden randevu almayi unutmayin!

    Harç Bedeli:

    • $31 Posta Bedeli (evrakların Türkiye’ye gönderilmesi için)
    • Şahsen başvurularda nakit ödeme kabul edilmektedir. Kredi kartı ya da şahsi çek kabul edilmemektedir.

    Bu Kanunu İlgilendiren Önemli Bilgiler:

    1-Kişilerin mevcut isimlerine ikinci veya üçüncü isim ekletmesine veya mevcut iki/üç isimden birinin/ikisinin çıkarılmasına yönelik talepleri reddedilecektir.

    2-Soyadını değiştiren erkek ise kendisi ile birlikte eş ve ergin olmayan çocuklarının, soyadını değiştiren kadın ise ergin olmayan evlilik dışı çocuklarının soyadı sistem tarafından değiştirilecektir. Adını değiştiren kişinin çocuklarının baba veya ana adı ergin olup olmadıklarına bakılmaksızın yine sistem tarafından değiştirilecektir.

    3-Talepler il veya ilçe idare kurullarınca değerlendirilmek üzere ilgililerin aile kütüğüne kayıtlı olduğu yerin valilik veya kaymakamlığına intikal ettirilecektir.

    Konuyla ilgili uygulamada talep edilmesi muhtemel bazı örnekler aşağıda yer almaktadır:

    • Noktalama işaretinin eksik olması:
      Çığdem/Çiğdem, Alı/Ali, Ulku/Ülkü vb.
    • İsimlerin umumi edeplere uygun olmaması veya gülünç olması:
      (Yalak, Kalas, Sıçan, Deli, Top, Boynuz, Ördek vb.)
    • Ayrı yazılmış adların birleştirilmesi:
      Ayşe Gül/Ayşegül, Mehmetcan/Mehmet Can vb.
    • Arapça ve Farsça kökenli özel adların düzeltilmesi:
      Muhammet/Muhammed, Zeynep/Zeyneb, Mahmut/Mahmud vb.
    • Harf eksikliğinin tamamlanması:
      Yasmin/Yasemin, Melhat/Melahat, Memet/Mehmet vb.

    Ad-Soyad degisikligi bilgilerini New York Baskonsoloslugu resmi sayfasindan aldim.

    keywords: kimlik kartı kimlik kartları ad soyad değişikliği isim soyisim değişikliği

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ek aciklama yapayim...

    T.C. Kimlik Kartlari

    TCKK icin konsolosluga basvuru yapmadan https://www.konsolosluk.gov.tr/ web sitesi uzerinden randevu almalisiniz.

    Biyometrik fotografi kendiniz cikarmak istiyorsaniz su konuyu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/718/pasaport-ve-vize-fotograflarini-ucuza-almanin-yolu

    New York Baskonsoloslugunda bu hafta yapmis oldugum basvuru icin $4.91 degerli kagit bedeli, $5.00 posta bedeli olmak uzere toplam $9.91 dolar odeme yaptim.

    Ayrintili bilgi icin su sayfayi inceleyebilirsiniz...

    Ad - Soyad Degisikligi

    Bu kanundan yararlanmak istiyorsaniz basvurunuzu 3 Kasim 2019'a kadar yapmak zorundasiniz.

    Bu kanunda yukaridaki bilgilerde de gordugunuz uzere bazi kisitlamalar vardir, eger degistirmek istediginiz rahatsiz edici bir isim ya da nufus memuru tarafindan zamaninda yapilmis bir yazim yanlisi degilse ya da isminizi tamamen degistirmek istiyorsaniz (isim eklemek, isim cikarmak, uygunsuz olmayan bir isminizi degistirmek) bu durumda T.C. mahkemelerinde dava acarak bu islemi yapmalisiniz.

    Bu kanun sadece, zamaninda yapilmis yanlislari ya da topluma uygunsuz isimleri degistirmek icin mahkeme karari olmadan bir kolaylik saglamakta.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Guncelleme: TC kimlik kartiniz, basvurudan 2-3 hafta sonra Turkiye'de bastirilip konsolosluga gonderiliyor.

  • ⭐⭐

    güncel bilgi vereyim bu süre 3 yıl daha uzatıldı mahkemeye gerek olmadan bir seferlik

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @haymatlos_, içinde söyledi: Ad-Soyad degisikligi ve yeni T.C. kimlik kartlari

    güncel bilgi vereyim bu süre 3 yıl daha uzatıldı mahkemeye gerek olmadan bir seferlik

    bilgilendirme icin tesekkurler, oldukca onemli bir bilgi. Bu konuya dair haber veya bildiri linki gorurseniz lutfen paylasmayi unutmayin, daha sonra sureci takip edecekleri yonlendirmis olalim.

  • ⭐⭐⭐


  • @crazycells @keysnambır , yeni kimlik karti basvurusu yaptiginiz anda, konsolosluk size, gecici bir belge yada kimlik vermismiydi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rexology21, içinde söyledi: Ad-Soyad degisikligi ve yeni T.C. kimlik kartlari

    @crazycells @keysnambır , yeni kimlik karti basvurusu yaptiginiz anda, konsolosluk size, gecici bir belge yada kimlik vermismiydi?

    Evet, eski kimlik kartini iptal edip size gecici bir belge veriyorlar.


Benzer Başlıklar

  • 6
  • 159
  • 4
  • 27
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum