Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @Anıl-Baki-Durmuş hayır gerek yok, 6 ay geçerliliği olması yeterli, 2021den sonra vizenizi kullanmak isterseniz 2 pasaportu birden taşımanız gerekiyor, bundan başka bir dezavantajı yok..

• Merhabalar... Nisan ayının başında amerika için tur planladık.. Aralık ayının son haftası vize için başvurmanın bir sıkıntısı olur mu? Ayrıca ailece başvuru yapacağız (ben, eşim ve 14 yaşında oğlum) aile ayrı ayrı mı memurla görüşüyor? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim...

• @vivaldi Merhaba, Aralık ayında başvurmanızda herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Sonuçta vize onaylanmadan bilet otel vs işlemeleri sonuçlandıramayacağınızı ve maliyetlerinin yüksek olduğunu onlarda biliyor. Şubat tatil planımız için başvurumuzu Ekim ayında yapıp almıştık vizemizi. Görüşmeniz birlikte olacak ayrı ayrı değil. Çocuğunuz ile genelde sohbet içerikli konuşma yapılıyor. Nereleri gezeceksin? Heyecanlı mısın vs. Umarım sorunsuz alırsınız vizenizi.
    Şimdiden iyi tatiller.

• @Famel cevabınız için çok teşekkür ederim...

• merhabalar
    b1b2 2017 yılında uzatmıştım kasımda tekrar geldim ve nisanda vize sürem doluyor tekrar uzatmya başvursam ret mi verirler yoksa uzatırlar mı ?

• @mistikky, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

merhabalar
    b1b2 2017 yılında uzatmıştım kasımda tekrar geldim ve nisanda vize sürem doluyor tekrar uzatmya başvursam ret mi verirler yoksa uzatırlar mı ?

Eger gecerli bir nedeniniz varsa tabii ki uzatma ihtimalleri var.

• Arkadaşlar merhaba bugün Abd İstanbul Baş Konsolosluğunda (B1/B2) vize mülakatımız vardı ailece başvuru yapmıştık randevumuz sabah 9:00 daydı.

Randevu saatinden önce 8:20 de kapıdaki görevli arkadaşlar 9:00 randevusu olanlarda gelsin değince bizde içeri alındık ilk önce girişte Ds 160 formundaki resim güncelmi diye kontrol edildik fakat eşimi resimlerde saçları yüzünde gölge yapıyor diye tekrar resim çelikmesi için geri çıkardılar fakat bizi içeri aldılar iki oğlumla beraber biz xreyden geçtik sonra 2.kata çıktık giriş bankodaki görevli arkadaşa Ds 160 formlarını ve pasaportlarımızı verdik fakat eşim resim çekiliyor biz beraber mülakat yapmak istiyoruz dedim görevli arkadaş evrakları ve pasaporlarımızı eşiniz gelince getirin dedi ve sıra numarası verdi siz eşiniz gelinceye kadar burda bekleyin resim gelince yanıma gelin dedi 10 dakika sonra eşim yeni çektiği resimle ile geldi bizde giriş bankodaki memura eşimin resimlerini verdik evrakları kontrol ettikten sonra pasaportları lastikle sarıp bunları ayırmadan parmak izi sırasına girin dedi
    Sıra ile ben eşim Büyük oğlum ve sonrada küçük oğlum parmak izi verdikten sonra bekleme odasında numaramızın sırasını beklemeye başladık 35 kişi vardı önümüzde birçok kişinin mülakat görüşmelerine şahit olduk ret alanda vardı onay alanda fakat ret biraz fazla gibi geldi bana
    sıra bize geldi bankoya geçtik merhabalaştıktan sonra Amerikalı çok kibar bir hanım efendi ile mülakata Türkçe başladık önce pasaportları istedi verdim Ds160 formlarını istemedi resimleri kontrol etti ve tekrardan sağ el parmak İzlerimizi aldı son ra bana Daha önce Amerika ya gidip gitmediğimi sordu yok dedim
    Nereye gidicekseniz dedi New York dedim
    Daha önce yurtdışına çıktınızmı dedi ben ve eşim çok çıktık fakat çocukların ilk olacak dedim
    Orada tanıdığınız varmı dedi hayır yok dedim
    ne zaman gitmeyi düşünüyordunuz değince sömestride 15 gün dedim
    ne iş yapıyorsunuz dedi İnşaat ve madencilik sektöründe faliyet gösteren bir şirkette üst düzey yöneticiyim dedim
    aylık gelirimi sordu cevapladım
    Kaç personeliniz var 83 kişiyiz cevabını verdim
    Eski pasaportlarınızı görebilirmiyim dedi
    Eski Kullandığım 3 pasaportu verdim ve tüm sayfaları vizeleri mühürleri tek tek inceledi 2004 yılında iran giriş çıkışlarını görünce iran a neden gittiğimi sordu bende o tarihte kendim tır kullandığımı Gürcistan üzerinde Azarbeycan a giriş güvenli olmadığı için o dönem İran üzerinden transit geçip Azerbaycan a gittiğimi söyledim sonra bilgisayarda bir şeyler yazdı sonra küçük oğluma ismi ile hitap edip sen okuyormusun dedi oda yok bu sene kursa gidiyorum üniversite imtihanlarına sıkı çalışıyorum dedi ne okumak istiyorsun dedi Hukuk okumak istiyorum dedi memur bayan çok iyi başarılar dilerim dedi
    Sonra büyük oğluma ismen hangi üniversite de okuduğunu sordu ve ne yapmak istiyorsun dedi
    Oğlumda üniversite son sınıftayım stajlarımızda başladı bitirince hava yolu şirketlerinde hemen işe başlamak istiyorum bu sene dedi
    Hanım efendide şimdiden tebrik ederim Dedi ve daha önce verdiğim eski pasaporları geri iade edip başka hiçbir evrak sormadan ve istemeden vize talebimizin onaylandığını ve teslim evrakı olan beyaz bir kağıt ile pasaportlarımızı ptt den seçtiğimiz şubeden 3 gün içinde alabilirsiniz diyerek iyi tatiller diledi bizde kendisinin ve tüm mesai arkadaşlarının yeni yılını şimdiden tebrik edip ordan ayrıldık
    Sıkıntılı başlayan mülakatımız tarifsiz mutluluğa dönüştü
    Bizim deneyimimiz bu şekilde gerçekleşti arkadaşlar
    Saygılarımla

• şimdiden iyi yolculuk ve tatiller

• Sayın @arkben Teşekkür ederim sizinde yeni yaşantınızda her şey gönlünüzce olsun

• @murat34 harika haber :) simdiden iyi yolculuklar.

• Sayın @crazycells Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

• @murat34 Tebrikler, Şimdiden iyi tatiller.

• Sayın @Famel çok teşekkür ederim sağolun

• Herkese Merhaba,
    herkese bol şanslar, konuyu şöyle anlatmaya başlayacağım. Abim vasıtasıyla Forumu bir süredir takip ediyorum. Kendisi green card kazandı vizesi onaylandı ve bu sene Newyorka gitti 4 aydır da orada yaşıyor. hemen hemen bütün düzeni oturdu. Kendisi de bu forumu takip ederek ve buradaki doğru yönlendirmeler ile ABD ye giriş yaptığını düşünüyorum. abimden sonra bende bu sene ilk kez green card başvurusu yaptım.ve şimdiye kadar hiç yurt dışına çıkmadım ama yabancı dilim iyi seviyede. Sorum şudur ki, Ben 28 yaşındayım 4 yıldır bir bankada çalışıyorum, 3400 tl gelirim var , eşimden boşanma aşamasındayım (boşanma davamız halen sürüyor resmi olarak evliyim) 1 çocuğum var ve okuyor. hiçbir sicil kaydım vs.yok. Üstüme herhangi bir tapu,mal varlığı araba vs yok. Şuan AÖF Turizm işletme fakültesi okuyorum fakat kayıt yenileme yapmadığım için pasif durumdayım. hesabımda 3 bin dolarım, abiminde hesabında 3-4 bin dolar kadarı var amerikada ki hesabında turist vizesi için daha fazla göstermemiz gerekir mi ?
    Bu şartlarda turist vizesine başvurmam doğru bir adım mıdır ?
    ben abdye giriş yaptıktan 1 kaç ay sonra dil okulu vs. yazılarak orada hem okumak hemde çalışmak istiyorum. Bu şekilde vize statümü değiştirerek uzun süre kalma olanağım var mıdır ?
    abimin amerikada olması beni olumlu mu , olumsuz mu etkiler ?
    abimin SSN si mevcut çalıştığına dair maaş dökümü vs alabiliyor benim onun yanında kalabilmem ve finansmanım olarak abim yeterli mi. sonuçta otelde değil abimle kalmak isterim ve kalış süremi 2 hafta süre olacak diye belirtmek istiyorum ve şuanki çalıştığım iş yerimden vize görüşmesine gitmeden önce 2 haftalık yıllık izinde olduğum tarihler için belgede götüreceğim.ama ben biraz daha fazla kalmak istiyorum ama bu şekilde geri döneceğime konsolos görevlisi bana inanır mı ?

Konuyu biraz karışık anlattım sanırım fakat nasıl ve nerden başlayacağımı hiç bilmiyorum. bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevineceğim.Şimdiden teşekkürler :)

• Beyler bayanlar kolay gelsin. Turist vizesi ile halihazırda amerikadayım. Sorum burdaki yaptıgım alışverişlerin vergi iadesini türkiyede ya da herhangi bi şekilde bi yerden alabilir miyim? Teşekkürler

• @fehmibaba, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Beyler bayanlar kolay gelsin. Turist vizesi ile halihazırda amerikadayım. Sorum burdaki yaptıgım alışverişlerin vergi iadesini türkiyede ya da herhangi bi şekilde bi yerden alabilir miyim? Teşekkürler

Ancak havalimaninda bu bildirimi yapabilirsiniz. Uluslararasi havalimanlarinda gerekli formlari doldurarak vergiyi geri isteyebilirsiniz, ama eyaletten eyalete sartlar degisiyor. Genelde urunun belli bir miktarin ustunde olmasi gerekiyor vergi odemesi alabilmek icin, ayrica aldiginiz urun 30 gun icinde alinmis olmali ve ABD disina sizinle beraber cikmali vs. vs. Ayrica odeyeceginiz islem ucretleri de var, o nedenle ilgili eyaletten ve cikis yapacaginiz havalimanindan sartlari iyice ogrenip boyle bir ise girisin. Yoksa cok degmeyecek miktarlar icin ugrasabilirsiniz. Bol sanslar.

• @yaman90, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Herkese Merhaba,
    herkese bol şanslar, konuyu şöyle anlatmaya başlayacağım. Abim vasıtasıyla Forumu bir süredir takip ediyorum. Kendisi green card kazandı vizesi onaylandı ve bu sene Newyorka gitti 4 aydır da orada yaşıyor. hemen hemen bütün düzeni oturdu. Kendisi de bu forumu takip ederek ve buradaki doğru yönlendirmeler ile ABD ye giriş yaptığını düşünüyorum. abimden sonra bende bu sene ilk kez green card başvurusu yaptım.ve şimdiye kadar hiç yurt dışına çıkmadım ama yabancı dilim iyi seviyede. Sorum şudur ki, Ben 28 yaşındayım 4 yıldır bir bankada çalışıyorum, 3400 tl gelirim var , eşimden boşanma aşamasındayım (boşanma davamız halen sürüyor resmi olarak evliyim) 1 çocuğum var ve okuyor. hiçbir sicil kaydım vs.yok. Üstüme herhangi bir tapu,mal varlığı araba vs yok. Şuan AÖF Turizm işletme fakültesi okuyorum fakat kayıt yenileme yapmadığım için pasif durumdayım. hesabımda 3 bin dolarım, abiminde hesabında 3-4 bin dolar kadarı var amerikada ki hesabında turist vizesi için daha fazla göstermemiz gerekir mi ?
    Bu şartlarda turist vizesine başvurmam doğru bir adım mıdır ?
    ben abdye giriş yaptıktan 1 kaç ay sonra dil okulu vs. yazılarak orada hem okumak hemde çalışmak istiyorum. Bu şekilde vize statümü değiştirerek uzun süre kalma olanağım var mıdır ?
    abimin amerikada olması beni olumlu mu , olumsuz mu etkiler ?
    abimin SSN si mevcut çalıştığına dair maaş dökümü vs alabiliyor benim onun yanında kalabilmem ve finansmanım olarak abim yeterli mi. sonuçta otelde değil abimle kalmak isterim ve kalış süremi 2 hafta süre olacak diye belirtmek istiyorum ve şuanki çalıştığım iş yerimden vize görüşmesine gitmeden önce 2 haftalık yıllık izinde olduğum tarihler için belgede götüreceğim.ama ben biraz daha fazla kalmak istiyorum ama bu şekilde geri döneceğime konsolos görevlisi bana inanır mı ?

Konuyu biraz karışık anlattım sanırım fakat nasıl ve nerden başlayacağımı hiç bilmiyorum. bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevineceğim.Şimdiden teşekkürler :)

Oncelikle bol sanslar :)

Gostereceginiz miktar sizin ABD'de kalis zamanina bagli olarak degisecek. Bence birikimi biraz daha arttirabilirseniz 2 hafta icin daha iyi olur.

Uzun suredir calisiyor olmaniz ve esinizin/cocugunuzun olmasi bence bir avantaj. Fakat en onemlisi is yerinden alacaginiz belge olacak. Bu belgeyi kesinlikle goturun mulakata...

Konsolosu geri doneceginize inandirirsaniz, vizeyi almaniz kolaylasir.

Kalacak yer olarak da abinizin yanini gosterebilirsiniz. Soyle bir mektup hazirlayip size gonderebilir:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/355/davet-mektubu-örnekleri/10

Eger turist vizesiyle ABD'ye girerseniz, sonra amaciniza gore statu degisikligi yapabilirsiniz, ama bunlar icin de ayrica kaynaklar gormeyi beklerler. Bilginize. O konudaki bilgiler surada:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/247/change-of-status-i-539-gocmen-olmayan-vizeyi-uzatma-ya-da-degistirme/

Tekrardan bol sanslar, iyi haberlerinizi bekliyoruz. :)

• Herkese merhaba, Bir sorum olacaktı. B1-b2 başvurusu yaptım formu gönderdim. Acil olarak randevu almaya çalışıyorum fakat sistem kredi kartı red edildi diye uyarı veriyor. Kartımın ayarlarına baktım online ödeme,yurt dışı kanalları açık, kartımda limit de var. Acaba 160 doları günlük kur üzerinden mi çekiyorlar yoksa sabit bir kur var da benim limit mi yetersiz kalıyor çözemedim. Mevcut limitim şu an ki kurdan hesapladığımda 160 $'ın üzerinde. Daha önce böyle bir problemle karşılaşan oldu mu acaba ? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim... Teşekküler.

• @Sercan-Özüsağlam mümkünse başka kart deneyin, ucu ucuna bir limit sözkonusuysa da problem olabilir, elçilik usd alıyor, kur bankanızın kurudur...koay gelsin umarım hallolur hayorlısıyla sonuçlanır

• @arkben Cevabınız için teşekkür ederim. Bankayı aradım sordum limitle alakalı bir sorun görünmüyor dediler. Sizin de belirtiğiniz gibi banka kendi kurunu uyguluyormuş. Sanırım sistemsel bir sorun, bana denk geldi galiba :) , yarın tekrar deneyeceğim. Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 4 Oy
    2k İleti
    213k Bakış
    K
    @Broly-Hex tesekkurler
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
  • 1 Oy
    247 İleti
    61k Bakış
    R
    @celinesy vizeniz geçerli olduğu sürece giriş yapabilirsiniz, sıkıntı olmaz. Dönüş bileti almanızı tavsiye ederim. Dönünce posta yolu ile yenilemeye başvurabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k