Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @quadriceps, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI

    Peki pasaport'un rengi bir farklılık getirebilir mi?

    hayır

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Mehmetalihayal Mehmet bey e katılıyorum. Ben 10 yılı geçkin zamandır katılıyorum. Geçen sene bir vize başvurusu için ''şartlarımızı zorlayarak'' eşimle bana 10 ar yıllık pasaport aldık. Vizemiz olmadı. Bu yıl çekilişten 2 ay kadar önce öğrendim ki pasaport şartı çıkmış. Şimdi ben 10 yıldan fazladır başvuruyorum ve çıkmamış, büyük ihtimalle yine çıkmayacak, sadece başvuru yapmak için 2000 tl (eşim adına da başvuruyoruz) yakmazdım. 6 aylık almak, bu sene çıkmazsa seneye bir daha 6 aylık almak demek. Her seferinde artan cüzdan parası... Çok fazla kişi bu yola girmez. Başvuru gerçekten parayla olsa bir çok kişinin başvurmayacağı gibi, gitmeyi düşünmeyen hiç kimse pasaport alıp başvuru yapmaz. Ama elbette gitmek isteyen ve imkanı olan herkes de pasaportunu alıp başvurusunu yapar. Bu ayrı bir şey. Buradaki nüans gereksizlerin elenmesi olacaktır. Sayı azalırmı, belki, çok mu azalır, belki, bu bize çıkmasını sağlarmı, belki ... 🙂 Bu işler belki üzerine kurulu. Yapacak bir şey yok.


  • başvuru sayısında azalma olur mu bilemiyorum ama şu an %50-60 olan sürece devam etme oranını arttıracağını düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibrahimasar hep aynı konuyu burada tartışıyoruz fakat sürekli kesinlik olmayan hep olasılık olduğu için bence hep bir sonuç almadan bu konuyu konuşuyoruz. Pasaport olayı çıktı tamam da bu pasaport numaraların gerçekten de kontrol eden mekanizması var mı. Asıl bu sorunun cevabı olmadığı için benim saydığım tekrar açılan 3. yada 4. kez açılıyor. Youtube girin green kart başvuru adı altında video yapanlar sallama hep pasaport bilgileri girip başvuruları yaptılar. Yani anlayacağınız bu pasaport kontrol sorusunun cevabı kimse bilemediği için yok arttı yok azaldı gibi sürekli bozuk plak gibi hep aynı kelimeleri yazıyoruz.


  • İlk kez başvuru düşünenler için pasaport maliyeti caydırıcı olabilir....taş düşebilir ayı çıkabilir....

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10, E konuşmayalım o zaman. Özür dilerim.


  • Bu pasaport sadece Amerika için mi geçerli?
    Pasaporta verilen para boşa gitmiş olmuyor ki.10 yıllık almak avantajlı,alıp cebinize koyuyorsunuz.
    Pasaport demek özgürlük demek,Türkiyeye vize uygulamayan bir sürü ülke var ,bunların içinde bir çoğu yaşam giderleri olarak ucuz ülkeler.Gidip gezilebilir,yeni kültürler,yeni ülkeler görmek insanın ufkunu artırır.
    Önünüze bir fırsat çıkabilir,illa Amerika olması şart değil,aniden yurtdışına çıkmanız gerekebilir ve pasaport ihtiyacınız ortaya çıkar.
    Cepte hazır bir pasaport olmasının ne zararı var.Ülke karışabilir,savaş çıkabilir vs.
    Hazırda bir pasaportunuz olması her zaman avantajdır.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Yahu bir tahmini ve içimizdeki merakı paylaşıyoruz birlikte. hangi sayfada bir yorum yazılsa azarlayıcı bir cevabınız var. Anlıyorum ki forum yöneticisi ve ya eski kallavi üyelerden birisiniz. Ama sürekli insanlara ayar verecekseniz siz yazın, biz okuyup geçelim. Evet pasaport bilgisini kontrol eden bir mekanizma yok. Ama kazanan kişi o numarayı kanıtlayamazsa diskalifiye olacak. Bunu umursamayıp gene başvurabilir. 55 bin numaradan türkiye için 2500 kişi seçiliyorsa 1000 i alıyor zaten. 2500 ün 2000 i sahte pasaport bilgisi yazdıysa geri kalan basılmamış vizeler belki de geçen yıllarda olduğu gibi yeniden numara seçilip açıklanmasına sebep olacak. Hiç birini bilemiyoruz ki. Tahmin yürütüyoruz. Fikir alışverişinde bulunuyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @DonTurcos, Elbette avantajdır. Ama her hangi bir sebeple pasaport almamış biri sadece greencard a katılmak için alır mı almazmı, bu almayışı gc ye katılmasına nasıl etki eder o konuda konuşuyoruz. Benim 18 yaşından beri pasaportum vardı. 1998-2012 arası diyelim. 2018 e kadar ihtiyacım olmadı. 4 yıl yoktu pasaportum. Ama bu sene GC için '' ben'' çıkarmazdım. Şansıma pasaportum vardı, başvurdum. Benim gibi çıkartmayabilecek kaç kişi vardır acaba...


  • @ibrahimasar Ne güzel işte 10 yıllık pasaportunuz cebinizde,bu parayı çöpe gitmiş olarak düşünmeyin.
    Dünyanın binbir türlü hali var.
    Pasaportta ehliyet gibi çok önemli bir ihtiyaç bana göre.
    Hem ilerde ihtiyaç olsa her yıl yapılan harç ve defter parası zamlarıyla çok daha pahalıya mal olur çıkarmak.


  • Bu forumdan önceki kullandığım forumu ve bu forumu fikirlerimi belirtmek merak ettiklerimi okumak veya sormak için kullanıyorum herkesin inandığı bir fikri var doğru veya yanlış ama bu attığınız agresif cevaplar saldırgan cevaplar insanların hevesini üzücü derecede kırıyor istatiksel olarak anlamamaya ısrar ediyor birçok arkadaş ama kısa istatiksel bir paylaşım yapmak istiyorum sizlere

    2020 TL mevcut Türkiye asgari ücreti yıllık=24.240TL

    2 Kişi asgari ücretle çalışıyor şeklinde ele alalım buda eşittir yıllık 48.480 TL
    (İstanbul için konuşuyorum)
    Kiramız aylık 1200 TL olsa yıllık=14.400TL
    Elektrik=100TL
    Su=50TL
    Doğalgaz=200TL
    Mutfak Masrafı=400TL
    TOPLAM=23.400
    Bunu da yıllık gelirimizden çıkarttığımızda 25,080 TL gibi bir para kalıyor elimize buda aylık 2100 TL gibi bir paraya eşit oluyor buradan yol sigara haftada 1 kere dışarı çıktığımızı çocuğumuz olması halinde ona yapacağımız masrafları saymadan yıllık gelirimizden yarısını sadece barınma masrafına verdik ve bu en minimum haliyle yazdığım halde o yüzden kimse gelip 2000 liranın az bir para olduğunu veya 10 yıllık pasaport çıkartan bir ailenin asgari geçim ile yurt dışına gidebileceğini savunmasın lütfen herşey özellikle ülkenin ekonomik durumu ortada son olarak birçok şey istatistik ve matematikle alakalı yok 10 milyon kişide başvursa yiyecek ekmeğin varsa çıkar diyen arkadaş 20 milyon kişi arasında 2500 kişiye çıkması mı daha ihtimal dahilindedir yoksa 300 bin kişide mi kendisine bir sorsun bir düşünsün lütfen


  • Arkadaşlar
    Ben de bı 6 7 sene önce sanırsam başvurmuştum çekilişe. Geri dönüp bakmadım bile. Bu sene başvurdum tekrardan ama mesela pasaportum olmasaydı özellikle %0.1 bir şans için cikartmazdim pasaport.
    Bir önceki pasaportumun süresi iki sene önce bitmişti ve ne zaman gidersem yurtdışına tatile ozaman cikartirim diyordum ki iş gezisi için lazım olana kadar.
    Fakat şöyle birşey var genele vurulduğunda %0.11 e anca çıkartır şansı. Çoğu ülkede pasaport ucuz ve kolay alınabilen bir şey

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmetalihayal, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI

    Dv 2021 başvuru sayısıyla ilgili bilgisi olan herhangi birisi burada paylaşabilir mi?Daha önceki yıllarda olursa tadından yenmez herhangi bir kayıta ulaşamadım şimdiden teşekkürler.
    Not:Bu yıl pasaport zorunluluğu geldiği için başvuru sayısının yarı yarıya düştüğünü düşünmekteyim.

    Suradan takip edebilirsiniz , yeni bir baslik acmaniza gerek yok.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/629/turkiye-ve-azerbaycan-ile-ilgili-green-card-cekilis-istatistikleri

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2380/greencard-çekiliş-başvurusunda-pasaport-zorunluluğu-geliyor/1

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibrahimasar, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI

    @ayvalik10, E konuşmayalım o zaman. Özür dilerim.

    Yoruma acik konularin tekrar tekrar konusulmasinda bir sakinca yok tabii ki.


  • @Mehmetalihayal Konu açıp soru sormuşsunuz,yorum yapıp fikrimizi belirttik.İçinde kişisel algılanabilecek,kırıcı ,üzücü, agresif, saldırgan hiç bir kelime yok.
    Pasaport sadece greencard başvurusunda istenen ,mecburen çıkarıp Amerikan konsolosluğuna sunacağınız bir belge değil. Benim düşünceme göre pasaport günümüz dünyasında kişisel ihtiyaçların en ön sıralarında yer alıyor.
    Ayrıca greencard kazanılması halinde süreci sonlandırabilip yeni bir hayata başlamak ,pasaporttan çok daha ağır masraflar gerektirmekte.Bu açıdan bakıldığında son yazdıklarınız çelişki içermiyormu?
    Pasaport şartı geldi ,kimse 1000 lira masrafa girmek istemez bir hayal için,çekilişde başvuran sayısı azalıp kazanma şansı artmıştır deseydim beğeni mi alacaktım?


  • Bence de başvuru sayısı azalacaktır, anlamlı sayıda azalırmı bilemem ancak azalacağını düşünüyorum (en azından artmaz diye düşünüyorum). Dolayısıyla sürece devam etme oranıda artacaktır.
    Bu arada sürece devam etme oranının %50 civarında olması gerçekten şaşırtıcı, bunu yeni öğrendim.
    Bu veriden de herhangi bir zahmete girmeden başvurmanın, gerçekten gitmek isteyenlere ne kadar zararı olduğunu görebiliyoruz.


  • Sayı ne kadar bilen varmı?


  • @KingTricky açıklanmış bir sayı yok. Sonuçlar açıklanınca öğreneceğiz.


  • Merhaba, Unuttuğunuz birşey var, Avrupa ülkeleri. Avrupa ülkelerinde de pasaport sahibi olmayan bir çok vatandaş var. Avrupa dışına çıkmayan vatandaşların pasaport ihtiyacı olmuyor. Kimlik kartlarıyla istedikleri gibi avrupa içerisinde seyahat edebiliyorlar. Sırf GC başvurusu için Pasaport çıkarmayla uğraşmıyacak bir çok insan olduğunu düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @GC_dream, içinde söyledi: DV2021 BAŞVURU SAYISI

    Merhaba, Unuttuğunuz birşey var, Avrupa ülkeleri. Avrupa ülkelerinde de pasaport sahibi olmayan bir çok vatandaş var. Avrupa dışına çıkmayan vatandaşların pasaport ihtiyacı olmuyor. Kimlik kartlarıyla istedikleri gibi avrupa içerisinde seyahat edebiliyorlar. Sırf GC başvurusu için Pasaport çıkarmayla uğraşmıyacak bir çok insan olduğunu düşünüyorum.

    gitmek istiyorlarsa zor birşey değil pasaport çıkartmak onlar için.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum