Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @Nothing-Man, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Rhonster ben ortalık yatışsın diye yazarken nerelere geldim, asıl kendime kızıyorum 😞 laflarım gayet açık aslında ama her cümlenin sonunda kışkırttı bende çizgimden çıktım,

    🙂

  • ⭐⭐

    şuraya bir günaydın amerika diyeyim (malum güne başladılar)


  • Forumu takip ediyoruz gc dan bilgi edinmek icin ... eczaneden ilac almis pazardan domates almis gelmis burda yaziyor... nerde buranin yoneticileri....


  • Neyse beyler biriniz hic para goturmeden mulakata girer digeri de 100K sikintiyi yasayan kendine yasar. Uyarilar %1 sansi riske atmamak adina unutulmasin olur da cikarsa nelerin hayali Ile yanarak o sansi yakaladiginizi unutmayin. Risk almak mulakatta alinacak en son sey bana gore. Nacizane dusuncemdir. Her hakki sakli olup kisileri baglamaz. 😆👍

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @Emir600RR ne zamandır yoktun hoşgeldin

  • ⭐⭐


  • Şahsım adına buraya bir şey yazarken hiç bir zaman bir art niyet düşüncem olmadı.Mümkün olan bildiğim, veya yine buradan öğrendiğim bilgileri paylaştım.
    Bir çok konuda da burada konsolosluk görevlisi olmadığını belirttim, ucu açık cevaplanamayacak sorularda.Para konusu farklı farklı kişilerden farklı farklı taraflarından çekildi ezildi büzüldü tekrar burada soruldu.Tartışıldı münakaşa edildi.
    Bunun kişiden kişiye değişeceğini her bireyin kendi nezlinde değerlendirileceğini de daha önce söyledim.Ki ÖYLE.
    Fakat dv 2020 bekleme odası diye kazanan mülakata giren arkadaşlar paylaşımlarını yazınca net bir şekilde para-eyalet ikilemi çıktı ortaya.
    Şimdi 10k 20k 30k demek bir yerde listelerinden alınmış rakam değil,mülakattan çıkan rakamlar.
    Kabul olacağını düşünen varsa lokum götürsün şirin olsun kabul edilsin, ben veya buradan birinin vay be olaya bak nasıl oldu gibi kötü düşünmem.
    Burada daha çıkmamış olan bir kartın afaki rakamlarını konuşup tartışıyoruz,fakat el insaf hiç bir yeri de okumadan öğğğ nerenden buldun 15i kanıt göster evrak belirt de saçma oluyor.Bilemiyorum konuya ortamın negatifliği bozulsun diye müdahil oldum, daha sonra benim sinirlerim gerildi, birde her defasında yazma yeter diye belirtip, yazdığı yazıda eklemeler yapması çıldırttı beni kusura bakmayın, bu da benim yazım olsun. ((( bir insanın merhaba hayırlı cumalar yazısına peşin hükümlü piskolojik sorunlu kişiler disklike atar mı evet oda oldu birde bu var sakinliğimi kaybetmemde 😃


  • Merhabalar. Iyi forumlar herkese,

    Son birkac haftadir forumu takip ediyorum. Sorum baslikda belirttigim gibi. Gecen yil turist vizesine basvurdum ve red aldim bu yil mayis ayinda tekrar basvurdum ve vizem verildi. Onumuzdeki aylarda Birlesik Devletlere gitmeyi planliyorum. 5 veya 6 ay kalmayi planliyorum bu sure icerisinde. Bu sure zarfi icerisinde ne yapicaksan diye sorarsaniz biraz calisip biraz gezerim diye planladim kafamda. Zaten daha sonra geri dondugumde erasmus icin baska ulkeye gidip egitimime devam edecegim. DV lottery mulakat deneyimlerinde okudugum kadariyla, turist vizesi ile yapilan daha onceki girisler, cikislar ve kalis sureleri sorgulaniyormus. Bu konu hakkinda bilgiye sahip olan arkadaslar tecrubelerini paylasirlarsa sevinirim.

    • Turist vizesi ile ABD'de uzun sureli kalmak green card mulakatinda bir olumsuzluk olusturur mu?
    • Turist vizesi ile ABD'ne ikinci kez girersem daha once girisimde 6 ay kalmam sorun teskil eder mi?

  • @dmrtkn Hoşbuldum 1 aya yakındır girmiyordum yahu özlemişim sizleri aktif olmakta fayda var herzaman 🙂 Mayıs ayını bekliyorum heyecanla.


  • @Nothing-Man Katılmaktayım 👍🏼

  • ⭐⭐

    Forumda fotoğraf olayından sonra şimdi mali durum olayı bir hayli gündemde. Fotoğraf olayından daha önemli ve insanların kaderini direkt olarak belirleyecek bir konu.
    Kişi başı 15 bin olayı nereden çıktı sorusu biraz garip. Bu rakam geçen senelerde konsolosluğun facebook sayfasından paylaşılan bir rakam. Ayrıca her kişi için de ekstra 5000$ önerilen bir rakamdı. Hasbel kader bu rakamların altında da tabiki vize alanlar var. Ama şunu gözardı etmemek lazım. O 2-3 bin dolarla vize aldım diyenler belki bir taşınmazda göstermiş olabilirler. Göstermedilerse bile konsolosluk insiyatif kullanarak vize vermiş olabilir. Bu 15 bin dolar diye bir şey yok anlamına gelmez.
    Sonuçta küçük bir ihtimal de olsa zaten insanlar az parası olsa da mülakata mutlaka gideceklerdir. İnsan hiç bu fırsatı kaçırır mı, en azından şansını denemiş olmak adına mülakata gider ikna etmeye çalışır veya zaman içinde sponsor bulabilir.
    Nihai olarak benim nacizane görüşüm 20k bu sene için bir hayli önemli kriter. Ne yapıp etmeli mülakata en az bu rakamla gitmeli. Tabi eğer sponsor yoksa.
    Selamlar,


  • @arnblt Aynen öyle kişiden kişiye miktar değişmekle birlikte benim ortalama önerebileceğim rakam 10 ila 15 bin dolar arasındadır giderken zorluk çekmemek açısından ben böyle düşünmekteyim.

  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @metn, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @aysegul teşekkür ederim fakat şartlardan birinde en az 15.000 dolar banka hesabınızda olmalı diye bir ibare göremedim. En az 15.000 dolar gerektiğini gösteren resmi herhangi bir kaynağınız varsa görmek isterim açıkçası. Sonuçta Türkiye'de yaşayan biri için bu çok ciddi bir rakam. Herkes kafasına göre şu kadar gerekli vs. diyor. Ama resmi kaynaklarda buna dair birşey göremiyorum. Resmi herhangi bir kaynak gösterirseniz hem ben hemde diğer kişiler birşey öğrenmiş olur.

    Bu sayi, konsoloslugun daha once aciklamis oldugu resmi bir rakamdir ve o yilin yoksulluk sinirina dayanmaktadir. Bu konular daha once surada konusuldu:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1455/dv2020-bekleme-odası/1364

    bilginize.


  • Merhabalar, biz gorusmeye gittigimizde bankada toplam 6000 dolarimiz vardi. tasinmaz sadece evimiz vardi. Bankaya ne kadar kredi borcumuz kaldigini gosteren bir evrak aldik. Remax'tan expertiz raporu aldik(Ayni zamanda konsolostanda bilinen bir emlak sirketi olmasini istedik) . Konsolosluk gorevlisi hanimefendi , mali giderlerinizi nasil karsilayacaksiniz dediginde evimizi de satacagiz dedik. Aslina bakarsaniz o bahsettikleri rakamlar yaninizda olursa gercekten kolay adapte olursunuz ve size burada can simidi olur. Bu yuzden esinizle geliyorsaniz 3000-4000 le giderim orda nasilsa kazanirimla yola cikmamanizi oneririm.


  • @dmrtkn Abi sanada çıksın bu yazdığın satırları okurken o kadar duygulandım ki anlatamam ağladım desem yeridir sen ne kadar güzel bir insansınki bana çıkmasın sana çıksın diyorsun Allah senden razı olsun


  • @bidünya çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah herkes hayallerine kavuşur


  • @fetihy Allah razı olsun dualarınız için inşallah sizler içinde iyi olur


  • @Nicomedian4135 çok çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için Allah razı olsun çok olumsuz konuşan oldu sana çıksa bile mülakatta seni elerler yürüyemiyorsun tekerlekli sandalyedesin diye ama umudumu kaybetmiyorum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum