Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    @ibrahimasar Çok teşekkür ederim ibrahim bey. Demek istediğim buydu. Yapılacak masraflar tabiki var ülke değiştiryorsunuz sonuçta. Ama tüm masraflar hariç en az bankada 15.000 gibi hiçbir resmi kaynakta yazmayan hikayeler var. Bundan bahsediyorum. Millet olarak anlamadan dinlemeden saldırma huyumuz olduğu için herkes hemen o şu kadar götürdü bu bu kadar götürdü kimse beş parasız gitmemiş demiş, sanki ben bedavaya gidiliyor dedim. Sizde anlamışsınız teşekkür ediyorum.

  • ⭐⭐

    @metn yazılı resmi kaynak gösterilemez çünkü konsolosluklarda bir standart yok vize işlemleri turist vizesi de alsan göçmende kişiye göre değişen uygulamalar var yani senden istediklerini başkasından aynı şekilde istemiyorlar para konusu da öyle yazılı olmayan ama değişen şekillerde illa yazılı bişey aramayın

  • Yasaklı

    @haymatlos_ bahsetttiğiniz konu insanlar sorun çıkmadan rahat bir şekilde alsın diye insanların yaptığı, danışmanlık firmaların tavsiye ettiği uygulamadır. Yurtdışına çıkanlar bilir. O konu doğru, haklısınız. Konsolosluğa bol bol gösterirler parayı hatta üstlerindeki gayrimenkul tapularını vs. de gösterir, sorunsuz vize almak için. Öğrenciler için bu kadar sorun değil bahsettiğiniz vize konusu mesela. Okul kaydı olması en önemli etken. Vize kişiden kişiye değişiyor verdiğiniz güvenle alakalı. Potansiyel göçmen olarak görülüyorsunuz. Burda bahsetmeye çalıştığım şey birileri kendince standart çıkarmış, tüm masraflar çıkınca en az 15.000 dolar gerekiyor diyorlar. Bundan bahsediyorum.

  • ⭐⭐⭐

    beyler sakin olun kimse kimsenin yazdığına katılmak onaylamak zorunda değil. isteyen istediğine inanmakta serbest @ayvalik10 okuduğu tecrübe ve takip ettiklerinden kıyasla yazmış katılır katılmazsanız bu kadar gerilmeye gerek yok lütfen sakin olalım...

  • Yasaklı

    @Oktay-İbiş efendim ben zaten sakinim. Dediğim tek şey bu; bankada en az 15.000 dolar standardını kim uydurdu, yazılı resmi kaynakta böyle birşey yok dedim. Tabiki yapılacak harcamalar olacak, masraflar olacak, yanınızda para olması gerekiyor. Ama tüm bunlar hariç bankada en az 15.000 dolar gerekiyor diyor insanlar. Amerikaya giden insanlara ise baktığımızda böyle bir standart yok diyorlar. Tabiki para gerekiyor ama bu standart en az şu kadar demek değil. Bunu söylediğim için anlamadan dinlemeden kimi aşağılayıcı şekilde konuşmuş, kimi kendi aklınca alay etmiş. Araba anahtarı istemeyi unutmayacakmışım. 😃 😃 Millet olarak hayal yiyoruz umut saçıyoruz. Bu sözüm size değil yanlış anlamayın; Amerikalı bilmez bu kadar amerikayı, önce bir kart çıksın sonra insanların umudunu kırın. Bu saldırganlıkla, eleştiriye tahammülsüzlükle boşverin 😃


  • @metn
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu

    @crazycells, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu

    @omemo Green card bankada para mevzusu içinde söyledi:

    Merhaba ben 19 yaşındayım.
    Bu sene green card için başvuru yaptım.
    Merak ettiğim bir soru var
    Bankada 15.000 dolar göstermemiz gerektiği yazıyor birçok yerde.
    Bu rakam şuanki kurla 91.000 tl yapıyor.
    Ben kazandığım zamanda en az 100.000 tl olacak gibi duruyor.
    Benim gibi öğrenci bir adam bu parayı hesapta nasıl gösterebilir ?
    Para göstertmeden gitme şansım yokmu ??

    Evet, mulakatlarla ilgili sorulari sadece su konuda sormalisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri

    Birkac yil oncesine kadar konsolosluk 15.000 dolar siniri konusunda oldukca katiydi fakat son yillarda bu konuda anlayisli, daha az birikimi de kabul ediyor; ama bu, kopruden gecen kadar ayiya dayi deme meselesi degil, insanlar Green Card alip yeni bir ulkede -ABD'de- yasama baslayacaklar. Nasil, ne sekilde yasayacaklar?

    Sayin @Dmg cok guzel aciklamis zaten. Olay vizeyi almaksa bunu yapmanin bir suru yolu var, kendinize ait olmayan bir parayi da gosterebilirsiniz, ama sonrasi? ABD'de olmayan bir parayi harcayarak yasaminizi gecindiremezsiniz. Eger ABD'ye gitmeden is bulduysaniz, harika bir durum, bunu da tabii ki konsoloslukta gosterebilirsiniz.

    Turkiye'den bakinca 15.000 dolar buyuk gorunebilir ama ABD'den bakmaniz lazim olaya... ABD'de kendi yasaminizi kurana kadar nasil, ne sekilde yasacaksiniz? 10-15 bin $ ABD'de hic tanidigi olmayan ve tek basina gelip hayata baslayacaklar icin bence de sahip olmasi gereken bir birikim. Bu parayi mulakatta konsolos sizden almayacak, bu sizin ABD'de yasamaniz icin harcayacaginiz birikim.

  • ⭐⭐⭐

    @metn, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Oktay-İbiş efendim ben zaten sakinim. Dediğim tek şey bu; bankada en az 15.000 dolar standardını kim uydurdu, yazılı resmi kaynakta böyle birşey yok dedim. Tabiki yapılacak harcamalar olacak, masraflar olacak, yanınızda para olması gerekiyor. Ama tüm bunlar hariç bankada en az 15.000 dolar gerekiyor diyor insanlar. Amerikaya giden insanlara ise baktığımızda böyle bir standart yok diyorlar. Tabiki para gerekiyor ama bu standart en az şu kadar demek değil. Bunu söylediğim için anlamadan dinlemeden kimi aşağılayıcı şekilde konuşmuş, kimi kendi aklınca alay etmiş. Arabada anahtarı istemeyi unutmayacakmışım. 😃 😃 Millet olarak hayal yiyoruz umut saçıyoruz. Bu sözüm size değil yanlış anlamayın; Amerikalı bilmez bu kadar amerikayı, önce bir kart çıksın size sonra insanların umudunu kırın. Bu saldırganlıkla, eleştiriye tahammülsüzlükle boşverin siz 😃

    @ayvalik10 arkadaşımız özünde gerçekci ciddi ve iyi biridir. forumda çiçeği burnunda bazı insanlar hayal dünyasında yaşadığı için ti,ye almak yada laf lsun diye yazıp çizenlere üslubunu koruyarak gerçekleri göstermek en önemli özelliğidir 🙂 tabi bu yazdıklarım sizin şahsınıza münhasıran değil ama son mülakatlarda görüldüki ev , arsa , tapu vs göstermek etkili olmuyor bunun yanında son çıkan ama yürürlülüğe girmeyen sağlık sigortası sorunu beraberinde bilinmezliğide peşinden getirdi ve bu anlamda forumda bilende bilmeyende bilgi sahip olup olmayanda bir şeyler yazdı çizdi insanlarında haklı olarak kafası karıştı bu noktada doğru ile yanlış birbirine karıştı bazı yerlerde. geçen bir arkadaşımız çok yüksek rakamları zikretti bu tartışmanın içerisine bende dahil oldum çünkü zikredilen rakam bende olsa şahsen ben yatırımcı vizesi alırdım 🙂 herkesi derdi bu forumda ortak derdi çocuklarına güzel bir eğitim ve hayat sunmak yada bekar arkadaşların iyi bir hayat standardı yakalama çabası her şey umut ettiğiniz güzellikte ve arzuladığınız doğrultuda gerçekleşmesi dileğiyle iyi forumlar...

  • Yasaklı

    @Nothing-Man
    27:32


  • @metn Beyim siz çok bilgilisiniz, kesin kuralları da zaten biliyorsunuz.YAZILI/YAZISIZ ali beyin 15k dolar hakkında bir çok daha yazısını buraya yazarım ama gereksiz.Mülakat deneyimleri sayfasına bir bakın kim neden elenmiş görürsünüz.
    Burada @ayvalik10 ve diğer arkadaşlarım, diğer forum sakinlerinin kötülüğüne bir paylaşım da bulunmaz.Uydurma diye bahsettiğiniz rakamı 2018 2019 2020 mülakatlarına bakın görürsünüz.
    Şimdi bu yazınızdan anladığım siz bu mülakatları okumadınız.birebir yaşanmışlıklar, daha gelip neyi savunmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum.Her birey kendi fikirlerini uygular siz 5k gösterecekseniz buyrun gösterin, fakat daha önce mülakatlar da bu yüzden elenmeler çok oldu 15k altını göstermeyin diyen @ayvalik10 a da bir şey deme hakkınız yok!

  • ⭐⭐⭐

    @Nothing-Man hapı yuttunmu ondan haber ver 🙂

  • Yasaklı

    @Nothing-Man ya hocam hiç yazma bende yazmayım gerek yok. Kimseye birşey demedim ben. Hele ayvalığa hiçbirşey yazmadım. Çok iyi biri olduğundan zerre şüphem de yok. İyi niyetle yazıyordur tabiki. Ama şunu söyleyeyim herkese saygı çerçevesinde istediğimi söyleme hakkım var, sana soracak değilim. Kim nasıl yaklaşıyorsa karşısındakine o şekilde cevap alır.


  • Para konusunda haklı olunabilir veya haksız olunabilir. Ama uslup önemli.
    @ayvalik10 'un bana (bana göre) oldukça yersiz bir çıkışı olmuştu geçtiğimi hafta sanırım. Vakit harcayıp, gitmeden önce kendi tecrübelerimle burada bir analiz yapmıştım(Burada) yeri burası değil, git şuraya yaz gibi bir çıkışı olmuştu.

    Son 2 sayfadır okuduklarım bu konu ile mi alakalı acaba da buraya yazılmış diye sormak isterim. Eğer bir sıkıntınız ve karşılıklı gergin konuşmalarınız varsa tavsiyem özel mesaj yoluyla devam etmeniz. Zira burası yeri değil. Burası neyin yeri diye sorarsanız, onu ben de bilmiyorum. Araştırıyoruz, tecrübe paylaşıyoruz ama yeri değil burası dendiği için bilemiyorum burası neyin yeri.

  • Yasaklı

    @Archie Çok teşekkür ederim. Sonunda beni anlayan birisi çıktı. Yazılanları okuduysanız görmüşsünüzdür. Sadece fikrimi belirttim, yazılı kaynak sordum. Tekdüze kim diyor bu en az 15.000'i nerede resmi yazılı kaynak dedim. Hiçbirini tanımam hiçbiriyle işim olmaz. Ne hakaret ettim, ne yanlış birşey söyledim. Ortaya fikir alışverişi için yazdım. Karşılık: Saldırgan tavırlar, aşağılayıcı kelimeler. Bende anlam veremedim. Lütfen daha fazla yazmayın bu konu burada kapansın. Anladım ki siz haklısınız. Ayrıca sıkıldım gerçekten.


  • @metn Metin bey öncelikle tabi ki yazarken bana soracak veya herhangi birine zorunda değilsiniz. Can bey kaç yılının talihlisi bunu biliyormusunuz ? Can bey sizce şuan ki konuya ne kadar hakim ? bunlar önemli şeyler değil inanın şuan zerre de yazmak istemiyorum, fakat güncel olarak 15 k mı o neymiş sen nerenden uydurdun gibi bir yaklaşımı da kesinlikle hak etmiyoruz! gir abi 2020 bekleme odasına elenenlere bak! yada bakmayın siz kendi kararlarınızı bile bilir vede verebilirsiniz. ama tutup da nerenden uydurdun demeyin! buyrun forum sahibi ali beyin yazdığı 15 k diyorum.

  • Yasaklı

    @Nothing-Man Sadece şunu belirtmek için yazıyorum; "nerenden uydurdun" gibi birşey asla söylemedim, resmi yazılı kaynak gösterin dedim. Bu kadar. Kapatalım bu konuyu artık, iyi forumlar herkese.


  • @metn, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Oktay-İbiş efendim ben zaten sakinim. Dediğim tek şey bu; bankada en az 15.000 dolar standardını kim uydurdu, yazılı resmi kaynakta böyle birşey yok dedim. Tabiki yapılacak harcamalar olacak, masraflar olacak, yanınızda para olması gerekiyor. Ama tüm bunlar hariç bankada en az 15.000 dolar gerekiyor diyor insanlar. Amerikaya giden insanlara ise baktığımızda böyle bir standart yok diyorlar. Tabiki para gerekiyor ama bu standart en az şu kadar demek değil. Bunu söylediğim için anlamadan dinlemeden kimi aşağılayıcı şekilde konuşmuş, kimi kendi aklınca alay etmiş. Araba anahtarı istemeyi unutmayacakmışım. 😃 😃 Millet olarak hayal yiyoruz umut saçıyoruz. Bu sözüm size değil yanlış anlamayın; Amerikalı bilmez bu kadar amerikayı, önce bir kart çıksın sonra insanların umudunu kırın. Bu saldırganlıkla, eleştiriye tahammülsüzlükle boşverin 😃


  • @metn Akıl sağlığın yerin de değil vesselam oku bakalım ne yazmışsın!

  • Yasaklı

    @Nothing-Man "15bin dolar standardını kim uydurdu" demek ayrı "nerenden uydurdun" demek ayrı. Anlamları farklı kelimeler. Ki ben "nerenden uydurdun" demedim. Demediğim birşeyle beni itham ediyorsun. Ayrıca artık yazma kapat şu konuyu gerçekten sıkıldım.


  • ......................

  • Yasaklı

    @Nothing-Man üsluba bak. 😃 Bravo reis büyüksün, sen haklıymışsın ben okumamışım konuları. Dahada tartışmayalım Teşekkür ederim aydınlattığın için.

    Edit: Önce araba anahtarını konsolosluktan istemeyi unutma diyerek alay ettiniz, akıl sağlığın yerinde değil dediniz, şimdi de dansöz olmaya gerek yok diyerek hakaret ediyorsunuz. Ben size hiç hakaret etmedim ve yutuyorum söylediklerinizi, karşılık vermek istemiyorum. Gerçekten artık kapansın bu tartışma çok çirkin yerlere gidiyor, yeter.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum