Starlink
-
@Edelweiss Elon musk ayda marsda koloni kurmayı düşünüyor
marsa gitmek pahalı olduğu için önce aya yolcular taşıyip kazancıylada marsda koloni kurmak adamın hayali bakım başara bilecekmi -
Haziran 2018'de Baskan Trump, Pentagon'na bir Space Force olusturmasini talimat etti. Henuz daha planlama asamasinda ama birkac yil icerisinde olusturulabilir. Tahminen ilk 5 yilda $2B harcanacak ve 15,000 personnel olacak...
-
@gokcell, içinde söyledi: Starlink
@FreeWoRLD Starlink kafasina göre gelip internet paketini satamaz. İstediği kadar uydudan versin. Buna TT nin değil Telekominakosyon Kurulunun engeli çıkar. Sonuçda hangi frenaknslar kimler tarafindan nasil kullanilacağina TK karar veriyor. O tür hayallere kapilmayin bence Telekom işleri karın ağrisidir
Bilmedigim icin soruyorum;
Starlink Turkiye uzerinden satamaz fakat diyelim ki Bulgaristan Starlink ile anlasti. O durumda btk Starlink uydularindan Bulgaristan icin yapilan yayinin Istanbul kapsamasini teknik olarak nasil engelleyebilir sence? -
@gokcell, içinde söyledi: Starlink
@FreeWoRLD Birde latency var, Voip, VoD, IPTV gibi servisler pek iyi çalışmaz. Bir de hava durumu şartlarına göre sürekli frekansda sorunlar çıkar. Ama kapsama alanı bakımından dünyanın her yerinde internet olur
Ping zaten latency olcmeye yarayan bir aracdir. Baska bir latency tanimi var mi? Bilmiyor olabilirim.
-
........
-
........
-
@gokcell
Af buyur; Ben halen sunu anlamadim.
25 ms bakir veya fiber kablo uzerinden test sunucusuna hiz aliyorsam, ayni baglantiyi dusuk yorungeye kurulan uydudan yine 25 ms aliyorsam, bu bahsettiginiz "mevcut fiber optice göre çok çok yavaştir" konusunu anlayamadim. Eger bir paket 2 ayri kanaldan 25 ms'de aktariliyorsa, baska fark nedir? -
........
-
@gokcell Açıklama için teşekkürler fakat tamamen farklı bir konu olmuş anlattığınız :)
Yukarıda anlattıklarınızı anlıyorum, elbette adsl ve fiber sinyal kaliteleri farklı ve gayet tabiki alınan değerler farklı olacak. Packet overhead bile farklıdır. Bende 1ms ile fiber 940Mbps hız alıyorum kendi internetimde. Adsl daha düşük sonuç verecektir.
Fakat sorum şuydu;
Siz önceki mesajda dediniz ki uygulamaya göre latency farklı olur. Bende soruyorum ki; iki hat 25ms veriyorsa başka ne fark var. Eğer sonuç 25ms ise zaten yukarda yazdığını etkenlerden sonraki sonucudur. -
........
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum