Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ABD vatandaşlığı sonrası Türkiye'ye taşınınca gelen vergi beyan sorumluluğu

Taşındı
    15
    1 Oy
    15 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    @fyro https://turbotax.intuit.com/tax-tips/family/tax-filing-requirements-for-children/L8ice6z0K
  • ABD'de Şirket Kurulumu ve Vergilendirilmesi

Taşındı
    15
    0 Oy
    15 İleti
    2k Bakış
    Ferhat ŞENERF
    Merhabalar COS yapıp E2 sürecine girdiğimizde; şirket kurulumu yapıp EIN aldıktan sonra ITIN almak gerekir mi? yoksa EIN yeterli midir? Şöyle ki: Şirket harici şahsım için söylüyorum. SSN benim olmayacak, şirket için EIN olacak tamam. Tax return şirket EIN ile olacak tamam. Şirket hesapları falanı filanı hep şirket EIN kullanılacak. Ben şahsi olarak, şirket harici bir gereksinim duymayacak mıyım? (Olmaz olmaz da ya olursa) Borsada hisse senedi alım satımı yapar para kazanırsam?
  • Zelle uzerinden alinan paranin gelir beyani nasil yapilir?

6
    0 Oy
    6 İleti
    271 Bakış
    vecihiV
    @MySea anladim,tesekkur ederim
  • 'Tax Refund' için ABD'de banka hesabımın olmaması ve IRS çekini TR'ye göndertmek

1
    0 Oy
    1 İleti
    166 Bakış
    emrecayrE
    Merhabalar,2023 yazında work and travel programına katıldım ve w2 formum geç de olsa şu an elime geçti fakat Abd'deki banka hesaplarım kapanmış durumda. 2 gündür internette araştırıyorum ve birçok yöntem gördüm fakat hiçbiri sağlıklı değil. Tax refund için çeşitli siteler mevcut ve arkadaşlarımın en çok kullandığı site freetaxusa buraya mesaj gönderdiğimde çek olarak alabileceğimi adresi türkiye olarak veremeyeciğimi söylediler. Diğer sitelere çok fazla güvenemedim en az kesinti yapan ve arkadaşlarımın da kullandığı bir site olduğu için.Online banka hesabı açmayı veya diğer banka hesaplarıma girmeyi denedim fakat telefon numaram da kapandığı için yapamadım. Paypal ile de hesap açamıyorum fakat payoneer ile denediğimde banka hesabı açtım sanırım ama tam çözemedim bana ait mi vesaire routing ve account number var fakat emin olamadım. ırs in sitesine baktığımda çekleri yurtdışına yolluyorlar fakat sitelerde bunu tercih etmiyorlar. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu herhangi bir çözüm yolu izleyebilir miyim ? Teşekkürler.
  • Mali Müşavir / CPA için öneri ve deneyimler...

Taşındı
    9
    2 Oy
    9 İleti
    888 Bakış
    ATS16A
    @Ozan-1 alacağınız hizmete istinaden tekliflendirme yapıyorlar, web sitesinden iletişime geçmenizi ve teklif almanızı tavsiye ederim
  • Vergi ödemesi yapmalı mıyım ya da beyan?

1
    0 Oy
    1 İleti
    238 Bakış
    M
    Merhaba, amerikaya 2023 Aralık ayında girdim, evraklarım ve sosyal güvenlik numaram gelmediği için iş bulamadım ve çalışmadım, sadece amerikada açtığım banka hesabıma türkiyeden getirdiğim parayı yatırdım. 2024 Nisan ayında vergi ödemesi ya da herhangi bir beyan yapmam lazım mı?
  • PayPal vb. platformlardan ödeme alan kişilerin vergi bildirimleri (1099-K)

5
    1
    10 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    Bu konuda yeni bir güncelleme var. IRS, yeniden bir erteleme yaptı. 2023 yılı için bir değişiklik yapılmayacak ve eski sınırlar devam edecek yani $20.000 veya üstü kazanç ve 200'den fazla sayıda işlem. 2024 yılı için kazanç sınırı $5.000 'e düşürülecek. 2025 yılı ve sonrasında ise yasadaki $600 sınırı uygulanacak. https://www.irs.gov/newsroom/irs-announces-delay-in-form-1099-k-reporting-threshold-for-third-party-platform-payments-in-2023-plans-for-a-threshold-of-5000-for-2024-to-phase-in-implementation
  • H1B ile tax return

9
    1 Oy
    9 İleti
    565 Bakış
    wantiW
    Video hic yapmadigim icin biraz zor. Anca bir kanala davet lazim :) Aslinda olay sizin fiziken nerde oldugunuz diye hatirliyorum. Siz direkt normALde doldurabilirsiniz.
  • TR'den ABD'ye aktarılan paranın (swift) vergisi ve yasal sorumlulukları

3
    0 Oy
    3 İleti
    476 Bakış
    S
    @Ryback cok tesekkurler detayli anlatim icin!
  • Amerika İçinde Uzaktan(Remote) Çalışınca Vergi

2
    0 Oy
    2 İleti
    277 Bakış
    Engin2841E
    İndeed vb. sitelerde meslek saat ücretini kontrol ettiniz mi? Ortalama saat ücretine kaç Dolar görünüyor. Muhtemelen Brüt ücret olacaktır.Benim kafama takılan konu burada şu aslında diyelim ki siz Teksas da yaşıyorsunuz fakat farklı bir eyaletteki iş teklifiniz onaylandı o zaman hangi eyalet sistemine göre vergilendirme olacak bu önemli
  • Türkiye'deki Aileden Gelen Hediye Paranın Vergilendirilmesi

2
    3 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    Henry bloorH
    Hediye parayı kim öderse o öder vergisini alıcı değil.Babanın usa ile bağı yoksa vergiside alınmaz
  • Vergi iadesinde yanlış routing number

2
    0 Oy
    2 İleti
    120 Bakış
    MySeaM
    @snowflake27 Normal kosullarda, IRS parayi verilen hesap ve routing bilgileri dogrultusunda bankaya gonderir. Banka hesap ve routing bilgileri ile kisinin ismi match yapmazsa, parayi reject yapar ve IRS'e geri gonderir. Bu durumda IRS paper check olarak parayi tax returnde verilen adrese postalar. Bir kere IRS tax return bilgilerini islem yapip, refund miktarini bankaya gonderdikten sonra, hesap bilgilerini guncellemek icin degistiremezsiniz! Bu durumda, arkadasinizin banka ile iletisime gecip, IRS'den gelen paranin reject yapilip, geri gonderildigini takip etmesi gerekir. Sonrasinda ise IRS'in paper check olarak parayi tax returndeki adrese gondermesini beklemesi gerekiyor.
  • W-4 form

Taşındı
    4
    0 Oy
    4 İleti
    721 Bakış
    F
    Merhabalar. Michigan-Detroit’teki Wayne State University ‘e j1 vizem ile transfer olmak uzereyim. W4, MI-W4 ve Dw-4 formlarini doldurmam isteniyor. Su anki isyerimdeki vergi aorumlusu bu yil itibariyle non resident alien’ statumden resident alien’e gectigimi soyledi. Simdi bu durumda ben single or married filling separate mi yok married filling joint mi secmeliyim W-4’te? Ayrica j2 dependent esim de calismakta… eger bilginiz var ise ve bu eyalette bu sekilde formlar doldurmus olan var ise cok memnun olurum her turku yardimci olursaniz.
  • GC ile Giriş Sonrası İlk Sene Vergi Beyanı

Taşındı
    24
    1 Oy
    24 İleti
    3k Bakış
    knnrnK
    @uaa491, içinde söyledi: GC ile Giriş Sonrası İlk Sene Vergi Beyanı Selamlar, Tax filing sezonuna girdik bildiginiz gibi. Bu sene ben ilk defa tax filing yapacagim ve dual-status alien olma konusunda teyide ihtiyacim var. Daha once Amerikada hicbir sekilde bulunmadim. 2022 Nisanda GreenCard ile geldim. Dual Status alien olmuyorum diye biliyorum ve dolayisiyla standard deduction yapabiliyorum. Greencard ile benim gibi Ameirkaya gelip daha onceden vergi bildirimi yapan arkadaslardan bilgi rica ediyorum. Tesekkurler Hayır, dual status değilsiniz. O durum örneğin J-1 ile ABD'de yaşarken green card aldığınızda oluyor. Normal bir şekilde vergi beyanı yapacaksınız.
  • ABD'de Şirket Kurarak SSN Almak

1
    0 Oy
    1 İleti
    396 Bakış
    xkira7X
    Evet başlıkta belirttiğim gibi sorum bu. Ben şirket kurup EIN numarası alarak banka hesabı vs. açabiliyorum yani bi nevi amerikaya vergi verecek hale geliyorum. Peki SSN nasıl alabiliriz ?
  • Guncel "Tax Credit" Listesi

Taşındı tax vergi return iade
    28
    11 Oy
    28 İleti
    1k Bakış
    MySeaM
    @DrOetker Hocam sizin durum biraz karisik. Missouri eyaleti tum eyalet disinda kazanilan geliri vergilendiriyor. Kansas eyaletinde calistiginiz icin Kansas eyaletinde non-resident statusunde olacaksiniz ve o sekilde vergi kesilecek sizin paychecklerden. Missouri eyaletinde resident olacaksiniz ama Missouri eyaleti, Kansas City de calisanlar icin 1% gelir vergisi istiyor. Ayrica, Missouri eyaleti icin MO W4C formunu doldurmaniz gerekiyor ki, bu sayede paycheckinizden Missouri icin de gelir vergisi kesintisi olmasin. Isyeriniz buyuk ihtimalle biliyordur. Sene sonunda tax return yaparken, tavsiyem once Kansas icin non-resident olarak sonra da Missouri icin resident olarak yapin. Bir muhasebeci veya tax office ile yapsaniz daha iyi olabilir. Kolay gelsin! :)
  • Bana ait SSN'nin başkaları tarafından kullanılması

2
    0 Oy
    2 İleti
    470 Bakış
    crazycellsC
    @ALİVELİ, içinde söyledi: Bana ait SSN'nin başkaları tarafından kullanılması Merhaba, ben Türkiye'de ikamet ediyorum. 2017 yılında WAT ile ABD'ye gittim ve döndüm. ABD'ye bu yıl giden arkadaşım benim SSN ile bazı uygulama kayıt yapıp gelir elde etti. Doğacak vergilerden sorumlu olur muyum? Ve yeni pasaportla turist vizesi aldım. ABD giriş çıkışta sorun yaşar mıyım? Teşekkürler. Sayin @ALİVELİ , kendi sosyal guvenlik numaranizi hickimseyle paylasmamalisiniz. Eger sizden baska birinin bu numarayi kullandigini dusunuyorsaniz "identity theft" basvurusu yapmalisiniz. Eger SSN'nizi kullanan kisi vergi borcu yaratip bir de bu vergileri odemezse ilerde basiniza bela olabilir. Eger siz ABD'ye yerlesip bu numarayi kullanmaya devam ederseniz, var olan bu borclar sorun yaratacaktir. ABD'ye giris cikislarda ise herhangi bir problem yasayacaginizi sanmiyorum. "identity theft" basvurulari konusunda daha ayrintili bilgi icin su kategorideki basliklari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/133/bireysel-ve-siber-güvenlik
  • 1099-NEC Self-Employment Vergi Bildirimi

9
    1 Oy
    9 İleti
    696 Bakış
    I
    Estimated tax yılsonunda toplam olacak vergi borcunuzun (Uber sizin adına devlete vergi vermiyor) 4 taksitte ödenmesi. Bu verginin hesaplanmasında self-employment tax ve income tax hesaplamanız lazım. Bunların hesaplamasında vergiden düşülebilen (mesela schedule C içinde yakıt, personal income için standard deduction) kısımları da hesaba katmalısınız. Bu hesap için daha çok bilgi Income Tax Return başlığında var. Normal maaşlı işlerde de bu vergiler ödeniyor (self-employment yerine payroll tax) ama bu vergileri işveren maaşınızdan kesip devlete ödüyor. Buna witholding deniyor. Estimated tax de bu ödemenin sizin tarafınızdan yapılması. Normal şartlarda her çeyrek bu beyannamenin ve verginin ödenmesi gerekiyor. Gerekmeyen durumlar: Yılsonunda varsa withold edilen meblağ düşüldükten sonra kalan toplam vergi borcunuzun $1000 altında olması. Diğer withold edilen meblağnın vergi borcunu en az 90% karşılaması. Diğer withold edilen meblağnın geçen senenin vergi borcunun en az 100% kadarı olması. Bu vergileri ödemeniz gerektiği halde ödemezseniz vergi borcunu faizi ve cezası ile ödemeniz gerekir. Son olarak bu hesaplar zor olduğu için self-employed vergi yazılımlarından birini kullanmanızı öneririm eğer meslek olarak böyle devam edecekseniz. Ben QuickBooks Self-Employed kullanıyorum. https://www.irs.gov/businesses/small-businesses-self-employed/estimated-taxes https://turbotax.intuit.com/tax-tips/small-business-taxes/estimated-taxes-how-to-determine-what-to-pay-and-when/L3OPIbJNw
  • Gönderilmiş vergi beyanında sonradan değişiklik yapmak

5
    0 Oy
    5 İleti
    279 Bakış
    fatimF
    @crazycells Çok teşekkürler
  • W-9 formu nedir?

Taşındı
    14
    1 Oy
    14 İleti
    7k Bakış
    denizci10D
    @knnrn cevabınız için teşekkür ederim. Ama biz 10 dolar kazanmadık faizden. Neyse doldurup gönderelim başımıza bela olmasın sonra
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k