@brkkrmz27 forumda remitly kullananları sıklıkla görüyorum.
-
@brkkrmz27 forumda remitly kullananları sıklıkla görüyorum.
-
-
Yurtdisinda sorunsuz kullandigim Adios (Yapi Kredi) ve Wings (Akbank) var. Wings'i iptal edeli cok oldu ancak hatirladigim kadariyla onda da, Adios'da da yurtdisi alisverislerde herhangi bir komisyon alinmiyordu. Ancak, durum para birimi ceviriminde degisiyor. Varsayilan olarak kredi karti ekstreleri TL cinsindendir. Dolayisiyla, herhangi bir yurtdisi alisverisinde, kuru bankaya birakirsaniz kendileri max. kar sagalyacak sekilde ekstreye yansitirlar, kredi karti sozlesmelerinde belirtilmistir, yanilmiyorsam en berbat sayilabilen banka gise kuru kullaniliyor. Bundan dolayi, sahsen yabanci para birimli ekstre talebinde bulundum.
Wings kullandigim esnada sanirim sadece USD ekstre ekleyebiliyorlardi, dolayisiyla TL haric tum islemler USD olarak yansiyordu kredi karti ekstresine, ve TL ekstreden ayri bir ekstre olusuyordu.
Adios'u hala kullaniyorum, orada ise hem USD hem EUR ekstre tanimlayabildim. EUR bolgesi ulkelerdeki alisverisler EUR, kalan tum yurtdisi yerler de USD olarak yansiyordu.
Doviz ekstresi talebinde bulununca, sanirim kur donusumleri ilgili kredi karti saglayicilari tarafindan belirleniyor, ki onlarin kurlari da bankaninkilerden daha insafli ve reele yakin genelde.
Mastercard - https://www.mastercard.com/global/en/personal/get-support/convert-currency.html
Visa - https://usa.visa.com/support/consumer/travel-support/exchange-rate-calculator.html
-
Herkese selamlar,
Bir süredir Nevada merkezli bir şirket ile Türkiye'den uzaktan çalışıyorum. Şirket önümüzdeki dönemde ödemeleri ACH (Automated clearing house) ile yapacağını açıkladı fakat Türkiye'de bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi bulamıyorum.
Amerikalı bir şirketin Türkiye'ye ACH üzerinden ödeme yapması mümkün mü? Bunun için herhangi bir yol var mıdır?
Şimdiden teşekkürler!
-
@Komado biliyorum tax çekini benim covid çekimde aynıydı hiçbir bankayla alakası yok direk amerikan devletine ait çek çünkü. İstanbulda bile bir çok şubesinde yapamadım mersinde bulmanızın zor olması normal
-
@joker00 Rica ederim. Hayırlı yolculuklar.
-
@Batıkan-digili turkiyede discover olmadigi icin sorun yasamaniz cok olasi ben discover ile turkiyede hic alisveris yapamadim. visa yada mastercard ile genel olarak bir problemim olmadi.
-
@animehime94 bana western union ile gönderiyorlar, yalnız günlük belli bir limiti var meblağ yüksekse ertesi gün göndermeleri gerekebilir birde bakmadıysan ABD Türkiye para transferi diye başlık var belki faydası olur.
-
Türkiye'den kredi alıp ABD'ye taşınmayı düşünüyorsanız, aklınızda bulundurmanız gereken birkaç nokta:
Kredi Seçenekleri: Türkiye'de mevcut kredi seçeneklerini araştırın ve keşfedin. Kredi ürünleri, faiz oranları, geri ödeme koşulları ve uluslararası amaçlarla kredi almak için herhangi bir özel gereklilik hakkında bilgi almak için yerel bankalar veya finansal kuruluşlarla iletişime geçin.Türk Lirası (TRY) ve ABD Doları (USD) arasındaki döviz kurlarını göz önünde bulundurun. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar, kredinizi TL'ye çevirdikten sonra USD olarak alacağınız tutarı etkileyebilir. Bilinçli kararlar vermek için döviz kurlarına göz atın.
ABD'ye taşınmak, uygun göçmenlik ve vize prosedürlerini gerektirir. Yer değiştirme amacınıza bağlı olarak çalışma vizeleri, öğrenci vizeleri veya daimi ikamet gibi vize gerekliliklerini araştırın. İlgili belgeleri, uygunluk kriterlerini ve başvuru sürecini anlayın.
ABD'de yaşarken finansal istikrarınızı ve krediyi geri ödeme yeteneğinizi değerlendirin. İstihdam beklentileri, yaşam maliyeti, sağlık harcamaları ve diğer mali yükümlülükler gibi faktörleri göz önünde bulundurun. Kredi geri ödemelerinizi rahat bir şekilde karşılamak için gerçekçi bir planınız olduğundan emin olun.
Türkiye'deki kredi geçmişinizin doğrudan ABD'ye aktarılmayabileceğini anlayın. ABD'de bir kredi geçmişi oluşturmak, kredi kartı veya kredi başvurusu gibi gelecekteki finansal girişimler için önemlidir. ABD'de nasıl kredi oluşturabileceğinizi ve mali faaliyetlerinizi sorumlu bir şekilde nasıl yönetebileceğinizi araştırın.
Hem Türkiye'deki hem de ABD'deki finansal düzenlemelerden ve kanunlardan haberdar olun. Uluslararası finansal işlemler, para transferi veya kredi geri ödemesi ile ilgili tüm kısıtlamaları veya düzenlemeleri anlayın.
-
-
-

-
This topic is deleted!
• Onur Kürekçi

91
54.8k
Users
4.8k
Topics
483.3k