DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Hocalarım merhaba, herkese bol şans yeniden. Ben Avrupa'da bir dil okulu ayarlamak üzereyim. Dosyamın cutoff olmadan tasinasini talep edicem. Şimdi aklıma takılan şu oldu, ben dil okuluna devam etmeyecem, belki 3-5 gün kalıp Türkiye'ye donucem. Ama sonradan mulaakat günü verildiğinde eşimi cocuklarimi alıp gidicem. Ben de zaten oturum izni olacak, eşime de schengen alicaz. Şimdi sorum şu, eşime schengen alırken o ülkenin konsolosluğu bana , sen oturuum almışsın 3 gün durmussun yadaa hiç gitmezsem, hiç gitmemişsin deyip puruzluk çıkartırlar mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mr-engineer-0 schengen vizesi sorularınız için bu başlığı ve forumu kullanamazsınız.


  • Merhabalar. Greencard kazandım ve ds 260 formunu doldurdum. sıram 15.000 lerde görünüyor. Birçok yer ile görüştüm fakat bana sıranın gelip gelmeyeceği konusunda bir bilgi alamadım. Sıranın gelip gelmeyeceği ile ilgili bilgileri nereden alabilirim? Eğer konsolosluktan sıra gelmezse hangi ülkenin konsolosluğuna başvuru yapmam daha mantıklı olur? Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.


  • Merhabalar,

    1 ben lisans ve önlisans mezunu olduğum için hem mimar hem de restoratörüm.Ama restoratörlük hiç yapmadım ,sadece diplomam var.Başka mesleğiniz var mı sorusuna restoratörlüğü eklemeli miyim? Eğitim bilgisinde bahsettim ama meslek kuşamına yazılması gerekiyor mu bilemedim,yazılmalı mıdır?

    2 İstanbul Üniversitesi Auzef açıköğretim üzerinden bir bölüm okuyorum.Başka bir mesleğiniz var mı kısmına öğrenci diye seçip belirtmem gerekiyor mu?


  • @gucarslan merhaba, öncelikle engin sabrınız ve emeğiniz için teşekkür ederim. Kendi adıma bu kadar çok kişinin hayatlarına çok kritik bir anda dokunduğunuz için size gıpta ediyorum diyebilirim. DV2025 şansını bir ihtimalden bir gerçeğe dönüştürmek için yol bulmak adına,

    mr.engineer 0'ın durumunu vize işini karıştırmadan dil okulu vb. bir yol ile oturum almış olan kişi (asıl başvuru sahibi) KCC'den talep ederek oturum aldığı ülkede mülakata girecek,

    ona bağlı kişiler (eşi ve çocukları) Ankara'da mülakata girecek,

    şekilde yapabilir miyiz acaba? Barbados'ta konsolosluk kabulu ile mülakata giren bir çift çocuklarını Barbados'a götüremediği için böyle bir uygulama yapmıştı okuduklarımdan hatırladığım kadarıyla.


  • @Hope-Breaker çok teşekkürler


  • Selamlar...Dosya taşıma işlemi için çoğu konsolosluğun oturma ve çalışma izni istediğini düşündüğümüzde bu tip ülkelerde DV2025 mali yılı başlamadan şirket kurulumu yaparak oturma ve çalışma izni almanın avantajı olur mu? Yada bu tip bir girişimin görüşme esnasında negatif bir etkisi olur mu?


  • Merhabalar, ds260 formunu doldurup gönderdim ama maalesef formu gönderdikten sonra bazı hatalar yaptığımı ve bazı konularda hala emin olamadığım konular için görüşlerinizi almak isterim.

    1. Adresleri doldururken city kısmına şehir yazıp, state/province kısımlarını "does not apply" olarak işaretledim(hepsinde). Değiştirmem gerekir mi?

    2. KKTC'de okuyorum ama e-devlette güncel adresim türkiyede diye türkiyedeki adresi belirttim. Adresimi e-devletten değişip formda güncelleme yapmam gerekir mi?

    3. KKTC de okuduğum için adresi doldururken city kısmına Nicosia diyip state kısmını does not apply dedim ve posta kodunu "MERSİN10" diyip ülkeyi Turkey işaretledim. Sanırım ülkeyi Cyprus işaretleyip, state i Northern Cyprus işaretlemem gerekirmiş. Değiştirmem gerekirse nasıl değiştirmeliyim?

    4. Daha önce İstanbulda önlisans bölümü okurken kaldığım kyknın adresini e devlette görmedim diye yazmadım. Belirtmeli miyim?

    5. Aynı anda iki okul okuyorum biri uzaktan birisi lisans programı ve uzaktan olanı other occupation dan ekleyemiyorum. Eklemeli miyim bir şekilde?

    6. "Is your mother's address the same as your father's?" sorusuna cevap vermediğimi farkettim ama adresleri aynı. Problem olur mu?

    7. Number of Educational Institutions Attended: 2 dedim (Lise ve önlisans) ancak güncel okuduğum lisans bölümünü primary occupation kısmında belirttiğim için sayıya dahil etmedim. Ayrıca uzaktan okuduğum bölümü primary veya other occupation kısmına ekleyemediğim için onu da dahil etmedim. Değiştirip sayıya dahil etmeli miyim?

    8. En son mezun olduğum okul önlisans ve formu doldurduğum sıra stresten kafam karıştığı için seçenekler arasından vocational school demek yerine other diyip associate degree dedim. Değiştirmeli miyim?

    9. Lise bilgilerinde anadolu lisesi okumama rağmen course of study kısmına non-applicable dedim. Değiştirmeli miyim?

    10. Aşı sorusuna evet dedim ama değiştirmem gerekir mi? (2 adet biontech aşı oldum.)

    Ayrıca dosya numaram 11k da ve ankara dan görüşmeye katılmayı düşünüyorum. Sizce sağlıklı olur mu yoksa duruma göre değiştirmeyi mi düşünmeliyim?

    Şimdiden talihli arkadaşlara stressiz ve mutlu bir sonlu süreç diliyorum. Şahsen şu iki haftada bile stresden yoruldum ama güzel bir gelecek için ufak bir bedel diye yorumluyorum.
    Ayrıca görüşlerini ve tecrübeleriyle yardımcı olacak herkese çok teşekkür ediyorum şimdiden.

    İyi günler dilerim herkese 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pnarr merhaba,

    1- yazmanız ya da yazmamanız bir sorun teşkil etmiyor. onlar sizin ne iş yaptığınıza bakmayacak.
    2- hayır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Flight101 geçmiş yıllarda böyle girişimler yapan oldu.
    şirket kurulumu yaptılar ancak bu onların dosya taşımasına olumlu bir etki sağlamadı, taşıma işlemi yapamadılar. haliyle olumsuz bir etkisi de olmadı..
    yine de karar sizin elbette.


  • @gucarslan Çıkmaz sokak..:) Cevap için teşekkürler, o halde kanıtlanmış yollardan devam...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ertan-Turgun elbette yapılabilir, bu proseste uygulanabilir bir yol ancak;

    ankara konsolosluğu bu tür konularda çok katı davranıyor.
    asıl talihlilere mülakat vermezken, bir de vizesini almış kişilerin aile bireylerine mülakat planlamak onlar için ektra bir yük.
    çünkü o dosyayı ilgili konsolosluktan isteyecek, ilgili datayı tarayacak ve sonra mülakat için bol slot ayarlayacak.. DV2024'te halen bunun için 5 aydır bekeyen bir arkadaşımız var. ki kendisi ankara'da mülakata girmiş, sonra evlenmişti.. eşine halen mülakat vermedi konsolosluk.

    bu yüzden, her zaman bütün aile birlikte mülakata girilmeli diye tavsiye veriyorum.

    imkan yoksa o ayrı elbette..
    unutmayın, sonrasında aile birleşimi (F2A/B) süreci şuan 4-5 yıl arası sürüyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rosaline öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    tam olarka kimlerle görüştünüz acaba, kimlerden bilgi alamadınız siz biraz bilgi verebilir misiniz?

  • ⭐⭐

    @onuru Merhaba. KCC oturum olmadan turist vizesi ile dosya transferi yapmaz.


  • @Serapp hanim merhabalar, cevap icin tesekkurler. dv2024 talihlilerinden sayin @emirhan1 dosyasini turist vizesiyle kanadaya tasidigini iletmisti. bu nedenle sormustum. dv2024 basligindaki yorumunu linkte goruntuleyebilirsiniz. bağlantı metni sizce her ihtimale karsilik turist vizesi almam avantaj saglar mi?

  • ⭐⭐

    @onuru O zaman denemekte fayda var tabii. Kolay gelsin.


  • @Serapp hanim merhabalar, KCC nin dosyayi tasidigi senaryoda o ulkedeki konsolosluk sizce zorluk cikartir mi? oturum vs. olmadigindan. tesekkurler.


  • @furqi
    Merhabalar, 1 den 10’a kadar bütün sorunlarınıza toplu cevap olarak formunuzu şu an açtırıp düzeltmeniz gereken sorunlar değil. Ancak mülakat planlanırsa eğer, maalesef güncel duruma göre çok zor görünüyor. Mülakat planlandıktan sonra dosyanızın ilgili konsolosluktan düzenleme talep ederek düzenleyebilirsiniz. Üzülerek belirtmeliyim ki sizi çok daha stresli bir yıl bekliyor. Şimdiden bol şanslar.

  • ⭐⭐

    @onuru Bu konuyla ilgili sayın @gucarslan ın şu iletisini okumanız iyi olur.
    https://yesilkartforum.com/forum/post/215667
    Anladığım kadarıyla ilgili konsolosluğun kapasitesi ve onayı önemli.


  • Merhabalar, Birleşik Arap Emirlikleri'nde oturum izninin olması ABD vizesi için problem teşkil eder mi? Siyasi koşulları ve yaptırımları bilmediğimden sizlerin tecrübesinden yararlanmak istedim. Dosya taşımak için UAE mantıklı bir seçenek mi? Bir de Charts nasıl yorumlanmalı bilmiyorum ama Abu Dhabi konsolosluğunun red oranları fazla mı, sizce alternatif ülkelere mi bakayım? Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

436.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum