Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mhepekiz , @Bozon , @Ahmad
    Yeni randevu tarihi alan arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.. Tebrikler..
    Tecrübelerinizi aktarmayı unutmayınız lütfen..


  • @arnblt sabıka kaydı içinde geçerli mi aynı durum. e-devletten aldığınızı verdiniz değil mi.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmad görüşmeler ankara da yapılıyor tekrar neden istanbula dönüyorsun ki 27 şubat doktora girersin bir gün sonra sonuçları alırsın 01 martta mülakata girersin anlamadım neden dönüyorsun ki

  • ⭐⭐

    @Bozon sabıka kaydını zaten e-devletten alıyorsunuz. Sıkıntı Nüfus Kayıt Örneği idi biraz belirsizdi, sordum farketmez dediler. Artık e-devlet çıktılar geçerli oluyor. Bazen diplomayı bile e-devletten görmek istiyorlar. Linki bulursam gönderirim bir ara. Orada yazıyordu zaten e-devletten alınabileceği. Ben e-devletten alıp verdim. Adliye yada başka bir yerden almadım. 14 yaşından küçük çocuklar için sabıka kaydı gerekmiyor.

  • Yasaklı

    @arnblt benim 2 üniversite terkim var onların evraklarını bile barkodlu yolladı üniversiteler bana. Doğrulanabilir evraklar haline gelince kabul ediyorlar sanırım


  • @ayvalik10 yanı interview sonrası döneceğim. cuma gunu 😃

  • ⭐⭐

    Evet @mhepekiz, bir talihliden geçen sene diploması olduğu halde e-devlet çıktısını da istemişlerdi sonradan. Kurumlar artık e-devletten girip doğruluk kontrolü yapabiliyor ve bu belgeler resmi belge haline geliyor. Benim üniversite e-devlette görünüyordu ama master görünmüyordu. Okula mail attım, YÖKSİS e giriş yapıp almamı sağladılar.
    Nüfus kayıtta kabul edilen bilgiler arasında.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berkergn13 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @sfati hayır mülakata götürmek için alınacak evraklar kırmızı mühürlü olması gerekiyor yani e devletten değil elden alınması gerekiyor

    hayir, sayin @berkergn13 , e-devlet dokumanlari da artik resmen kabul ediliyor, disisleri bakanliginin sayfasinda ilgili not dusulmus:

    Hem genel bilgiler kismina bilgi eklenmis, hem de ilgili tum dokumanlarin e-government'tan da alinabilecegi her bolumde ayri ayri belirtilmis.

    Turkey’s e-Government website offers users access to all public services from a single entry-point. To use e-Government, you have to apply at PTT (Turkish Postal Services) Centers by showing your residence permit bearing your foreigner number. Foreigners residing in Turkey for at least six months, for any purpose, receive a Foreigner Identification Number, which is different from the Turkish Identification Number. Visit https://tckimlik.nvi.gov.tr/Home to make an inquiry by either entering your Residence Permit Number (İkamet Tezkere No.: the number on the first page of your Residence Permit, e.g. 1-112233), or your personal information. Upon your inquiry, you will be given an 11 digit number generally starting with 99. Take a print-out of this inquiry and submit it to the advisor who is responsible for your department in the Registrar’s Office. There is a possibility that the inquiry may not give you a number, which means that you have not been assigned this number yet. In this case, you will need to go to the Turkish National Police/Foreigners Unit in Ankara (Ankara Emniyet Müdürlüğü/Yabancılar Şubesi) to learn your Foreign National Identity Number. Once you obtain the number, submit it to the Registrar’s Office as instructed above.


  • Arkadaşlar mülakatta ne kadar bir ücret göstermemiz gerekli?

    Açıkcası bankayı pek kullanmıyorum hesap dökümü verirsem garanti elerler. Evin değerini gösteren belgeyi versem yeterl mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Evet @mhepekiz, bir talihliden geçen sene diploması olduğu halde e-devlet çıktısını da istemişlerdi sonradan. Kurumlar artık e-devletten girip doğruluk kontrolü yapabiliyor ve bu belgeler resmi belge haline geliyor. Benim üniversite e-devlette görünüyordu ama master görünmüyordu. Okula mail attım, YÖKSİS e giriş yapıp almamı sağladılar.
    Nüfus kayıtta kabul edilen bilgiler arasında.

    Bu durumun nedeni, sizin de belirttiginiz gibi okulun YOKSIS'e bilgi aktarmayi unutmasiydi diye hatirliyorum sayin @arnblt , dogru mudur?

    Konsolosluk diplomanin orijinalligini online olarak onaylayamayinca, onay icin boyle bir istekte bulunmuslardi. Arkadas da okulun ogrenci islerine haber verip kisa surede online sisteme mezuniyet ile ilgili bilgileri isletmisti.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cesur DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar mülakatta ne kadar bir ücret göstermemiz gerekli?

    Açıkcası bankayı pek kullanmıyorum hesap dökümü verirsem garanti elerler. Evin değerini gösteren belgeyi versem yeterl mi?

    Bu konudaki tavsiyeleri ilk iletide bulabilirsiniz sayin @cesur


  • @crazycells Gözümden kaçmış abi çok teşekkürler. Peki greencard çıkarsa gitmek için ne kadar süremiz mevcut? Üniversiteyi ve saire bahane edebilir veya orada öğrenimime devam edebilir miyim?

    Size soruyorum ama daha önce internette araştıema yapmama rağmen net bir cevap bulamadım sorularıma kusura bakmayın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cesur DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells Gözümden kaçmış abi çok teşekkürler. Peki greencard çıkarsa gitmek için ne kadar süremiz mevcut? Üniversiteyi ve saire bahane edebilir veya orada öğrenimime devam edebilir miyim?

    Size soruyorum ama daha önce internette araştıema yapmama rağmen net bir cevap bulamadım sorularıma kusura bakmayın.

    Mulakat sirasinda verilen vizeyi son tarihi gecmeden kullanmalisiniz, genelde 6 aylik bir vize veriliyor. ABD'ye ilk girisi yaptiktan sonra resmen gocmen olacaksiniz. Sonrasinda ise giris-cikislar icin su konuyu incelemelisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri


  • Merhabalar. Pazartesi gunu gorusmemiz var. asil talihli esim. Fakat bankada gosterilmesi gereken tutar benim hesap dokumumde. Bu bizim icin bir sorun olur mu? Cunku gelen mailde hesap dokumu talihliden istenmekte seklinde. Simdiden tesekkurler...


  • Herkese merhaba, bugün itibariyle şirketimle ilgili bir sorunum oluştu, öncelikle sayın @crazycells ve diğer üyeler anlatacağım konuyla ilgili bilginiz var ise ve yardımcı olursanız çok sevinirim, ben inşaat mühendisiyim ve bir inşaat şirketim var, üzerime ait bu şirkette geçen sene şirkete aldığımız bir işçinin sigorta girişleri tamamlanmadan işçi cumartesi günü bizlerin haberi olmadan taşeronum şirket elemanı yanında gelerek çalışmaya başlamış ve ilk gün iş kazası geçirerek vefat etmiştir. İşçinin yakınları davadan feragat etmişlerdir. Ancak şirketim adına ve ortağım adına (ortağım aynı zamanda şantiye şefide olduğu için) asliye ceza mahkemesinde kamu davası açılmıştır, bugün davanın ilk celsesi görüldü ve davadaki bütün beyanlarda işçinin işlemleri tamamlanmadan ve haberimiz olmadan işe başladığı yönünd beyanda bulundular, davaya ben tanık olarak gittim, dava sırasında tanıklıktan sanık olarak ekleneceğim söylenerek ayrıldım, yani kısaca artık o davada bende sanığım, şimdi Sıra numaram 18xxx lerde bulunmakta, tahmini olarakta mayıs veya haziran ayı gibi bizlere mülakat sırası gelecektir, mülakat zamanında dava halen devam ediyor olduğu için bu dava ile ilgili belgeleri devam eden davam olduğu için tercüme ettirip yanımda götürmem gerekirmi, muhtemelen götürmem gerektiğini düşünüyorum, götürdüğüm takdirde onlar sormadan bu belgeleri ibraz edeyimmi yoksa onlar sorarsamı beyan edeyim? Herhangi bir sicil kaydım bulunmuyor, bu bizim AP durumuna kalmamıza veya reddedilmemize neden olurmu? Yada Dava iş kazasından dolayı açılmış bir kamu davası olduğu için bu bizim greencard süremizi etkilemezmi? Ayrıca bu devam eden dava ile ilgili evrakları görevliye verdiğimde bu davanın içeriğiyle ilgili bir dilekçe yazıp durumu özetlememe gerek varmı veya böyle bir dilekçeyide eklememin faydası olurmu( sicil kayıtlarım temiz ve adıma herhangi bir dava bulunmuyordu bunun dışında kcc ye de evraklarımızı gönderdik, muhtemelen mülakat tarihinde ve dava sonuçlandığında da adıma cezai bir işlem olacağını düşünmüyorum) şimdiden cevap veren herkese teşekkür ediyorum. Bizim için gerçekten sıkıntılı bir süreç bizden kaynaklanmayan nedenlerden dolayı bu fırsatın riske girmesini istemiyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @taygun-kurtulus DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhabalar. Pazartesi gunu gorusmemiz var. asil talihli esim. Fakat bankada gosterilmesi gereken tutar benim hesap dokumumde. Bu bizim icin bir sorun olur mu? Cunku gelen mailde hesap dokumu talihliden istenmekte seklinde. Simdiden tesekkurler...

    problem olmaz. Bol sanslar.


  • @bozon e-devlet ten alınabilen bütün belgeler geçerli ister sabıka kaydı olsun ister terhis belgesi vs...


  • @mhepekiz DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Selamlar,

    Daha önce forumun aktif üyelerinden birisiydim daha sonra kendi tercihimle ayrılmıştım. Eşimin yurtdışı sabıka kaydındaki uzuuun gecikme nedeniyle gecikmeli de olsa mülakat tarihimiz birkaç gün önce geldi 1 Mart 2019 saat 08.30

    Çok şey öğrendiğim @crazycells başta olmak üzere forumda emeği geçen herkese bir teşekkür borçlu olduğumu ve bir de bilgilendirme sorumluluğum olduğunu düşünerek yeniden üye oldum.

    Yani son durumumuz bu. Unganlar'da randevumuzu 27 Şubat olarak aldım (onayı gelmedi henüz ama) eğer bu şekilde oturtabilirsem programı, 27 sağlık kontrolü, 28 rapor alım, 01 Mart mülakat. İzmir'den Ankara'ya 3 gün için gidip tüm süreci tamamlamayı planlıyoruz.

    Dediğim gibi bilgileri paylaşmak sorumluluğum olduğunu düşündüm. Bir şeyler öğrenmeme katkı koyan herkese teşekkürler...

    Hoşgeldin terkrar üstat. Hayırlı olsun:)


  • @bozon Hayırlı olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

173
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum