• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. sfati
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 176
    • En İyi 79
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

sfati

@sfati

122
    İtibar
    944
    Profil Görüntülemeleri
    176
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

sfati Takip etme Takip Et

sfati tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

Öncelikle başta @crazycells olmak üzere bu süreçte yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve 9 Mart'ta vizeli pasaportumuzun elimize ulaştığını belirteyim..

İlk olarak sağlık kontrolünden bahsetmek istiyorum..

Randevu muayene saat 9.40'taydi. kuğulu park girişine yakın Atatürk bulvarı üzerindeki düzen laboratuvar binasına aşağı yukarı randevu saatinde geldik. İlk olarak 4. Katta unganlara gittik.. içeri girer girmez, mülakat randevu mektubu, pasaport ve aşı kartlarini istediler.. Ardından benim, eşimin ve oğlumun webcamla fotoğrafları çekildi.. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra muayene odasına çağırıldım. Ardından üzerimdekileri çıkarıp ameliyat onlugune benzer bir önlük giyerek doktoru beklemeye başladım.. 10 dakikalık bir bekleyişin ardından doktor bey odaya gelerek sağ koluma bir aşı vurdu.. aşıyı yaparken ve yaptıktan sonra birtakım sorular sordu (ne iş yapıyorsun, nerede çalışıyorsun, Amerika'da ne iş yapcaksin, alkol, sigara kullanıyor musun, daha önce Amerika'da yasadin mi ya da farklı bir ülkede yaşadın mı, troid ile ilgili bir rahatsızlığın var mi) Bu sorunlara hızlı ve net cevaplar vererek, boy ve kilo ölçümünün ardından odadan çıktım.. Daha sonra eşim ve en son oğlum da eşimle beraber muayene oldu ve burada toplam 610 dolar ödedik..( bana 4 asi 280 dolar. Eşime 3 aşı 230 dolar. Oğlum daha 3 aylık olduğundan aşı olmadı sadece boy kilo ölçümü ve ciğer dinleme 100 dolar 🙂 sonra aşağıya düzen laboratuvara indik.. girer girmez hemen 235 dolar eşim ve benim için ödedik.. bebek için ödeme olmadı.. zaten oğlumdan 3 aylık olduğundan röntgen falan istenmedi.. sonrasında kan, idrar testi ve akciğer röntgeni çektirip tekrar yukarı çıkarak düzen lab'dan aldığım belgeleri teslim ettim ve ertesi gün saat 4 civarı kapalı dosyayı aldim.

Artık sıra mülakata gelmişti ve 3 gün vardı..

Ankara'da eşimin ablasinda kaldık o süre zarfında.. enteresan şekilde bahsedildiği gibi bende heyecan falan yoktu.. eşim de benden daha çok vardı diyebilirim 🙂

Her neyse günler 7 Mart'i gösteriyordu.. benim bacanak sağolsun 8.30 da olan mülakatimiza sabah 8.15 gibi bizi yetiştirdi.. bebek arabasını alıp almayacaklarini bilmiyordum ama yine de getirmistim araçla.. konsoloslugun önünde ilk isim görevliye bebek arabasını alıp almadıklarını sormak oldu. Sagolsunlar onlar da alıyoruz dediler.. ardından hava soğuk olduğu için sıradakiler den müsade istedim ve içeri girmemiz 10 dakika civarı sürdü. Kapıdan girer girmez bankoda bulunan görevli isimlerimizi bulup 12 sıra numarasını verdi.. bütün işlemler bu numara üzerinden yürüdü..sıra numarasını aldıktan sonra oturarak beklemeye başladık.. en uzun bekleyişimiz buydu.. yaklaşık 40 dakika falan sürdü.. ardından 12 sıra numarası yandı.. evrakları teslim ettim.. evrakları teslim alan bayan biraz gergindi ya da ben öyle hissettim ve karşısında ben de gerildim açıkçası.. son olarak her şey güzel görünüyor diyerek gidebilecegimi söyledi.. 10 dakika sonra tekrar numaram yandı ve 990 dolar ödeyerek tekrar beklemeye başladım.. yine hemen hemen 10 dakikalık beklemenin ardından mülakat için çağırıldık..

Ben: iyi günler
      Görevli: iyi günler
      G: sağ ellerinizi kaldırarak söylediklerimizin doğruluğu üzerine yemin edermisiniz.
      Ben ve esim: evet ederiz.
      daha önce Amerika vizesi aldın mı
      daha önce yurtdışında yasadinmi
      Amerika'da nereye gideceksin
      Ne iş yapacaksın
      Tarzı soruların ardından benim çocuk ağlamaya başladı annesiyle susturmaya çalışırken Tebrikler vizeniz onaylandı sözcüğünü duyduk ve giseden ayrıldık.. açıkçası annesiyle birlikte çocukla uğraşmaktan ne hissettigimizi bile anlayamadik:)

Ben eve teslimat secmistim ve 7 Mart'ta onaylanan vizemiz, 9 Mart'ta pasaport ve kapalı dosyalarla elimize ulaştı..

Darısı tüm ABD hayali kuran arkadaşlara 🙂

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      sfati
      sfati

Mart ayı randevu mektubunu şu an itibariyle almış bulunmaktayım.. arkadaşların bilgisine...

sfati
      sfati
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhaba arkadaslar.. Ben de ancak ABD ye ilk giris deneyimimi aktariyorum aradan 17 gun gecmis olsa da 🙂

Esim ve oglumla Istanbul havalimanindan new York a thy Ile oglen 13.30 ucagiyla direk uctuk.. Istanbul dis hatlarda pasaport ve dosya kontrol yaklasik 1 saat surdu. Bazi arkadaslarin yasadigi gibi ekstra uzun aramalardan falan gecmedik.. yaklasik 10 saatlik ucusun ardindan JFK ya indik.. JFK da gorevli bir siyahi bayan green card ve abd vatandaslarini bir yerden, vatandas olmayanlari farkli kontrol noktalarina yonlendiriyor. Ben 'green card first entry' deyince vatandas olmayanlarin kontrol noktasina yonlendirdi ve oradaki bir gorevli bizi siranin en onune gecirerek siramizin gelmesini soyledi.. onumuzdekilerin isi bittiginde sira bize geldi.. pasaport gorevlisi tam ' why come to you usa' derken Ben green card deyince 'hey man I need goto the home' diyerek kisa bir isyan etti ve parmak izi fotolarimizi cekip, verdigimiz dosyalarin icerisinde be varsa artik bilmiyorum, onu gorup pasaportlarimiza damgayi basip gonderdi.. turist gibi giris yaptik Yani.. bir odaya cekilip, para beyani, adres falan filan sorulmadi..

Velhasil bizim de ilk giris deneyimimiz boyleydi..

Tum arkadaslara selamlar..

Yolculuk içinde yayımlandı
      sfati
      sfati
    • RE: DV2019 bekleme odası

Slm @crazycells.. oğlum dünyaya geldi ellerinizden öper:) acaba kcc ye gönderdiğim vukuatlı nüfus örneğinde oğlumun görünmüyor olması sıkıntı çıkarır mı.. evrakları oğlum doğmadan göndermiştim.. güncel halini gondermeme gerek var mıdır acaba..

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      sfati
      sfati

Hadi hayırlısı 🙂

2019EU1XXXX
      DS 260 gönderim tarihi: 18.05.2018

sfati
      sfati

@crazycells @dreambig arkadaşın dokuman maili gönderirken mailin içeriğine eklediği,

"All documents except copy of passport biodata page can be verified at e-government web site ( https://www.turkiye.gov.tr/belge-dogrulama ) by entering each applicant's turkish id number and barcode number which is written in the document."

Metnini belki ilk sayfada önemli not kısmına ekleyebilirsiniz...

sfati
      sfati

Arkadaşlar bana 6 Kasım'da doküman maili gelmisti, istenen dokumanlari gönderdim ve ardından ds260 larda yeni bebek doğduğu için değişiklik yapmam gerekti ve tekrar actirdim.. o arada dokümanların eksiksiz olduğuna dair dönüş yapılmıştı ancak muhtemelen ds260 lari actirdigim için tekrar dokuman maili geldi..
      Özetlersek, ds260 lari açtırinca doküman maili tekrar geliyor ve tekrar dokumanlari istiyorlar, bilginize...

sfati
      sfati

@sash USCIS ten receipt numberla kontrol ettigimde ikisinin bugun postalandigi yaziyor, biri ise hala beklemede..

Greencard ve SSN kart ikisi birliktemi geliyor onu bilmiyorum..

sfati
      sfati

@crazycells evet, unganlar'a maille sordum; 'Greencard çekilişi ile çıktıysa Diversity, özel bir durum olmadan greencard alacaksanız Immigrant seçeneğini seçiniz.'seklinde cevap aldım... Yani diversty seçilecek randevu alırken dediğin gibi..

sfati
      sfati

@redsat2000 tmmdir👍

sfati
      sfati

sfati tarafından gönderilen son iletiler

@redsat2000 tmmdir👍

sfati
      sfati

@crazycells ok..

sfati
      sfati

@crazycells peki SSN kartin nerede oldugunu takip edebilecegim bir sistem var mi

sfati
      sfati

@crazycells tesekkurler..yardimlarin icin ayrica tesekkur 🙂

sfati
      sfati

@emre tesekkurler..

sfati
      sfati

@sash USCIS ten receipt numberla kontrol ettigimde ikisinin bugun postalandigi yaziyor, biri ise hala beklemede..

Greencard ve SSN kart ikisi birliktemi geliyor onu bilmiyorum..

sfati
      sfati

Merhaba arkadaslar.. Ben de ancak ABD ye ilk giris deneyimimi aktariyorum aradan 17 gun gecmis olsa da 🙂

Esim ve oglumla Istanbul havalimanindan new York a thy Ile oglen 13.30 ucagiyla direk uctuk.. Istanbul dis hatlarda pasaport ve dosya kontrol yaklasik 1 saat surdu. Bazi arkadaslarin yasadigi gibi ekstra uzun aramalardan falan gecmedik.. yaklasik 10 saatlik ucusun ardindan JFK ya indik.. JFK da gorevli bir siyahi bayan green card ve abd vatandaslarini bir yerden, vatandas olmayanlari farkli kontrol noktalarina yonlendiriyor. Ben 'green card first entry' deyince vatandas olmayanlarin kontrol noktasina yonlendirdi ve oradaki bir gorevli bizi siranin en onune gecirerek siramizin gelmesini soyledi.. onumuzdekilerin isi bittiginde sira bize geldi.. pasaport gorevlisi tam ' why come to you usa' derken Ben green card deyince 'hey man I need goto the home' diyerek kisa bir isyan etti ve parmak izi fotolarimizi cekip, verdigimiz dosyalarin icerisinde be varsa artik bilmiyorum, onu gorup pasaportlarimiza damgayi basip gonderdi.. turist gibi giris yaptik Yani.. bir odaya cekilip, para beyani, adres falan filan sorulmadi..

Velhasil bizim de ilk giris deneyimimiz boyleydi..

Tum arkadaslara selamlar..

sfati
      sfati
    • RE: Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı)

Haziran 6 gibi bizde ailecek yolcuyuz.. bu son durum ABD ye İlk girişi etkiler mi acaba..

Gündem içinde yayımlandı
      sfati
      sfati
    • RE: ABD'de hangi bankalari ve hizmetlerini kullaniyorsunuz?

Capitalone'a ve discovery bank'a online olarak internetten saving ve checking hesap açabiliyor muyuz, yoksa şubesini bulup oradan mi başvurmak gerekiyor.. Bildiğim kadarıyla Chase, bank of amerika gibi bankalarda subeye gitme zorunluluğu var..

Bankacılık içinde yayımlandı
      sfati
      sfati
    • RE: [Arşiv] FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )

@civilengineer_83 hayırlı olsun

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      sfati
      sfati