DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan Evet,goremedim ama..


  • @ugurbocegi yani konu hakkında bişey diyemem ama forumda çok elzem olmadıkça dosya açtırmayı önermediklerini okudum. eğer arkadaşınız sorunsuz yaşamına devam eden birisiyse sırf bu nedenle dosya açtırmayın bence. ama dediğim gibi çok da bir fikrim yok. daha tecrübeli arkadaşların önerilerini de değerlendirin. syg.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ugurbocegi bir alışveriş sitesinden aldığınız kargonun, siz evde yoksunuz diye yan komşunuza bırakılması gibi düşünün.
    o kişinin vergi borcu olması buna engel değil ya, tıpkı o misal.
    verdiğiniz adres sadece teslim için geçerli, hepsi bu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Senem-Yukselen demek ki henüz kimse olmamış orada mülakata girecek DV2025'te.
    geçmiş yılların listelerine de bakın.. oldu çünkü geçmiş yıllarda.


  • Ds-260 doldururken bir kaç noktada problem yaşıyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.

    1 Hem lisans hem de önlisans mezunuyum.Yani hem mimar hem de restoratör üm ama restoratörlük yapmadım sadece diplomam var.Başka mesleğiniz var mı kısmında bunu belirtmek gerekiyor mu ? Belirtmek istediğimizde okul bilgisi istiyor ama eğitim kısmında zaten doldurdum.Sizce ne yapmalıyım?

    2 Eğitim kısmında lisans sonrası sınavsız açıköğretime devam ettim.üniversite ismine İSTANBUL UNIVERSITY AUZEF MI yazilmali ?Yoksa AUZEF olmadan mı yazılmalı ve meslek kısmında da öğrenci diye belirtilmeli mi?

    3 -) 5 yıl içinde hangi ülkelere gittiniz sorusuna 2019 temmuzda kıbrısa gitmiştim.Bu temmuz ayında 5 yıl dolmuş oluyor onu yazmama gerek var mı?

    4 Öndeceden çalıştığımız kısmında da Öğrenci iken Satış Danışmanı olarak çalışmıştım. İngilizce karşılıklarına bakıyorum ama tam emin olamadım doğrusu nedir?


  • herkese iyi akşamlar anne kızlık soyadını yanlış girdim mülakat günü düzelttirebilirmiyim veya mülakat aldıktan sonra açtırıp mı düzeltmeliyim ?


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @doganyilmazz21 Mülakat tarihi açıklandıktan sonra düzeltebilirsiniz.


  • Arkadaşlar merhaba gecen sene work and travel yapmış birisi bu soruya ne demesi lazım "Are you a former exchange visitor (J) who has not yet fulfilled the two-year foreign residence". burda tam ne demek istiyor

    eski amerika vizeme baktım ve vizemde COUNCIL ON INTERNATIONAL EDUCATION EXCHANGE BEARER IS NOT SUBJECT TO SECTION 212(E). TWO YEAR RULE DOES NOT APPLY diyor yani formu doldururken NO mu demem lazım


  • @pnarr

    1. Mesleği icra etmediyseniz belirtmek gerekmez, diplomanızın olduğu eğitim bilgilerini yazmanız yeterli.
    2. Hiç fark etmez inanın 🙂
    3. Daha önce yaşadığınız adresler önemli. Geçici gittikleriniz çok mühim değil, yazabilirsiniz.
    4. Sales assistant

  • @erdemA Normal askerlik bilgileri nasıl giriliyorsa öyle girmelisiniz. Tarihleri net hatırlamıyorsanız e-devletteki terhis belgenizi kontrol edebilirsiniz


  • @Vildan-0 çok teşekkür ederim 🙏


  • Merhaba full name in native language kısmında soyismimi yazarken herşeyi denememe rağmen yazamadığımdan ingilizce karakterle yazdım bu sorun teşkil eder mi (Ç ve İ)?


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @mrt01 Yoktur.


  • Merhabalar arkadaşlar ankarada gireceğim bende sıralamam iyi mi sizce?
    Dosya Numarası: 2025EU62XX
    DS-260 Gönderimi: 15/05/2024
    Sağlık Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mülakatı: gg/aa/yyyy
    Vize Onayı: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD İlk Giriş: gg/aa/yyyy


  • Bu ileti silindi!

  • Herkese iyi akşamlar.
    Kendim için ds260 formunu doldururken mülakada nerede gireceksiniz kısmının çıkıp çıkmadığını hatırlamıyorum ama eşim ve çocuklarım için doldurulken onlarda o kısmı gördüm.
    Şimdi sorum şu. Kendim için doldurulken mülakata nerde gireceksiniz kısmını es geçmiş olma ihtimalim var mı yoksa otomatikman Ankara mı seçildi?


  • Arkadaşlar merhaba, Green card başvurusunu yaparken kullandığım mail adresimi ds260 formunu doldururken kullanamıyorum.Çünkü sistem (@) işaretinin önüne gelen nokta, virgül, alt tire vs her şeyi boşluk olarak görüyor ve hata veriyor. Örn : [email protected] yaparsam bunu doğrulamıyor.Şimdi tek seçenek yeni bir email adresi açmak olacak ve forma onu yazıcam.Sorun şu ki sistem 5 yıl içinde kullanılan mailleri de istiyor ve ben aynı maili oraya da yazamıyorum.Bu bir sorun olur mu?


  • Merhabalar,

    Öncelikle bu forumun dolu dolu devam etmesi için her türlü desteği veren tüm üyelere ve adminlere teşekkür ederim. 4 senedir eşimle beraber yaptığımız başvurular sonunda biz de eşim üzerinden DV2025 talihlisi olarak forumda yerimizi aldık.

    DS-260 formunun doldurulması esnasında forumda verilen bilgiler ve bu süreçte daha önce paylaşılan görüşlere istinaden formumuzu 11.05.2024 tarihinde tamamladık.

    Daha fazla lafı uzatmadan -aslında süreci uzaktan takip etme taraftarı olmama rağmen- 5000 CN'li DV2024 talihlilerinin Mayıs 2025 tarihinde hala mülakat tarihi alamaması- beni süreçte birlik olmaya ve deneyimleri paylaşmaya, aktif bir kullanıcı olmaya yönlendirdi.

    Son 10 gündür forumda yazılanları, geçmiş tecrübeleri göz önüne alarak aşağıdaki gibi aksiyon planı oluşturdum.

    Bu konuda görüşlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşmanız bize ve süreci forumdan takip eden diğer arkadaşlarımıza faydalı olacağına inanıyorum.

    Ekran görüntüsü 2024-05-16 222257.png

    Bu aksiyon planı bizim yeşil pasaport sahibi olmamıza dayanmak ile beraber ilave arayışları da içermektedir.

    Bu noktada benim forumda yer alan üyelerden dileğim planı değerlendirmeleri ve eksik gördükleri noktaları belirtmelidir.

    Benim bu planda kafamda tam olarak belirleyemediğim noktalar ise;

    Genel olarak Amerika turist vizesinin DV'yi etkilemediği yönünde ancak dosya taşımada Amerika turist vizesi başvurusu olumsuz bir husus oluşturur mu bu konuda görüşe ihtiyacım var. Turist vizesi başvurusunu tamamen rafa kaldırabilirim.

    Yeşil Pasaport dışındaki ülkeler için (Kanada, İngiltere ve Avustralya) girişimde bulunmak yerine mevcut imkanlarımı (kaynaklarımı) oturum izni alabileceğim ülkelere mi yönlendirmeliyim? (Kanada, İngiltere ve Kanada'da vize randevusu alan talihliler üzerine yazılmıştır.)

    Excel listelerinden takip edebildiğim kadarı ile dosya taşıma genel olarak konsolosluklar ile yapılan yazışmalar neticesinde yapılmıştır. Dosya taşıma için oturum izni kovalamak ne kadar verimlidir? Bu aşamada gerçekten düşünülmeli mi yoksa son çare olarak Mayıs ayına mı ötelenmelidir ?

    Biraz uzun oldu ve her senenin dinamikleri farklıdır farkındayım; ancak yazdıklarımı tamamen aramaya inanarak 🙂 yaptığımı düşünüyorum.

    Yorumlarımızı ve görüşlerinizi lütfen eksik etmeyin. Şimdiden çok teşekkürler ve iyi geceler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

32
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

436.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum