DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @UnluEmre, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @yusufalak bilgilendirme icin cok tesekkur ederim gercekten cok yardimci oldunuz

    Sorununuz çözüldü ise ne mutlu


  • Öncelikle herkese merhabalar,

    İmzama eklediğim bilgiler erkek arkadaşıma aittir. Dosyayı çok geç doldurmamıza rağmen dün gelen maille mülakat tarihi verildiğini öğrendik. Merak ettiğimiz birkaç konu vardı.

    1. Sağlık muayenesinden geçtiğini, mülakattan da geçtiğini, sağlıktan 6 aylık vize verildiğini varsayarsak o süre içinde amerikaya gidilmezse eğer green card alma hakkı yanıyor mu?

    2. 6 ay içinde amerikaya gittiğini düşünürsek orada greencard ne kadar sürede teslim ediliyor?

    3. Greencardı aldıktan sonra amerikada belirli aralıklarla belirli süre boyunca amerikada kalma, bulunma şartı var mıdır?

    4. Mülakata kadar nikah kıyıp benim de eş durumundan vize almam sağlanamazsa eğer diğer yollarımız nelerdir?

    Şimdiden teşekkür ediyorum herkese.


  • @Menekşe-Kuzu

    1. Evet , green card hakkiniz yanar.
      2.3 haftada gelen taniyorum ama 2.5 ayda geleni de taniyorum.
      3.Amarika disinda 6 aydan fazla zaman gecirdiginiz taktirde tekrar girislerde sorun cikabiliyormus ,cikmayabiliyor da. Forumda bununla ilgili de bol yorum var, arastirabilirsiniz.
      4.Bir bilen anlatie elbet 😊
  • ⭐⭐

    @Meho35 Merhaba bunun bir mantikli aciklamasi yok. Bazen atlamalar olabiliyor bu sekilde. Cok yuksek ihtimalle bir sonraki dagitimda mulakat gelecektir. DV23 surecinde bir kac talihli sizinle ayni durumu yasadi. Hatta bir talihli ilk dagitimda almasi gerekirken ( Dusuk CN ve Erken DS260 Submit ) 2 dagitimda atlandi 3. dagitimda aldi diye hatirliyorum

  • ⭐⭐

    @Menekşe-Kuzu Merhaba oncelikle bu bahsettiginiz sorular hakkinda detaylica konu basliklari var detayli inceleme yapabilirsiniz fakat kisa kisa aciklama yapayim.

    1. Saglik muayenenizin suresi 6 ay oldugu icin 6 aylik sureyi gecirirseniz tekrar saglik muayenesi yaptirmaniz gerekecektir. Pasaportunuza basilan vize 1 yilliktir yani hakkiniz yanmaz ilk etapta.
    2. Amerika' ya giristen ortalama 15 gun icerisinde SSN , 30-45 gun icerisinde Kartiniz verdiginiz adrese teslim ediliyor.
    3. Evet Green card hakkinizi kaybetmemek icin uzun sureli USA disinda kalmamaniz gerekli fakat bazi gecerli sebepler var bunun ile ilgili islem yaparak USA disinda kalabilirsiniz. Bu konuda bir baslik var forumda.
    4. En kisa ve az sorun ile cozebileceginiz yontem mulakattan once evlenmek ve mulakata kanitlarla beraber gitmek. Asil talihli USA girisi yapmadan mulakat sonrasi evlenilmesi durumunda sizin icin bir vize gorusmesi talebinde bulunabilir fakat bu konsolosluga bagli. En uzun surec asil talihlinin USA girisinden sonra evlenip esi yanina almasi diyebilirim.

  • @kkaya application view dediğinizde formun korktuğunuz gibi “açılma” durumu olmaz, istediğiniz kadar doldurduğunuz forma tekrar göz atabilirsiniz, completed yazıyorsa ilk açılan sayfada sorun yok. Formu KCC veya elçilik açabilir yazılı olarak talep ederseniz, endişe etmeyin 🍀

  • ⭐⭐

    @Menekşe-Kuzu, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

    Öncelikle herkese merhabalar,

    İmzama eklediğim bilgiler erkek arkadaşıma aittir. Dosyayı çok geç doldurmamıza rağmen dün gelen maille mülakat tarihi verildiğini öğrendik. Merak ettiğimiz birkaç konu vardı.

    1. Sağlık muayenesinden geçtiğini, mülakattan da geçtiğini, sağlıktan 6 aylık vize verildiğini varsayarsak o süre içinde amerikaya gidilmezse eğer green card alma hakkı yanıyor mu?

    2. 6 ay içinde amerikaya gittiğini düşünürsek orada greencard ne kadar sürede teslim ediliyor?

    3. Greencardı aldıktan sonra amerikada belirli aralıklarla belirli süre boyunca amerikada kalma, bulunma şartı var mıdır?

    4. Mülakata kadar nikah kıyıp benim de eş durumundan vize almam sağlanamazsa eğer diğer yollarımız nelerdir?

    Şimdiden teşekkür ediyorum herkese.

    Sayın @gucarslan bu konuyu ve cevapları ilgili başlığa taşır mısnız size zahmet

    Ben yine de cevaplarımı yazayım:

    1. Sağlık muayenesinden sonra 6 ay içinde giriş yapmanız şart. Yoksa hakkınız yanar. İlk girişi yapıp dönerseniz pasaportunuza 1 yıllık bir damga basılır.
    2. İlk girişi yaptıktan sonra belirttiğiniz adrese yaklaşık 20-25 günde kartınız gelir. Bu süre uzayabilir de.
    3. Bu konu için şu başlığı okuyun lütfen: https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri?page=1
    4. Mülakattan önce evlenmeniz önerilir. Yoksa iş çok uzar.

  • Bu ileti silindi!

  • @achillesoag O arkadaşlar da mı o soruyu no işaretlediği için bu şekilde atlanmışlar yani?


  • @melikemim KCC den mail gelmiş,
    "Mülakat konumunuz ANKARA'dır ve KCC tarafından planlama amacıyla kullanılacaktır. Mülakatınızı planladığımızda, randevu bildiriminizi görüntülemek için Katılımcı Durum Kontrolüne (ESC) giriş yapmanız gerekecektir. O zaman, lütfen randevunuzun doğru görev için planlandığını doğrulayın. Herhangi bir nedenle doğru değilse, [email protected] adresinden KCC ile tekrar iletişime geçebilirsiniz." diyor. Dosyam açılmamış. Teşekkürler bilgilendirme için.


  • @gucarslan Merhabalar,

    Oncelikle yardimlariniz ve yazilariniz icin cok tesekkur ederim.

    Ben de @mlisa gibi cekilisi kazanip, DS-260'i doldurduktan sonra evlendim, ama yazinizi goremedigimden biraz daha farkli bir yol ile iletisime gecmeyi denedim. Dun mulakat mailini aldiktan sonra konsolosluk ile iletisime gecebilmek icin sitelerine girdim ve sitelerindeki iletisim kur linkine tikladim. Bu link beni "Immigrant Visa Navigator" adli bir google formuna yonlendirdi (https://forms.gle/42fn69ZosC2SHphm6) ve ordan "I want to add a family member to my case" secenegini sectim. Bir sonraki cikan sayfada bir contact linki mevcuttu (https://tr.usembassy.gov/visas/contact-immigrant-visa-section/) ve bu link uzerinden esimin pasaportunu ve evlilik cuzdanimizi iletmem istendi. Subject olarak "I want to add a family member to my case" secenegini sectim, aciklamayi yazdim ve evlilik cuzdanimiz + esimin pasaportunu ekledim.

    Uzuuun bir aciklamadan sonra sorum su olacak; Bu yaptigim yontem ile esimi dosyama ekletebilir ve DS-260'imi actirabilir miyim, yoksa ilaveten [email protected] adresine email atmam gerekli mi? Ayni isteigi farkli sekillerde iletmem geri teper mi?

    Biraz uzun oldu ama okudugunuz icin cok tesekkur ederim 🙂


  • Şunun farkına iyice varmak lazım. Konsolosluk istese şuan çok rahat 6 binlere kadar olan her dosyaya mülakat verebilir fakat keyifleri istemiyor. İstiyorlar ki kazananlar iyice bir strese girsinler, iyice bir kafayı yesinler tek dertleri bu bana göre.


  • Bir baska sorum daha olacakti... DV sitesinde (https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckStatus.aspx) mulakat adresi olarak su yaziyor:

    Interview Appointment

    ANKARA
    EMBASSY OF THE UNITED STATES
    VISA UNIT
    110 ATATURK BULVARI
    ANKARA
    TURKEY
    90-312-426-5470 X 230
    December 06, 2023 08:15 AM

    Ama Ankara buyukelciligi sayfasinda ise (https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/immigrant-visas-tr/) soyle bir yazi var:

    "1 Eylül 2022 tarihi itibari ile 1480 Sokak No.1 Çukurambar Mahallesi 06530 Çankaya Ankara adresindeki yeni yerimizde sizlere hizmet vermeyi dört gözle bekliyoruz."

    Bu durumda bizler hangi adreste mulakatimiza girecegiz, bilgisi olan var midir acaba?


  • @misha90 akşam akşam sen beni güldürdün konsolosluk ta seni güldürsün 😊😊😊


  • acaba randevu alan arkadaşlarımızdan ais e kayıt yaptırıp randevu alabilen var mı ? ben doldurdugumda case number hazır degil gibi bir uyarı alıyorum tüm bilgileri doğru girdiğim halde


  • @cicekemre Uğur bey biraz bekledikten sonra yapın demişti bu işlemi. Bir hafta civarı geçsin tekrar deneyin.

  • ⭐⭐

    @cicekemre ilgili sayfadaki @gucarslan beyin iletisini okuyunuz. ais kaydı oluşturma


  • @Revolter kısmet olurda mülakat sonucu vizemizi alırsak çekiliş talihlisi benim benden önce eşim abd gitse onun süreci başlarmı yoksa ikimiz aynı zamandamı abd ye giriş yapmalıyız teşekkürler


  • @salih-atilla sizin ile birlikte veya daha sonra girmesi gerekiyor. asıl talihli olmadan giriş yapma şansı yok önceden.

  • ⭐⭐⭐

    @Serapp Hanim, eger mali yil devam ediyorsa ve sebepler makulse saglik kontrolune tekrar girilip ikinci defa vize basimi yapilir, evet bu risk, hatta tek boynuzlu at durumu, ama teknik olarak bu sekildedir surec. Ozellikle evlilik gibi bir degisiklikte bu olur, cunku kisini vizesi de degismelidir. Mali yil biter ve ilk girisi yapamadan vize suresi de gecerse evet hakki yanar kisinin.

    @Menekşe-Kuzu Hanim, imkaniniz varsa nikahinizi mali yil bitmeden yapin, teknik olarak sonra da evlenebilirsiniz surec bitmeden (surec=mali yil) fakat Ankara ile bu risk alinmaz diyebilirim, saglik randevusu bile bazen yetismeme sebebi oluyor. Evlilikle ilgili olarak lutfen su basligi inceleyin, ABD Yolunda Evlilik.

    ⚠ Mustakbel esiniz mulakatta sizden sormasalar da (ki kesin sorarlar nisanli, sevgili vs var mi diye) bahsetsin, benzer bir durum agir sonuclara mal oldu bu sene.

    Surec biter ve sadece mustakbel esinizin gozmenlik vizesinin basilmasi halinde ise, mustakbel esiniz sizin icin F2A surecini baslatir, ilgili baslik izin bu linke tiklayin lutfen.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum