• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. UnluEmre
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 39
    • En İyi 16
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

UnluEmre

@UnluEmre

52
    İtibar
    166
    Profil Görüntülemeleri
    39
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

UnluEmre Takip etme Takip Et

UnluEmre tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

herkese merhabalar,
      Öncelikle tüm yesilkartforum kurucularına sonrasında burada gönüllü olarak ve herşeye sabrederek karşılıksız bir şekilde sıkılmadan bütün sorulara cevap vermeye çalışan bütün arkadaşlara teşekkürü borç bilirim.
      13.12.2023 sabah 8 mülakatı için konsoloslukta bulunduk. 2 kişi için 660$ ödeme yaptıktan sonra evrak teslimlerini gerçekleştirdik. bu sırada asıl talihli ben olduğum için askerlik belgesi, arşiv adli sicil kaydı, nufus kayıt örneği, evlilik cüzdanı fotokopisi, 2 adet resim, üniversite diploma(yüksek lisans diploması sundum) mali dökümler( hesapta 10700$, 4500€ ve 78k$ ev değerini sundum). Eşim için sadece; arşiv adli sicil kaydı, vukuatlı nüfus kayıt, evlilik cüzdanı fotokopi ve 2 adet resim.
      Benim yurtdışında bulunduğum birkaç ülke vardı 1-Polonya(10ay), 2-Suudi Arabistan(13ay) 3-Belçika(2ay) . Evrakları alan hanımefendi yurtıdışında bulundun mu diye sorduğunda Belçika ve Polonya diye söyledim ama o arada aklıma Suudi Arabistan gelmedi anlık olarak. polonya ve belçika için polis kağıdı sordu bende kaldığım süreleri söyledikten sonra tamam o zaman dedi. biraz daha devam ettikten sonra Suudi Arabistanda da kalmışsınız dediğinde bir an ateşim yükseldi çünkü polis evrağım yoktu ve suudi polis evrağını alamamıştım da zaten. neyse orada ne kadar kaldın diyince tahmini 11 ay diye ağzımdan çıktı oda tamam dedi ve ingilizce varmı diye sorduğunda evet ama mülakatı türkçe yapmak istiyorum dedim. sıra numarasını verdikten 2-3 dk sonra gözlüklü beyefendi ile mülakata başladık. ilk yeminde türkçe mülakat istediğimiz halde yes diye cevap verince beyefendi direkt olarak ingilizce o halde diyerek mülakatımız devam etti.
      sorulan sorular ise;
      Mülakat yapan beyefendi (MB)
      Cevaplayan ben (E)
      (MB)- ne mezunusunuz?
      (E)-diploma iş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans
      (MB)- Polonyada?
      (E)- Ekonomi ve Sosyoloji ( bunu neden sorduğunu hiç anlayamadım çünkü 10 aylık bir süreçti sadece)
      (MB)- Kaç yıllık evlisiniz?
      (E)- 4 yıllık
      (MB)- Belçika ve Polonya için Polis Kağıdın var mı ?
      (E)- Hayır yok, Belçikada 2 ay, Polonyada 10 ay kaldım.
      (MB)- Ne iş yapıyorsun?
      (E)- Lojistik uzmanı olarak çalışıyorum ve USA gittiğimde arkadaşlarım da iş için beni bekliyorlar Lojistik alanında çalışmaya devam edeceğim
      (MB)- Hangi şehir?
      (E)- New Jersey
      (MB)- Hesabında ne kadar var?
      (E)- 10700$ ve 4500€
      (MB)- Vizenizi onaylıyorum
      (E)- Teşekkürler.

(Suudi Arabistan ile ilgili hiçbir soru sormadığı için, polis belgesi veya iş konusu hiç geçmedi belki de benim şansıma o şekilde oldu bilemiyorum)
      Umarım mülakat maili alan ve almayı bekleyen herkes dilediği sonuçla konsolosluktan ayrılır ve mutlu bir başlangıca yelken açar. Herkes için bol şans diliyorum. Sevgiler

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      UnluEmre
      UnluEmre
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Herkese selamlar, anca kafami toparlayip birseyleri yazma zamani buldugum icin aklimda kalanlari neler yapip yapamadiklarimi aktarmaya calisacagim.
      16Nisan IST-JFK ucusu ile oglen 11:30 gibi esim ve ben inis yapmis bulunduk. Ucus cok kalabalikti ve benim boyum biraz uzun oldugu icin standart koltuklarda biraz zor da olsa onca sureyi gecirip nihayet inis yapabildik. 2 saat kadar kontrol sirasinda bekledik. Sonrasinda kontrolde polis memuru zarflarimizi aldi uzerimizdeki nakit miktarini sordu( fazla getirmemistim zaten) evraklari sisteme yukledikten sonra damgalari basarak. 1 sene gecerli oldugunu 90gun icerisinde belirtilen adreslere greencardlarin gelecegini anlattiktan sonra hicbir odaya goturulmeden “ welcome” diyerek bizlere gecisi verdi. 1 haftaligina NY de vakit gecirecegimiz icin Downtown bolgesinde tuttugum otele gecmek icin JFK den airtrain ile Jamaica stationa gecis yaptik, Jamaicaya inince Airtrain icin kisi basi 8$ odeme yaptiktan sonra subway ile ulasim icin 7gunluk sinirsiz metro kartlarini aldik(34$ kisi basi) J hatti ile Jamaica-Canal St arasi aktarmasiz gecisi yaptik. Bu guzergahi kullanmak isteyen olursa bir fikir sahibi olabilir en azindan. Ben sinirsiz kart almamin sebebi metro kullanmak sehirde kaybolmak hosuma gidiyor 3 gunde bile fazlasiyla isimi gordu. Birkac gun ufak ufak dolandiktan sonra bugun PNC banka gidip durumu anlatarak hesap actirdim sagolsunlar cok da yardimci oldular. Sadece ssn gelince sisteme islemen gerekecek diyerek uyardilar. Debitcard olarak kart onayi verdi fakat kalmak icin belirttigim adrese gidecegini soyledi. Internet app i kurdurup oradan takibi nasil yapacagimi anlatti ve Zelle olayini aktif etti. Kredi karti olayi hic aklima gelmemisti onu da artik sonra hallederim diye dusunuyorum. T-mobile dan da hat almak icin gitmistim fakat social number olmadigi icin prepaid hat verdi aylik charge yapilacak sekilde. Simdilik yapabildiklerim bu kdar belki dogru belki yanlis birseylerin cabasi icine girmeye basladik🙂 artik gordukce yasadikca birseyleri anlamaya calisacagiz. Tekrar farkli birseyler olursa yazmaya calisacagim. Simdilik hoscakalin.

Yolculuk içinde yayımlandı
      UnluEmre
      UnluEmre
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaslar merhaba, suan Unganlar saglik kontrolundeyim ve dün gece aciklanan bildiri ile 2023 yili icerisinde yapilmis 1 doz covid asi zorunlulugu getirilmis. 2023 yili oncesi 2 veya daha fazla doz olmanizdan ziyada 2023 yili icin 1 doz hatirlatma asi zorunlulugu getirilmis. Belki mulakata gelecek olanlr gelmeden bi islemi halledebilirler cunku bu asi olmadan dosya tamamlanmayacagini soyluyor islemleri yapan hanimefendi

UnluEmre
      UnluEmre
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Selamlar,
      NJ MVC Delanco ya ehliyet icin randevu aldim. Ilk baslarda adina fatura olmasi lazim diye soylemislerdi arkadaslarim falan ama daha once buraya yazilan tecrubelerden bakarak sansimi denedim. SSN kagidini, Pasaport, Turkiye yeni ehliyeti ve adres teyiti icin banka app indeki adresi gosterdim ama ona bakmadi bile 10$ yatirip evraklari hazirladi. Ardindan hemen sinav yaptilar fakat kaldim🙂 Cumaya tekrar sira verdiler simdi calisiyorum artik bir aksilik olmazsa ise cuma gunu gecerim umarim. https://www.dontredriving.com/nj-permit-practice-test/ Burada 50 soruluk test var buradan calisiyorum ki ilk kaldigim sinavda bu sorular vardi hep. Testi tekrar tekrar bakmakta fayda oluyor soru havuzundan farkli sorular da cikiyor cunku yenileyip bastan baslayinca.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      UnluEmre
      UnluEmre

@Prm-oguzhan hocam hangi asilari olmamiz gerektigini belirten bir listeniz var mi diye sordugumda, ulkede olan asilar belirli zaten, turcovac kabul edilmiyor, biontech icin birseyler soylemisti sonra sinovac dedi. Bende tekrar sinovac kabul oluyor mu dedigimde evet diyince hemen gidip sinovac oldum. Biontech olmak isteyenler icin ise yine Ankara Sehir Hastanesinde hem sinovac hemde biontech mevcut. Dun bana o sekilde soylemislerdi

UnluEmre
      UnluEmre

@sebnem_ merhaba, sabah 9 randevusuna gittigimde covid asi belgesini verdigimde soylediler ilk dun gece aciklanan karar ile 2023 yili icerisinde yapilmis asik gerekiyor diye, benim 2 doz biontech vardi ama oncekiler oldugu icin hatirlatma dozu olmaniz gerekiyor, doktor hanim soyler zaten dedi. Sonra ben butun kontrolleri yaptirdiktan sonra oradaki hanimefendi. Suan hicbir sorun yok ama asiyi yaptirmaniz gerekiyor. Bugun bulup yaptirabilirseniz yarin saat 3te evraklariniz tamamlanmis olup dosyanizi alabilirsiniz dedi. Asi icin liste sordugumda sinovac ve biontech gecerli turcovac gecerli degil demisti. Ben de sinovac olup tekrar asi karti olurdum 3 doz asinin gozuktugu gidip teslim ettim ayni gun icerisinde. Birazdan da dosyalarimo almaya gidecegim

UnluEmre
      UnluEmre

@sanaldeniz merhabalar, bilgilendirme icin tesekkur ederim🙂 ikinci de gectim sinavi fiziki olarak da ehliyet posta ile elime ulasti artik. Evet o sekilde yuksridaki iletimde NJ icin sinav soru havuzu olan online test linki birakmistim burada sinava gireceklere yardimci olmasi icin. Girdigim sinavda orada cozdugum istisnasiz butun sorular cikti yanlissiz bir sekilde gectim hemen sinavi🙂

UnluEmre
      UnluEmre

Arkadaşlar merhaba,
      Doğru başlıkta olduğumu düşündüğüm için buraya yazmak istedim. Bir aksilik olmaz ise 16.04 tarihinde IST-JFK uçuşu ile eşimle beraber Amerika'ya ilk girişimizi yapacağız. Eşim 23.04 tarihinde Türkiye'ye geri dönecek. sizlerin bilgilerinden yararlanmak istediğim konu ise; Amerika'ya giriş yaptıktan sonra eşim dönene kadar NY de gezip vakit geçireceğiz, NY de kaldığımız süre zarfında tanıdığımız olmadığı için Manhattan bölgesinde (daha güvenli bölge olarak söylendiği için) hostel, otel tipi yerler bakıyorum ortalama fiyatlar ise 7 gün için +Tax dahil olmak üzere 1300-1700$ bandında geziyor. Daha makul yerler ile ilgili bilgisi, düşüncesi ve tecrübesi olan arkadaşların söyleyeceklerini ve fikirlerini gerçekten dinlemek isterim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

UnluEmre
      UnluEmre

@yusufalak normalde 2 doz biontech asisi olmustum, evet butun islemler yapildi. En son iste dun gece yururluge giren durumdan dolayi 2023 yilinda 1 doz asi olmaniz gerekiyor. Bugun saat 17:00ye kadar 1 doz asi olabilirseniz yarin dosyanizi teslim edecegiz dediler. Bende arastirip hemen ankara sehir hastanesinde randavu olusturup 1 doz sinovac asisi oldum. Covid asi karti ciktisini alip( uzerinde artik 3 doz asi oldugu gozukuyor) teslim ettim

UnluEmre
      UnluEmre

@Movistar74 simdiden iyi yolculuklar size🙂 bizden once gidiyorsunuz artik ilk izlenimlerinizi veya puf noktalar olursa paylasirsaniz cok mutlu oluruz🙂

UnluEmre
      UnluEmre

UnluEmre tarafından gönderilen son iletiler

@emirgenco hangi eyalettesiniz bilemiyorum ama NJ de türkce dil secenegi mevcut. Ben girdigimde soruyorlar Turkce mi Ingilizce mi diye o sekilde tercih yapabiliyorsunuz

UnluEmre
      UnluEmre

@Redbeard cok tesekkur ederim guzel ve iyi dilekleriniz icin🙂

UnluEmre
      UnluEmre

@sanaldeniz merhabalar, bilgilendirme icin tesekkur ederim🙂 ikinci de gectim sinavi fiziki olarak da ehliyet posta ile elime ulasti artik. Evet o sekilde yuksridaki iletimde NJ icin sinav soru havuzu olan online test linki birakmistim burada sinava gireceklere yardimci olmasi icin. Girdigim sinavda orada cozdugum istisnasiz butun sorular cikti yanlissiz bir sekilde gectim hemen sinavi🙂

UnluEmre
      UnluEmre

@baran-bozdogan bana da ayni yaparsin gec dedi tabi ama eyalet kurallari ve hiz limitlerini bilmedigim icin maalesef olmustuk🙂 bu cumaya tekrar girecegim bir aksilik olmazsa bu sefer gecerim diye dusunuyorum eyalet trafik kurallari ve hiz limitlerini ezberledim artik🙂 artik 50soruda 40 dogru istiyor heralde benim girdigim o sekildeydi. Bir de Türkiyedeki yeni ehliyet oldugu icin bana verilen permitte surus kursu yok sadece knowledge test basarili olunca ehliyeti alir diyor.

UnluEmre
      UnluEmre

@Redbeard maalesef eyalet kurallarina iliskin bilgi sorularini gorunce sallamasyon yapmak zorunda kaldim onlar da kibarca calis gel dediler😀 cuma gunu bir aksilik olmaz ise gecerim diye dusunuyorum artik🙂

UnluEmre
      UnluEmre

Selamlar,
      NJ MVC Delanco ya ehliyet icin randevu aldim. Ilk baslarda adina fatura olmasi lazim diye soylemislerdi arkadaslarim falan ama daha once buraya yazilan tecrubelerden bakarak sansimi denedim. SSN kagidini, Pasaport, Turkiye yeni ehliyeti ve adres teyiti icin banka app indeki adresi gosterdim ama ona bakmadi bile 10$ yatirip evraklari hazirladi. Ardindan hemen sinav yaptilar fakat kaldim🙂 Cumaya tekrar sira verdiler simdi calisiyorum artik bir aksilik olmazsa ise cuma gunu gecerim umarim. https://www.dontredriving.com/nj-permit-practice-test/ Burada 50 soruluk test var buradan calisiyorum ki ilk kaldigim sinavda bu sorular vardi hep. Testi tekrar tekrar bakmakta fayda oluyor soru havuzundan farkli sorular da cikiyor cunku yenileyip bastan baslayinca.

UnluEmre
      UnluEmre

Herkese selamlar, anca kafami toparlayip birseyleri yazma zamani buldugum icin aklimda kalanlari neler yapip yapamadiklarimi aktarmaya calisacagim.
      16Nisan IST-JFK ucusu ile oglen 11:30 gibi esim ve ben inis yapmis bulunduk. Ucus cok kalabalikti ve benim boyum biraz uzun oldugu icin standart koltuklarda biraz zor da olsa onca sureyi gecirip nihayet inis yapabildik. 2 saat kadar kontrol sirasinda bekledik. Sonrasinda kontrolde polis memuru zarflarimizi aldi uzerimizdeki nakit miktarini sordu( fazla getirmemistim zaten) evraklari sisteme yukledikten sonra damgalari basarak. 1 sene gecerli oldugunu 90gun icerisinde belirtilen adreslere greencardlarin gelecegini anlattiktan sonra hicbir odaya goturulmeden “ welcome” diyerek bizlere gecisi verdi. 1 haftaligina NY de vakit gecirecegimiz icin Downtown bolgesinde tuttugum otele gecmek icin JFK den airtrain ile Jamaica stationa gecis yaptik, Jamaicaya inince Airtrain icin kisi basi 8$ odeme yaptiktan sonra subway ile ulasim icin 7gunluk sinirsiz metro kartlarini aldik(34$ kisi basi) J hatti ile Jamaica-Canal St arasi aktarmasiz gecisi yaptik. Bu guzergahi kullanmak isteyen olursa bir fikir sahibi olabilir en azindan. Ben sinirsiz kart almamin sebebi metro kullanmak sehirde kaybolmak hosuma gidiyor 3 gunde bile fazlasiyla isimi gordu. Birkac gun ufak ufak dolandiktan sonra bugun PNC banka gidip durumu anlatarak hesap actirdim sagolsunlar cok da yardimci oldular. Sadece ssn gelince sisteme islemen gerekecek diyerek uyardilar. Debitcard olarak kart onayi verdi fakat kalmak icin belirttigim adrese gidecegini soyledi. Internet app i kurdurup oradan takibi nasil yapacagimi anlatti ve Zelle olayini aktif etti. Kredi karti olayi hic aklima gelmemisti onu da artik sonra hallederim diye dusunuyorum. T-mobile dan da hat almak icin gitmistim fakat social number olmadigi icin prepaid hat verdi aylik charge yapilacak sekilde. Simdilik yapabildiklerim bu kdar belki dogru belki yanlis birseylerin cabasi icine girmeye basladik🙂 artik gordukce yasadikca birseyleri anlamaya calisacagiz. Tekrar farkli birseyler olursa yazmaya calisacagim. Simdilik hoscakalin.

UnluEmre
      UnluEmre

@kotanzii tebrikler vizeniz hayirli olsun. Yeni yasaminizda hersey istediginiz sekilde gönlünüzce olsun.

UnluEmre
      UnluEmre

@Meho35 benimde daha önceden 2 biontech aşım mevcuttu son güncellemeden sonra muayene günü 1 sinovac aşısı olup ertesi gün dosyamı almıştım. devlet hastanelerinde aşıyı olabilirsiniz diye düşünüyorum

UnluEmre
      UnluEmre

@keyifteyiz tebrikler, vizeniz hayırlı olsun 🙂

UnluEmre
      UnluEmre