DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @gucarslan aşağıdaki akış şemasını çizdim maksat vakit geçsin diye 🙂 gerçi her yerde bununla ilgili açıklama var ama okumadıktan, incelemeye zaman ayırmadıktan sonra bir anlamı yok.

    Yesilkartforum-DV-soru-flowchart.png

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tufank elinize sağlık 🙂

    ama siz bu başlığa yazdığınız ve benim iletim diğer sayfalarda kaldıkça insanlar yine okumayacak 🙂

  • ⭐⭐

    @gucarslan sayfayı hesap edemedim 🙂

    5b8582a87e8e4dfd5763f3f698255415.jpg


  • @phenex cut off olmadan mail atmışsınız gördüğüm kadarıyla,
    1- Attığınız ilk mail de mi olumlu cevap verdiler yoksa aynı konsolosluğa farklı tarihlerde birden fazla kez mi attınız?
    2- Cut off olmadan kabul edilme durumunda konsolosluk nasıl bir yol izliyor? cut off olduğunuzda buradan size mülakat vereceğiz mi diyorlar mailde?


  • @serhank Mail attığımda dosyam cut off olmuştu. Konsolosluk ilk mailimde olumlu dönmüştü çünkü o dönemde kendi inisiyatiflerinde iş takvimlerine göre belirli sayıda dosyayı şartsız olarak transfer ettiler. Belirli bir zaman sonra dosya kabul etmeyi durdurdular. Bu tarz durumlar tamamen konsolosluğun tavrına, iş takvimine bağlı.


  • 2024 yılı için Ankara iran mülakatlarını ağırdan almasını bekliyorum şahsi düşüncem bu sene türk vatandaşlarına ağırlık vereceklermiş gibi hissediyorum hadi hayırlısı


  • Bu ileti silindi!

  • @Emre-Oktay
    Umarım dediğiniz gibi olur ve çoğu kişi vizelerine ulaşır.

  • Yasaklı

    Merhaba,

    Asıl talihli eşim. DV2024 çekilişine katılmak için doldurduğumuz formda eşimin evlendikten sonraki soyadı ile başvurduk. Ds260 formunda ise "Name Provided:" alanına kızlık soyadını(aynı zamanda güncel pasaportta da kızlık soyadı olarak kayıtlı) yazdık. "Full Name in Native Language:" alanına ise yine evlendikten sonraki soyadını yazdık. Yanlış mı yaptık acaba veya mülakat almamıza / mülakatta red yememize sebep olur mu ? pasaportta dediğim gibi kızlık soyadı yazıyor.


  • @Emre-Oktay biz de o hisle çok bekledik ama sonu hüsran oldu, en azından benim için. “Ankara’ya güvenmeyin” sözü alelade söylenmiş bir şey değil. Gerçekten değil. Ne yapacakları konusunda hiçbir fikrimiz yok. Umarım dediğiniz gibi olur ama alternatifleri denemekten vazgeçmeyin. Çok eski değil, sadece şu anki tecrübelerimle 3 ay öncesine gidebilsem, 50 kere alırdım vizeyi. O sebeple en kötü senaryoyu düşünüp, önleminizi alın. Ben hep en iyisini düşünmüştüm.


  • @yolcuyolunda Hayır Ret almazsınız. Mülakat maili alana kadar sakın formunuzu açtırmayın ne hata yaparsanız yapın önemli değil. Mülakat maili aldıktan sonra yanlış doldurduğunuz veya güncellemeniz gereken bilgileriniz olursa konsolosluğa formunuzun kilidini açmaları için mail atın ve kilit açılınca hemen düzenlemenizi yapıp tekrardan gönderin ve sonra mülakatınıza girip vizenizi alın. Bol şans diliyorum.


  • @tufank Harika olmuş arada böyle şeyler görmek insanı keyiflendiriyor. Elinize sağlık.

  • ⭐⭐

    @ramsen18 teşekkür ederim. sizin de vizeniz hayırlı olsun, tebrik ederim. yeni hayatınızda başarılar.


  • @Emre-Oktay Cansın Hocam...:)


  • @tufank Teşekkür ederim

  • Yasaklı

    @ramsen18, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @yolcuyolunda Hayır Ret almazsınız. Mülakat maili alana kadar sakın formunuzu açtırmayın ne hata yaparsanız yapın önemli değil. Mülakat maili aldıktan sonra yanlış doldurduğunuz veya güncellemeniz gereken bilgileriniz olursa konsolosluğa formunuzun kilidini açmaları için mail atın ve kilit açılınca hemen düzenlemenizi yapıp tekrardan gönderin ve sonra mülakatınıza girip vizenizi alın. Bol şans diliyorum.

    Çok teşekkürler 🙂 peki vize mülakatına kadar ellemeyip, vizeniz onaylandı dendikten sonra bunu söylersek kötü mü olur ? şu yüzden soruyorum; eğer pasaporta basılan vizede evlendikten sonraki soyadını yazacak olurlarsa, pasaportta kızlık soyadı yazdığı için abdye girişte problem yaşayabiliriz diye düşünüyorum.


  • @yolcuyolunda 22 Haziran tarihinde 22 Ağustos gününe mülakat aldığımız mail geldikten sonra 24 Haziran gibi konsolosluğa ds260 formumun açılmasını talep ettim. Kilidi açıldıktan sonra yanlış yaptığım bilgileri ve GC kazandıktan sonra evlendiğim için de eşimi dosyaya eklemesini, kendi medeni hal durumumu bekardan evli olarak güncelledim ve sonra tekrardan gönderdim. Hiç bir sorun olmadı ve şu an size bu mesajı Amerika'dan yazıyorum. Bu kadar açıklamalı yazdım ki sizin de kafanızda bazı şeyler otursun. Mülakat maili alana kadar bekleyin. Mülakat maili aldıktan sonra dosyanızı açtırıp güncellemelerinizi yaptırın ve Amerika da nerede yaşayacağınız ne iş yapacağınızı falan planlamaya başlayın.

  • Yasaklı

    @ramsen18, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @yolcuyolunda 22 Haziran tarihinde 22 Ağustos gününe mülakat aldığımız mail geldikten sonra 24 Haziran gibi konsolosluğa ds260 formumun açılmasını talep ettim. Kilidi açıldıktan sonra yanlış yaptığım bilgileri ve GC kazandıktan sonra evlendiğim için de eşimi dosyaya eklemesini, kendi medeni hal durumumu bekardan evli olarak güncelledim ve sonra tekrardan gönderdim. Hiç bir sorun olmadı ve şu an size bu mesajı Amerika'dan yazıyorum. Bu kadar açıklamalı yazdım ki sizin de kafanızda bazı şeyler otursun. Mülakat maili alana kadar bekleyin. Mülakat maili aldıktan sonra dosyanızı açtırıp güncellemelerinizi yaptırın ve Amerika da nerede yaşayacağınız ne iş yapacağınızı falan planlamaya başlayın.

    Aradığım cevap buydu içimiz rahatladı gerçekten çok teşekkürler. Sizleri de tebrik ederim daha yeni gitmişsiniz her şey yolunda gönlünüzce olsun umarım.


  • Beyler ben green card başvuru formunda foto mu 602*602 olarak yüklemişim. Sıkıntı olur mu. Photo tool ve green card başvuru formundan geçti


  • @yolcuyolunda Teşekkür ederim sizin de yolunuz açık olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum