Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ICu teşekkür ederim cevaplarınız için detaylıca araştıracağım


  • Arkadaşlar merhaba, benim greencardım var ve sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz. Onu en hızlı Amerikaya nasıl getirebilirim? Greencard için 2 yılda gelebiliyormuş greencard süreci devam ederken yanıma gelebileceği bir yol var mı?


  • @Laçin-Boz-0
    Bir üstteki mesaj dizisini okuyun


  • @crazycells emin değilim ama anladığım kadarıyla AOS yapacağız.


  • arkadaslar merhaba bir soru sormak istiyorum. biz 22.08.2022 de basvuru yaptik 24.11.2022 de isleme alindi dosyamiz. ve hangi serviste oldugunu nereden ogrenebilirim oncesinde uscisin sitesinde bekleme tarihi yaziyordu suanda yaklasik 3 aydir oda yazmiyor boyle bisey basina gelen var mi bilgi verirseniz cok sevinirim.


  • Selam @crazycells ,
    Tubitaktan burs aldim, 1 yil sureyle post doctora icin Amerikaya gitmeyi planliyorum. Esim greencardli ve amerikadaki bir universitede calismaya basladi.

    J1 vizesiyle ilgili olarak esimin green card sebebiyle bir olumsuzluk yasar miyim? Okudugum bir iki yerde sanki esimin green card i sebebiyle sikinti yasayabilecegimi gordum.
    F2A vizesine basvurup gitmek bir diger opsiyon. Bu durumda ben islemleri baslattiktan sonra surec devam ederken amerikaya gidip post doctoraya baslayabilir miyim?
    Tesekkurler…


  • Merhaba,
    Eşim @agra3000 in sorusunu biraz detaylandırmak istedim 🙂 Yorum ve önerileriniz çok değerli..

    DV ile 2014 ten beri green card sahibiyim, henüz vatandaş olmadım Amerikada kalıcı bir işim yoktu diye giriş-çıkış yaparak bu zamana kadar geldim. Şu an Amerikadayım bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladım. Evliyim, 1 çocuğum (Amerikada doğduğu için vatandaş).

    Eşimle 2017de evlendik, eşimin evlenmeden önce 2016dan beri turist vizesi var ve daha önce Amerikada yüksek lisans yaptı, ve SSN i var. Bu zamana kadar eşimin green card ile ilgili bir ihtiyacı ve niyeti olmadığı için hiç başvuruda bulunmadık. Amerikaya en son birkaç hafta önce giriş yapıp 2 hafta kaldıktan sonra Türkiyeye döndü, şu an Türkiyede.

    Durumumuzla ilgili birkaç sorum var eğer vakit ayırıp cevaplayabilirseniz çok memnun olurum. 2013-2014 yıllarında green card dökümanlarını hazırlarken ve mülakata hazırlanırken de bu siteden ve sizden çok yarar görmüştüm, çok teşekkür ediyorum bu vesileyle tekrardan..

    Eşim Tübitak postdoktora bursu kazandı benim de bulunduğum üniversitede postdoktora yapmak üzere; genelde j1 vizesi alındığını biliyorum ancak eşi olarak benim green cardım olması sebebiyle j1 başvurusunun konsolosluk mülakatında reddedilebileceği ile ilgili bazı endişelerimiz var. 1 senelik postdoktora sonunda Türkiyeye geri dönmesi gerekiyor veya en iyi ihtimalle 1 sene daha uzatabiliyor bursu. Tek amacımız Amerikada postdoktora için bulunması gereken süreçte legal olarak bulunabilmesi tabii ki. İlk sorum buradaki üniversiteden davet/kabul mektubu ve Tübitaktan burs verileceği belirtilmesine rağmen j1 in reddi gibi bir durum olabiliyor mu gerçekten benim yüzümden?

    Eğer gerçekse, o zaman bu 1 senelik post doktora için alternatif vize başvurusu ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde, mevcut turist vizesiyle gelip hemen green card başvurusunu başlatabiliyor muyuz sorusu var? B1-B2 ile gelip Adjustment of Statusa 90 gün içinde mi yoksa 90 gün tamamlandıktan sonra mı başvurulabiliyor, bu I-130, I-485, I-765 aynı anda göndermek mi demek?

    Bu başvuru yapılır yapılmaz resmi olarak postdoktora yapamaz ancak başvurunun hangi aşamasında veya başvurudan yaklaşık ne kadar süre sonra çalışma onayı geliyor? Belirttiğim gibi eşimin SSNi var.

    Ayrıca bu durumda diğer bir soru tabii ki turist vizesiyle maksimum 6 ay burada kalabiliyor, bu F2A ya başvuru olsa bile 6 ay sonra Amerikadan çıkması zorunlu mu yoksa çalışma onayı gelene kadar, 6 ay geçse bile Amerikada kalabilir mi? “AOS sonucu beklerken ülkeden çıkmak gerekmiyor” diye bir yorum görmüştüm forumda. Eylül 2023 Visa Bulletin B. DATES FOR FILING FAMILY-SPONSORED VISA APPLICATIONS F2A için 01SEP23 yazıyor, bu tam olarak ne demek oluyor?

    Bir de bu süreçte bir sebepten Türkiyeye seyahat etmesi gerekirse geri Amerikaya giriş yapılabiliyor mu?

    Vaktiniz için teşekkür ederiz..


  • @Neo-0 ve @crazycells DOCUMENTARILY QUALIFIED mesaji geldi çok şükür 🙏
    Şimdi Ankara’dan randevu bekleyeceğiz bu ne kadar sürede geliyor belirsiz şimdilik sanırım ?
    bültenlere göre takip edeceğim en son 2018 di diye okumuştum doğru mu takip ediyorum? Teşekkürler


  • @hope34 gözünüz aydın. Evet doğru en son 2018 yılında gözüküyordu. Hepimiz şuan yeni mali yılı beklıyoruz kotanin yenilenmesini. Şu durumda kimse randevu alamiyor malesef çünkü 2018 den bekleyen dosya yok ortada. Ekim ayında gidişat biraz belli olur.


  • @ecom bilgi için teşekkür ederim. Nvc ye yüklenen tüm evrakları mülakat için hazırlamamız gerekiyor sanırım.
    Ekim bülteni hızlanır belki tatil dönüşü bunlar aşırı yavaş sonra bi anda hızlanabiliyor


  • @hope34 evet konsolosluğa giderken yanınızda yuklediklerinizi ve bazı evraklarinda orjinallerini goturmeniz gerekiyor. Bazı belgelerin süresi dolmuş olabiliyor onlarinda güncel olanlarini almanız gerekebilir.
    Umarım dediğiniz gibi hızlanırlar çünkü şuan herkesin beklentisi bu yönde aksi büyük hayal kırıklığı olur.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   E ecom 

  • Selamlar
    Aklıma takılan bir şey var 30 Ağustos’ta "DOCUMENTARILY QUALIFIED" mail ve mesajı geldi ama uscis ekranı hala bu şekilde gözüküyor. Tarihlerde güncelleme olacak sanırım değil mi?
    Nvc approved gibi diye düşünüyorum. Hala son güncellemenin 2022 gözükmesi sinir bir şey 😒
    Tecrübeli arkadaşlar paylaşabilir mi?
    Şimdiden teşekkürler.! [bağlantı metni](5b920d94-1ea6-4909-8bc3-86b024a6406d-image.jpeg link url)


  • @hope34 dosyanız NVC'ye gönderildikten sonra USCIS ile isiniz bitiyor. O nedenle case statüs "case closed" olarak güncelleniyor ve NVC tarafinda olup bitene dair USCIS hesabınızda bir güncelleme olmuyor. NVC surecini sadece CEAC'den takip ediyorsunuz.


  • @gembruce bilgi için teşekkür ederim.
    Kaç günde case closed oluyor?
    Ve ceac kısmına hangi noyu giriyorsunuz ?
    Case no mu? Invoice no mu? IOE ile başlayan mı?
    Denedim olmadı da acaba henüz case closed demediği için mi?


  • @hope34, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @gembruce bilgi için teşekkür ederim.
    Kaç günde case closed oluyor?
    Ve ceac kısmına hangi noyu giriyorsunuz ?
    Case no mu? Invoice no mu? IOE ile başlayan mı?
    Denedim olmadı da acaba henüz case closed demediği için mi?

    Size gelen dq mailinde case no ve invoice no yazar bu ikisini kullanarak giriş yapıyorsunuz zaten sizden bunları istiyor yazıyor yani. Siteye girdiğinizde.


  • Merhaba arkadaşlar 1.5 yıllık kız arkadaşımla yaklaşık 2 aydır evliyim. 4 yıldan uzun süredir green cardım var ve haziran 2024 gibi vatandaşlığa başvurma hakkım doğuyor. Sizce eşim için formları şimdi doldurup göndermeliyim I-130 and I-485 vs. yoksa vatandaş olunca mı göndermeliyim ? Formları green card’lı iken göndersem vatandaş olunca süreç hızlanıyormu ? Yardımcı olursanız sevinirim çok kararsız kaldım. @crazycells

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

  • @hope34 ![alt metni](görsel url)11dac296-3f6c-46d8-a7f7-9a6872cec172-image.jpeg
    Nvc de gözüküyor hala burası case closed olacak sanırım ?


  • @ecom burada acepted gözüküyor sadece
    Case closed vs yok. Mesajda DQ bilgisi var.


  • @nurullah vatandaş olunca daha hızlı gibi gözükse de bekleme süresi var diye biliyorum . Bende bunu merak etmiştim hep siz GCli iken başvuru yapsanız o bekleme süresinde zaten vatandaşlık almış olursunuz. Randevu vs hızlanabilir belki. Avukatlara danışılanilir. F2a başvuru yapmadan önce mutlaka vize türü deneyip bir vize almayı denemekte iyi olabilir bence.

    Bir avukatın paylaşımı vardı aşağıdaki linkten dinleyip sorabilirsiniz belki.
    Kolay gelsin


  • Arkadaşlar merhaba, ben DV2023 talihlisiyim. GC çıktığında evli değildim. Uzun uğraşlar sonucu ve sürecin peşini asla bırakmayarak Viyana'dan randevu alabildim ve mülakata girmeden önce eşimle evlendim ve onu da dosyama eklettim. Ben bu süreçte Viyana'da bir projede olduğum için Avusturya'daydım ve vizem de vardı. Fakat eşimin Schengen vizesi yoktu. Çok dikkatli bir şekilde başvuru yapmış olsak da maalesef seçim dönemine de denk geldiği için red aldı ve mülakata sadece ben katılabildim. Sonrasında Ankara'ya transfer ettik case'i fakat Ankara asla olumlu dönüş yapmadı. Dünyadaki tüm konsolosluklara asla ara vermeden mailler attık tek ihtiyacımız DV2 vizesi fakat olumlu bir geri dönüş alamadık. Viyana konsolosluğu kapımız her zaman açık dedi ve 2. kez Schengen'e bu sefer Yunanistan'dan başvurduk ve 3 günlük falan Yunan adalarına bir balayı planladık. Fakat onda da konsolosluk görevlisi bizi aradı ve reddinizi görüyoruz 2. bir red vermek istemiyoruz başvurunuzu geri çekin dedi. Aylardır her yolu denedik, süreci tamamlamaya bukadar yaklaşmışken diğer yollara girmemek için çok uğraştık hala daha şu kalan sürede ve vize sayılarının bitmesinin ihtimalinin olmasına rağmen maddi manevi hiç yılmadan uğraşıyoruz. Fakat sürecin sonuna geldik.

    Eylül ayında 2023 Fiscal Year süreci bittikten sonra eğer eşime vize alamazsak, ben Amerika'ya giriş yapmadan yani LPR statüsünde olmadan önce eşime turist vize randevusu alsak, ben Amerika'da olmadığım ve ona da daha F2A başvurusu yapmadığımız için bir ihtimal turist vize alma şansı daha yüksek olur mu? Yoksa yine mülakatta karşısına Greencard çıkar mı? F2A başvurusu öncesi gerçekten her yolu deniyoruz. Bundan dolayı merak ettiğim bu soruyu size sormak istedim. Bilginiz varsa yanıtlarınızı bekliyoruz çok teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum