DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sevcanozge maddiyat açısından evet ve saat olarak en uygun uçuş planı olduğu için seçtik Tayland, Dubai,Qatar aktarmalarda transit uçuşa gerek yok Tayland’a Singapur Qatar da zaten vize istenmiyor. Ama tavsiyem kesinlikle sadece aynı hava yolu şirketi aktarmalarını tercih edin en fazla bir aktarma seçin yada direk gidiş geliş imkanı olanlar.


  • @Mehmet-Dikici Macera ve stres dolu bir deneyim olmuş ama sonu güzel bitmiş vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınız daha az stresli ve mutluluk dolu olsun.


  • @Mehmet-Dikici bu case numberla bende aynı şeyi düşünüyorum. Ve sizlerin tecrübelerinizi ve desteklerinizi bekliyoruz bu süreçte


  • @Mehmet-Dikici Her satırı dikkatle okudum ve her olay sonrasında bir umut yeşerdi içimde. Vizenizi kutluyorum. Ailenizle ve sevdiklerinizle güzel bir ömür diliyorum. Hayat boyu unutulamayacak bir macera atlatmışsınız. Bizlerle de paylaşarak bizi bu maceraya dahil ettiğiniz için teşekkür ederim.


  • @bozyuruk çok teşekkür ederim


  • @Mehmet-Dikici Mini-dizi çekilebilecek bir mülakat deneyimi olmuş... Finalde hepinizin vizelerine kavuşmuş olması da bu deneyime yakışan bir son olmuş 🙂 Yeni hayatınızda mutluluk, sağlık ve huzur diliyorum size ve ailenize 🙏🏻


  • @binbasitom çok teşekkür ederim darısı başınıza

  • ⭐⭐

    @Mehmet-Dikici tebrikler vizeniz hayırlı olsun.Amerikadaki yeni yaşantınızda başarılar.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet-Dikici vizeniz hayırlı olsun, abd'de bol şans.


  • @Mehmet-Dikici , Tebrikler muthis bir seruven olmus, size yeni hayatinizda basarilar dilerim. 🙏🏻


  • @gucarslan çok teşekkür ediyorum Uğur bey


  • @zem_nod5 teşekkür ediyorum 🙏


  • @anubis merhabalar bende polonyaya transfer talebi gönderdim ve bana verdikleri cevap sizinki ne benzer, önce planlanmış bir randevunuz olsun sizin dosyanızı Varşova da işleyeceğiz diye, nasil bir yol izlememi önerirsiniz onları nasıl ikna edebilirim Ankara'ya talep gondermeleri icin
    teşekkur ederim


  • @Mehmet-Dikici Mehmet Bey ben okurken heyecanlandım ve yoruldum. Siz bu vizeyi sonuna kadar hakettiniz. Çok mutlu bir hayat diliyorum size. İnşallah bigün Amerikada karşılaşırız🙏


  • Herkese merhaba,

    Eveeeet. Sonunda gecikmeli de olsa bende deneyimlerimi paylaşıyorum sonunda. Ancak deneyimlerime başlamadan evvel Uğur abi @gucarslan başta olmak üzere üzerimizde emeği olan herkese çok ama çok teşekkür ederim. Bence bu süreç GC kazanmış olmak %50, süreci takip edip azimle her fırsatı kovalamak, tabiri caizse sökerek vizeyi almak %50 😊 Umarım herkes hayallerine kavuşur ve herkesin hakkında hayırlısı olur.

    Deneyimlerime gelecek olursak. Açıklandığı gün akşam zor bela giriş yaparak sonucu öğrendim. Ama tabi şöylede enteresan birşey var. İçime doğmuş gibi hissetmiştim çıkacağını. Sonucu öğrendikten sonra başladım araştırmalara. Bir video da yeşilkartforumdan bahsedildi. Hemen forumu ziyaret edip incelemeye başladım. Oradan telegram grubuna derken yavaş yavaş bir çok detay öğrenmeye başladım. Sonra da ünlü ve tecrübeli birinin sözünü aklıma yazdım. “Ankara’ya asla güvenmeyin!” CN’im 121xx civarlarındaydı. Eski verilere göre Ankara da mülakata rahatlıkla girebilirdim Temmuz civarları falan. Ancak Ankara teker patlatınca başladık araştırmalara. Sonra excelde Viyana’yı gördüm. Analiz kısmında da Esra hocamın hakkını yiyemem valla. Beni analize yönlendirdi. Hemen akabinde Viyana’ya mail attım dosya taşımak için. Ertesi gün kendileri kapasitelerinin dolduğunu ancak yer açıldığında haber vereceklerini belirttiler. Tabi ben bunun öncesinde Schengen vizesine başvurmuştum. Daha önce 2 Schengen olması ve gerekli evrakları eksiksiz toparladığım için çok şükür yunanistandan 3 aylık multi Schengen aldım. Vize çıkar çıkmaz viyana’ya aynı mailden tekrar attım ve ekine geçerli bir vizemin olduğunu belirttim. Ancak yine aynı cevabı almıştım. Bir süre daha bekledikten sonra viyana’dan dosyamı taşıyabileceklerine dair mail geldi. Tabi havalara uçtum. Onay verdim ve bir süre daha bekledikten sonra 2 Haziran tarihine mülakat aldım. Tarih gelir gelmez Molnar(Viyana sağlık control birimi) ile iletişime geçtim. 1 hazirana uygunluk verdiler bende Kabul ettim. Veee o gün geldi çattı. Kalacak yerler uçak biletleri vs hazırdı artık. Gerekli olan aşı ve evraklarda hazırdı. 30 Mayıs’ta viyanaya uçtum. Molnar randevum 1 Haziran’dı. Ancak daha evvelki bir deneyimlerde bir gün erken gidip ‘benim randevum yarın ama bugün alabilir misiniz?’ sorunun cevabı olarak ‘evet’ i okuyunca bende denedim. 31 Mayısta sağlık kontrolüme girdim. Sağlık kontrolü için yaşıma uygun gerekli aşıların listesini yapmıştım. Molnar buna ait linkleri mail ile iletmişti. Sonrasında bu aşılara ait antikor testlerimi yaptırmıştım. Bunların çıktılarını alıp aile hekiminde ıslak imza ve kaşelettirdim. Ayrıca antikor sonucu eksik olan aşılarımı da olduktan sonra manuel aşı kartı oluşturarak yine aile hekimine ıslak imza ve kaşelettim. Molnar ve Viyana konsolosluk için gerekli evrak listeleri aşağıdadır. Bu arada 1 gün erken sağlık muayenesine girmemim faydası şu oldu. Konsoloslukta mülakata girerken sağlık evraklarım hazırdı.

    Sağlık kontrolünde öncelikle sözlü muayene yapılıyor. Alkol, sigara, geçmiş ameliyat, psikolojik sorunlar, beyin ile alakalı sorunlar vs. Bunların hepsi içinde var mı yok mu diye soruyorlar. Ben hepsine hayır dedim. Ancak sizlerin var ise bunu belirtmeniz ve evraklarını sunmalısınız. (İngilizce ceviri gerektiren dokümanlar aşağıda yazmaktadır). Sonra kan alındı ve iç çamaşırı hariç tamamen soyunarak fiziksel muayene yapıldı. Ciğerlerimi dinledi, eklemlerimi reflekslerimi kontrol etti vs. sonrasında 390 euro ödeme yaparak ve röntgen için gerekli evrak ve bilgileri alarak röntgenin yolunu tuttuk. Çoğul konuştum çünkü orada 1 çift ve Ahmet ile tanıştık. Sonrasında biz Ahmet ile röntgene doğru yola çıktık. 25 dk sonra falan varmıştık. Orada da elimizdeki evrak ile kayıt yapıldı. Sonra adımız söylendi ve röntgen çekildik. Sonra da ilgili CD bize bir zarf ile verildi. Bu CD yi saklıyorsunuz çünkü ABD’ye girişte pasaport memuruna vereceksiniz.

    Ertesi gün Hall Statt gezisi için yollara düştüm 😊 Güzel bir yer. Mutlaka görülmesi gerek. Hazır gitmişken görelim dedim. 1 gün erken sağlık muayenesine girmenin faydası.

    2 Haziran Cuma günü saat 13.30 da randevum vardı. 5 dk evvel yukarı çıktım ve güvenlik kontrollerinden sonra içeri girdim. 4 nolu bankoya gitmemi söyledi Güvenlik. 4 nolu banko da 1 dk bekledikten sonra güler yüzlü bir kadın geldi ve işlemlerime başladı. Elinde bana ait bazı evraklar ve sağlık dökümanım vardı. Ilk önce nakit olarak 330 dolar ödedim. Sonrasında evraklarımı sırasıyla almaya başladı. Burada heyecanlı ve telaşlı olduğumu belirttim. Biraz daha hoşgörülü oluyorlar diye tüyo almıştım. Ama zaten yeteri kadar iyiydiler. İstenilen evrakları verdikten sonra beklemeye başladım. Sonra mülakat için ayrı bir bankoda güleryüzlü ve Yardımcı olmaya çalışan biri bekliyordu. Adımı söyledi ve beni çağırdı. Sormaya başladı. 😊 Evil misin? Daha önce evlendin mi? Çocuğun var mı? Sevgilin var mı? Yakında sevgili yapmayı düşünüyor musun? Nereye gideceksin? Orada tanıdığın biri var mı? Ne iş yapacaksın? Kaç kardeşin var? gibi sorular sordu. Burada kendim yeğenlerimden bahsettim ve onları çok sevdiğimi söyledim. Karşılıklı gülüştük. Ve bir de daha evvel F1 vizesi için mülakata gitmediğimi gördü ve sebebi sordu. Bunun içinde bu başvuruyu GreenCard sonuçlarından evvel yaptığımı ve sonrasında green card kazandığımı öğrendiğimde bir öneminin kalmadığını belirttim. Mülakatı iptal etmeyi unuttuğumu ve son gün hatırladığımda da artık sistemde iptal edemediğimi belirttim. Kendisi de ‘evet green card F1 den daha iyi haklısın diyerek güldü.

    Ekranlara bakmaya devam ederek herşey güzel görünüyor dedi ve bir kaç saniye sonra congratulations vizeni onaylıyorum dedi 😃 😃 Şahane bir Duygu yaaa.

    Sonrasında beklemek kaldı sadece 😊 Mülakat Cuma günü olduğundan vize basımı Pazartesiye kaldı ve Salı günü kargodan teslim aldım.

    Artık gitme planları kaldı ve onun içinde çalışıyoruz 😊

    Herkes umarım hayallerine kavuşur ve bu deneyimler sizlere ışık tutar.

    Gerekli evraklar;
    --------Konsolosluk Belgeleri--------
    HAZIR *2- MEZUN BELGESİ(E DEVLET) - Çeviriye gerek yok
    HAZIR *3- ADLİ SİCİL KAYDI ARŞİVLİ - e devletten alınabilir ingilizce
    HAZIR *4- DS 260 ONAY Belgesi
    HAZIR *5- DV PROGRAM SAYFASI Belgesi
    HAZIR *6- VİYANA MAİL Çıktısı
    HAZIR *7- ATLAS KAYIT Çıktısı
    HAZIR *8- DOĞUM BELGESİ FORMÜL A - e devletten alınabilir ingilizce
    HAZIR *10- NUFÜS KAYIT ÖRNEĞİ
    HAZIR *11- PASAPORT FOTOKOPİSİ
    HAZIR *12- FOTOĞRAF
    HAZIR *13- BANKA Dökümü - ingilizce
    HAZIR *14- AMERİKA ADRESİ
    HAZIR *15 - Askerlik belgesi
    HAZIR * Araç Ruhsat fotokopi

    ----------Molnar--------
    HAZIR **1 -Aşı listesi
    HAZIR **2 -Antikor sonuçları
    HAZIR **3- COVİD AŞI KARTI
    HAZIR **4- DS 260 ONAY
    HAZIR **5- MOLNAR RANDEVU Maili
    HAZIR **6- VİYANA MÜLAKAT Maili
    HAZIR **7- ABD ADRES


  • @nskrgl hayırlı olsun vizeniz tebrikler ABD hayatında başarılar dilerim 🙏

  • ⭐⭐

    @nskrgl Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

43.1k
Kullanıcı

4.5k
Konu

437.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum