O zaman bir deneyim de bizden gelsin 
2024 Mayıs'ında sonuçların açıklanması ile duyulan o büyük heyecan kısa bir süre sonra bizi kararsızlığa sürükledi. Gitmek, sevdiklerinden uzaklaşmak, çevreni bırakmak, İstanbul'dan ayrılmak fikirlerinin bize çok da iyi gelemeyeceğini düşünüp DS260 formunu doldurmamıza rağmen uzunca bir süre Amerika'ya taşınma fikrini askıya aldık. Ta ki iş hayatında yaşadığımız bazı zorluklara ve güzel ülkemizin geçtiği karamsar döneme dek... Umudun hiçbir zaman bitmemesi gerektiğini bilsek de bir süre her şeyden uzaklaşmamız gerektiğini düşünüp 2025 Nisan ayında "Ya yesilkartforum.com diye bir sayfa varmış, biraz bakınalım nedir ne değildir" diyerek kendimizi forumun sayfalarını okurken bulduk.
İnanın ki forumdaki yorumları ilk okumaya başladığımda detayların içinde boğulmak da istemediğim için ilk yazdığım gönderiye cevap veren ilk kişiye özelden direkt olarak telefon numaramı yazıp konuşmak istedim. "Dosya taşımak" kelimesini birkaç kez gördüğümden ve hali hazırda da Schengen vizemizin olmasından ötürü "Viyana-Dosya taşıma" denince akla ilk gelen @Flight101 ile bu sayede tanışmış olduk ve yarım saatlik bir telefon görüşmesi gerçekleştirip tüm hub bilgileri kaptım 
Kendisine ne kadar teşekkür etsem az, zira o gün konuşmamış olsaydık içimdeki hevessizlik ile muhtemelen süreci devam ettirmezdim. Nisan ayından düne kadar kendisini ara ara darlayıp sorulara boğmuşluşum vardır, hatta ve hatta sıralamamın yandığını da ondan öğrendim çünkü Temmuz listesi açıklandığında tatildeydim
Abi hakkını helal et Green Card'ın yarıdan fazlası senin 
Nisan-Haziran arası KCC ile Viyana US Konsolosluğuna mail atıp dosya taşıma işlemlerini halletmiştim, sıralamam da yanınca konsolosluğa bir mail daha atıp 14 Ağustos saat 13:00'e randevu aldık.
Bundan sonrası zaten hepimizin yaptığı gibi antikor testi, eksik aşıları tamamlama, Molnar'dan randevu süreçlerini takip etmek oldu. Ekstra bir not düşeyim, Tetraxim aşısını yaptırmak için her ne kadar çabalasam da başarılı olamadım, zar zor Adacel ve OPA yaptırdım. Molnar'da aşı ile ilgili bir durumla karşılaşmadım.
Viyana'ya gidişime kısa bir süre kala sevgili @ogo benimle iletişime geçti ve AP süreçleri ile alakalı olarak sıkıntı yaşadığını, sorunun çözüldüğünü ancak vizesinin bittiğini, konsolosluk ile iletişime geçtiğini ve başkası tarafından pasaportunun getirilmesi durumunda vizesinin basılacağını, bu konuda destek olup olamayacağımı sordu. Kendisine destek olabileceğimi ilettim. ( Destek açıklamamdan sonra kendi içimde "Acaba niye AP'ye kalmıştır" diye düşünmedim desem yalan olur, buradan ufak bir itiraf gelsin
)
10 Ağustos Viyana'ya varış, 11 Ağustos Molnar sağlık muayenesi, aynı gün @ogo 'nun pasaportlarını konsolosluğa teslim şeklinde geçti. Bu sayede içerinin havasını da 3 gün önceden solumuş oldum.
14 Ağustos'da mülakat saatinde yerimizi aldık, 4-5 farklı Türk aile birlikteydik. Kısa bir süre sonra soyadım okundu. Evraklarımızla birlikte gişedeki yerimizi aldık. Önce Pazartesi teslim ettiğim pasaportları Alize Hanım'dan alıp vizeleri kontrol ettim. O esnada biraz sohbet ettik, kendisi desteğim için bolca teşekkür etti. Devamında da evraklarımızı teslim ettik. Evrak olarak benden Pasaport, Formul A, Formul B, diplomanın aslı ve fotokopisi, adli sicil kaydı ve banka hesap dökümüm; eşimden ise Pasaport, Formul A, Formul B ve adli sicil kaydı alındı.
Evraklardan sonra ödememizi gerçekleştirip banklarda beklemeye başladık, 10 dakika sonra soyadımız okundu ve mülakatımız başladı. Toplamda 4 soru soruldu.
- İlk evliliğiniz mi?
- Ne zaman evlendiniz?
- Ne işle meşgulsünüz?
- Amerika'da nereye yerleşeceksiniz?
Hızlıca cevaplarımızı verdik ve hooop bayrak ve sevinç gözyaşı 
Sonunda süreç tamamlandı, Pazartesi hayırlısı ile pasaportlarımızı alıp memlekete döneceğiz.
Sonrasında taşınma öncesi, taşınma süreçleri, evcil hayvanların taşınması, yer seçimi vb. konular için @Flight101 i darlama sürecim başlar sanıyorum. Abi peşindeyim sana Atlanta'da yemek ısmarlamadan bırakmam peşini 
Bundan sonra sürece dahil olacak herkese bol şans, yapılacak bir şey var ise de her zaman buralardayız.
Sağlıcakla.