Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ayvalik10 Ingilizcesince kucuk bir fark var:

"Mumkun olan en kisa surede" ifadesi yok. Onun icin "as soon as possible" kullanmasi gerekirdi. Bu ifade hiz anlamina gelir. Yani mumkun olan en hizli sekilde gibi.

Ancak, onlar "as soon as practicable" ifadesini kullanmislar. Bu tam olarak, "uygulanabilir oldugu zaman, veya uygulanabilir olur olmaz" anlamina gelir. Burada hiz onemli degil. Kaynaklar, logistic imkanlar ve isgucu bakimindan uygun olunca anlamina gelir.

Bilmiyorum bu gercekte cok buyuk fark yaratir mi ama anlam olarak bir fark yaratiyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MySea çok teşekkür ederim tarayıcı olan brave çevir özelliğini kullanarak bana bu yazıyı çıkarttı

• @AhmetGS17, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Yok yok kesin şey diyecek bunlar;
    "Önce geçen yıl kaybedenleri alıyoruz, çekilişsiz"
    😇😂😂😂😂

Siz Amerika için bir adım atarsınız kollarınızı açarsınız ama Amerika bin adım atıp yanınızdan hızla geçerek uzaklaşır ardına bile bakmaz öylesi gözü yaşlı öylesi marur kala kalırsın elinde onca evrakla hayaller de sonraki sonbahara kalır. 🥹 😆

• @MySea Hocam sizin ingilizce seviyesi tam olarak neydi?

• @mertq Niye sordunuz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mertq 20 yılı aşkın amerika da kendisi seviye olarak bulunamıyor 🙂

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş sorma ya, ilk başvuruda bendeki mantık, başvuru numaran ne kadar önce ise o kadar iyi, zira CN o diye biliyordum. Haliyle de başvuru açılınca, bir kurnaz benim ya, ilk 7-8 dakikada başvuruyu bitirip, "tamamdır bu iş, çıkarsa CN başlarda olacak" diye caka satmıştım...

Sonra kaşarlanıp, işin doğrusunu öğrenince son günlere falan bıraktım başvuruyu 🙂 🙂

• @ayvalik10, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

aşağıdaki resmi açıklamadan sonra LÜTFEN rica ediyorum kimse kimsenin ümidini hevesini kıracak cümleler yazmasın. Artık hurafe yalan yanlış haberleri buraya yazmasınlar. Haber gören kişiler tüm sosyal platform haberlerini değil bu şekilde resmi kurumdan açıklamasını paylaşsınlar.

Türkçesi;

2027 Çeşitlilik Vizesi (DV) Programının Giriş Süresindeki Değişiklikler

Bakanlık, Çeşitlilik Vizesi (DV) giriş sürecinde bazı değişiklikler uyguluyor. DV-2027 kayıt döneminin başlangıç tarihini mümkün olan en kısa sürede ve ayrıca DV-2027 seçim sonuçlarının Giriş Durumu Kontrolü (ESC) aracılığıyla sunulabileceği tarihi açıklayacağız. Bu değişiklikler, DV-2027 için seçilen kişiler için 1 Ekim 2026'dan 30 Eylül 2027'ye kadar kalacak olan vize başvuru süresini etkilemeyecektir.

Good news everyone. 🙂

• Yasaklı

@MySea Merhaba, imzanızdan Tampa'da olduğunuzu görüyorum. Tampa'dan memnun musunuz? Orada imkanlar ve hayat ne durumda?

• ⭐⭐

@MySea çok değil şu kadar ingilizce bilsem yeter 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Umut-P Tampa ve Tampa Bay Area konu basliginda Tampa ile ilgili Sn. @MySea'nin bircok ve baska kullanicilarin paylasimlari mevcut, bu basliga da goz atmaniz yararli olabilir.

• Yasaklı

@melihguney, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Tek tek elle belirleniyor demedim.
    Kafanda kurduğun şeylere gülüyorsan bu senle psikiyatrının arasındaki problem.
    Bizi ilgilendirmiyor.
    Bir komite önünde bilgisayar yardımıyla randomly bir şekilde tek tek kura çekerek talihliler belirleniyor.
    Bu komitede yer alan insanların youtube'da videoları var.
    Çekilişin nasıl yapıldığını açıklıyorlar.
    Daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsan o videoları izleyebilirsin.
    Bu sürecin tabii ki yöneticisi değilim.
    Çok uzun bir zaman önce youtube videosu çekmek için günlerce araştırdığım bir konuydu.
    Dolayısıyla sürecinin ilerleyişi konusunda oldukça bilgi sahibiyim.

hocam youtube videosunu bekliyorum , mesajı gördüğünüzde atarsanız sevinirim , merak ettim o videoyu , selamlar

• @Umut-P Tampa'dan oldukca memnunum. 18 yil Delaware yasantisindan sonra burasi cok iyi geldi. Kis mevsiminden, kardan ve hep eksilerdeki dondurucu havadan bikmistim. Burada hep t-shirt, short takiliyoruz.

Tampa bolgesi oldukca genis bir alani kapsiyor. Buna St Pete ve Clearwater da dahil. Dogal olarak, her alanda is imkani var. Cok sayida construction ve mechanic (arac tamirci) isyerleri goruyorum. Bankacilik ve finans alaninda da cok is ilani goruyorum.

Bir arkadasim Uber/Lyft yapiyordu. Full time yani gunde 8-10 saat yaparak, haftada 6 gun calisarak aylik $4k yaptigini soyledi.

Restaurantlar ve benzeri yerlerde saat ucretleri $14-15 den basliyor.

Denetleme yaptigim constructing, painting, landscaping ile ilgili sirketlerde gordugum kadariyla, saat ucretleri $18-20 den basliyor ve yukari dogru gidiyor.

• @MySea Hocam İngilizce'm sıfır düzeyde, hem konuşurken kelimeleri yutuyorum, hem de yabancı dil bilmiyorum.

Diksiyonumu geliştirebilirim fakat İngilizce olarak ne yapayım bilmiyorum, fazla zaman da kaybetmek istemiyorum. Hem yaptığım iş olsun hem de uzun vade de zorunlu bir ihtiyacım.

bu sebeple bilgi almak için sormuştum, sizi daha da önce formda gördüm belki de konuşmuş bile olabiliriz ama muhtemelen uzun zaman geçmiştir. Tavsiye isteyecektim, biraz sert bir dil ile sorduğum için kusura bakmayın. 🙂

• @ayvalik10 vay be, ben daha dünya da yoktum. 😆

• @mertq Hic sorun degil. Kusura bakmami gerektirecek bir durum yok zaten 😊

Ingilizce konusunu buraya gelmeden gelistirmeye calisin. Mumkunse kursa gidin. Ayrica, kendiniz evde de calisabilirsiniz. Artik YouTube de falan heryerde free videolar falan var. Burada universite okumayacaksaniz, cok grammar kasmayin. Ana zamanlari ogrenin yeter. Bol bol kelime ogrenin. Zaten siradan Amerikalilarin konustuklari Ingilizce de oldukca basit ve siradan. Gunluk hayatta ve sokakta kasmaya veya suslemeye calismaya gerek yok.

• Günaydın ☀

• Arkadaşlar Günaydın
    Yakında açılır mı başvurular ne dersiniz

• @mertq video izleme sitelerinde ingilazca kelime öğretenleri aç ve dinle, hatta telefona mp3 olarak filan indir kulaklıkla sürekli dinle ama tavsiyem b1 b2 seviye olanlar daha önemli, çünkü günlük kullanım için kelimeler genelde bu seviyede olur. Sonra açıp günlük hayatı anlatan yabancı dizileri izle (friends dizisi gibi) ama önce orjinal dilinde "dinleyerek" izle, sonra alt yazı birdaha izle, diziyi dinleyerek izlediğin de "wut zup bru" diye duyduğun şeyin aslında"whats up bro" olduğunu anlamaya başlarsın yani kelimeleri duymaya anlamaya başlarsın.

Dil eğitimine gidersen sana ali atabak ali topu tut ali 1000 dolar boşa öde şeklinde güzel bir eğitim alırsın belki 3 -5 yıla bir şeyler öğrenirsin.(Türkiye için geçerli, yabancı ülkede durum tersi şekilde)

Yada eskilerin söylediği en hızlı yöntem var "dil dile değmeden dil öğrenilmez" sevgili yap sana döve döve öğretir.(Aslında şair burada dil gezerek görerek etkileşime geçerek daha hızlı öğrenilir demiş olabilir)

• ⭐⭐

@kemal85 video izleme filim izle inanın sürekli yapmak istedim bir ara defter kalemi aldım youtube açtım ama olmadı bunun en büyük işimden dolayı finans işi yaptığım için hergün sabah 08:30 başlıyorum akşam 17:00 kadar veriler 17:00 sonra firma raporları günlük yaptığım işler analizleri firmalara bilgi verme eve geldiğimde saat 20:00 geçiyor beynim çok yorulduğu için girmiyor. kendime baktığımda greencard belki çıkar diye yaptığım maddi manevi yatırımlardan ziyade dil öğrenmeye yapsam bana hem burada hem orada çok faydası olacak farkındayım olmuyor denedim yorgunluktan akşamı nasıl ettiğimi bilmiyorum öz güvenimde yoktu bu seneye kadar haziran ayında amerikaya gittiğimde hiç zorlanmadım ve kısa sürede anlaşmaya başladığımı fark ettim bu yüzden olurda kazanırsam kurs giderim + orada yaşayarak maruz kalarak öğreneceğime inanıyorum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |