Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar onçeden cevab için teşekkür ederim
    Ben Özbekistan vatandaşiyim 7 senedir Türkiye’de yaşiyorum tc vatandaşiyle evlendim ve boşandim tc vatandaşi bi çocuğum var bu yüzden ülkemde donamiyorum
    Çalişiyorum ama calişma izmim yok
    ABD vatandaşi arkadaşim davetiye gönderecek ve finansal durumdur karşiliçak
    Sorum ds160 formu davetiye geldikten sonremi doldurmam gerekiyor yoksa mülakata girdimde yanimda götürmem yeterlimi
    Yilbaşi sonresi hemen doğum günüm orde geçirmek ve gezmek istiyorum
    Bilgisi olan bana yardimçi olurmu forum konusundede hiç hakim değilim ve ajantakarada hiç güvenmiyorum
    Saygilar


  • Herkese selamlar, 30 Haziran'da Seattle'dan ABD'YE sorunsuz bir şekilde giriş yaptım.Twin Falls,Idaho eyaletinde kalıyorum. Burada heryer cennet gibi. Mülakata girecek, sınırdan geçecek herkese başarılar dilerim.


  • Merhabalar, bir sorum olacaktı, bazı problemlerden ötürü almış olduğum vize randevumu(turist vizesi için) iptal edeceğim. Başvuru için ödediğim miktarı, 1 yıl içinde yeniden başvuru yaptığım takdirde kullanabiliyor muyum? Yoksa ikinci bir ödeme yine yapmam gerekir mi? Farklı bir vize türüne başvuruda durum nasıl oluyor?
    Şimdiden çok teşekkürler


  • @Cerenimo ayni yilda kullanabiliyorsun ama takvim yili mi finansal yil mi bilmiyorum emin degilim


  • @crazycells
    Merhabalar onçeden cevab için teşekkür ederim
    Ben Özbekistan vatandaşiyim 7 senedir Türkiye’de yaşiyorum tc vatandaşiyle evlendim ve boşandim tc vatandaşi bi çocuğum var bu yüzden ülkemde donamiyorum
    Çalişiyorum ama calişma izmim yok
    ABD vatandaşi arkadaşim davetiye gönderecek ve finansal durumdur karşiliçak
    Sorum ds160 formu davetiye geldikten sonremi doldurmam gerekiyor yoksa mülakata girdimde yanimda götürmem yeterlimi
    Yilbaşi sonresi hemen doğum günüm orde geçirmek ve gezmek istiyorum
    Bilgisi olan bana yardimçi olurmu forum konusundede hiç hakim değilim ve ajantakarada hiç güvenmiyorum
    Saygilar


  • Arkadaşlar bilenler lütfen cevaplayabilir mi acil. (Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım)
    ABD'den sponsorum turistik vize davetiyede gönderdi. İstanbul elçiliği 445 güne randevu verdiği için Kıbrıs ABD büyükelçiliğinde işlem yapabiliyor muyum ?

  • ⭐⭐

    @Umut-ÜLKER, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    Arkadaşlar bilenler lütfen cevaplayabilir mi acil. (Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım)
    ABD'den sponsorum turistik vize davetiyede gönderdi. İstanbul elçiliği 445 güne randevu verdiği için Kıbrıs ABD büyükelçiliğinde işlem yapabiliyor muyum ?

    Kıbrıs'tan olur mu bilmem ama randevunuzu Rushvisasnow Danışmanlığı sayesinde çok yakına çekebilirsiniz.


  • @Serapp o nasıl bişey be biraz garip geldi bana yapan var mı


  • Yurt dışından turist vizesi alan arkadaş var mı


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @captain35, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @Serapp o nasıl bişey be biraz garip geldi bana yapan var mı

    Önceki iletimdeki başlığı baştan sona okuyun. Hepimiz bu hizmetten yararlandık. Tavsiye ederim.


  • @Serapp okuduğum için garip geldi ama sistem çalışıyosa iyimiş

  • ⭐⭐

    @captain35 geçen ayın başında DS-160 doldurup başvurumu yaptım. 2024 Mayıs sonu randevuyu aldım. Rush Visa'ya ilettim, "Temmuz ya da en geç Ağustos'a alırız" dediler. Hadi canım dedim, yaklaşık 2 hafta sonra 14 temmuz yani bugüne randevumu öne çektiler. Ve bu sabah randevuya girdim.
    Bunun gibi daha bir çok hikaye var Rush Visa ile ilgili burada. Evet inanılması güç ama gerçek...


  • @SUAT-GUNAY Onaylanmıştır vizeniz umarım 🙏

  • ⭐⭐

    @Müberra-Dikici, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @SUAT-GUNAY Onaylanmıştır vizeniz umarım 🙏

    evet evet onaylandı. detayları yazıcam birazdan.
    teşekkürler.

  • ⭐⭐

    Sıcağı sıcağına bir mülakat deneyimi de ben yazayım. (Uzunca)
    Geçen ay başvurumu yapıp, 2024 Mayıs sonuna aldığım randevumu yine geçen ay Rush Visa aracılığıyla Temmuz 14’e, yani bugüne çekmiştim. Bu sabah 08:15 grubu ile de mülakata girdim…

    Nedense bu sefer mülakat salonuna girene kadar hep endişeliydim. Kafamda binlerce soru, hele ki geçenlerde burada yazdığım eşim ve kızım için kendimden farklı randevu tarihi almanın hata mı değil mi ikilemi hep kafamı kurcalamıştı. Aslında kendim için “rahat, sıkıntısız alırım kesin” diyordum başvuru yapana kadar. Sonuçta biri turistik diğeri görev vizesi olmak üzere 2 vize eskitmiş, ABD’ye 20’nin üzerinde giriş yapmış, Afganistan’da ABD Ordusu’na inşaat yapmış, hali hazırda ABD ile ticareti olan biri olarak vize yenilemeye bir mâni gör(e)miyordum. Ama herhalde yaşlılıktan 😊, bu sefer endişe içinde bekledim. Neyse ki dün Voleybolda Kadınlarımız İtalya’yı dağıttı da biraz uzaklaştım stresten. Hatta gece uyuyamadım bile. Bir güzellik; sabah Kartal’dan İstinye’ye 24 dakikada gitmek oldu benim için.

    Aslında endişe duymamın tek sebebi, hala kimin karar verici olduğunu bilememem. Karar verici sadece mülakatı yapan personel ise bu hiç adil ve mantıklı gelmiyor bana. Neye göre, kime göre? Ama benim bildiğim ve akla daha yatkın olan, hakkınızda DS-160 ile elde edilen bilgilerle sistemin puanlama tarzı bir şey yaptığı, sonucunun da daha o zaman belli olduğu. Yani sistem girilen bilgilere göre başvuruya ya onay veriyor ya da reddediyor. Bu kadar net ve objektif de olmalı zaten. Bunun dışında bir de yetersiz bilgisi olanlar için “gri bölge” vardır diye düşünüyorum. İşte o zaman da mülakatı yapan personelin yorumu devreye girer diye düşünüyorum. Doğrusu, akla uygun olan da bu zaten. Ama işte “ya mülakatı yapan tek karar verici ise” düşüncesi beni endişeye sokan konuydu. Ama nedense mülakat salonuna girdiğimde en ufak bir endişem kalmadı. Hatta “bir an önce bitse de gidip bir yerde kahvaltı etsem” diye düşünüp durdum.

    İlk kontrol bankosundan sonra mülakat için 11-12 ve 13 nolu bankolar açıktı. Şöyle bir bakayım dedim profillere. 13 numaradaki kadın daha samimi, daha konuşkan biri gibi geldi ilk bakışta. 11 numara ise çok sert görünüyordu. Ciddi ciddi somurtkan biriydi. 12 numaradaki ise keyifli birine benziyordu. Her ne kadar samimi görünse de tek kadın olan 13 numara denk gelmesin diye geçirdim içimden. Hatta daha sert, somurtkan olan 11 numaranın denk gelmesini istedim. Sonuçta tam kural insanı gibi görünüyordu bana uygun olduğu gibi.

    07:30-08:00-08:15 grupları hepsi sırada olduğundan uzun bir bekleyiş oldu (Bakınız sondaki önerilere). Sıranın en önüne geldiğimde 12 ve 13’e bir öncekiler geçtiği için dedim herhalde istediğim gibi 11 numara ilk bitiren, haliyle de benim geçeceğim banko olacak diye düşündüm. Nitekim öyle de oldu ama bir farkla. Önündeki ile işi bitip banko boşalınca masasından kalktı ☹ Eyvah dedim bu durumda 13 gelecek bana. Neyse ki oradaki başvuru sahibi parmak izini okutmada sorun yaşayınca işleri uzadı ve bana 12 numaralı banko düştü.

    Selamlaştıktan sonra ilk sorusu “Ne iş yapıyorsun, title’ın ne?” oldu. İkinci sorusu ise “gidiş amacın nedir, nereyi ziyaret edeceksin?” oldu. DS-160’da belirttiğim travel plana uygun şekilde, “Miami üzerinden Orlando Disneyland, kızıma sözüm var onu tutucam” diye cevapladım. “harika” diye samimi bir tepki verdi. “Ne kadar kalacaksın peki?” diye sordu. Dedim “toplamda 20-25 gün ama bunun 5-6 günü Disneyland olacak, gerisi NYC ve Boston” yine DS-160’ta belirttiğim gibi. Tüm bu söylenenleri de sisteme giriyordu aynı anda. “Hiç ABD’de bulundun mu?” sorusu geldi beklediğim. “20’nin üzerinde girişim var, 3.vizem olacak” dediğimde ABD vizelerimin olduğu eski pasaportumu istedi. Elimdeki pasaportlardan onu verirken “çok pasaportun var, hepsi dolu mu, başka nerelere gittin?” diye sordu. UK’den Japonya’ya, Güney Afrika’dan Rusya’ya aklıma gelen her ülkeyi saydım. Hepsinin de vizesi vardı pasaportlarda. Eski ABD vizelerimi kontrol ettikten sonra, başta bahsettiğim belirsizliği bitirecek soruyu sordu. “Afganistan’da ne yaptın?”. Ne vizesini görmüştü ne de ben bahsetmiştim. DS-160’ta bile yoktu. İçimden “demek ki sistemde kayıt var ve 15 yıl öncesini bile gösteriyordu ki bu benim için iyi bir şeydi. “ABD Ordusuna inşaat yaptık, ABD Ordusu’ndan Takdir Belgem bile var” diyip hemen dosyalarımın en önünde hazır tuttuğum belgeyi çıkarttım. Bakmayı istediği tek belge de bu oldu zaten. O an “bu iş tamamdır” dedim içinden 😊. Sonrasında zaten direkt “vizeniz onaylandı, tebrikler” dedi ve görüşme sonlandı. Ha bu arada aralarda bir yerde eşim ve kızım için “seninle gelmediklerine göre vizeleri var onların galiba” dedi. Ben de gayet açık “hayır vizeleri yok, bir hata yaptım önce kendime başvurdum, onun pişmanlığını yaşıyorum” dedim. “Hiç sorun değil, aile bilgileri birbirine bağlı olur ayrı da gelseler, ya da biz her aile bireyinin durumuna bakıyoruz” dedi. Bu da rahatlatıcı bir bilgi oldu bana.

    Mutlu mesut olay mahallinden ayrılıp kendime sigara arayışına girdim hemen 😊 Tabi vize ele geçene kadar çok da şey etmemek lazım ama olsun, en azından her şey yolunda. Zira görüşmeden onaylı olup sonra vizesi basılmayıp, reddedilen insanları da biliyorum.

    Gözlemler: Ciddi oranda reddedilen oldu benim salonda olduğum süre içinde. Özellikle gençler hele hele erkeklerden. Çocukları ile gelmiş biri yabancı (Rus türevi) 3 aileden 2 tanesi de reddedildi (Rus aile dahil). Hepsi de kadın görevlinin olduğu bankoda yaptı görüşmeleri. Orta yaş ve üzeri reddedileni görmedim. Genç kadınlardan da hiç reddedilene rastlamadım.

    Öneriler: İlla erken saate randevu alıcam diye sakın kasmayın. Bence en iyi randevu saati 09:30 hatta 10:00 sonrası bulunabilirse. Zira 07:30-09:00 arası yığılma oluyor ve herkes içeriye alınıyor. Ben 09:00 gibi binadan ayrılırken kapıda hiç sıra yoktu. Bu da demek oluyor ki içeridekilerin de işlerinin bitmesi yarım saat-45 dakika sürse, en rahat randevu saati 10:00 ve sonrası. Ki bunu hemen karşıdaki cafe çalışanları da söylüyor.

    Mutlaka bir travel plan yapın ve bunu belirtin DS-160’da. Buna net ve makul cevap veremeyenlere daha detaylı sorular soruluyor. Ama kendinizden emin, planlı bir seyahat olduğunu, neler yapacağınızı ve amacınızı net söylerseniz gerisine girmiyorlar ki zaten bu da burada hep söylenen bir şey.

    Forum üyelerine söylemeye gerek yok elbette ama lütfen ilk kontrol noktası da dahil yanınızda kol çantası, metal eşya, çakmak, saat, telefon bulundurmayın. Güvenlik görevlileri birkaç defa anons etmesine rağmen hemen dibinde bunu net duyan insanların telefon, saat ile girmeye çalışmaları sinir bozucuydu. Ben cüzdanı bile arabada bıraktım. Sadece elimde gerekli belgelerin olduğu dosyalar vardı o kadar.

    Uzun oldu baya, burada keseyim. Eşim ve kızım için vize alana kadar benim endişe devam ediyor. Onları da aldıktan sonra 2024 yazı için kısmetse bir seyahat yapıcaz ailecek (bu arada bir de farklı durum var, bu konuda da @gucarslan hocam seni rahatsız edicem). 2025 GC’ye başvurmayı düşünmüyorum, 2 deneme yetti ama kim bilir belki kızım için eşim dener ve çıkarsa en azından AOS şansımız bile olur bu vizeler ile.

    Vize yolunda herkesin gönlüne göre olmasını diliyorum…

  • ⭐⭐

    @SUAT-GUNAY Vizeniz hayırlı olsun. Eşiniz ve kızınız da alacak eminim. Birlikte iyi tatiller.

  • ⭐⭐

    @Serapp çooookkk teşekkürler

  • ⭐⭐

    @SUAT-GUNAY tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun

  • ⭐⭐

    @Zelene teşekkürler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum