Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(F/M) Öğrenci Vizeleri


  • Merhaba ben dil okulu için F1 vizesine başvurmayı düşünüyorum . Şimdi başlıca 1-2 sorum var ben bir youtube videosundan izledim (Videoda los angelesde dil okulu işleten yada oranın görevlisi bir türk kadın anlatıyordu bana çok makul geldi . Fakat yerleşkesine rağmen fiyatı çok uygun haftalık 120-160 dolar civarı . Bukadar çok ucuz olması sıkıntı teşkil edebilirmi ? 2.ci sorum şuan abdde bütün eğitimler canlı dil okuluda aynı şekilde ve bana bir kişi 2021 e kadar bütün dil okulları ve üniler canlı ders olduğu için vizeyi alamayacağımı alsam bile ülkeye giremeyeceğimi sordu Bu olay nezaman değişir ? Son sorum dil okulu için okula başvuru ücreti İ20 formunun gelmesi ve sevis ücreti gibi şeyleri ödedikden sonra vizem kabul olmazsa ödedeğim bütün o ücretler batacakmı ? (Vize görüşmesi için olan 160dolar batıyor onu biliyorum) . Şimdiden teşekkür ederim bu arada los angelesde konaklama - yaşam ücretleri ve tavsiyeleriniz varsa yazarsanız çok sevinirim . Teşekkürler .


  • https://www.languageinternational.com.tr daha uygun veya pahalı okul listeleye bilirsiniz, fiyat kıstas değil.
    2021 ocak ayına kadar eğitimler online. Fakat şuan konsolosluk kapalı ve vize görüşmesi olmuyor.Açılsa da tarihler belirsiz.
    sevis ücreti vs bahsettiniz sanırım, onlarda vizeyi alamazsanız 1 yıl süresi var.
    şehir genel olarak pahalı olmakla beraber değişik fırsatlar da sunuyor.


  • @Ayxan-Razıyev, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Merhaba ben dil okulu için F1 vizesine başvurmayı düşünüyorum . Şimdi başlıca 1-2 sorum var ben bir youtube videosundan izledim (Videoda los angelesde dil okulu işleten yada oranın görevlisi bir türk kadın anlatıyordu bana çok makul geldi . Fakat yerleşkesine rağmen fiyatı çok uygun haftalık 120-160 dolar civarı . Bukadar çok ucuz olması sıkıntı teşkil edebilirmi ? 2.ci sorum şuan abdde bütün eğitimler canlı dil okuluda aynı şekilde ve bana bir kişi 2021 e kadar bütün dil okulları ve üniler canlı ders olduğu için vizeyi alamayacağımı alsam bile ülkeye giremeyeceğimi sordu Bu olay nezaman değişir ? Son sorum dil okulu için okula başvuru ücreti İ20 formunun gelmesi ve sevis ücreti gibi şeyleri ödedikden sonra vizem kabul olmazsa ödedeğim bütün o ücretler batacakmı ? (Vize görüşmesi için olan 160dolar batıyor onu biliyorum) . Şimdiden teşekkür ederim bu arada los angelesde konaklama - yaşam ücretleri ve tavsiyeleriniz varsa yazarsanız çok sevinirim . Teşekkürler .

    Ucuz dil okullari problem olabilir, eger konsolos kalite yerine fiyatina baktiginizi dusunurse gercek amacinizin "dil egitimi" almak oldugunu sorgulayabilir. F-1 vizesini almak icin ogrenci olmak amaciyla ABD'ye gitmelisiniz.

    Maalesef egitimlerin ne zaman normale donecegini bilmiyoruz, sanirim asilardan sonra olacak ancak...

    SEVIS ucreti veya form/vize ucretlerini geri alamazsiniz maalesef, fakat okula vereceginiz ucretin tamamini veya bir kismini belki geri alabilirsiniz, bu okulla yapacaginiz anlasmaya bagli... bu tur konulari zaten en basta konusun.


  • Bizde erken vize talebine başvurduk ama randevu alamadık erken tarihe,liste adımızı yazdık hergün bakıyoruz artık :D bu durumda bize denk geldi napalım..


  • Arkadaşlar dil okuluna başvurduğumuz zaman şimdi indirimli fiyatlar var yıl sonuna kadar da sormak istediğim birşey var. Amerika'ya daha önce gitmiştim work and travel ile . Döndüm üniversiteyi bitirdim askerliği yedek subay olarak yaptım. Şubatta terhis oldum araya pandemi girdi derken iş bulamadım. Yani bu şekilde başvursam red yiyebileceğimi söyleyen firma da var. Ama yedek subay olarak çalıştığım için 1 sene bunu boşluk olarak görmeyen ve vizeyi alabileceğimi söyleyen firma da var. Başvursam red yesem 180 vize+ 350 sevis nerden baksanız 4500 lira zarar edebilirim . O yüzden bu işi garantiye alıp başvurmak istiyorum. Siz değerli abilerim ne düşünüyorsunuz? Eğer Amerika red verecekse İrlanda, İngiltere, Canada ve Avustralya düşünüyorum. Bu ülkeler de Amerika ile ortak mı çalışıyor. Amerika red verebilme olasılığı diğer ülkelere başvurumu da etkiler mi yoksa bağımsız mı çalışıyorlar? Şimdiden teşekkür ediyorum abilerim ablalarım.


  • @marcus94, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Arkadaşlar dil okuluna başvurduğumuz zaman şimdi indirimli fiyatlar var yıl sonuna kadar da sormak istediğim birşey var. Amerika'ya daha önce gitmiştim work and travel ile . Döndüm üniversiteyi bitirdim askerliği yedek subay olarak yaptım. Şubatta terhis oldum araya pandemi girdi derken iş bulamadım. Yani bu şekilde başvursam red yiyebileceğimi söyleyen firma da var. Ama yedek subay olarak çalıştığım için 1 sene bunu boşluk olarak görmeyen ve vizeyi alabileceğimi söyleyen firma da var. Başvursam red yesem 180 vize+ 350 sevis nerden baksanız 4500 lira zarar edebilirim . O yüzden bu işi garantiye alıp başvurmak istiyorum. Siz değerli abilerim ne düşünüyorsunuz? Eğer Amerika red verecekse İrlanda, İngiltere, Canada ve Avustralya düşünüyorum. Bu ülkeler de Amerika ile ortak mı çalışıyor. Amerika red verebilme olasılığı diğer ülkelere başvurumu da etkiler mi yoksa bağımsız mı çalışıyorlar? Şimdiden teşekkür ediyorum abilerim ablalarım.

    Bence ABD icin mulakat surecleri normale donene kadar basvuru yapmayin. Neden dil okuluna gitmek istiyorsunuz? Bu sorunun guclu bir cevabi olmasi gerekiyor...

    Maalesef, ben de sizi Turkiye'ye baglayan nedenlerin cok zayif oldugunu dusunuyorum. Ayrica su an bir baska problem de, dil okullarinin cogunun "online" ders vermesi, bu sekilde ABD'ye giris yapmak zorunda oldugunuzu da dusunmuyor konsolos. Zaten sosyal mesafe ve yasaklardan dolayi insanlarla interaksiyona girmeniz de zor... yani sadece ingilizce ogrenmek isteyen birinin su an ABD'ye giris yapmasi icin aslinda cok da guclu nedenleri yok...

    Fakat ABD veya diger ulkeler icin su an size lazim olan ABD'ye giris icin (daha dogrusu dil okulu icin) guclu bir neden ve bu seyahat sonrasi Turkiye'ye doneceginizi gosteren bazi emareler...


  • @crazycells Madem dil okulları online eğitim veriyor neden danışmanlık firmaları Amerika'ya ya da diğer ülkelere dil okulu eğitimi için kayıt alıyor? Beni Türkiye'ye bağlayan bir sebebin zayıf olup olmadığına nerden karar verdiniz anlayamadım nasıl böyle peşin hüküm verebiliyorsunuz bilmem ama tabiki amacım daha iyi bir hayat, bu forumdaki herkesin istediği gibi..


  • @marcus94 Ali bey sizi yargılamak amacı ile konsolosluk çalışanı gibi bir hükme karar vermemiş.Siz, kendiniz şubat ayından bu zamana çalışmadığınızı belirtmişsiniz.Neden ? Konsolosluk çalışanın ilk soracağı soru budur.Ve sizin buraya geri dönmek için sağlam bir dayanak olmayacağı yönünde, öncesinden telkinde bulunmuş.Bunu bir tavsiye olarak almanız mantıklı olandır.
    Sorunuzun cevabı ise şuan ABD de online eğitim verilmekte olup, ocak ayında örgün öğrenime geçileceği düşünülüyor.Son çıkan kanun bu yönde.Ve fakat ülkemizde de olduğu gibi ek süre talep edilebilir ve tarih 2021 Haziran veya farklı bir tarihe de ötelenebilir.Fakat şuan için yürürlükte olan yasa ocak ayı ders başı diyor.
    Dipnot: Madem dil okulları online eğitim veriyor neden danışmanlık firmaları Amerika'ya ya da diğer ülkelere dil okulu eğitimi için kayıt alıyor? sorunuzu direck olarak iletişimde olduğunuz firmaya da sorabilirsiniz.
    saygılar.


  • @marcus94, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells Madem dil okulları online eğitim veriyor neden danışmanlık firmaları Amerika'ya ya da diğer ülkelere dil okulu eğitimi için kayıt alıyor? Beni Türkiye'ye bağlayan bir sebebin zayıf olup olmadığına nerden karar verdiniz anlayamadım nasıl böyle peşin hüküm verebiliyorsunuz bilmem ama tabiki amacım daha iyi bir hayat, bu forumdaki herkesin istediği gibi..

    Cunku sizin basvuru yapmaniz onlara para kazandiracak :)

    F-1 vizesini ne icin alabileceginizi iyi ogrenmelisiniz, ilk iletiyi ayrintili bilgi icin okuyabilirsiniz. Sizin yukarida yazdiklariniza gore Turkiye'de okumuyorsunuz ve calismiyorsunuz. Eger Turkiye olan baglarinizin guclu oldugunu dusunuyorsaniz bunu mulakatta ve basvuru formunda kanitlamak sizin sorumlulugunuz.


  • bugün ekşisözlükte gördüm paylaşayım dedim son durum için;


    üreçle alakalı güncel bilgi almak isteyenler için deneyimlerimi paylaşmak istediğim vizedir kendileri.

    öncelikle 21 ekim 2020'de vize görüşmesi için başvurduk (kendim için f-1 eşim için f-2) ve randevumuzu ağustos 2021'e attı. acil randevu talebi oluşturup eğitimimin 16 ocak'ta başlayacağını yazdık. ardından randevuyu 5 kasım'a çektiler 2 gün içinde fakat o dönemde terör saldırısı ihbarı için konsolosluklar kapandı. bu sebepten dolayı randevuyu tekrar düzenleyip 4 aralık'a ertelediklerini söylediler. istanbul'da ikamet etmemize rağmen başvuruyu ankara üzerinden yaptık, bunun sebebi ankara'da vize yoğunluğunun daha az olduğu bilgisini almamızdı.

    vize gününden önce ankara'ya gittik, konakladık ve ertesi gün sabah 9.15 randevusu için saat 8.30 da büyükelçilik önündeydik. içeri girmemiz yaklaşık saat 10'u buldu. içeride tek banko açıktı ve en fazla 3 başvuru sahibi içeride aynı anda bulunabiliyordu. eskisi gibi tüm işlemler ayrı ayrı değildi. önce girişte ds-160 çıktısı, talimatların ilk sayfası, pasaportlar ve ı-20 belgelerini teslim ettik. 5 dakika bekledikten sonra görevli tarafından çağırıldık. hem parmak izini alan hem kaydı oluşturan hem de mülakatı yapan kişi aynı kişiydi. mülakat şöyle gelişti.

    -daha önce amerika'da okudunuz mu?
    +evet 2016'da dil okulu için bulunmuştum bir süre
    -masraflarınızı kim karşılayacak
    +kendimiz karşılayacağız
    -banka hesaplarınızı görebilir miyim?
    +buyurun (hesaplarımızın olduğu kağıtları cama yapıştırarak gösterdik)
    ardından eşime dönüp:
    -tennessee'ye gitmek için heyecanlı mısın diye sordu ve vizeniz onaylandı iyi yolculuklar dedi.

    beklediğimizden çok daha kolay bir mülakat gerçekleşti. yalnızca çalışan kişi maskeli olduğu için camın diğer tarafındaki diyafondan sesi duymak ekstra güç oldu. ayrıca görüşmeye gelmeden bir iki gün önce covid formu gönderiyorlarmış mail olarak. spam klasörüne düştüğü için ben bu maili görmedim. normalde bu mailin çıktısı ile gitmek gerekiyormuş. bize kapıdaki güvenlik görevlisi bu çıktı olmadan sizi içeri alamam dedi. bizde böyle bir mail almadık falan filan diye direttik, içeriye gitti danıştı ve gönderilen formların çıktılarını orada doldurup içeri girdik. görüşmeye gidecek olan kişiler maillerini mutlaka takip etsinler, bu durumda içeri alıp almamak onların insiyatifinde tamamen.
    306.12.2020 12:32 pappalagi


  • @crazycells abilerim iş var da ben mi girmedim ülkedeki işsizlik oranlarını bilmiyorsunuz sanki. Devlet özel farketmiyor torpilsiz kimse kimseyi bir yere yerleştirmiyor.. Ben bunu konsolosluğa böyle mi anlatayım? Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal.. zaten pandemiye denk geldik bir de .Güzel bir dil okulu ile sağlam bir puan alıp en azından dönünce kurumsal şirketleri denemek istiyorum. Her şey bu kadar mı zor olur ya..


  • @marcus94, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells abilerim iş var da ben mi girmedim ülkedeki işsizlik oranlarını bilmiyorsunuz sanki. Devlet özel farketmiyor torpilsiz kimse kimseyi bir yere yerleştirmiyor.. Ben bunu konsolosluğa böyle mi anlatayım? Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal.. zaten pandemiye denk geldik bir de .Güzel bir dil okulu ile sağlam bir puan alıp en azından dönünce kurumsal şirketleri denemek istiyorum. Her şey bu kadar mı zor olur ya..

    Vize alman zor. avustralya basılı vizesi olanı bile ülkeye almıyor, irlanda da dil eğitim vizeleri askıda ilerleme yok diye biliyorum ama danışmanlık şirketleri para kazanmak için kayıt kabul ediyor. Genelde mevcut durumda çalışıyor olman, vize görüşmesinde sana avantaj sağlıyor ama çalışmıyor olman vize alamaycaksın anlamına gelmez. İlgili ülkelere dil eğitimi almak amacıyla gitmek isteyenlerin, facebook üzerinde kurmuş oldukları gruplar var, bence o gruplara katıl.


  • @Concorde tamamdır hocam aynen facebooktaki grupları bir inceleyim teşekkür ederim


  • @marcus94, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells abilerim iş var da ben mi girmedim ülkedeki işsizlik oranlarını bilmiyorsunuz sanki. Devlet özel farketmiyor torpilsiz kimse kimseyi bir yere yerleştirmiyor.. Ben bunu konsolosluğa böyle mi anlatayım? Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal.. zaten pandemiye denk geldik bir de .Güzel bir dil okulu ile sağlam bir puan alıp en azından dönünce kurumsal şirketleri denemek istiyorum. Her şey bu kadar mı zor olur ya..

    dogrudur, fakat surec bu sekilde ilerlemiyor maalesef.

    Vize alabilmek icin, konsolosu dil egitiminden sonra Turkiye'ye geri doneceginize ikna etmeniz gerekiyor.


  • umarım hepimiz bir şekilde gideriz, kimse kimseye ben gideyim sen gelme lan ayı demiyor :) Ekşi sözlükte yazan arkadaşla görüştüm master programı için başvurmuş okulu ocak ayında başlıyormuş.Bunu bildiren bir mail atmış.


  • @Nothing-Man, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    umarım hepimiz bir şekilde gideriz, kimse kimseye ben gideyim sen gelme lan ayı demiyor :) Ekşi sözlükte yazan arkadaşla görüştüm master programı için başvurmuş okulu ocak ayında başlıyormuş.Bunu bildiren bir mail atmış.

    evet, deneyimi okuyunca zaten bir dil okulu icin olmadigi anlasiliyor. lisans, master, doktora basvurulari icin vize alan kisiler var. Fakat dil okulu icin henuz son zamanlarda olumlu ornek duymadik...


  • @crazycells bir sorum olacaktı (anladığım kadarıyla gayet bilgilisiniz) ben j1 vizesiyle amerikaya gidip 3ay çalışsam o parayla dil okuluna girebiliyor muyum (25k dolar kazanabilirim) 1 yıl bir banka hesabında durmasını mı istiyorlar yoksa paranın?


  • Öncelikle herkese merhaba,
    Uzun zamandır okuldan dolayı forumda yazmaya fırsat bulamadım bu yüzden çok özür diliyorum.
    Sizden bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.
    Bu sene Türkiye'de üniversiteye başladım ama lisans eğitimimi ABD de almak istiyorum. Bu sebepten dolayı Türkiye'deki okulumu dondurup ABD'de eğitimime tekrardan başlamak istiyorum. Bu yüzden bütçeme uygun birkaç okul belirledim ve onlara başvurmak için araştırma yapmaya başladım. Başvuracağım okul türü: Community College (2+2 'lik bir program planlayıp college bittikten sonra üniversiteye geçerek BSc diploması almayı düşünüyorum.)
    Araştırmam sırasında bilgi aldığım bir yurtdışı eğitim danışmanı bana ABD vizelerinin ekim ayına kadar kapalı olduğunu ve verilmediğini söyledi. Bu doğru mu? Doğruysa kararın yönetim değişikliği sonrası iptal olma ihtimali var mı? (ABD hukukunu bilmediğim için soruyorum)
    (Başvuracağım okulların başlangıç tarihi 30 Ağustos 2021.)

    Tüm forum üyelerine sağlıklı günler diliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    selamlar amerikada mali müşavirlik yapabilmek için denklik olup olmadığını soracağım illinoisteki kurula ama süreci kendim başlatmak yerine profesyonel bir destek alsam diyorum böyle bir hizmet veren bir danışmanlık şirketi varmı bilen varmı acaba


  • @ahsenaydgdu, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    selamlar amerikada mali müşavirlik yapabilmek için denklik olup olmadığını soracağım illinoisteki kurula ama süreci kendim başlatmak yerine profesyonel bir destek alsam diyorum böyle bir hizmet veren bir danışmanlık şirketi varmı bilen varmı acaba

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1339/muhasebe-cpa/2?page=1
    Bu konuyu inceleyebilirsiniz


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    4 İleti
    483 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi @bayanonim, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi Merhabalar, B1/b2 vizesiyle amerika'dayim.I-94 9 eylulde bitiyor. Okula belgelerini gönderdim ve i20 formunu basma aşamasındayız. Acaba i20 formunda yazan okul başlama tarihi statüm bitmedenki 30 gün içinde mi olmalı? Yani şuan fall dönemine mi başvurmalıyım? Yoksa zaten islemeler uzun süreceği için direk spring mi seçeceğim? Teşekkürler. Sayin @bayanonim, durumunuza hakim olmadigim icin size direkt bir cevap veremiyorum. Ancak size tavsiyem okulunuzun Designated School Officiali ile bu konuyu onceden gorusup okul baslangic tarihiniz ile ilgili kendisinden yazili onay almaniz olacaktir. Boylece bir aksilik olsa bile okul size destek olup problemi duzeltmek zorunda kalacaktir. Ayrica USCIS ogrenci statusune gecis icin hizli cevap alma islemi de baslatmaktadir. 1750 USD ekstra ucret ile sonucu kisa zamanda alabileceksiniz. Linke bakiniz. https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-expands-premium-processing-for-applicants-seeking-to-change-into-f-m-or-j-nonimmigrant-status Sayin@bayanonim, okulla baglantili calisacaginiz icin okulun Designated School Officiali neyi onerdi ise onu yapmaniz uygun olur aksi halde zaten I-20yi de uygun sekilde alamazsiniz. Ancak artik ogrenciler icin hizli sonuc alma ihtimali de vardir. O yuzden yetisme ihtimali vardir.
  • 0 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    Gurman.AG
    Bu "Dependent Visa" tam olarak nedir ? Nasil basvurulur ? Ir5 ile gelen Gc sahibinin 21 yas alti bekar cocugu faydalanabilir mi ? Konu hakkinda bilgisi olan var mi ? Cok tesekkur ederim.
  • Evlilikte Yeni Soyadi ve Resmi Islemler

    Taşındı Devlet İşleri ve Bürokrasi evlilik f1 vizesi
    62
    0 Oy
    62 İleti
    7k Bakış
    B
    Amerika'da iki Türk konsoloslukta evlilik yapınca soyadı değişiyor mu yoksa konsolosluğa soyadım değişmesin diye talepte bulunabilir miyiz?
  • Öğrenci Vize Mülakatında Türkçe veya İngilizce konuşmak?

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    14
    0 Oy
    14 İleti
    3k Bakış
    batuuB
    F1 vizesi yani dil için Türkçe konuşma olmazmi güler yüzlü ve ilk başta merhaba konuşurum sonra ingilizce bir şekilde Türkçe konusabilirmiyiz diyip kendimi Türkçe anlatacak geri donucegime çayır sağlam bı belge diyin 3 ay dil okuluna gidip sonra donucem dil lazım is için burda
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum