DV2026 Green Card çekiliş başvuru tarihleri 2 Ekim - 5 Kasım 2024 olarak açıklandı. Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu için buraya tıklayın.
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba sayın Muslu Hukuk Bürosu,
    J-1 Öğrencisi olarak geldiğim amerika serüvenim de bir co-worker'ım tarafından iftira sonucu mahkemeye çıktım, ilk mahkeme de susma hakkımı kullanmaktan vazgeçip, konuştum ve hakkımdaki tutuklanma kararı savcılığın isteklerine karşı, 1 hafta iş yerinde bulunmama ve 500 dolarla birlikte son buldu. 2. duruşmaya kadar geçen sürede; kız ben yalan söyledim diyerek katip ofisini aramış. Lakin savcılık bunun yerine kızı duruşmaya bile getirmeden, bunun üst mahkemede görülmesini istedi, kız 2. duruşmaya gelmedi bile zaten oradan sonra dava savcılığın hatası denilerek düştü. Bu süreçte ben ilk duruşma da ve ikinci duruşmada kanıtlarımı göstererek zaten kanıtladım. Halen amerikadayken F-1'a başvuru yaptım. Sonrasında okulumu donduramadım ve bir takım ailevi sebepler sonucunda Türkiye'ye döndüm -Bu arada da public defender'ım bana dön falan diyordu da o da tam bir polis kuklasıymış-. F-1 dil okuluna başvuru yaptığım için tekrardan F-1 ile ya da WAT yapma şansım var -ortalamam yüksek-. Sorum iki adet olmak üzere şunlardır. ;

1. Work and Travel ya da F-1 İle dil okulu yapar isem, Türkiye'deki ABD başkonsolosluğu bu record'u görebilir mi? Görürse etkisi - olur mu? Elimde dismissal kağıtlarım var.

2. Dismissal da olsa recordlarımda gözüktüğü için bu davayı ''Sealing the criminal records'' ile sicil kaydımdan sildirebilir miyim? ABD'de temizim ama geçmişim de temiz olmasını istiyorum iş, ev, okul tarzı yerlere girerken sıkıntı çıkmasını, soru işareti olmamasından dolayı. Eğer var ise hangi avukatlara bakmalıyım, nereye başvuru yapmalıyım? Muslu Avukatlık Bürosu bu işlemleri yapıyor mu? Ya da böyle bir şeye gerçekten ihtiyacım var mı?

• Muslu Law Firm

@hakimikucukbayral, içinde söyledi: Sealing the criminal records (dismissal)

Merhaba sayın Muslu Hukuk Bürosu,
    J-1 Öğrencisi olarak geldiğim amerika serüvenim de bir co-worker'ım tarafından iftira sonucu mahkemeye çıktım, ilk mahkeme de susma hakkımı kullanmaktan vazgeçip, konuştum ve hakkımdaki tutuklanma kararı savcılığın isteklerine karşı, 1 hafta iş yerinde bulunmama ve 500 dolarla birlikte son buldu. 2. duruşmaya kadar geçen sürede; kız ben yalan söyledim diyerek katip ofisini aramış. Lakin savcılık bunun yerine kızı duruşmaya bile getirmeden, bunun üst mahkemede görülmesini istedi, kız 2. duruşmaya gelmedi bile zaten oradan sonra dava savcılığın hatası denilerek düştü. Bu süreçte ben ilk duruşma da ve ikinci duruşmada kanıtlarımı göstererek zaten kanıtladım. Halen amerikadayken F-1'a başvuru yaptım. Sonrasında okulumu donduramadım ve bir takım ailevi sebepler sonucunda Türkiye'ye döndüm -Bu arada da public defender'ım bana dön falan diyordu da o da tam bir polis kuklasıymış-. F-1 dil okuluna başvuru yaptığım için tekrardan F-1 ile ya da WAT yapma şansım var -ortalamam yüksek-. Sorum iki adet olmak üzere şunlardır. ;

1. Work and Travel ya da F-1 İle dil okulu yapar isem, Türkiye'deki ABD başkonsolosluğu bu record'u görebilir mi? Görürse etkisi - olur mu? Elimde dismissal kağıtlarım var.

2. Dismissal da olsa recordlarımda gözüktüğü için bu davayı ''Sealing the criminal records'' ile sicil kaydımdan sildirebilir miyim? ABD'de temizim ama geçmişim de temiz olmasını istiyorum iş, ev, okul tarzı yerlere girerken sıkıntı çıkmasını, soru işareti olmamasından dolayı. Eğer var ise hangi avukatlara bakmalıyım, nereye başvuru yapmalıyım? Muslu Avukatlık Bürosu bu işlemleri yapıyor mu? Ya da böyle bir şeye gerçekten ihtiyacım var mı?

Sayin @hakimikucukbayral, vize basvurusunda bulundugunuzda sorulan sorulara dogru cevap vermeniz esasdir. Kriminal davalar ve suclarla ilgili vize basvurularinda detayli sorular oldugu icin cezai durumunuz sizin bildirmeniz gerekecektir. Gorunmesine gerek yoktur. Aciklama kisminda davanin asilsiz oldugu icin dustugunu belirtebilirsiniz. Elinizde davanin dustugune dair belgenin bulunmasini tavsiye ederim. Vize gorusmesinde gormek isteme ihtimalleri yuksektir. " Sealing the criminal record" is basvurulari, ev bulma konulari gibi degisik konularda yardimci olsa da gocmenlik acisindan kapanmis kriminal recordlari bile belirtmeniz ve belgelerini sunmaniz gerekir. Bu nedenle bu islemi yapsaniz bile vize ve gocmenlik islemlerine faydasi olmaz. "Sealing the criminal record"un daha da ileri olan proseduru "expungement" dir. "Expungement" ( cezai durumun silinip iptal edilmesi ve hic olmamis gibi sayilmasi proseduru) yapsaniz bile vize ve gocmenlik islemleri icin bu durumu belirtmeniz gerekecektir. Genelde cezai durumunu olanlarin waiver prosudurune hazir olup onu isleme koymalari gerekir. Mahkeme dosyaniz ve karar ile beraber bu konuda danismanlik alabilir ve gerekiyor ise vize basvurusunda waiver yapmaya hazirlikli olabilirsiniz. Muslu Hukuk Burosu criminal immigration- cezai boyutu olan gocmenlik ve waiver ( cezai durumlardan muafiyet isteme) basvurularini elcilik ve konsolosluklarda ve ABDde yapmaktadir. Yakin zamanda cezai bir suctan dolayi sinir disi edilmis olan bir universite ogrencisini Ankara Elciliginde yaptigimiz waiver basvurusu sayesinde ABDye tekrar ogrenci olarak kabulunu sagladik. Ogrencimiz cezai durumuna ragmen waiver proesduru basarili oldugu icin ogrenci vizesini tekrar alabildi ve ABDye giris yapti.

• Locked by  admin admin 

Benzer Başlıklar

• 2
  • 2
  • 5
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

61

46.9k
Users

4.7k
Topics

458.9k

| | | |