Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 240.4k 173
  • ⭐⭐⭐⭐

    @Sinan-Ekrem elbette çok can sıkıcı bir durum. Ama ne kadar önüne geçilebilir emin değilim. "Devam etmiyorum" diyen bir sponsoru zorla sürecin içerisine çekemezler, ikna etmeye çalışmışlar ama olmamış. İşletmeyi devrediyorsa sponsor o noktada zaten yeni devralan kişiye kalıyor tüm değerlendirme hakkı. I-140 girişini yapmış olsa sponsor en azından PD korunacaktı.. Havuzda bir sürü iş olduğu için seçim yapıp devam etmekte sorun yoktu. Zaten bülten bekleyişi var, LC nin tekrar girilmesi sorun değil, PD korunduktan sonra.

    Daha önceki senelerde de çekilmeler olmuş ama bir anda 2-3 sponsoru etkileyen bir çekilme olunca elbette etkisi farklı oldu. Biz de acaba ne oluyor diye anlamaya çalışıyoruz. Politik sebepleri bahane gösteriyorlar sponsorlar. Sözleşmeye yaptırım maddesi eklenirse adayı koruyacak elbette iyi olur ama sanmıyorum böyle bir garanti verileceğini. Herkes kendi tarafını düşünüyor, sponsor ve aracı firma..

    Ama bu durum dediğiniz gibi herkese zarar veriyor. BDV'nin bilerek ve isteyerek çekilecek bir sponsorla anlaşmaya gitmesi ve iş havuzuna dahil etmesi mantıklı gelmiyor. Bu sürdürülebilir bir model değil. Güven zor kuruluyor, kendi kendilerine zarar vermek istemezler.. Umarım daha fazla yaşanmaz bu durumlar..

    --

    bu arada şu ana kadar sanırım 9-10 arkadaşımızın I-140 girişi yapıldı. Bir yandan da süreci sorunsuz devam eden adaylar var. O yüzden herkesi etkiliyor algısı biraz yanlış bir değerlendirme olur.


  • Bu ileti silindi!

  • @sezgisarikas Gözünüz aydın, adım adım son aşamaya.. takip eden süreçlerinizin de çabucak geçmesini dilerim. Hayırlı olsun.


  • Bu ileti silindi!

  • @ari-luli Heyecaninizi sorularinizdan anlayabiliyorum ancak size tavsiyem forumun bu konusuna zaman ayirip ilk mesajdan son mesaja kadar hepsini okumaniz olacaktir. (Ozellikle ilk mesaji) Bu belki bir kac gun alabilir ama sonunda butun sorularinizin cevabini bulacaksaniz ve surece hakim olacaksiniz. Saygilar


  • Bu ileti silindi!

  • Sponsorlar, düşük maaş ya da mevcut şartlarında çalıştıracak personel bulamadıkları için sponsor olmuyor mu? Devralanlar bu sorunu nasıl çözecekler de sponsorluktan çekiliyor? Yoksa gerçekte, göçmen personele ihtiyaç duyulmuyor da aracı kurumla başka bir çıkar ilişkileri mi oluyor? Devralan da bu topa girmiyor ve sponsor olmaktan mı vazgeçiyor?


  • @ari-luli son gelişmelerle anlıyoruz ki mevzuu sadece aracı firma değil. aracı firmalardaki ilanlara bakın, aklınıza yatan firmaların geçmişlerini araştırın, kaç kişi çalıştırıyor, daha önce eb3 ile eleman çalıştırmış mı, başka şubesi var mı, kaç yıllık bir işletme, iş potansiyeli yüksek mi gibi gibi...


  • @Ephedra Merhabalar, bu şekilde endişe ettiğiniz gibi olsa yasa dışı bir kazancı anca 1-2 dönem elde edebilirler. Bu süreçte yıllardır danışmanlık hizmeti veren köklü firmalar ticari hayatlarını sürdüremezlerdi diye düşünüyorum. Yani sponsor şirketler ile danışman firmaların bu konuda, Amerika gibi özellikle ticari kanunların kimsenin gözünün yaşına bakmadığı bir ülkede danışıklı dövüş içerisine gireceklerini pek sanmıyorum.


  • @serel çok teşekkür ederim serel hanım başladık bakalım temmuz gibi süreci başlatacağım gibi görünüyor hayırlısı olsun :)


  • Bu ileti silindi!

  • Sponsor cekilmesinde beni rahatsiz eden, olayi acaba baska is mi cevriliyor diye dusundurten ve BDV'ye guvenimi sarsan iki durum vardi.
    1- LC onayi sonrasi I-140 girisi icin sponsor evraklari tam mi degil mi bilemeden ikinci taksidin odemesi icin surekli baski yapmasi ve bu tutari bir an once almak istemesi. Eski yorumum, para iadesi olmadigi icin son odemeyi alarak bizi icerde tutmakti ancak bugunku bilgiden sonra eger bu tutar kesin iade ediliyorsa, bunu israrla istemesinin bir an once I-140 girisi yapip premium process ile 15 gunde PDyi sabitleme cabasi olarak yorumlanabilir. Ama cabalari gercekten buysa bunu boyle anlatmalari gerekir.
    Burada aklima ilk gelen soru: PD'nin sabitlendiğini sorgulayabildigimiz bir yer var mi? Bu varsayimla bekleyip current oldugumuzu sanip sonra kusura bakma (sorry) denir mi :) @tufank (Verdiginiz referansta bu acikca yazilmis ama paranoyak olduk iyice)
    Section 204.5(e)(1)
    2- Sponsor ile BDV arasindaki bir cikar iliskisi var mi? Bu sebeple mi ilgili sponsor cekiliyor? Bunu maalesef greencardi fiziken teslim alana kadar hep dusunecegim ve cevabini bulamayacagim. Sahsen bir cikar iliski oldugunu dusunuyorum ama benimkisi sadece his. Sponsor cekilmelerinde bu iliskinin kotu niyetle kullanip kullanilmadigini sorgulamaya calisiyorum.
    Son durumda sayet para iadesi ve PD sabitleme soylendigi sekilde ise kotu niyetle bir sey yapilacagi ihtimalini pek dusunmem.
    Bu cekilmeler bize geri getiremecegimiz en degerli seyi, zamani kaybettirebiliyor: Bu da surece dahil olan bir durum ve bunu bastan biliyoruz. Yukaridaki durumlar disindakiler icin tamamen şans diyerek onumuze bakmamiz gerekiyor. Hepimize bu zorlu surecte sabir diliyorum :)


  • @selamibasaran @tufank merhaba listeden anladığım kadarıyla siz şu an ds 260 formunu doldurmayı ve ardından mülakat alamyı bekliyorsunuz ve neredeyse 2 yıl olmuş gibi görünüyor sizce daha ne kadar vaktiniz kaldı? mülakat almak için

  • ⭐⭐

    @ari-luli Benim tahminim 1095 gün kaldı.Daha önceki iletilerde paylaşmıştım. Baştan sona konu başlığını dikkatlice okuyun derim.


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @ari-luli selamlar;
    yıllardır bu sürecin içinde olan birçok arkadaşımızın tahmin yürüttüğü kesin olmayan yegane konulardan birinin cevabını arıyorsunuz, Süreç ne kadar sürüyor. Eb3 vize türünü yeni tanıyan ve kısıtlı bilgiye sahip olan hemen tüm bireylerin merak ettiği ancak kesin ve net olarak tahmin edemediği bir konu bu. Geçmiş yıllarda açıklanan aylık bültenlerin ilerleme hızını ay ay gözlemlerseniz belli oranda çıkarımda bulunabilirsiniz belki ama bu bile başlı başına yanıltıcı olabilir.

    • gerinizde LC onayı bekleyen kaç dosya var?
    • bu dosya sahiplerinin aile üyesi sayıları nedir? (ben misal tek dosyayım ama bana sıra geldiğinde eşim ve çocuklarımla birlikte toplam 4 green card basılacak ve bu sayı yıllık 10.000 kontenjan sayısından düşülecek)
    • LC onayı bekleyen dosyaların tamamı aktif mi? hala süreçlerine devam ediyorlar mı? mükerrer LC girişi var mı? (bunları asla bilemiyoruz. düşünün ki aday tüm onay süreçlerini geçti current olmayı bekliyor ama lottery den green card çıktı. buaday sürecine haliyle devam etmeyecek)

    gibi bir çok bilinmez faktör var..

    Kendimden örnek vermem gerekirse (daha net anlaşılabilir belki)

    • sürece 17.05.2024 tarihinde başladım (PD) -- yani tam 1 sene geçti
    • güncel bülten A tablosu şu anda; 22.05.2021 yani Ankaranın bana green card mülakat tarihi vermesine daha 3 yıl var. ama her ay açıklanan bülten 1 ay ilerlemiyor. Aylarca sabit kaldığı oluyor. yani bültene göre geçmesi gereken 3 yıllık sürenin kaç yılda geçeceğini kestirmek, yukarıda saydığım maddelere göre belirleniyor ve net bilmek çok zor, sadece tahmin yapabiliyoruz.

    Benim sürecim için çok çok kabaca; her ay açıklanan bülten tarihleri 1'er ay ilerlese (ki dediğim gibi öyle ilerlemiyor) 3 yıl sonra current olacağım ve ankaradan mülakat maili bekleyeceğim. Ankara da yavaş çaılışıyor bunu biliyoruz, 1 yıla yakın da mülakat randevusu beklesem, sürece 1 yıl önce başlamış olmama rağmen en iyimser ihtimalle önümde 3-4 yıl kadar bir süre var.


  • Bu ileti silindi!

  • @serel hanım hangi aracı firmayı kullandınız? iş ilanlarına nereden bakabiliriz?


  • @nyclover biz bdv ile çalışıyoruz. aracı firmalara üyelik açıp aktif iş ilanlarını görebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • EB-3 vizesi aldıktan sonra ABD'ye giriş-çıkış yapmak

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    5
    2 Oy
    5 İleti
    968 Bakış
    S
    @tufank Tesekkurler Hocam simdi I 140 iptal mi geri cekildimi ne durumda dir amerikadaki avukata mail attik bakalim ondan gelecek cevaba gore ilerlemeye devam edecegiz
  • EB-3 GREEN CARD SURECI

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    6k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
  • ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi)

    Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    70
    4 Oy
    70 İleti
    8k Bakış
    K
    @mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi. Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda. Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu. Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu? E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum