Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@tufank Çok teşekkürler hocam. I-140 Premium processing bir nevi kasko niteliğinde değerlendirilmeli bence. Her şeyin telafisi var ama zamanın yok.

• @Riethian merhaba bunu yaptıkta sonrası için ortalama süreç kaç ay ?ne kadar kalmış oluyor mülakat için?

• ⭐⭐

@ari-luli Vize bülteni ve konsolosluğun vereceği tarihe göre değişmekle birlikte bence 3 yıl civarı.

• ⭐⭐

Tufan Beye teşekkür ediyorum bilgilendirme için. Bu konu çok can sıkıcı bir durum. Zamanı geri getiremiyoruz, hele ki LC onay süreleri bu kadar uzamışken. Umarım BDV bu konuda gereken önlemi alır. Süreler zaten bu kadar uzunken bu tür geri çekilmeler prestij kaybı olacaktır. Bu noktada LC girişi yapılacak firmayı imkanımız el verdiğince araştırmakta gerekecek. En azından daha önceden Eb3 vizesi ile istihdam yapmış firmaları seçmek veya bulmak daha az riskli olabilir.
    Gerçekten bu sürecin öncesi psikolojik olarak yıpratıcı. Bu vize türüne girecek adayların bekleme sürelerini ve bu tür olumsuzlukları göze alması gerekiyor.

@tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

Arkadaşlar merhaba,

BDV ile ilgili önemli bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Süreçte sadece olumlu haberleri değil, olumsuz gelişmeleri de şeffaf bir şekilde paylaşmayı önemsiyorum. Son günlerde McDonald’s franchise ağında bazı sponsorların el değiştirmesi nedeniyle süreçten çekildiklerini öğrendik.

Bu durum özellikle Minnesota, Utah ve Missouri eyaletlerinde bulunan sponsorlarla ilgili ve şu an için iki arkadaşımız doğrudan etkilenmiş durumda. LC onayı sonrası I-140 aşamasına geçmede önce bu süreçten çekilme taleplerini iletiyorlar.

Konuyla ilgili olarak BDV’nin özel Facebook topluluğunda ayrıca bir paylaşım yapacağım. Dileyen arkadaşlar yorumlarıyla destek olabilir. Gelişmeleri takip ederek sizlerle paylaşacağım. Etkilenen arkadaşlarımızın desteklenmesi adına bu durumu forumda bilginize sunmak istedim.

LC onayının 15-16 ay sürdüğü şu dönemde sponsorların çekilme haberini almak gerçekten üzücü. Bu durumda süreç maalesef sıfırdan başlıyor. Ek bir ücret ödemeden başka bir sponsora geçiş mümkün olsa da bu zaman kaybı telafi edilemiyor. Burada adayları koruyacak daha sağlıklı çözümler olması gerektiğini düşünüyorum. Sponsor çekilmelerinin tamamen önüne geçilemese bile, en azından keyfi çekilmeler için (eğer durum öyleyse) bir yaptırım mekanizması olmalı. Çekilme nedenlerini tam olarak bilmediğimiz için değerlendirme yapmak da şu aşamada zorlaşıyor.

Bu durum tüm sponsorlarda yaşanacak diye bir şey yok, bir çok arkadaşımız sorunsuz bir şekilde sürecine devam ediyor. Ama yine de son zamanlarda yaşanan bu sıkıntılara dikkat çekmekte fayda var diye düşünüyorum.

Hepimiz için en hayırlısının olmasını diliyorum.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

Arkadaşlar EB3 ciddi manada sabır gerektiren bir süreçmiş. Başlarda "oo 20 bin dolar yatırıyosun 3-4 yıla ABD'desin garanti" gibiydi. Çoğunuz 35 yaş üstü insanlarsınız ve bu yola çoğunuz evlatlarınızın daha güzel bir geleceği olsun diye girdiniz. İnşallah bütün süreciniz kolaylıkla geçsin. Hepiniz vizelerinizi rahatlıkla, kolaylıkla alır, ABD'ye sağlıklı bir şekilde yerleşirsiniz. Çünkü asıl mental savaş ve mücadele DV lottery sayfalarında değil burada dönüyor aslında. Sürecinizin en kısa zamanda tamamlanması dileğiyle arkadaşlar🗽💫

• @tufank Merhabalar,
    Bilgilendirme için çok teşekkür ederiz. Fakat çok büyük bir hayal kırıklığı olarak düşünüyorum ben bu durumu acaba yanılıyormuyum ? . BDV nin daha önceki yıllarda da bir çok sponsorunun cekilmesi ve bir cok kisinin surece tekrardan baslaması, bırakmıs oldugu maddi ve manevi hasarlar bu konuda halen hicbir onlem alınmaması veya alınamaması, acenta üstünden göcmenlik sürecinin ne kadar güvensiz, garantisi olmayan ve her an elinizde patlayacak bir süreç olduğunu gösteriyor maalesef. Bu yasanan durum sadece BDV ye zarar vermekle kalmıyor, farklı firmalarla calısan arkadasları bile mental olarak etkiliyor üzüyor. Acaba bizde mi boyle olacaz korkusuyla insanlar geceleri uyuyamıyor, strese ve depresyona giriyor. Tarih sürekli tekerrür etmesine rağmen bu duruma neden çare bulunamıyor. Neden sponsor ile acenta arasında yapılan sözleşmeler, adayın haklarını korumuyor ? Para iadesi yaptik veya odemede kolaylık yaptik demekle olmuyor. 15-20 aylık bir zaman dilimi her insan icin goreceli bir kavram olup, o süre bazı insanlar icin paradan çok daha degerlidir belki . Yıl olmus 2025 BDV aynı BDV bir arpa boyu yol kat edememiş maalesef.

• ⭐⭐⭐⭐

@Sinan-Ekrem elbette çok can sıkıcı bir durum. Ama ne kadar önüne geçilebilir emin değilim. "Devam etmiyorum" diyen bir sponsoru zorla sürecin içerisine çekemezler, ikna etmeye çalışmışlar ama olmamış. İşletmeyi devrediyorsa sponsor o noktada zaten yeni devralan kişiye kalıyor tüm değerlendirme hakkı. I-140 girişini yapmış olsa sponsor en azından PD korunacaktı.. Havuzda bir sürü iş olduğu için seçim yapıp devam etmekte sorun yoktu. Zaten bülten bekleyişi var, LC nin tekrar girilmesi sorun değil, PD korunduktan sonra.

Daha önceki senelerde de çekilmeler olmuş ama bir anda 2-3 sponsoru etkileyen bir çekilme olunca elbette etkisi farklı oldu. Biz de acaba ne oluyor diye anlamaya çalışıyoruz. Politik sebepleri bahane gösteriyorlar sponsorlar. Sözleşmeye yaptırım maddesi eklenirse adayı koruyacak elbette iyi olur ama sanmıyorum böyle bir garanti verileceğini. Herkes kendi tarafını düşünüyor, sponsor ve aracı firma..

Ama bu durum dediğiniz gibi herkese zarar veriyor. BDV'nin bilerek ve isteyerek çekilecek bir sponsorla anlaşmaya gitmesi ve iş havuzuna dahil etmesi mantıklı gelmiyor. Bu sürdürülebilir bir model değil. Güven zor kuruluyor, kendi kendilerine zarar vermek istemezler.. Umarım daha fazla yaşanmaz bu durumlar..

--

bu arada şu ana kadar sanırım 9-10 arkadaşımızın I-140 girişi yapıldı. Bir yandan da süreci sorunsuz devam eden adaylar var. O yüzden herkesi etkiliyor algısı biraz yanlış bir değerlendirme olur.

• Bu ileti silindi!

• @sezgisarikas Gözünüz aydın, adım adım son aşamaya.. takip eden süreçlerinizin de çabucak geçmesini dilerim. Hayırlı olsun.

• Bu ileti silindi!

• @ari-luli Heyecaninizi sorularinizdan anlayabiliyorum ancak size tavsiyem forumun bu konusuna zaman ayirip ilk mesajdan son mesaja kadar hepsini okumaniz olacaktir. (Ozellikle ilk mesaji) Bu belki bir kac gun alabilir ama sonunda butun sorularinizin cevabini bulacaksaniz ve surece hakim olacaksiniz. Saygilar

• Bu ileti silindi!

• Sponsorlar, düşük maaş ya da mevcut şartlarında çalıştıracak personel bulamadıkları için sponsor olmuyor mu? Devralanlar bu sorunu nasıl çözecekler de sponsorluktan çekiliyor? Yoksa gerçekte, göçmen personele ihtiyaç duyulmuyor da aracı kurumla başka bir çıkar ilişkileri mi oluyor? Devralan da bu topa girmiyor ve sponsor olmaktan mı vazgeçiyor?

• @ari-luli son gelişmelerle anlıyoruz ki mevzuu sadece aracı firma değil. aracı firmalardaki ilanlara bakın, aklınıza yatan firmaların geçmişlerini araştırın, kaç kişi çalıştırıyor, daha önce eb3 ile eleman çalıştırmış mı, başka şubesi var mı, kaç yıllık bir işletme, iş potansiyeli yüksek mi gibi gibi...

• @Ephedra Merhabalar, bu şekilde endişe ettiğiniz gibi olsa yasa dışı bir kazancı anca 1-2 dönem elde edebilirler. Bu süreçte yıllardır danışmanlık hizmeti veren köklü firmalar ticari hayatlarını sürdüremezlerdi diye düşünüyorum. Yani sponsor şirketler ile danışman firmaların bu konuda, Amerika gibi özellikle ticari kanunların kimsenin gözünün yaşına bakmadığı bir ülkede danışıklı dövüş içerisine gireceklerini pek sanmıyorum.

• @serel çok teşekkür ederim serel hanım başladık bakalım temmuz gibi süreci başlatacağım gibi görünüyor hayırlısı olsun 🙂

• Bu ileti silindi!

• Sponsor cekilmesinde beni rahatsiz eden, olayi acaba baska is mi cevriliyor diye dusundurten ve BDV'ye guvenimi sarsan iki durum vardi.
    1- LC onayi sonrasi I-140 girisi icin sponsor evraklari tam mi degil mi bilemeden ikinci taksidin odemesi icin surekli baski yapmasi ve bu tutari bir an once almak istemesi. Eski yorumum, para iadesi olmadigi icin son odemeyi alarak bizi icerde tutmakti ancak bugunku bilgiden sonra eger bu tutar kesin iade ediliyorsa, bunu israrla istemesinin bir an once I-140 girisi yapip premium process ile 15 gunde PDyi sabitleme cabasi olarak yorumlanabilir. Ama cabalari gercekten buysa bunu boyle anlatmalari gerekir.
    Burada aklima ilk gelen soru: PD'nin sabitlendiğini sorgulayabildigimiz bir yer var mi? Bu varsayimla bekleyip current oldugumuzu sanip sonra kusura bakma (sorry) denir mi 🙂 @tufank (Verdiginiz referansta bu acikca yazilmis ama paranoyak olduk iyice)
    Section 204.5(e)(1)
    2- Sponsor ile BDV arasindaki bir cikar iliskisi var mi? Bu sebeple mi ilgili sponsor cekiliyor? Bunu maalesef greencardi fiziken teslim alana kadar hep dusunecegim ve cevabini bulamayacagim. Sahsen bir cikar iliski oldugunu dusunuyorum ama benimkisi sadece his. Sponsor cekilmelerinde bu iliskinin kotu niyetle kullanip kullanilmadigini sorgulamaya calisiyorum.
    Son durumda sayet para iadesi ve PD sabitleme soylendigi sekilde ise kotu niyetle bir sey yapilacagi ihtimalini pek dusunmem.
    Bu cekilmeler bize geri getiremecegimiz en degerli seyi, zamani kaybettirebiliyor: Bu da surece dahil olan bir durum ve bunu bastan biliyoruz. Yukaridaki durumlar disindakiler icin tamamen şans diyerek onumuze bakmamiz gerekiyor. Hepimize bu zorlu surecte sabir diliyorum 🙂

• @selamibasaran @tufank merhaba listeden anladığım kadarıyla siz şu an ds 260 formunu doldurmayı ve ardından mülakat alamyı bekliyorsunuz ve neredeyse 2 yıl olmuş gibi görünüyor sizce daha ne kadar vaktiniz kaldı? mülakat almak için

• ⭐⭐

@ari-luli Benim tahminim 1095 gün kaldı.Daha önceki iletilerde paylaşmıştım. Baştan sona konu başlığını dikkatlice okuyun derim.

Benzer Başlıklar

• 3
  • 1
  • 972
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

155

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |