Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 240.3k 173
  • ⭐⭐

    @berkibirdinc Şu anda bir tek örnek @ormancı arkadaşımız var vizesini alan.


  • @EasternStar simdi bir yorum yapsam daha kendileriyle isimin bitmedigi aklima gelir :) hepsi bas tacimiz iyi ki varlar :)


  • image.png

    admin update yapti ama sureleri ayni birakti. 387 gun sabit kaldi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @btek14 oynuyor öyle bence, arada canı sıkıldıkça ufak dokunuşlar yapıyor :)


  • @tufank kesin burayi takip ediyor :)


  • Vize bülteni normalde ayın 7-8 fark etmeksizin açıklanıyordu bir ilerleme olmadığı için acaba bu ay bir ilerleme mi var ?? :thinking_face:

  • ⭐⭐⭐⭐

    @emrebalc1 Family Based tarafında ilerleme olabilir. EB-3 hariç diğer kategoriler de bu mümkün. Ancak Ekim 2024'e kadar EB-3 ve Other workers kategorileri için ilerleme değil gerileme beklentisi var, ki bunu Haziran bülteninde belirtmişlerdi. Yani Ekim 2024'e kadar sabit bile kalsa bizim için iyidir.

  • btek14B btek14 bu başlıktan bahsetti


  • Other workers Final Action tablosunda 8 Ekim 2020'den 1 Ocak 2021'e gelmis. Diger kisimlarda da ilerlemeler mevcut ama 3rd kategorisi gerilemis.

    c1c70882-d0aa-445e-a3b3-4264c733f41e-image.png


  • D. RETROGRESSION IN THE EMPLOYMENT-BASED THIRD (EB-3) PREFERENCE CATEGORY

    As readers were informed was possible in Item D of the June 2024 Visa Bulletin, it has become necessary to retrogress the worldwide EB-3 final action date (including Mexico and Philippines) effective in July. Given continued high demand and number use in this category, it will likely be necessary to either further retrogress the final action date or make the category “Unavailable” in August. This situation will be continually monitored, and any necessary adjustments will be made accordingly.

    yapmis olduklari aciklama ile EB3 kategorisi daha da geri gidecek ya da "Unavailable" olacak Agustos'ta.

    Unskilled icin simdilik bir tehlike gozukmuyor diyebiliriz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @btek14 Sanırım 3rd kategorisi içinmiş geçen bültendeki yorumları, Other Workers ı kapsamamış. Bu ilerlemeyi hiç beklemiyordum, anlaşılan o ki other workers tarafında 2020 dosyaları bitmek üzere az kaldı. Hayırlı olsun hepimize


  • @tufank ben sabit birakirlar diye dusunuyordum ama ilerlemesi hatta bence guzel bir sure ilerlemesi cok olumlu. bu demek oluyor ki ekimde daha da guzel sekilde ilerleyecek.
    benim tarafta ise durum simdilik cikmaza dogru gidiyor :) son 4-5 seneye bakinca normal aslinda ama insan yine de bu sekilde olmasin istiyor.
    En azindan birazdan USCIS bir guzellik yapip Table B dikkate alinacak der mi diye bakiyorum ama sanmam. yol haritasi belli.
    Hepimize hayirli olsun, yalan yok other workers icin cok sevindim ilerlemesine.
    Bir de son olarak Table A ve B neredeyse ortusecek (skilled haric)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @btek14 umarım B tablosuna geçer sizler için. En kötü ihtimalle Ekim ayında dosyanızı içeri verebileceksiniz.

    Other workers tarafında bültenden o kadar umudu kesmişsiniz ki ben gözlerime inanamadım. 3 aylık bir ilerleme de olsa hele ki mali yıl sonuna doğru, çok ama çok iyi. Filipinler kotayı aştığı için sabit kalmış. Meksika da bu duruma yakın ama şu an için rest of the world ile aynı şekilde ilerlemiş. Onlar da çekilince vize yarışımız daha bir güzel olacak gibi :)


  • @tufank bir at yarisi edasi ile okudum mesaji, gerilerden gelen ulanbatur farki 1 boya cikartiyor :)
    diger forum ve telegramda da sasirdilar other workersa, genel iyimser kani en azindan sabit kalacagi idi ama bu sekliyle cok guzel oldu bence.
    olacak olacak guzel olacak.

  • ⭐⭐

    Geri gitmesini beklerken böyle bir ilerleme cidden süper oldu. Umarım geri gitmeden minik adımlarla da olsa ilerleriz. Premium processing konusunu etkileyecek benim açımdan bu ilerleme hızı.


  • avukat remzi beyi takip ediyorum. geriye aksayacağını söylemişti. bakalım yeni youtube videosunda yeni bilgiler gelir


  • @salihcak0 her bilgi degerlidir tabi ama surec icinde burasinin daha guncel ve dogru bilgiler verdigini ve yaklasimlar gosterdigini deneyimleyeceksiniz.

  • ⭐⭐

    @Riethian, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    Geri gitmesini beklerken böyle bir ilerleme cidden süper oldu. Umarım geri gitmeden minik adımlarla da olsa ilerleriz. Premium processing konusunu etkileyecek benim açımdan bu ilerleme hızı.

    Bu arada yeni bir bilgi öğrendim. Bilen vardır muhakkak ama eğer I-140 başvurusunu normal yapmış olsanız bile, ilerleme durumuna göre başvuru sonrasında da premium processing e çevrilebiliyormuş.


  • @tufank tufan bey benim de eb3 other works kategorisi benim priorty date 2022 Ekim ben de şuan şok içindeyim 2021 gelmiş gerileme olacak dendi meğerse sadece 3rd kategorisin de sizce bu mali yılda 2022 gelir mi


  • @tufank bey içime doğdu herhalde geçen yorum yaptığımda tam tersini söylemiştiniz 🙂


Benzer Başlıklar

  • 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • 0 Oy
    1 İleti
    654 Bakış
    LtEmirhanL
    Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu. Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor. Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde: 1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz? 2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi? 3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur? Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • E3 Vizesi

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    F
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1363/employment-based-green-card-is-sponsorlugu-ile-yesil-kart-basvurulari
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum