Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Cumming'te bir tanıdığım var. Ancak kiralar biraz yüksek gibi. Atlanta'yı düşünüyorum. Orada yaşayanlar şehir hakkında bilgi verirse çok sevinirim. Talihli eşim olduğu için yeni doğacak bebeğimizle gideceğiz inşallah mülakat sonrası gelecek yıl. Eşim ilk başlarda çalışamayacak. Ben araba aldıktan sonra Lyft yapacağım. Öncesi market, amazon fabrikasında falan çalışacağım. Atlanta'da kiralar nasıl? Chicago'daki South Side gibi kötü mahalleler var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim bilgi vereceklere.


  • Selamlar,
    Biz Savannah'ta yasiyoruz. Buralarda kiralar 1000 dolardan basliyor diyebilirim. Burasi cok sessiz sakin bir yer. Yuksek katli yapilar ve yogun trafik yok. Savannah/Pooler diger bolgelere gore daha yogun. Hala gorusemedigim ama bildigim bir iki Turk var. Kotu mahalle her yerde vardir ama abarti birsey duymadim. Bu bolge ile ilgili Sorulariniz varsa yanitlayabilirim. Kolayliklar


  • Herkese selamlar. Biz eylül ayında eşimle birlikte ilk girişimizi atlanta'dan yapacağız. Emory st josephs hospitaldaki stajım için yaklaşık 1 buçuk ay kadar burada kalacağız. Perimeter center civarında airbnb ya da otel kiralamayı düşünüyoruz. Bölgeyle ilgili bilgisi olanlar varsa ya da kalacak yer konusunda tavsiyesi olan varsa çok memnun olurum. Deneyimleriniz bizim için çok değerli


  • Yaklaşık 5,5 aydır Georgia Cumming’te 2 kızım ve eşimle yaşıyoruz. Başta emin olamasam da burayı çok sevdik. Doğası havası ve insanlarının sakin oluşu bizi çok mutlu ediyor. Geldiğimizden beri bazı Türk arkadaşlarla yaşadığımız sorunlar dışında huzursuz olduğumuz hiçbir şey yaşamadık. Bu bölgede çoğunlukla yerli Amerikalıları görüyoruz, onun dışında Hintliler daha yoğun bir grup şeklinde görünüyor. Okullarda kızlarımın sınıflarına baktığımda da durum benzer şekilde. Herkes bir birine karşı saygılı ve hoşgörülü gördüğüm kadarıyla. Özellikle trafikteki sakinlik beni çok mutlu ediyor. Türkiye’de trafikte hergün bin türlü sorun yaşayınca buradaki sakin trafik insanı hem şaşırtıyor hem mutlu ediyor. Buraya gelmeyi düşünen olursa elimden geldiğince bilgi verebilirim.


  • Herkese merhaba, ben de Amerika'ya 27 Ekim'de Atlanta'dan giriş yapacağım. Forumda Warner Robins, Perry veya Macon civarında yaşayan var mıdır acaba? Görüşlerini almak isterim. Zillow'a bakacak olursak, genel olarak kiralar $1000-$1600 arası gibi görünüyor.


  • Atlanta’da veya yakinlarinda Turklerin genellikle yasamak icin tercih ettikleri bir yer/bolge varmis. Neresi bilen var mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea @redsat2000 savannah ta idi sonra georgia gidenler var


  • @MySea, içinde söyledi: Georgia

    Atlanta’da veya yakinlarinda Turklerin genellikle yasamak icin tercih ettikleri bir yer/bolge varmis. Neresi bilen var mi?

    Biz Cummingteyiz burada da epey Türk var ama en çok Alpharetta tarafında yoğunlaşmış Türkler.


  • @dytmelek Melek Hm. GC harici bende siz ve ailenizin taktiği ile de bir seçenek düşünüyorum. Eski bir bankacı ve yeni bir yazılımcıyım. Yazılım işi için sizin başvurduğunuz statü üzerinden nasıl başvuru yapabiliriz? Bu konuda orada size yardımcı olan bir avukat veya danışman var mıdır?

    Syg


  • @cagripiskin, içinde söyledi: Georgia

    @dytmelek Melek Hm. GC harici bende siz ve ailenizin taktiği ile de bir seçenek düşünüyorum. Eski bir bankacı ve yeni bir yazılımcıyım. Yazılım işi için sizin başvurduğunuz statü üzerinden nasıl başvuru yapabiliriz? Bu konuda orada size yardımcı olan bir avukat veya danışman var mıdır?

    Syg

    Biz E2 ile buradayız şuan, yazılım konusunda daha önce E2 almış bir çift vardı YouTube’da onları izleyebilirsiniz, benim bu alanla ilgili hiçbir fikrim yok yanlış yönlendirmiş olmayayım sizi. Biz Muhammed Üzüm’le çalıştık ama Türk avukatların ücretleri Amerikalılara göre daha yüksek deniliyor, başka avukatlarla görüşmenizi öneririm. Kolaylıklar diliyorum


  • @dytmelek Marietta bolgesi nasil? Bilginiz var mi?


  • @MySea kendim çok gezmedim sadece bir su parkına gitmiştim görüntü olarak güzeldi, yaşam için nasıldır hiç araştırmadım ama arkadaşlardan iyi bir bölge diye duymuştum. Ben bu ara okulları ve düzeninden dolayı John’s creek bölgesini de beğenmeye başladım ama kiralar biraz daha yüksek o tarafta.


  • @dytmelek Bu hafta is egitimi icin Mariette de olacagim. Ofisden bir arkadas da bana eslik edecek. Cok bos zamanimiz olmayacak ama ozellikle Mariette civarlarindaki restaurantlari falan belki deneriz.


  • @dytmelek , bende size Cummings'i sorsam Atlantaya geldigimizde downtownu varsa gelipte gezmemizi tavsiye eder misiniz? Nereleri gezmek gormek gerekir ve ortalama ne kadar surede gezebiliriz sizce?


  • @MySea bu taraflara geliyorsunuz madem müsait olursanız görüşmek isteriz hatta bu tarafa gelme fırsatınız olursa evimizde de misafir ederiz. Alpharetta da Türk restoranı cafe efendi var Türk yemekleri yapan ben henüz gitmedim ama gidenler beğeniyor.


  • @AE123, içinde söyledi: Georgia

    @dytmelek , bende size Cummings'i sorsam Atlantaya geldigimizde downtownu varsa gelipte gezmemizi tavsiye eder misiniz? Nereleri gezmek gormek gerekir ve ortalama ne kadar surede gezebiliriz sizce?

    Cumming küçük bir yer, downtownu da minicik öyle turistik gezmek isterseniz çok bir şey yok😀 ama çevremizde gezilecek yer olarak yakınlarda Helen köyü, Lake Lanier ve etrafındaki parklar, Atlanta tarafında botanical garden ve coca cola müzesine gidebilirsiniz.


  • @dytmelek Cok tesekkurler! Eger zamanlama olarak ayarlayabilirsem, tabii ki gorusup tanismak isterim. 😃

    Restaurantin websitesine baktim, yemekler guzel gorunuyor ve kalacagim otele 35-40 dakika mesafede.


  • @dytmelek merhaba. ben, eşim ve 12 yaşındaki kızımla önümüzdeki ay Miami'den giriş yaparak 9-10 Mart gibi Atlanta Cumming'e geleceğiz. Sizinle tanışmayı çok isteriz gelince. forumun sessiz üyelerinden biriyim ama nerdeyse tüm sayfaları okuyarak çoğu kişi hakkında bilgi sahibi oldum. yüreyeceğimiz yollar sizin deneyimleriniz ile hemen hemen aynı olacak. Ankara'dan istediğiniz bir şey var mı:) sevgiler..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum