Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayvalik10 Çok hem de çok tesekkur ederım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @belmasarvan hem forum ailesinden hem de hemşerim tabiki de yardımcı olucam


  • @ayvalik10 Tesekkur ederım🍀 🍀

  • ⭐⭐⭐⭐⭐



  • Cevap: Georgia

    Arkadaşlar Atlanta'ya geleceğim de Nisan ayında acaba yardımcı olabilicek kimse var mı yani en azından fikir verebilecek kimse ilk kez ABD'ye geliyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ragnr27 lütfen merak ettiğiniz konuları yazın ve o şekilde sorun sorunuzu.
    hangi amaçla, ne süreliğine, hangi statüyle gideceğinizi de detaylıca belirtin ki sorularınıza detaylı cevaplar alabilin.


  • @gucarslan Doğrudur hocam haklısınız benim pek bilgim yok buraya da yeni kayıt oldum. Biraz heyecan biraz da aceleyle yazdım. Ben B1/B2 normal turist vizesi ile geleceğim kısmet olursa Nisan ayı gibi yani epey kalmayı düşünüyorum işimi iznimi vs ona göre ayarladım. Üniversite mezunuyum yaklaşık olarak 7 yıldır devlet memuruyum. Bizim Türklerin Atlanta'da yaşadığı yada çok olduğu belli bir muhit var mı acaba yani şimdi aklımda o kadar çok soru var ki en önceliği sudan çıkmış balık gibi kalmak istemiyorum.


  • Merhabalar yaklasik bir yildir Atlanta'da yasiyorum. Atlanta tersine irkcilik yasadigin, ev kiralarinin gereksiz yuksek oldugu ve suc orani yuksek bir yer. Ben illa Georgia'ya gelecegim diyorsaniz Alpharetta yasayabileceginiz en iyi yer haliyle oradaki yasam maliyeti de yuksek. Is bakimindan iyi olsa da varos bir sehir ve esitsizlik cok fazla hele ki cogu yerindeki ot kokusunu saymiyorum burnunuzda tutuyor resmen. Sene 2022 ve halen daha gulunc ucretlere isler var bazi isletmelerin kapandigini goruyorsunuz zaten. Alt yapisi ve trafigi rezalet, gelecekseniz 2 kere dusunun derim cunku bu eyaletin tek iyi yani sanirim iklimi ancak yazin nem ve sicaktan cekilmez hale de gelebiliyor.


  • @kksl Haklisin soylediklerinde. Ben de simdilik katlaniyorum Bazen dumandan balkona cikamiyorum:))


  • Tüm Amerika hayali olan kardeşlerime abilerime ablalarıma selamlar öncelikle başlıkda berlirtiğim gibi georgia augusta hakkında yardımcı olacak birini arıyorum gerek hava şartlarının yaşadığım yere benzemesi yaşam maliyetlerinin uygunluğu ve iş olanaklarına yakınlığı dolayısıyla tercih ettiğim eyalet ve şehiridir. Fakat amerikada hiç tanıdığım yok ev konusunda iş konusunda yardımcı olacak gerek ssn(social security number) gerekse cs(credit score) olsun bu konularda yardımcı olacak birini arıyorum lütfen yardımcı olun georgia eyalatinde tanıdğınız biri var mı yada yardımcı olacak iyiliğin karşılığını ödeyen biriyimdir bir gün bende yardım edene yardımcı olurum bir şekilde 20 yaşındayım ehliyetim falan var her türlü işi yaparım dil seviyem iyi değil ama kötüde değil anlarım ne konuşulduğunu yardımcı olabilecek abilerim ablalarım konun altına yazın lütfen


  • Georgia Atlanta'ta oda veya ev kiraları ulaşım ve diğer şeyler hakkında bilgi verebilecek olan varmı acaba?


  • @Barcel 1 oda apartman 1800-2000$ diyeyim ben size ortalama oda kiralari da 700-1000$ arasi gidip geliyor daha uygun fiyata da bulabilirsiniz ama oralar bizim insanimiz yasayabilecegi yerler degil. Ulasim olarak Marta diye bir toplu tasima sistemi var, rezalet acikcasi cok pis ve sinirli zamaninda da gelmez kisacasi araba sart burada.


  • @kksl hocam zaten gelince hemen motosiklet yada araç alacam ilk etapta oda kiralamayı düşünüyorum.


  • @Crazyrunner
    Selamlar. 1.5 senedir Augusta’dayim.


  • @BelmaSarvan tavsiye etmiyorum.Kucuk ve ogrenci sehri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kirik savannah videosunu yaparken keşke ailemizden @redsat2000 ile irtibata geçseydin sana yardımcı olurdu

  • ⭐⭐⭐

    Başka bir başlığa yazdıklarımı faydalı olacağını düşündüğün için buraya da ekliyorum.

    6 ve 10 yaşlarında 2 kızım var, gelmeden önce aklımda ya Florida ya Teksas ya da north Carolina vardı. Bir arkadaşımız ısrarla Georgia Cummingi de görmemizi istedi biz de onu ziyaret etmek için gittik ve burada kaldık. Georgia genelini bilmiyorum, Atlanta merkeze gittik trafik ve keşmekeşi bizim hoşumuza gitmedi ama Cumming şehrini çok sevdik. Çok büyük bir şehir değil ama ne ararsak buluyoruz. Mesafeler çok uzak değil evimize heryere 10-20 dk da varabiliyoruz. Çok sakin huzurlu doğası güzel bir şehir. Tanıştığımız ya da iletişime geçtiğimiz kişiler hep nazik ve sıcakkanlı davranıyor. Türk nüfusu da çok az değil ama okullarda çok fazla değişik milletten çocuk görmedim çoğunluğu Amerikalı gibiydi. Okullarına genel olarak iyi diyorlar, benim kızlarımın gittiği okul birkaç yıllık bir okul hala bit puanı yok, başta tedirgin olmuştum ama 1 haftadır gidiyorlar çocukları çok mutlu görünce bütün endişem silindi. Söylediklerine göre hem arkadaşları hem öğretmenleri çok sıcakkanlı ve yardımsevermiş onlar da korkularını attılar bu sayede☺
    Evler burada çoğunlukla single house tarzında, seçenek epey çok. Biz 2 yıllık temiz ve çok içimize sinen bir evi 2700 dolara tuttuk ama içinde bahçe bakımı çim ve ilaçlama da dahil olunca iyi bir fiyat olduğunu söylüyor burada yaşayanlar. Ssn ve kredi skoru olmadığı için ev sahibimiz başta evi vermek istemedi önce 3 ay sonra 6 ay peşin vermeyi teklif ettik kabul etmedi. Ama biz evi çok beğendiğimiz için yıllık vermeyi teklif ettik öyle olunca kabul etti ve yerleştik, 20-21 gündür evimizdeyiz be keyfimiz yerinde.
    Havasına gelecek olursak ne aşırı sıcak ne aşırı soğuk. Biz geldiğimizden beri sabah erken biraz soğuk oluyor öğlene doğru ise sıcaklaşmaya başlıyor. İlk geldiğimizde çimenler daha yeşermemişti ana şimdi heryer yemyeşil yollar sokaklar mis gibi. Bir yere giderken içim açılıyor, sabahları kuş sesleriyle uyanıyoruz o kadar keyif alıyorum ki bundan🙂
    Burada yaşayanların söylediğine göre afetler buraya pek gelmiyormuş o konuda da içimiz rahat. İş konusuna gelirsek biz de yeni yeni iş konularına ağırlık veriyoruz zamanla o da belli olur.
    1 aylık tecrübeme göre Georgia Cumming şehrini çocuklu ailelere tavsiye ederim ☺🙋🏻


  • @dytmelek GC çıksın gelicez inşallah 1 senedir Cumming ve çevresini araştırıyorum. 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @cagripiskin o zaman bol şanslar size de 🙏🏻 mayıs bol güzel haberler getirsin hepimize 👍🏻🙋🏻♀


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum